Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 17 of 17

Thread: Plasma/lcd ? Hd ready/full hd ?

  1. #1 SP
    Member ReLLicK's Avatar

    Plasma/lcd ? Hd ready/full hd ?

    Salut! Cu ocazia sarbatorilor vreau sa-mi cumpar o plasma/un lcd , da' sunt putin nedumerit , si speram ca ma puteti ajuta si pe mine.
    Tata m-a rugat sa caut un televizor de vreo 25/26 de milioane , cu diagonala de 80/maxim 90 si ceva , care sa fie cat de cat buna...

    Eu stiam urmatorul lucru :
    LCD se vede mai slab ca plasma , da' e mai ieftin si are durabilitate de viata mai mare ;
    PLASMA se vede mai bine , da' e mai scumpa si tine mai putin.

    Azi am aflat de la un baiat de pe forum urmatorul lucru :
    citez :
    1
    ."plasmele abia dupa 20 de ani de folosinta incep sa-si piarda din puteri"
    2."full HD vs HD ready: diferenta de full HD se observa la ecrane de peste 42"
    3."la 32" 37" nu o sa poti distinge care e 720p si care e 1080p"
    4."tine in minte ca plasmele in magazin nu arata chiar atat de bine fata de lcd-uri pt ca lcd-urile sunt tinute in contraste exagerate in magazine,dar odata ce ai ajuns acasa... e alta treaba"

    Tot el mi-a recomandat http://www.emag.ro/televizoare_cu_plasma/televizor-cu-plasma-panasonic-tx-p37x10-94-cm--pTX-P37X10 care pare interesant (
    diagonala ecran 37'' (94 cm); contrast dinamic 2.000.000:1; 100Hz scanare dubla; timp de raspuns 0,001 ms) , insa e HD Ready, nu FULL HD...
    daca ce spune el e adevarat nu e nici o diferenta la aceasta plasma deoarece are doar 94cm....


    Ai mei vor sa foloseasca plasma/lcd-ul doar ca sa se uite la tv(am upc prin satelit , da' nu e HD), pe cand eu vreau sa-l folosesc la PS3...




    ---------- Post added 17-12-2009 at 02:49 PM ----------

    iata linku din nou ca nu inteleg de ce nu merge :-s : Televizor cu plasma Panasonic TX-P37X10, 94 cm TX-P37X10

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Salut ReLLicK. Hai sa incepem cu inceputul:
    1. Nu se specifica absolut la nici-un model in cati ani "incep sa-si piarda din puteri". De obicei insa este specificata o durata de viata de 100.000 de ore. Ceea ce inseamna ca daca-l tii 24 de ore din 24, 7 zile din 7... aproximativ 11 ani. La o folosire normala de 10 ore pe zi, il tii 28 de ani linistit. De obicei dupa 50% din perioada de viata, mai scade un pic contrastul... dar poti sa-i dai linistit mai puternic si problem solved !

    2. Se vede diferenta intre SD/HD Ready/Full HD la orice diagonala. Totul depinde de distanta de vizionare. Normal ca daca te vei uita de la 3m, la o diagonala de 32" nu mai conteaza daca este Full HD sau HD Ready. Ochiul uman nu e capabil sa distinga astfel de detalii la o asemenea distanta. Poate doar cineva cu super vision

    3. Acelasi raspuns ca la 2. Spune-ne de la ce distanta te uiti...

    4. Normal... in magazine sau showrooms de obicei este o lumina prea puternica. Iar LCD-urile au un avantaj (unele cel putin) in lumina puternica. De aceea producatorii de plasme au scos un mod numit Dynamic, in care contrastul si brightnessul sunt mult exagerate.

    Mai departe... spui ca vrei ceva cu diagonala 80cm maxim 90. In cazul asta... e ca si cand ai spune NO PLASMA ! Pentru ca 90cm inseamna 35", ori plasme bune nu gasesti decat de la 42". Totodata, bugetul e cam mic pentru 42" si o plasma buna. Prin urmare cred ca vei fi obligat sa mergi pe un LCD TV... desi pe SD n-o sa fie stralucit.

    P.S. P37X10 este HDReady, generatie mai veche. Nu-l recomand... Ori faci un efort sa mergi pe un FullHD de 42", ori go for LCD. Bafta !

