Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 21 to 40 of 51

Thread: Sistem sunet 5.1 pentru console si PC in acelasi timp (average user)

  1. #21 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by AndRewqp View Post
    nu mai vreau sa deshid un alt thread, asa ca il folosesc pe acesta.

    am urmatorul sistem: Samsung HT Q20 - Home Cinema System with reviews and price comparison at dooyoo.co.uk

    exista o posibilitatea sa-l conectez la TV si sa se auda toate cele 5 boxe?
    Nope... Sorry...

  2. #22 SP
    x2z
    Senior Member x2z's Avatar
    Apropo de sitem 5.1 am vazut chiar in flanco HT-ul asta si mi s-a parut interesant pt ca avea 2*hdmi in si 1 hdmi out. Dpdv al calitatii mi s-a parut numai bun pentru dvd-uri, bluray-uri etc. Ce parere aveti?
    http://www.eflamingo.ro/magazin/onli...e_totala_1100W

  3. #23 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Nope... Sorry...
    am reusit pana la urma, trebuia sa umblu la "mode" care era setat pe stereo . acum merg toate 5

  4. #24 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Revenind - am legat calculatorul la receiver si la TV. Din pacate, se aude doar pe boxele din partea dreapta. Am pus si castile direct in calculator si se aude doar in casca dreapta, cred ca s-a stricat placa de sunet integrata in placa de baza.

    Placa de baza este ASRock > Products > 939A785GMH/128M.

    Intrebare:
    daca iau o placa de sunet - Placa de sunet Creative Sound Blaster Connect HI-FI 70SB126000001 -va merge sunetul pe toate boxele ?

  5. #25 SP
    Member rappy777's Avatar
    Uita-te la setarile pc-ului, poate ai setat din greseala sa se auda doar pe boxele din dreapta.

    Si daca ar fii sa`ti cumperi o placa audio, eu ti`as recomanda`o pe aceasta: Placa de sunet Asus XONAR_DG XONAR_DG

    La cea care ai ales`o tu nu cred ca se va auzi sourrund, pe cand cea care am pus`o eu mai scoate si pe digital pe langa iesirile normale.

  6. #26 SP
    Admin MonkY's Avatar
    RvsS: verifica sa nu fie jackul mama de vina (introduci cate un pic jackul tata si vezi daca si unde face contact). Cat despre placa de sunet, nu-ti recomand nimic pe USB. Ia ceva care sa aiba macar SPDIF sau Optical.. sa te duci in receiver si sa decodeze el. Btw, placa de sunet onboard nu are iesire optica ? Daca da, te-ai scos... si orice jaf de placa de sunet e foarte ok, pentru ca va trimite digital, iar de restul se ocupa receiverul.

  7. #27 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Placa de sunet are optical out, asa este, doar ca nu stiu cum sa fac sa am si casti din computer, leg pe optical out placa sunet la receiver si castile le bag in placa de sunet si aud doar in dreapta?

    Intr-adevar pare o problema la jack-ul mama pentru ca uneori se aude fasait, alteori deloc si alteori doar in dreapta. In ambele parti din pacate nu se mai aude. Am atasat panoul spate al placii de baza.
    Attached Images Attached Images 939a785gmh128m-m-.jpg

  8. #28 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    rappy777 - mersi de info. Chiar daca nu e stricata pana la urma placa de sunet as putea investi in ceva mai bun, am auzit lucruri bune despre Xonar. Stiu ca nu e top of the line, dar pentru ce fac eu cu ea cred ca e ok.

  9. #29 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Placa de sunet onboard nu e un Realtek HD? Daca da, ar trebui sa ai optiune sa poti schimba fiecare jack in parte din software.

    Cat despre Xonar, Creative, AuzenTech... sau orice altceva... ma indoiesc sa auzi lucruri prea bune la placi de sunet de 150 RON

  10. #30 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Cat despre Xonar, Creative, AuzenTech... sau orice altceva... ma indoiesc sa auzi lucruri prea bune la placi de sunet de 150 RON
    Eu am Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe si sunt multumit de ea, chiar daca pare mai "entry level". Inainte am avut Audigy2 Player si parea mai buna, cel putin arata mai "fioroasa" (PCB foarte mare, un chip audio enorm, multe chicite pe ea). X-Fi-ul actual e mult mai "chel", cu chip-uri micute, PCB mai mic si mai golas, dar se aude mai bine. Poate consuma mai mult CPU ca si Audigy2, dar zgomotul de fond e mult mai mic si totul se aude mai "clar".

