Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 6 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 LastLast
Results 61 to 80 of 101

Thread: Tips: Formare plasma

1. #61 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Da, pentru inceput iti recomand sa nu-l tii pe THX... desi nu va sari in aer, stai linistit. Mai ales la ultimele generatii, e din ce in ce mai greu sa faci retentie... Insa, e chestie de fizica/chimie faptul ca plasma are nevoie de ceva timp de formare (se poate vedea si cu ochiul liber diferenta de culori dupa cateva sute de ore de folosire). Prin urmare, iti recomand sa nu o "obosesti" din start... Let it warm-up, dupa care, go go THX (desi s-ar putea sa-ti placa mai mult custom mode)

2. #62 SP
    Member kane86's Avatar
    Mie tocmai mi-a aparut o pata in centrul ecranului. Se vede doar pe anumite culori, mai inchise si putin combinate. Precizez ca am un Samsung 32R81... Aveti idee daca se poate remedia ceva? Desi parca se mareste pata...Presupun ca face obiectul garantiei nu?

3. #63 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca as vrea sa fiu rautacios, te-as intreba "Cine te-a pus sa-ti iei Samsung" dupa care ar urma "Ce legatura are un LCD cu threadul de plasme ?"

Dar cum nu sunt... revin cu o mica idee. First of all, verifica ce ai prin zona magnetic. Boxe, antene, etc... Chiar daca nu ai, schimba-i pozitia... am mai dat de cazuri d-astea gen Twilight Zone (relee prin zona). Daca nici asa nu se intampla nimic, prepare for service. Daca e LCD, singurul noroc e sa se fi dus lampa. Ca altceva n-au ce sa-ti schimbe (iar de electronica ma indoiesc ca tine). O alta explicatia "de la tara" pentru ce ai patit e ca s-au "scurs cristalele lichide"... chestie pe care am intalnit-o la cateva LCD-uri de notebook (lovite). Unde singura solutie a fost alt monitor. Sper ca nu e cazul tau. Bafta !

4. #64 SP
    Member kane86's Avatar
    Recunosc ca mi-a placut cum arata si nu am auzit ca ar avea probleme, spre deosebire de LG de ex. Singurele electronice de pe langa el e Xbox-ul si sursa sa, dar sunt dedesubt, la mai mult de 20 cm. Cred ca o sa il duc la garantie. Mersi pentru info .

5. #65 SP
    Senior Member Enthroll's Avatar
    Mi-a ajuns aseara V10-ele and all i can say is: OH MY GOD !!!
    pics here http://www.consolegames.ro/forum/f60...tml#post230225

So l-am pus pe Normal cu Brightness si Contrast sub mediu (26 din 60) ca nah, pana se formeaza si tot m-a lasat masca. detalii in scene intunecate, culori naturale, black is stunning, miscare foarte smooth cu IFC off , ce sa mai... prima mea plasma sunt super fericit.
    apoi am vrut sa vad cum e THX-ul: am pus Gal�pagos BD and... and... WOW ! cu modul asta nu te uiti la tv, FACI PARTE DIN SCENA! foarte multe momente de " **** cum se vede...".

o sa revin cu detalii dupa ce mai aduna ore, pana atunci l-am pus pe Normal si i-am lasat sa mearga cu HD feed.

ps: am jucat un pic Dead Space.. asa da nene! i can see in the dark !!!!

6. #66 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Bravos Enthroll ! Ai facut o alegere buna ! Ma mir, pentru ca sunt atatia fani LCD care nici macar nu mai incearca sa compare... ei stiu una si buna: LCD RULEZ ! Asta este, can't fight with all of them

Referitor la dark scenes, un mic sfat, stiind ca ai PS3. Joaca-te cu setarea de la Video Output Settings, numita RGB Full Range. S-ar putea sa-ti fie mai ok pe Limited (in special in dark games).

7. #67 SP
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Referitor la dark scenes, un mic sfat, stiind ca ai PS3. Joaca-te cu setarea de la Video Output Settings, numita RGB Full Range. S-ar putea sa-ti fie mai ok pe Limited (in special in dark games).
    pai e pe Limited . asa era si inainte. the best! pe Full nu se vad detaliile in dark scenes.
    btw, inainte eram fanboy LCD now i've seen the light !! lol ma rog, dupa cateva luni de research si comparat pe viu am ales modelul asta. asa ca venind din lumea LCD si aveam un model poor, pot spune ca diferenta e HUGE never going back.

8. #68 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Stiu ca nu vei rezista tentatiei... dar fa-i totusi "incalzirea". Si V10 are mici probleme cu remanenta, insa mai bine nu-ti mai zic, ca dupa aia numai dupa asa ceva te uiti

Serios, am facut marea greseala sa o invat pe Cris cum e cu defectele la LCD, plasme, etc... Mare greseala. Saraca, acum cand se uita la un TV, nu mai vede imaginea de ansamblu. Imi arata probleme de tearing, dithering prost, banding... etc...

Ah, sa atasez cu ocazia asta si un small pic made by me 3 years ago...
    Attached Images Attached Images monky_lcd_plasma_bugs_v1.3.jpg

9. #69 SP
    isi face incalziera in timp ce scriu aici .
    am vazut poza aia la tine pe site era inclus in research-ul de care ziceam . stiu si eu de problemele astea dar... i blame it on the signal ! pana acum nu am vazut decalt la o poza pe panny. in rest... all good!

10. #70 SP
    dupa 4 zile de V10... se pare ca incepe sa-si arate puterile setul asta... it gets better and better. in continuare merge pe Normal cu 26 Contrast si Brightness (din 60 maxim). un lucru de observat: Standard Definition arata ireal de bine !!

acum la un aspect mai ciudat... MonkY, ai idee daca pot sa verific la ce refresh rate merge?
    te intreb pentru ca observ "flicker" in imagini cu o intensitate luminoasa mai mare... nu e deranjant dar stii cum e.. odata ce ai vazut... mai ales cand ma uit in alta directie, cu coltul ochiului se vede. CRT style.
    acum stiu V10 merge la 100Hz (sau ar trebui) numai ca am senzatia ca merge la 50Hz, intelegi ce vreau sa zic? e ciudat pt ca miscarea e smooth si naturala iar in imagini de intensitate luminoasa medie sau minima nu se observa.

thanks! in rest.. it's a beauty! the black...

11. #71 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Enthroll, V10 merge la 600Hz, nu 100. Bine, e sub field, practic e un 100Hz "re-procesat". Incearca sa dezactivezi IFC-ul ala (Intelligent Frame Creation) care la chestii statice (de exp. ferestre sau tab-uri din Windows) e posibil sa faca un mic flicker.

P.S. Daca e vorba de PS3 sau Xbox 360, incearca si in 50 si in 60Hz, si vezi cum e mai ok. De exp. la mine pe HTPC cel mai bine e in 59Hz. Don't ask me why... Pe PS3, X360... never seen any flicker. Dar eu stau si cu IFC dezactivat (e activ doar pt. filme 24p).

12. #72 SP
    IFC e off. am incercat si on si off, e la fel flicker-wise. face la fel si pe Xbox 360, si pe ps3 si pe SD card (poate aici e mai evident chiar). PC-ul nu e legat.
    asta e ca stiu ca e 100Hz plus sub-field-ul ala nebun, de aceea mi se pare ciudat, la cifrele alea nu ar trebui sa vad flicker.
    poti sa-mi spui te rog cum schimb Hz-urile din PS3 sau Xbox 360? sau te referi la TV? pt ca la TV nu am gasit asemenea meniu.

thanks !

ps: oare e de la sursa de curent? e posibil ?

13. #73 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Enthroll, n-ar trebui sa vezi flicker deloc. Acum, chestia cu flickerul mi-a mai spus-o cineva cand a venit la mine la un test (vroia sa se decida daca vrea LCD sau plasma). A zis ca lui ii sare in ochi, etc... Nu l-am contrazis, ca nu stiu ce vede omul prin ochii lui. Cert este ca acum are tot un V10 (i-am facut o vizita de curand). Si cand l-am intrebat "si cu 'flicker-ul' cum a ramas" mi-a raspuns ca e posibil sa fie o chestie pana te obisnuiesti.

Cat despre Hz, la Xbox 360 cand alegi rezolutia, intai pune in 60Hz, dupa care in 50Hz... si te intreaba "vrei sa ramana in 50Hz ?". La TV nu ai asa ceva. Oricum nu conteaza, shouldn't flicker at all. IFC-ul mai face chestia asta pentru ca totusi e un filtru pentru miscare...

14. #74 SP
    merci mult pentru raspunsuri!
    ti-am zis,nu e deranjant pt ca nu afecteaza miscarea. anyway, nu imi aduc aminte sa fi vazut flicker pe alte plasme, dar uite ca o sa fiu foarte atent cand mai intru printr-un showroom. am fost acum 1 an la un amic acasa care avea un Panasonic (don't remember the model) si nu m-a deranjat nimic.
    sper doar sa nu fie ceva in neregula cu unitatea pe care o detin.

thanks again! o dreg eu cumva.

15. #75 SP
    Member Snake's Avatar
    Enthroll eu iti recomand sa il tii pana treci de perioada de "incalzire". Dupa care daca nu esti multumit, service cu el. Am fost si eu la cineva de curand care si-a luat tot V10 si n-am observat urma de flickering. Dar recunosc ca nu ne-am uitat decat la filme FullHD si la un pic de Wii gaming. Super TV, n-am cuvinte !

16. #76 SP
    Ok, se pare ca devine din ce in ce mai greu sa observ flicker-ul, ceea ce inseamna ca nu eram eu obisniut cu tehnologia din spatele plasmei, venind din lumea LCD.
    in continuare il tin pe Normal cu Brightness si Contrast low, are vreo 100h, il mai las pana pe la vreo 200h.
    status:
    - negrul incepe sa devina din ce in ce mai deep.
    - culorile incep sa devina "vii" si mai naturale
    - flawless motion
    - retentie nu am vazut dar nici nu l-am lasat cu orele pe imagini statice. gaming cu pauze

cand e modul 24p activ pt filme, in meniu nu gasesc decat 24p smooth film care e defapt interpolare si nu prea-mi place. preferinta personala. ok e smooth and so on dar isi pierde din magia aia... prefer "judder" dar mai mult as fi preferat sa pot schimba in 96Hz sau 60Hz, insa se pare ca la modelele din europa (V10E) nu exista aceasta posibilitate, ci doar in US (TC V10). mofos... presupun ca 24p merge la 48Hz, right?
    ah, modelelor europene le mai lipsesc Custom Mode.

anyway sunt super multumit de el! and it gets better and better!

17. #77 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Enthroll, am uitat sa-ti spun. Chiar ieri l-am sunat pe amicul cu flickerul, sa-l intreb daca a mai patit... si mi-a zis ca nu, nu a vazut asa ceva. Cat despre Custom, daca vrei neaparat, intra in meniul de service si joaca-te pe una din setarile predefinite. Dar remmember, noteaza-ti orice modifici... si cu grija !

P.S. Si eu stau cu IFC pe off... judderul acela oricum se mai si proceseaza din player, si prefer si eu "originalul"

18. #78 SP
    pai nu am motiv sa ma bag in service menu pentru ca nu o sa folosesc Custom, THX din ce am vazut era fantastic iar pt jocuri o sa ma joc cu setarile din Game mode sau o sa folosesc THX si acolo, o sa vad dupa "break-in".

ah, o mai spun inca o data: Standard Definition (chiar si 624x352) se vede ireal de bine si detaliat! tot citisem ca plasma face minuni cu SD, dar nu credeam ca e atat de mare diferenta!

19. #79 SP
    Member Snoopz's Avatar
    Salutare Monky!
    Am o nelamurire(problema...mai bine spus) ..aseara am scos LCD-ul din priza(Sony Bravia KDL-32L4000) ,iar azi dimineata cand l-am bagat .. am observat ca se aude un sunet ciudat in el(mentionez ca nu prezinta nici un semn cum ca ar fi defect,functioneaza perfect).
    sunetul=zici ca face scurt,e ca la priza .. atunci cand nu face atingere bine.
    Ma poti ajuta?
    nu face tot timpul,dar imi este ca daca il duc la garantie sa nu ma trimita cu el acasa...sau sa umble vreun "mester" in el
    PS:Scuze ca am postat pe acest thread,dar am evitat deschiderea altuia nou.
    L.E: as vrea sa te intreb daca merita sa il schimb cu TV-ul asta ,sa duc sony-ul in alta camera
    Multumesc Anticipat

20. #80 SP
    Member kane86's Avatar
    Quote Originally Posted by kane86 View Post
    Mie tocmai mi-a aparut o pata in centrul ecranului. Se vede doar pe anumite culori, mai inchise si putin combinate. Precizez ca am un Samsung 32R81... Aveti idee daca se poate remedia ceva? Desi parca se mareste pata...Presupun ca face obiectul garantiei nu?
    Imi cer scuze din nou pentru offtopic (desi vad ca incet incet s-a transformat in thread cu probleme TV LCD ), dar nu pot sa remarc ceva remarcabil in Romania: Pe data de 9 am sunat la Bacol Service (unul dintre service-urile Samsung), au venit baietii mi-au luat TV-ul aflat in garantie de acasa, peste 10 zile mi l-au adus cu display-ul schimbat.

Nu vreau sa le fac reclama dar recomand tuturor care au TV Samsung sa apeleze la ei, chiar sunt prompti si profesionisti (am apelat si la alte 2 firme din lista inainte, si la unii era nr inexistent, iar la altii mi-a raspuns o tanti comunista, foarte sictirita).

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 6 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 LastLast