  3. #3 SP
    Member ReLLicK's Avatar
    M-ai ajutat enorm Merci....
    M-am gandit la cateva LCD-uri ... inafara de contrastul dinamic(care este cam micut),si Hz... mie mi se par bunicele...
    Televizor LCD Sony Bravia KDL-32 V5500, 81cm KDL32V5500
    Televizor LCD Philips 37PFL5604H/12, 94 cm 37PFL5604H/12
    Televizor LCD Samsung LE-37B530, 94cm LE37B530
    http://www.emag.ro/televizoare_lcd/t...m--pTX-L37U10E

    As fi vrut sa-mi permit ceva mai bun...da' e criza

    ---------- Post added 18-12-2009 at 09:46 AM ----------

    Care crezi ca e cel mai bun ?

    ---------- Post added 18-12-2009 at 09:52 AM ----------

    App : la lcd trebuie sa ii faci vre-un tip de formare dupa achizitionare? (gen : http://www.consolegames.ro/forum/f32...ormare-plasma/ )

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    La LCD-uri nu se face "formatare" sau ceva asemanator. Optim ar fi sa ii faci o calibrare. Daca nu ai colorimetru, vezi ca sunt pe net niste teste DVD cu care iti poti verifica si tu culorile, contrastul, convergenta, etc...

    Cam toate cele listate de tine mai sus sunt in aceeasi categorie... e greu de ales. Cel mai bine iti recomand sa mergi sa le vezi pe toate, eventual side by side, si sa alegi care se vede mai bine. Eventual mergi cu un PS3 cu jocul favorit... Nici macar nu te uita la specificatii. Ia-te dupa imagine, latenta, contrast... Bafta !

  5. #5 SP
    Member ReLLicK's Avatar
    Ms inca o data

  6. #6 SP
    Member poolonik's Avatar
    Zilele astea trebuie sa-mi vina Xbox -ul si eram nehotarat ce tv sa cumpar pt el, si pana la urma am optat penru o plasma panasonic TX-P37X10 .Chiar azi vroiam sa ma duc sa il cumpar. Dar am dat peste acest post si vad ca MonkY nu il recomanda.Chiar nu merita acest model ? In aceiasi bani(20-22mil) atunci ce ar fi indicat un lcd de 94 cm HD ready sau unu de 82 full hd ? Si totusi ce are acest model de panasonic ?
    p.s acesta este bugetul "maxim" pe care il pot aloca pt tv.

    Dar modelul TX-P37C10 vad a are rezolutie 1,366 x 768 ? in rest parca aceleasi dotari.
    Tv o sa fie folosit in mare parte xbox si filme .

  7. #7 SP
    Member kane86's Avatar
    Decat TX-P37X10 HDReady mai degraba un LCD cu FullHD.

  8. #8 SP
    Member poolonik's Avatar
    In aceiasi bani la lcd-uri de 94cm ar fi LG FullHD 37LF2500.Dupa cum am spus si mai sus astept o parere si despre TX-P37C10(deh inclin spre plasma)

  9. #9 SP
    Member kane86's Avatar
    Din cate am auzit la multa lume...orice LCD dar nu LG !

  10. #10 SP
    Member poolonik's Avatar
    Ok sa incercam alta varianta . Daca iau un Lcd de 94cm Hd ready o sa-mi para rau ca nu am luat unu de 82 full hd ?Dupa cum am spus o sa fie folosit pt xbox 360 si filme .Distanta pt xbox o sa fie 1.5m pt filme 2-3 m fata de tv.

  11. #11 SP
    Member kane86's Avatar
    Dupa cum spun multi, toate care au diagonala mai mare de 81 cm au nevoie de Full HD ca sa te bucuri de calitate maxima (mai ales la distanta pe care o precizezi), acum depinde de pretentiile fiecaruia si de posibilitati.

    Din proprie experienta: eu am un LCD de 81 HDReady si colegul de apartament un LCD de 94 Full HD. Ambele le folosim la distante de 1.5m - 2.5m (mai mica pt jocuri mai mare pt filme) si pot sa zic ca se observa foarte bine diferenta la 720p-1080p.

    Eu zic sa iti iei de 82cm FullHD ca nu iti va parea rau, dar daca nu stai prea bine cu banii poti sa iti iei HDReady. 94 cm HDready dupa parerea mea nu merita.

  12. #12 SP
    Member PumaS's Avatar
    SA LAMURIM SITUATIA


    Tehnologia televizoarelor cu plasma
    Ecranul unui astfel de televizor este format dintr-o matrice de pixeli, fiecare punct fiind format la randul lui din trei subpixeli: unul rosu, unu albastru si altul verde. Culoarea acestora este data de un strat de fosfor rosu, albastru, respectiv verde. Fiecare subpixel reprezinta practic o celula care contine un amestec de gaze (xenon inert si neon).