    Ce sa zic, nu-s un audiofil, niciodata n-am investit sume mari in sisteme audio, la PC am legat un sistem 6.1 Creative Inspire 6700 (vechi de multi ani de zile), iar la console am un set Microlab Solo 6.
    Placa de sunet m-a costat 100 lei SH, se gaseste acum prin magazine noua cam la 150 lei, deci daca ala ar fi bugetul, atunci ii pot recomanda lui RvSS aceasta placa, cat timp nu are pretentii de audiofil (si nu cred ca are daca a stat pana acum pe onboard) eu zic ca o sa fie foarte multumit.

    Stiu ca driverele Creative sunt hulite, dar asta e mai mult un "mit", din moment ce Creative vand asa multe placi de sunet e si normal sa apara multi nemultumiti. Suportul in jocuri e mult peste Xonar sau alte cele, Creative a fost tot timpul in fata aici.

    Una peste alta, eu nu pot recomanda nimanui sa stea pe onboard, mananca destul CPU si calitatea e cam ... slaba. Asa ca recomand placuta asta (X-fi) sau ... la un buget mai mic se poate cauta Audigy SE, pe la 50 lei face o treaba foarte buna. Mai sus nu ma pot pronunta, pentru ca n-am avut placi audio super high end niciodata, cel mai "high end" a fost Audigy2, pe care am dat peste 3 mil lei vechi la putin timp de la aparitie, a costat o caruta de bani, dar a inlocuit SB Live-ul de atunci cu success, m-a tinut vreo 3 sau chiar 4 ani de zile.

  11. #31 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Mersi de timpul acordat Monky. Placa de sunet este Audio- 7.1 CH Windows� Vista™ Premium Level HD Audio (ALC888 Audio Codec).

    Sa incerc sa redirectionez din soft line-out de pe mufa verde cu probleme pe alta ? Caut softul ca sa incerc, suna f. interesant

    RaverX - asa este, nu sunt audiofil, vreau doar sa aud in ambele casti si toate boxele

  12. #32 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Update - am incercat toate combinatiile din drivere, nu a mers nimic, am reusit doar ca in loc de casca dreapta sa aud in stanga

    Am atasat layout-ului(destul de comun cred) a driverului Realtek.

    Merge pe ambele casti doar daca introduc mufa castilor la jumatate, dar asa nu sta. Daca nu sunt alte solutii voi lua alta placa de sunet.
    Attached Images Attached Images untitled.jpg

  13. #33 SP
    Member rappy777's Avatar
    Daca poti selecta sa se auda doar in casca dreapta sau doar in casca stanga, nu inteleg cum nu poti sa faci sa se auda pe ambele simultan...

    Nu ai jackuri si in front panel (parte din fata a unitatii) ? Daca da, conecteaza castile acolo.

  14. #34 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Am la front, nu sunt conectate insa la placa de sunet, ar fi rezolvat problema. Nu se aud simultan, n-as putea sa iti explic de ce, cred ca este vorba despre cum se distribuie sunetul.

  15. #35 SP
    Admin MonkY's Avatar
    RvsS, poti rezolva in felul urmator pe un alt jack: Dezactivezi optiunea "autodetect when plugged in" (daca o ai pe undeva), dupa care dai click dreapta pe unul din jack-uri si dai Conector Retasking. Si in felul acesta iti poti muta iesirea pt. casti sau receiver pe un alt jack.

    Ca sa mearga simultan trebuie sa ai activ si jackul de casti si cel pt. speakers, dupa care debifezi optiunea de "Mute speakers when headphones connected".

    P.S. Vezi ca nu orice driver de Realtek are optiunile acestea. Incearca si cu cele de la producatorul placii de baza, si cu cele de la Realtek. Bafta !

  16. #36 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Btw, placa de sunet onboard nu are iesire optica ? Daca da, te-ai scos... si orice jaf de placa de sunet e foarte ok, pentru ca va trimite digital, iar de restul se ocupa receiverul.
    Ok, pana la urma am facut asa. Am conectat calculatorul (placa de sunet) prin cablu optic pana la receiver, mai exact in locatia exemplificata mai jos. Am pus iesirea digitala ca fiind "default device" pentru calculator.

    Problema este ca nu se aude nimic, pe nicio boxa si in nico aplicatie (VLC, Winamp,etc.) am incercat toate modurile receiver-ului. Nu stiu ce as putea sa mai incerc sau unde am gresit... Help
    Attached Images Attached Images 21918912_018a86a783.jpg config-sunet.jpg

  17. #37 SP
    Admin MonkY's Avatar
    RvsS: ca sa ai si sunet, trebuie ca tot ceea ce playezi tu sa fie setat pe optic/digital. De exp. porneste Winamp - Options - Preferences - Output - Nullsoft DirectSound - Configure - si acolo in droplist in loc de Primary Sound Driver alegi: Realtek Digital Output (Optical sau ceva de genul). La fel si in VLC. Practic e ca si cand ai avea mai multe placi de sunet si trebuie setat ca sunetul sa iasa pe placa de sunet: Realtek Digital Output Optical.

    P.S. Pe digital/optical nu vei avea control asupra volumului din PC. Totul se face din decodor, in cazul tau din receiver. Mie imi place la nebunie chestia asta pt. ca pot asculta muzica pe digital in receiver, timp in care pot face orice altceva pe PC si sunetele sa fie pe analogic.

  18. #38 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    MonkY - multumesc frumos, stiu ca timpul este pretios si apreciez.

    Am facut cum ai zis, cu mici exceptii.

    1. Nu merge de nicio culoare pe Optical 1 (GAME) asa cum am prezentat in postul de mai sus. Nu se aude nimic, desi scoate pe digital (se vede in driverul placii de sunet ca scoate pe optic). Asa ca am pus pe cealalta intrare optic, asa cum am atasat mai jos. Acolo era inainte legat televizorul prin cablu optic. Am scos TV-ul, am bagat PC si .... ta-dam... Merge! Deci PC-ul legat asa cum am aratat mai jos este ok, se aud toate boxele (procesarea o face receiver-ul, normal). Este excelent. Asta pe winamp, caci VLC:

    2. VLC-ul nu a vrut sa colaboreze initial. Pentru audio digital are o singura setare - Use S/PDIF if available (The VideoLAN Forums • View topic - Digital audio support). Nu face nimic optiunea astra, dar l-am fortat prin driverele placii de sunet sa scoata totul pe digital. Acum pot vedea si filme pe TV si boxe. Yey! Mersi!

    3. Acum ca am scos TV-ul de acolo, trebuie sa il bag si pe el undeva, l-am bagat in Digital 1. Nu merge. Nu se aude TV-ul prin acel Digital 1 sub nicio forma. Ma intreb acum daca acel Digital 1 este stricat sau nu. Nu prea stiu cum sa testez. Daca nu gasesc o solutie, poate iau receiver de televiziune HD de la RDS si atunci ar trebui ca sunetul sa fie transmis din receiver TV direct in Onkyo prin HDMI si cred ca ar rezolva problema, dar ma roade intrebarea asta cu amarata de intrare Optical 1 (daca nu merge sau nu stiu eu sa o folosesc ).
    Attached Images Attached Images 21918912_018a86a783.jpg

  19. #39 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Quote Originally Posted by RvsS View Post
    1. Nu merge de nicio culoare pe Optical 1 (GAME) asa cum am prezentat in postul de mai sus. Nu se aude nimic, desi scoate pe digital (se vede in driverul placii de sunet ca scoate pe optic).
    Stie cineva cum as putea testa daca e defect optical 1 (game) sau nu fac eu ceva bine ?

  20. #40 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Esti sigur ca e cablul ok? Se vede lumina iesind in capatul optic care intra la receiver?
    Also, din receiver ti-ai setat sigur ca audio sa fie preluat de pe Optical 1 (GAME) ? Ar trebui sa-ti apara pe receiver tipul de semnal primit... Ai incercat cu Winamp cum ti-am zis?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 3 Last Post: 13-12-2013, 13:15
  2. Replies: 2 Last Post: 29-09-2013, 16:15
  3. Problema sunet sistem 2.1 By angloma in forum HiFi
    Replies: 4 Last Post: 16-09-2013, 11:39
  4. De cat timp te joci pe console ? By MonkY in forum Polls
    Replies: 57 Last Post: 23-05-2010, 00:45

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts