Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 18 of 18

Thread: Ps3 internet

1. #1 SP
    Junior Member Gabidutzu's Avatar

Ps3 internet

Buna, recent mi-a murit routerul (de pe emag) si am sunat la garantie sa il schimbe, dar pana ce o sa primesc altul va dura vreo saptamana si fara net pe ps3 ma plictesesc...Exista vreo alta modalitate de a o conecta la interente?
    Eu folosesc cablu(fibra optica)de la next gen(100mb) si ma intrebam daca e vreo posibilitate sa functioneze si asa fara pre multe batai de cap.(cu ip static)
    Daca se poata sa imi explicati pas pas (stiu ca nu voi mai avea net pe pc, dar momentan pot rabda un pic)

---------- Post added 31-08-2013 at 14:06 ----------

up!
    .................................................. ................
    Exista vreo solutie?

2. #2 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Bagi cablul in PS3, te duci la Network Settings si alegi wired connection. Urmezi pasii de pe ecran si introduci datele retelei (daca e cazul) si ai net prin cablu pe PS3.

3. #3 SP
    OK....Am facut cum ai spus dar am intampinat unele probleme...Sa-ti spun cum am facut:
    1. Am intrat la network settings=>custom=>wired connection=>auto-detect la toate...Am primit eroara la optain ip adress si am incercat urmatoarea metoda...
    2. Network settings=>custom=>auto-detect=>[manual] si am scris toate datele mele din cmd--ipconfig/all si am pus: =>do not use=>enable
    ip adress= ip-ul din cmd (89.165.223.240)
    subnet mask= 255.255.255.0
    default router= nu am stiut ce sa pun si am pus default gateway din cmd (89.165.223.225)
    primary dns= dns-ul ce il aveam in cmd(94.52.216.194)
    secundary dns= am lasa asa cum era
    La obtain ip adress am primit ''succeded''
    La internet connection am primit dns error(80710102)

psoff-topic)Inca 2 zile pana ce ajung dupa router(in total 6 zile numai drumul dus-intors) si asa ajunge la vreo 10 zile de asteptat() deci repede o solutie(de orice fel)va rog

4. #4 SP
    Member rascalov's Avatar
    Salut. Incearca sa faci conexiunea wired prin metoda ''Easy'', nu ''Custom''. Astfel, consola isi va face setarile necesare.

5. #5 SP
    Am incercat sa o fac prim metoda ''Easy'' dar ma primit urmatoarea eroare:
    ''The attempt to obtain an IP adress timed out''
    Nu exista nimeni care si-a facut conexiunea direct din clabu?
    Trebuia sa modific ceva din pc ca sa mearga pe ps3?

6. #6 SP
    Senior Member FishyBon3's Avatar
    Trebuie sa bagi PPoE care ti l-a dat la contract...

7. #7 SP
    Senior Member Snick's Avatar
    Salut , ca sa nu mai deschid si eu alt thread ... o sa postez tot aici daca e ok ...
    Eu am o alta mica problema ... am netul de la RDS ( cu userul si parola aferenta ) ... l-am setat sa se logheze ok ... doar ca am o conexiune de tot rahatul ... download si browsing foarte greu .... aveti vreun pont pt conexiune pe cablu ... sau vreo setare pe undeva ... sa pot sa-l folosesc si eu ok ...
    Nu mi se pare ok sa stai 3-4 ore sa downloadeze 1 GB

8. #8 SP
    Am sa incerc varianta cu PPPoe cu totusi ca mi se pare ciudata deoarece eu niciodata nu am folosit contul pppoe pentru a ma conecta la internet.
    Pentru problema ta Snick:
    Cati Mbs ai? (nu poti sa maresti viteza de net , cat ai primit(mbs) atata o sa ai)
    Nu poti primi un sfat fara sa stim pentru ce folosesti tu internetul: 1.navigare+un pic de download sau 2.multyplayer+download

9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by FishyBon3 View Post
    Trebuie sa bagi PPoE care ti l-a dat la contract...
    Daca are fibra optica si ip static (asa cum spune), 99.99% ca nu are PPoE
    Quote Originally Posted by Gabidutzu View Post
    La obtain ip adress am primit ''succeded''
    La internet connection am primit dns error(80710102)
    Suna la provider si cere DNS-urile. Poti incerca intre timp cu 8.8.8.8 sau 8.8.4.4 (DNS-uri free de la Google).
    Quote Originally Posted by Snick View Post
    Salut , ca sa nu mai deschid si eu alt thread ... o sa postez tot aici daca e ok ...
    Eu am o alta mica problema ... am netul de la RDS ( cu userul si parola aferenta ) ... l-am setat sa se logheze ok ... doar ca am o conexiune de tot rahatul ... download si browsing foarte greu .... aveti vreun pont pt conexiune pe cablu ... sau vreo setare pe undeva ... sa pot sa-l folosesc si eu ok ...
    Nu mi se pare ok sa stai 3-4 ore sa downloadeze 1 GB
    Incearca ghidul facut de AndRewqp de aici: http://www.consolegames.ro/forum/f15...-proxy-server/.
    Daca nu te ajuta, sau nu vrei sa te chinui cu proxy... atunci ia-te de cei de la RDS.

10. #10 SP
    Am sa incerc cum ai spussi revin cu edit...Dar dns din cmd nu este cel care o sa mi-l dea si providerul meu de internet(nextgen)?
    Varianta cu dns de la google nu functioneaza...

11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca ai introdus exact ce foloseai inainte si nu merge (desi iti spune ca e IP-ul OK) atunci e posibil sa fii blocat dupa MAC. Suna la ISP.

12. #12 SP
    Si ce sa le spun:
    Sa-mi schimbe mac-ul cu cel care il pot vedea in system settings=>system information(in acest caz daca bag cablul in pc o sa mai mearga internetul?)
    Sau sa imi aloce inca un mac adress (se poate sa ai doua adrese mac?)
    scz... e prima data cand fac asta (si primul meu ps3 )

13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Optim ar fi sa le zici sa-ti adauge si MAC-ul asta... dar de obicei tine de ISP daca poate aloca mai mult de un MAC (unii chiar nu accepta mai multe MAC-uri decat daca platesti extra).

Btw, tu ai spus ca ai fibra... eu ma indoiesc profund ca ai asa ceva tras direct in casa (pt. asta trebuie sa ai un media convertor).

14. #14 SP
    Pei cablul vine de pe un stap de afara si trece prin peretele casei si ajunge in casa.
    Cablul are culoarea gri si in varf are niste culuri , o clema si se potriveste la fix cu slotul din ps3.
    Presupun ca e fibra optica(asa scrie pe nextgen la abonamentul care il am eu 100mbs)
    Contractul care il am este foarte vechi(2007).Din 2007 tot la nextgen sun abonat...Sa vad daca am noroc sa mai imi aduge inca un mac.

15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Gabidutzu View Post
    Pei cablul vine de pe un stap de afara si trece prin peretele casei si ajunge in casa.
    Cablul are culoarea gri si in varf are niste culuri , o clema si se potriveste la fix cu slotul din ps3.
    Presupun ca e fibra optica(asa scrie pe nextgen la abonamentul care il am eu 100mbs)
    Fibra optica nu va intra niciodata in PS3... Din ce spui tu ai un cablu clasic de retea, cu mufa RJ45. Daca abonamentul se numeste "fiber-something", asta nu inseamna ca e fibra optica. E un truc ieftin... dar, asta este Romania.

16. #16 SP
    Aham, am inteles, deci singura modalitate ramana sa sun ca sa aloce inca un mac(chiar daca nu e fibra optica)?

17. #17 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Da.

18. #18 SP
    Spre norocul meu se pare ca au acceptat si au trimis o sesizare...(sa vedem in cat timp intra in aplicare)
    Si daca mi-au alocat inca un mac, ce setari trebuie sa bag in ps3(daca se poate pas cu pas)
    ps:abia azi au ajuns cei de la emag...

---------- Post added 03-09-2013 at 13:06 ----------

Multimesc MonkY pentru ajutor, acum functioneaza perfect internetul

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.