    Pentru activarea unui subpixel, un semnalul electric este transmis printr-un electrod de adresare si unul electrod de afisare care se intersecteaza in zona subpixelului respectiv. Astfel, un curent va trece prin gazul din celula cu pricina, se vor produce fotoni care degaja lumina invizibila pentru ochiul uman, dar suficienta pentru excitarea fosforului colorat si pentru producerea de lumina pe care spectatorul o poate percepe.

    Televizoarele LCD (Liquid Crystal Display)

    Ecranul unui televizor LCD este format din doua panouri de sticla, intre care exista un strat de cristale lichide. In spatele primului panou este plasata o sursa de lumina, iar celalalt panou este cel vizibil, pe care sunt afisate imaginile. Panoul anterior include tranzistori foarte mici, care, in momentul in care sunt alimentati cu energie electrica, isi vor modifica pozitia si vor lasa sa treaca lumina dinspre panoul cu tranzistori spre panoul de sticla colorata.

    Marimea ecranului

    Daca vorbim despre un televizor cu plasma, putem alege modele a caror diagonala variaza intre 32 de inch si 63 de inch. Exista deja si plasme cu o diagonala mult mai mare, ca 103 inch, dar acestea nu sunt cele mai cautate, mai ales din cauza pretului inca mult prea ridicat. Panasonic si-a anuntat deja planurile de a lansa plasme cu o diagonala de 150 de inch. Aceasta tehnologiei a fost prezenta deja la Consumer Electronics Show 2009, dar lansarea pentru publicul larg va avea loc in 2010.

    Pe de alta parte, monitoarele sau ecranele LCD (Liquid Crystal Display) pot sa inceapa de la o diagonala de 13 inch si sa ajunga la 65 de inch. Exista si LCD-uri cu o diagonala mai mare de peste 100 de inch, dar pretul lor este inca ridicat.

    Totusi, cele doua tehnologii sunt destul de asemanatoare si ambele tipuri de ecrane promit imagini clare, realiste, frumos "decorate" cu milioane de culori. Unul din factorii de decizie este pretul. Ecranele LCD vor fi intotdeauna mai ieftine decat plasmele.

    Unghi de vizualizare si rata de contrast

    Unghiul de vizualizare in cazul unei plasme este de 178 de grade, care nu difera mult cu cel al LCD-urilor de 175 de grade. Contrastul si nivelul de negru mult mai aproape de realitate sunt factori care pot influenta decisiv in favoarea plasmei.

    Plasmele au ajuns la o rata de contrast dinamic de 1.000.000:1 si 30.000:1 contrast nativ, dar cu nivele de negru mult mai bune. In tabara opusa, LCD-urile au ajuns si ele din urma rata de contrast a plasmelor, dar nivelele de negru sunt inca o problema pentru ele.

    Slabiciuni

    Cea mai mare problema cu care s-au confruntat producatorii si utilizatorii de televizoare cu plasma au fost asa-numitele "arsuri" cauzate de afisarea pentru o perioada mai lunga de timp a unei imagini statice. Aceste imagini-fantoma sunt rezultatul excitarii fosforului de catre lumina UV, iar acesta ramane incarcat pentru mai mult timp. Din fericire, aceste neplaceri au fost remediate recent de catre producatorii de televizoare, iar efectul arderii imaginii a fost eliminat prin diferite tehnici.

    In anumite situatii, si ecranele LCD pot suferi din cauza aceleiasi imagini fantoma, efect care survine unei sarcini electrice retinute de un pixel, acesta pastrand luminozitatea si culoarea initiala chiar si dupa ce acesta a fost dezactivat.

    Durata vietii

    Teoretic, plasmele au o viata cuprinsa intre 30.000 si 60.000 de ore. Panasonic a anuntat ca noile plasme se apropie de 100.000 de ore de viata.

    LCD-urilor au o viata echivalenta cu cea a televizoarelor cu plasma, adica de 30.000 pana la 60.000 de ore. Totusi, in cazul LCD-urilor, ai posibilitatea de a schimba sistemul de iluminare backlight, iar, datorita preturilor mult mai avantajoase, un ecranul unui televizor LCD poate fi inlocuit mult mai usor.

    Totodata, un LCD este mult mai usor decat o plasma care va avea nevoie de multe ori de suporti auxiliari pentru montarea lui pe un perete.

    Consumul

    LCD-uriule consuma mai putin curent. Este bine de stiut ca Uniunea Europeana discuta despre posibilitatea interzicerii vanzarii de televizoare cu plasma din cauza consumului mult mai mare de energie in comparatie cu ecranele LCD sau cu traditionalele televizoare cu tub catodic. Totusi, este greu de crezut ca o asemenea restrictie va fi impusa prea curand.

    Exemple concrete

    Un televizor cu plasma ale carui specificatii ar trebui sa multumeasca orice cumparator cu buget mediu este Panasonic TH-42PY8P, model cu diagonala de 42 inch (106 cm), care ofera rezolutie Full HD (1920 x 1080). Ecranul ofera un contrast nativ de 20.000:1 si unul dinamic de 1.000.000:1, iar frecventa 100 Hz Double Scan asigura o miscare naturala a imaginilor redate. Televizorul ofera doua porturi de conectare HDMI pentru transmiterea in conditii optime a semnalului HD de la surse precum player Blu-Ray sau consola de jocuri catre ecran. Acest model este disponibil la DVDPlanet.ro pentru aproximativ 3300 RON.

    Dintre televizoarele LCD, un prim concurent (din punct de vedere al accesibilitatii) este Samsung LE32A558, televizor capabil sa redea rezolutie Full HD, dar care ofera o diagonala mai mica, de numai 32 de inch (81 cm). Contrastul asigurat este de 15.000:1, iar conectorul PC va simplifica mult transferul semnalului HD catre ecran. Asta nu inseamna ca nu ai la dispozitie si o mufa HDMI, pentru conectarea altor surse de continut HD. Televizorul poate fi cumparat fdin magazinul online PCFun.ro si costa aproximativ 2500 RON.

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by PumaS View Post
    SA LAMURIM SITUATIA ...
    Puteai sa ai macar bunul simt sa dai link la sursa sau sa-l pui ca citat: Televizor LCD vs. plasma

  14. #14 SP
    ديجي الأمطار DeeJay-RainY's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Puteai sa ai macar bunul simt sa dai link la sursa sau sa-l pui ca citat: Televizor LCD vs. plasma
    Sau macar putea sa spuna cu cuvintele lui fara copy/paste

  15. #15 SP
    Member PumaS's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Puteai sa ai macar bunul simt sa dai link la sursa sau sa-l pui ca citat: Televizor LCD vs. plasma

    nu vad unde e problema ? Ca nu am pus link-ul catre site si am dat copy paste ce conteaza e informatia care o primeste omul . Parerea mea

    ---------- Post added 29-01-2010 at 11:02 AM ----------

    Quote Originally Posted by =Flavius= View Post
    Sau macar putea sa spuna cu cuvintele lui fara copy/paste

    Sa rescriu un articol cu cuvintele mele ? DC ? crezi ca ma pot exprima sau pot fi mai interesant decat un specialist in domeniu ? Eu nu cred . Si eu am pus acest report in scop util in ideea de a ajuta OMUL care nu stia ce sa cumpere si poate pe viitor un altul care nu stie ce sa aleaga . In fine my bad ! Dar chiar nu imi dau seama unde e "bad"-ul

  16. #16 SP
    Member Snake's Avatar
    Quote Originally Posted by PumaS View Post
    nu vad unde e problema ? Ca nu am pus link-ul catre site si am dat copy paste ce conteaza e informatia care o primeste omul . Parerea mea
    Parerea ta nu conteaza atata timp cat nu e nicio parere in postul tau ci un "furt" de proprietate intelectuala. De aceea exista QUOTE pe orice forum si site care se respecta. Daca nu stii sa folosesti QUOTE, lasa doar linkul, ca e suficient, indiferent daca ai facut-o cu un scop nobil sau nu. Puteai sa spui si tu macar "Iata care este parerea celor de la Tehnologie.acasa.ro", altfel se intelege ca sunt ideile tale. Acolo este "bad"-ul tau

  17. #17 SP
    Member PumaS's Avatar
    Quote Originally Posted by Snake View Post
    Parerea ta nu conteaza atata timp cat nu e nicio parere in postul tau ci un "furt" de proprietate intelectuala. De aceea exista QUOTE pe orice forum si site care se respecta. Daca nu stii sa folosesti QUOTE, lasa doar linkul, ca e suficient, indiferent daca ai facut-o cu un scop nobil sau nu. Puteai sa spui si tu macar "Iata care este parerea celor de la Tehnologie.acasa.ro", altfel se intelege ca sunt ideile tale. Acolo este "bad"-ul tau

    mii de scuze nu am stiut data viitoare asa voi face

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Full HD/HD ready LCD By angloma in forum Hardware
    Replies: 7 Last Post: 18-01-2013, 21:04
  2. Replies: 293 Last Post: 15-05-2012, 16:02

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts