Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 40 of 68

Thread: Console Retro - seduse si abandonate sau dragostea nu moare niciodata

  1. #21 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Jocurile de NES nu aveau salvari pentru ca:

    1. era prea scurte multe dintre ele - puteai sa le termini in 2-3 ore
    2. era prea scump de produs un cartrige care sa si salveze (primul joc care stia sa salveze a fost Zelda de NES, datorita faptului ca nu puteai sa-l termini asa repede)
    3. evident pentru ca mizeriile cele galbele erau clone de NES (in cel mai bun caz mega drive si in cel mai rau caz ATARI )

  2. #22 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Hhehe... mizeriile alea galbene ne-au adus pe majoritatea mai aproape de console! Eu unu cu asa ceva am inceput!

  3. #23 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Normal ca ne-au dus mai aproape de console, insa din pacate nu ne-au cultivat o "traditie" in cumparatul de jocuri - nu ne-au dezvoltat un simt al "valorii" ... ma rog sa zicem ca au facut si "bine" in sensul ca multi dintre noi (subsembatu included) au descoperit o gramada de jocuri (sau mai bine zis au descoperit ca exista jocuri pe planeta asta si in alt format decat HC 85 sau PC) si mai important au avut ocazia sa joace unele dintre cele mai bune titluri (chiar daca nu stiau despre ce e vorba despre jocuri care pe NES/MEGA Drive faceau FURORI in toata lumea)

  4. #24 SP
    Entertainment Analysis level's Avatar
    dar pe vremea aceea un NES/SNES/MEGA Drive - nu prea se gaseau (mai ales la noi in tara) si in afara era un pretz destul d mare pe care parinti nostri la vremea aceea nu prea aveau dc sa dea atatia bani si sa nici nu gasesti jocuri in romania pt ele

  5. #25 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Da, pai oricum ne-au cultivat traditia cumpararii de jocuri mai bine decat PC-ul sau HC au facut-o. Practic, nimeni nu cumpara jocuri originale pe PC pentru ca nu aveam de unde, iar cele pe care le cumparam erau fake-uri, de la rusi, pe sub taraba!

    In schimb pe astea galbene de Terminator dadeam bani! Imi aduc aminte ca am dat 100.000 pe o caseta de Terminator cu MK2, in conditiile in care astea normale erau 20-30 de mii... Oricum se asocia ideea de valoare cu cea de joc, pe cand la PC, luam unii de la altii pe Diskete si apoi pe CD-uri, ca in final sa apara DC-ul si torrentele... Cah, dupa cum se vede, au facut mai mult rau decat bine! Acum pe termen lung, se vede: PC Gaming-ul este in declin pronuntat, iar eu cred ca pirateria este principalul motiv!

  6. #26 SP
    Entertainment Analysis level's Avatar
    Odata ce am inceput sa colectionez console , am ajuns si cu DS-ul in mana , si am zis ca decat sa dau 200RON pentru modarea lui ... mai bine imi cumpar joculetze originale ( ~5 la numar itzi cumperi si cu sigurantza cand te saturi de ele / le termini , itzi cumperi altele ). Tot astept sa ajungem intr-un procent mare sa ne modam consolele sa ne jucam un joc sa vedem dak merita sa fie cumparat si sa mergem la magazin linistitzi sa fie totzi asa.

    P.S. dak nu era terminatorul majoritatea romanilor cand vedeau o consola ziceau ca e un OZN ))

  7. #27 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Hehe, ai dreptate! Daca-ti iei un flash/card, poti pirata linistit. Dar cu banii aia iti iei cel putin 4-5 joace bune!

    Multi isi iau card pentru "testing", insa ajung adesea sa nu mai cumpere jocul, chiar daca la inceput sustin altfel. Deci...

  8. #28 SP
    Member N3O2005's Avatar
    eu cred ca sunt unul dintre putinii caruia daca chiar ii place un joc ( fie el downloadat de pe internet si ars pe dl-uri luate de la muzica ) se duce si il cumpara original ( atm am Bioshock si AC - de care nu am avut bani pana acu - si BF: Bad Company pe order )

  9. #29 SP
    Member darcangel's Avatar
    Hai sa nu-i blamam pe cei care prefera sa "cumpere" jocuri back up. Oare stiti ca jocurile se pot produce si la preturi mai mici ? si ca firmele respective intretin artificial pretul ? si ca a existat o firma care le-a produs la 19 USD ? si ca au boicotat-o toti ceilalti ? si ca am fi putut sa le obtinem in acest caz mai ieftin? si ca, da-i in masa, atunci le facem back up ?

  10. #30 SP
    Junior Member Domnu' Paraipan's Avatar
    Nu cred ca e normal sa "furi" un lucru doar pentru ca nu esti de acord cu pretul lui.
    Dar daca tot o faci, macar tine asta pentru tine.

  11. #31 SP
    Member darcangel's Avatar
    Ai dreptate, nu e normal sa-ti procuri (cred ca asta ai vrut sa spui) un lucru doar pentru ca nu esti de acord cu pretul lui, dar citeste cu atentie postul, si chiar printre randuri, si ai sa vezi cine ....... ce face. Oricum, se pare ca toti avem nevoie de Donely.

  12. #32 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Nici nu vreau sa mai citesc nimic pe tema asta, ca numai ma scoate din sarite. Si la benzina e pretul crescut artificial , insa nu vezi pe nimeni sa fure benzina, sau sa considere furtul indreptatit. Whatever...

  13. #33 SP
    Member SpitFire's Avatar
    Quote Originally Posted by DonAdryan View Post
    Si la benzina e pretul crescut artificial , insa nu vezi pe nimeni sa fure benzina
    Probabil pentru ca nu este asa usor de procurat precum jocurile care le iei in 3 click-uri? Atata timp cat omului ii este usor sa fure ceva/sa ia ceva moca si mai ales ca stie ca nu se arde, crede-ma, fura, asa ca nu inteleg de ce te tot miri asa.

  14. #34 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    ei cum nu vezi pe nimeni? dar aia care taie conducta si fac bidoanele pline, ramforseaza logan-urile cu suspensii intarite ca sa duca greutatea la destinatie. adica tu vrei sa-mi zici ca inafara de boli venerice exista lucruri care se iau si nu se fura?

    sa fim seriosi... furtul de informatie a fost si este vital pt supravietuire... cum a ajuns microsoft sa domine piata browserelor? furand feature cu feature al browserului netscape s.a.m.d.

    oricum, aici se vorbeste de jocuri vechi. si cum spunea dark pe Coltul Colectionarilor... la vremea respectiva era imposibil sa faci o colectie sau sa ai parte de consolele respective si nici internetul nu era.
    am crescut cu terminator si cu SNES si MegaDrive la sala de jocuri pt ca astea erau conditiile, si atunci puteai sa iei un joc si in 4-5 ore sa-l termini, acum jocurile de 4-5 ore sunt desconsiderate din cauza pretului mare pe care-l au.

    dai 60 EURO pe un joc care il joci 40-50 de ore doar la un singur playthrough si aceeasi bani pt un joc de 4-5 ore. Noroc ca exista surse de informare pt ca altfel traiam plictisit si fara bani in buzunar

  15. #35 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    dai 60 EURO pe un joc care il joci 40-50 de ore doar la un singur playthrough si aceeasi bani pt un joc de 4-5 ore. Noroc ca exista surse de informare pt ca altfel traiam plictisit si fara bani in buzunar
    Ai dreptate, insa nu te obliga nimeni sa-l cumperi, daca nu vrei. Oricum, un joc scurt sau lung, nu justifica nicidecum furtul...

  16. #36 SP
    Member darcangel's Avatar
    Numai cine nu a calcat stramb sa arunce cu pietre, si ma opresc aici pt. ca oricum este offtopic si am fost inteles gresit.

  17. #37 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Yep, o sa va rog sa schimbati discutia, pentru ca este totusi thread despre console retro, si nu despre piraterie. Move along

  18. #38 SP
    Junior Member MareleVlad's Avatar
    Salutare tuturor

    O intrebare pentru cei ce au avut sau au in continuare o consola Sega Saturn:

    Grafica jocurile de Saturn este mai buna decat grafica jocurilor de PlayStation 1 din aceeasi perioada?

  19. #39 SP
    raf
    Member raf's Avatar
    Quote Originally Posted by MareleVlad View Post
    Salutare tuturor

    O intrebare pentru cei ce au avut sau au in continuare o consola Sega Saturn:

    Grafica jocurile de Saturn este mai buna decat grafica jocurilor de PlayStation 1 din aceeasi perioada?
    NU, jocurile de PlayStation au grafica mai buna decat cele dupa Saturn, gasesti date tehnice si explicatie mai amanuntita pe net daca v rei sa sti de ce, cum si in ce fel

  20. #40 SP
    Junior Member MareleVlad's Avatar
    dar, din cate am vazut eu pe youtube, parca pe saturn sunt mai putine probleme de geometrie in randare. Adica, imagnea 3D este randata mai corect, liniile drepte sunt chiar drepte chiar daca sunt privite in lung, nu devin zig-zag-uri asa cum sunt pe playstation. Daca nu ma insel am observat foarte atent jocul panzer dragon, si mi se pare ca se vede si este randat jocul mult mai frumos si mai "fara erori" decat orice joc de ps1. Nu ma intereseaza specs-urile, vreau doar sa stiiu informatia asta obiectiva de la un om care are saturn si playstation 1 si a putut face o comparatie acasa. Iar comparatia vreau sa fie facuta intre jocurile aparute in aceeasi perioada. 95, 96... nu vreau comparatii cu tekken 3 si crash bandicoot 3.. jocuri aparute atunci cand saturnul deja era disparut datorita marketingului american

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Similar Threads

  1. Vand console retro By divayo in forum Bazar Retro: Console & Accesorii
    Replies: 163 Last Post: 21-07-2019, 19:18
  2. Vand accesorii console retro SEGA By ramonski in forum Bazar Retro: Console & Accesorii
    Replies: 8 Last Post: 16-07-2017, 23:14
  3. Top 5 console retro By MonkY in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 11 Last Post: 29-09-2016, 20:38
  4. Console retro JP ieftine ;) By freebeeromg in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 6 Last Post: 08-02-2016, 11:03
  5. Console Retro pe TV LCD By lukecelmare in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 4 Last Post: 07-11-2015, 10:37

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts