Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 15 of 15

Thread: Instalare router

  1. #1 SP
    Member verde's Avatar

    Instalare router

    salutare! am primit si eu un router D-link DVA-G3170i ,din portugalia si pe cd-ul de instalare nu exista niciun driver sau ceva ,doar un manual de folosire in limba portugheza.am incercat sal conectez la internet dar nu se conecteaza.precizez ca routerul este totodata si modem.eu am internet d ela clicknet prin modem ADSL .Routerul in spate are la intrare doar DSL.care e diferenta dintre ADSL si DSL? .tot odata routerul are iesire pentru telefon.eu pentru telefon am un splitter special .eu PC-ul vreau sal conectez prin LAN.atasez schitele routerului ,ale modemului si schita dupa care le-am conectat eu si n-a mers.si mai atasez si manualul acela .
    Va rog sa ma ajutati pe cat puteti.
    PS.scuza-ti greselile de gramatica dar ma grabesc si tastatura mea e pe moarte.
    Attached Images Attached Images mufa-1.jpg mufa-2.jpg manual-de-utilizador-dva-3170i.pdf mufa-3.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Kagula: in primul rand, routerele nu folosesc "drivere". In manual poti gasi adresa web unde il poti accesa (de obicei http://192.168.0.1) si user/password pt. a putea accesa setarile lui. In al doilea rand, daca vrei sa-l conectezi in locul modemului de la Romtelecom, da-le un telefon la tech support si intreaba-i daca este compatibil (sa nu te trezesti ca iti taie netul pe motiv de MAC changed sau mai stiu eu ce).

    In ultimul rand, daca iti pui direct routerul ADSL pe Romtelecom, intri pe pagina de administrare, ii pornesti serverul DHCP (in caz ca nu e enabled by default) si conectand PC-ul la el ar trebui sa-i dea automat IP. Nu uita sa setezi conexiunea ADSL (de aceea ti-am si spus sa suni la Romtelecom, de unde sa-ti dea user/pass si ce mai trebuie pt. conectare). Bafta !

  3. #3 SP
    Banned Mario's Avatar
    Cablul (Ethernet) care iese din modem si il pui in calculator,il stii?Il iei si il pui in router la LAN1,cel putin asa e la mine.

  4. #4 SP
    Member verde's Avatar
    @MonkY: am sunat ,e compatibil ,am parola si user.in manualul acela de utilizare imi da o adresa web dar imi da Error la el ,la fel si la a ta.care e aceea pagina de administrare?am incercat sa bag userul si aprola pe o pagina care mi-au dato ei de pe site-ul D-link ( http://suportetecnico.sapoadsl.pt/dl.../sp_wizard.htm ) dar nu mi se conecteaza.am incercat si cu numele meu d ela clicknet si parola si am incercat si cu nuemele admin si paroal admin precum scrie in manual.tot nu merge

    @Mario: eu nu pot asa pentru ca nu am placa de retea wlan la calculator si atunci trebuie neaparat sa iau din acel port Lan pentru calculator.si am doar un port LAN ,unul PHONE si unu DSL.

  5. #5 SP
    Banned Mario's Avatar
    Pai cumparati un wireless adapter ptr. calculator,ar trebui sa existe nu?

  6. #6 SP
    Member verde's Avatar
    nu vreau sa ma complic cu toate astea+ ca daca nu merge asa ce fac cu el? si-asa viteza la net e proasta ,ma mai bat si cu psp-u pentru a descarca ceva nu?

  7. #7 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Intra pe adresa respectiva ( 192.168.0.1 ) si cauta pe spatele routerului parola. La mine user: admin ; pass lasat gol si atat. Acolo pornesti wizardul si o sa ajungi sa alegi intre Direct cable link, bla bla, ppoe (parca asa se numeste) unde bagi parola si urserul primite de la Romtelecom.

    Atentie! Nu bagi aici userul si parola primite de la Romtelecom.

  8. #8 SP
    Member verde's Avatar
    am cautat pe spate la router ,nu gasesc niciun user ,doar un wpa key .nu pot s aintru pe adresa data de tine! de ce? trebuie sa deconectez netul de la romtelecom si sa bag routerul? si cum sa fac cablajele pana la urma?cu telfon din splitter sau din router?

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    kagula_89: esti sigur ca este un router nou ? Esti sigur ca ai conectat doar PC-ul la el (fara modem sau altceva) si ai pus automatic IP/DNS la setarile de retea ? Daca nu esti sigur, atunci da-i un reset la router (trebuie sa aiba un butonas, care reseteaza totul la default... de obicei se tine 10 secunde apasat), conecteaza doar PC-ul pe el, lasa-l sa-si ia IP si dupa aceea incearca in browser adresa.

  10. #10 SP
    Member verde's Avatar
    am intrat acolo si l-am configurat dar imi da fail la testul de ping DNS.ce pot face?

  11. #11 SP
    Member LeGenD's Avatar
    deobicei la routere useru default ii admin si parola tot admin sau nui pui nimic...intri in el la setup(am inteles ca ai de la romtelecom click-net...si eu am avut->net de rahat)...si cauti ppoe la setarile principale...o selectezi si iti apar 2 rubrici cu username si parola...acolo iti pui frumushel useru si parola care le-ai primit(sa lasi MTU default)...si daca nu vrei sa iti pui manual ipurile cauti prin meniuri si pui dhcp enable...si lasi la pc sa detecteze singur ip-urile...cablu de internet il bagi in wan...iar restu cablurilor in porturile normale...scrie deasupra sau dedesupt la fiecare intrare din router ce semnifica....e foarte simplu...tre sa ai rabdare mate...daca nu iti merge cu user:admin pass:admin sau user:admin pass:nu pui nimic sau user:nu pui nimic pass:nu pui nimic...ii dai frumushel reset factory settings si incerci iara user:admin etc ce ti-am scris adineauri...tre sa ai un buton de reset pe undeva....nu m-am uitat sa vad cum iti arata meniul sau routerul ca am alte treburi...sper sa te descurci bafta.

    lt: si da am uitat...ipu default a routerului ar trebui sa fie 192.168.0.1 192.168.1.1 192.168.123.254...daca nu scrie pe el sau in manualul de utilizare.

  12. #12 SP
    Member verde's Avatar
    am facut asta man ,problema e ca nu primeste internet acum
    cand dau Test System la primele doa imi da Pass si la ultimul adica la ping DNS imi da fail.asta este
    poate am sa trec pe RDS ,dar trebuie sa astept inca un an ,contract idiot

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu zic sa suni la Romtelecom si sa-i bati pe aia la cap pana ai net. La cati bani ai platit la ei, macar 5 minute sa-ti ofere tech support...

  14. #14 SP
    Member verde's Avatar
    o sa fac mai simplu.dau frumos telefon.le zic sa se prezinte maine aici si gata.nu-mi mia bat eu capul cu probleme lor

  15. #15 SP
    Member verde's Avatar
    am revenit.cei de la romtelecom nu se baga ca nu e treaba lor.

    acum am print screen la error
    Attached Images Attached Images error.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Instalare router By apbaciu in forum Software
    Replies: 4 Last Post: 22-03-2015, 23:50
  2. Problema instalare PS EYE By paulone in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 5 Last Post: 14-09-2010, 22:51
  3. Instalare linux ps3. By mihai1 in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 13 Last Post: 27-10-2009, 21:05
  4. Problema router router wireless By consol3 in forum Hardware
    Replies: 5 Last Post: 14-09-2009, 19:10

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts