Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4
Results 61 to 73 of 73

Thread: Televizoare cu preturi bune

  1. #61 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    M-am uitat si eu un pic la el dar pentru 1000 de RON in plus 55CX-ul pare sa fie optiunea mai buna: https://www.emag.ro/televizor-lg-139.../pd/DNWCJMMBM/ .
    Si daca vreti neaparat efectul ambi-light de la Philips acesta se poate monta si la LG-uri:
    .

  2. #62 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Nu am idee cat de bun este, dar sigur e decent pentru cine nu vrea super calitate.

    TV 65", 4k cu Android la 1900 lei mi se pare super deal - eventual de luat pentru parinti/bucini - https://altex.ro/televizor-led-smart...HDC65BL5EF2AB/

  3. #63 SP
    Member TravisPastrana's Avatar
    La OLED, e vorba de modelul acesta:
    https://altex.ro/televizor-oled-smar.../UHD55OLED705/

    Ma bate si pe mine gandul sa fac upgrade, mai ales la un pret decent pentru model de 55".
    Chiar asa de rau este? Software-ul ANDROID TV ar trebui sa fie ok sau ce nu te-a multumit?

    Mersi

  4. #64 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    Ce anume te-a deranjat la Philips? Banuiesc ca partea smart. Asa rau e ?
    Totusi, un OLED de 55" la 2700 lei era ceva SF acum ceva timp.

  5. #65 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by TravisPastrana View Post
    La OLED, e vorba de modelul acesta:
    https://altex.ro/televizor-oled-smar.../UHD55OLED705/
    Am mutat aici discutia, fiind vb de un TV luat tot la oferta.

    Da, e vb fix de modelu ala si hai sa-ti zic cu ce m-am confruntat eu in ziua asta de cand il am, cu plusuri si minusuri.

    Pentru inceput o sa spun atat - nu am avut niciodata un OLED TV si m-am jucat cu cateva pe la prieteni, dar niciodata sa stau eu sa bibilesc si sa vad in detaliu ce si cum.

    Eu am un Sony XE90 de vreo 5 ani, TV mid-range atunci, cu panel fff bun calitativ, dar ca sa iasa "mid range" la bani, au facut compromisuri la hardware, sunet, materiale folosite.
    E un TV cu panel VA, cu local dimming, care este teoretic "the next best thing" daca nu-ti permiti OLED.

    Am zis asta pentru ca m-am obisnuit cu el, calitatea imaginii, a negrului, cu plusuri si minusuri, inclusiv cu Android, care este la fel de mizerabil si pe Sony, dar cumva este mai bun pe Sony...

    Revenind acum la acest Philips, o sa incep cu plusurile - toate 2:
    + imaginea in 4K, dupa vreo 4-5h in care am setat cat de bine am putut, atat pe SDR, HDR cat si pe Dolby Vision.
    + ambilight sincronizat pe video sau pe sunet este pur si simplu un deliciu - stiu, gimmick, dar eu sunt sucker pentru luminite colorate, iar daca e si sincronizat cu ceva acolo iar fi-mea a ramas blocata cand a vazut - se tot uita in spate sa vada de unde vin luminitele

    Acum partile negative, din punctul meu de vedere:
    - diferenta de imagine dintre ce sunt obisnuit si acest OLED nu este ceva wow. Asta inseamna ca ori Sony-ul este foarte apropiat de un OLED (se poate), ori ca aceste OLED-uri sunt si ele low, mid, high level pe calitate, culori, samd - nu stiu, nu ma pricep.
    - calitatea imaginii pe orice nu este 4K - aici vorbim de filme 1080p, TV cu posturi HD sau SD - totul este execrabil DUPA ce am dezactivat toate filtrele de infrumusetare pe care ti le baga ei pe gat, iar apoi am fost nevoit sa dau unele chestii la low ca sa nu vad chair toate artefactele de compresie de absolut tot - Comedy Central efectiv ziceai ca ruleaza in 480p upscalled si avea niste pixeli de vreun cm.
    Am testat si streaming de pe HBO Max, Netflix sau HDD extern legat la router (o sa revin aici), dar si local de pe HDD pus pe USB (si aici revin). Mi-a fost lene sa mai leg si Xbox-u pentru un BD in 4k. Dar am testat in 4K cu sau fara HDR, cu sau fara Dolby Digital.
    - tot la video quality avem la motion bagat pe gat acel interpolation care cumva se reactiveaza absolut mereu, iar asta face ca totul sa para, in teorie, mai fluid, dar in practica - si probabil e ceva cu care te obisnuiesti - face ca orice urmaresti sa para ca The Hobbit - adica gen film in 60fps. Astfel ca a trebuit sa intru in toate modurile si sa dezactivez sau sa dau pe low acea setare de motion, dar aseara cand se uita sotia pe HBO Max, desi nu fusese stins TV-ul, trecuse iar pe ceva mod ciudat si a trebuit sa dau pe Pro Motion sau ceva de genu.
    - La streaming 4k necomprimat cu HDR si DTS sound de pe HDD extern legat la router (TV-ul fiind fara cablu LAN, doar pe wi-fi in alta camera decat router-ul, dar am router bun cu Wi-fi 6) cam sughite - se incarca greu, face buffer des, cand in sfarsit ruleaza, daca derulezi e dezastru, iar daca umblii la volum, are un stutter enervant de vreo secunda, in crapa putin si sunetul, dar si imaginea. In Kodi ruleaza mai ok, dar si aici sunt probleme.
    De mentionat ca acelasi lucru am testat pe SONY TV si nu are problemele astea
    - La streaming 4k comprimat de pe HDD extern legat la router (deci mkv normale de 9-15GB) ruleaza mai bine, face buffering putin la inceput, dar tot avem acel stutter enervant la schimbarea de volum.
    - La streaming de 1080p de pe HDD extern legat la router, totul este ok, se incarca repede, poti derula, nu are stutter la volum.
    - La HDD legat pe USB avem o situatie mai buna - 4K comprimat si restul mai mici, totul este ok, la 4K necomprimat cu HDR si DTS sound, in player-ul lui default tot sughite putin la derulare, dar in Kodi este mult mai ok.
    - La streaming din Netflix and co totul este ok.
    - revenind putin la HDD extern...eu am Mac, asa ca HDD-ul meu este formatat exFat, iar acest HDD extern merge si pe Sony TV cu Android, si pe Samsung smart TV normal din living si pe Mac dar si pe calc cu Windows (am unu, dar nu e prea folosit). Ei bine, se pare ca acest TV nu suporta decat NTFS - pentru ca probabil se gandesc ca cine are TV cu Android are neaparat Windows. (ca bonus, nici routerul ASUS nu suporta decat FAT32 sau NTFS). Asa ca am fost nevoit sa copiez 1TB de videos pe un HDD intern de pe Windows PC (care nu are decat USB 2, deci am stat undeva la 6h) ca sa pot sa-l formatez in NTFS si apoi sa testez si apoi sa copiez totul inapoi pe HDD (alte ~6h) iar eu acum daca vreau sa transfer ceva pe HDD de pe Mac, trebuie sa leg HDD-ul la router, sa pun remote ce vreau, iar apoi sa scot HDD-ul si sa-l pun in TV

    - pe partea de sunet, desi are si ceva subwofer separat pe spate, pe langa cele 2 difuzoare de jos, sunetul este...praf - daca dezactivam tot si dau totul manual, tot se aude cumva ori 3D fortat dar infundat cumva (atmos sound cred ca-i zic ei), lucru ce deformeaza grav absolut orice, de la filme la muzica, show-uri bazate pe voce sau seriale, ori super plat totul. Efectiv nu am reusit sa gasesc ceva ok, sa nu schimb mereu intre setari ca sa se auda normal, sau cel putin asa cum se aude pe Samsung.
    Asa ca momentan la orice vad, fac setarea in timp ce ma uit, pentru muzica intr-un fel, pentru filme intr-un fel, bazate pe voce sau pe bass...

    Pe partea de Android am alte cateva chestii care nu-mi plac - sau...ma rog...nu prea sunt chestii care-mi plac:
    - aplicatia lor nu are optiune de text input (pe telefon), asa ca daca nu legam vreo tastatura pe USB, trebuie sa introducem textul litera cu litera, din sageti, pe ecran - ok, nu e mare chestie, dar ieri pt prima zi, a trebuit sa ma loghez in vreo 8 sau 10 locuri, cu user si parola
    - telecomanda este mare, dar butoanele sunt inghesuite si nu exista ceva spatiu care sa delimiteze butoanele de volum si de schimbare canal.
    - telecomanda are butoane pe care nu le putem sau nu vrem sa le folosim (gen pt Smart-u Philips sau pentru RakutenTV) asa ca am incercat sa instalez ceva aplicatii de button remapping si dupa ce inclusiv am cumparat o aplicatie (si am cerut refund aseara), am observat ca desi imi ofera posibilitatea sa mapez butoanele, butonul de volum este afectat, asa ca daca tinem apasat pe volume + sau - nu ia decat o singura apasare de buton - deci daca vrem sa crestem volumul de la 5 la 30, trebuie apasat de 25 de ori...ceea ce da, este execrabil, asa ca am renuntat la maparea butoanelor.
    - exista ceva delay ciudat la butoanele de volum si canale - sau un fel de flow ca la scroll - dupa ce eliberezi butonul, mai merge putin
    - tot legat de volum - avem de la 0 la 60... la 60!! Cum au ajuns ei la 60 ca valoare? De ce nu 80? sau 33? iar pe TV - orice canal, se aude incet chiar si la maxim. Daca punem Spotify, la 30 din 60 deja e mai tare decat maxim pe TV.
    - nu exista shortcut-uri la aplicatiile folosite des, intr-un meniu mai rapid - trebuie apasat Home si apoi mers sus la scurtaturi, de unde sa selectezi aplicatia.
    - nu ai cum sa inchizi aplicatia complet - poti da home sau back, dar daca e muzica sau streaming de film, cam raman in fundal pana pornesti altceva sau dai pe TV.
    - trebuie sa dai prea multe clickuri pentru absolut orice - iar pentru settings deja e vb de 3-4 click-uri doar ca sa le vezi, iar daca vrei sa le si modifici, deja ajungem pe la 20. Da, exista scurtatura spre quick settings - nu stiu cum au ales ei ce sa intre acolo, dar daca vrei sa modifici ceva la imagine, trebuie dat scroll jos si apoi selectat tot.
    - o alta probleme pe care o am cu settings este faptul ca 99% din setari se intampla full screen pe un fundal negru, deci nu prea putem vedea real time ce se modifica
    - also, daca intrii in settings din quick actions si modifici o setare, daca dai back inchide tot si ca sa ajungi inapoi la setarea aia trebuie sa faci toti 35 de pasii pana acolo
    - am gasit in store, la lucruri instalate, ceva aplicatie de screensavers - cumva instalata default - dar acest TV nu suporta screen savers
    - app de screensaver, chiar daca am dat sa intre in standby dupa 240min, sau ceva de genu (la maxim) ieri ma uitam la TV, lasasem telecomanda din mana de vreo 5 min si a intrat acel ecran negru cu sigla lor, care teoretic evita cadre statice ca sa nu faca burn-in. Dupa un restart fortat (scos din priza pt 30s) nu a mai facut

    Le-am scris super haotic si nu-mi mai vin acum altele in cap desi sigur au mai fost, dar overall, este vorba despre o experienta mizerabila din punctul meu de vedere si consider ca nu merita nici 1000 lei acest TV, iar Android TV nu mi se pare potrivit daca vrei sa te bucuri de o experienta placuta la TV - adica daca vrei sa te relaxezi.

    Daca nu ai termeni de comparatie si se pot accepta compromisurile, atunci acest TV este pentru tine - vorbesc in general.
    Dar clar nu este gandit pentru un Apple user, ci strict pentru Android and Windows user.

  6. #66 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Ieri mi-a ajuns televizorul ăsta, varianta de 65". Am un LG BX de 55" și voiam ceva mai mare. L-am butonat câteva ore și am rulat câteva test patterns pentru a stabili dacă îl păstrez sau îl dau la retur.

    Nu am observat o diferență în calitatea imaginii. Philips stă puțin mai prost la Gray uniformity decât LG, dar probabil asta e din cauza că televizoarele mari stau de obicei mai prost la capitolele ăsta, din moment ce au același panou. Nu cred că de observă vreodată în real world content. In rest, aceleași performanțe la color range, white uniformity, peak brightness și motion handling.

    Sistemul de operare și telecomanda sunt cu 10 clase sub LG. Setările de imagine sunt contraintuitiv prezentate, așa că mi-a luat vreo 2 ore să îl calibrez. Poți vedea mai sus că și pe Răzvan l-au bătut setările și modul în care preferințele tale sunt salvate.

    @razvan: Playerul built in nu funcționează, dar având Android am instalat Kodi și VLC care merg brici. M-am uitat la un film 4K HDR fara probleme de pe USB.

    Per total sunt mulțumit de el, ecranul mai mare și calitatea imaginii merită compromisurile din punctul meu de vedere. Îl păstrez și vând LG-ul. O sa revin diseară cu un videoclip care explică setările de imagine și face niste recomandări pentru cine e interesat.

  7. #67 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Ce nu-mi place la Kodi si nu folosesc de regula, este loading-ul si greutate de navigare. Daca vreau sa vad un film de pe USB, vreau sa intru intr-un browser, dau click pe film si se deschide.
    Nu vreau sa intru in Kodi, sa stau 30-40s pana se incarca, apoi sa caut foldere si subfoldere dintr-o lista de 20 de items pe partea stanga, din care 19 nu voi folosi niciodata.

    Asa ca da, asta e o alta chestie care nu mi-a placut. Euchiar vreau simplitate si usurinta in utilizare, iar acest Android TV parca e facut doar pentru cei carora le place sa-si bage nasul in toate locurile - celor care cand pornesc unjoc, le place sa piarda 4-5h in settings ca sa vada ce si cum ruleaza, nu celor ca mine care vor doar sa porneasca jocul si sa se joace.
    Exact ce ziceam, publicul tinta al Android TV cred ca sunt fix cei care au android phones si Windows PC, no console gamers si no apple users.

    Iar VLC, desi este instalat, nu l-am deschis inca.

  8. #68 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Sunt curios cum se va comporta pe termen lung.
    Philips-ul fratelui meu a devenit foarte greu de utilizat din cauza OS-ului dupa 3-4 ani.
    Astepta 1-2 minute pentru pornirea functiilor smart, lag de cateva secunde la trecerea prin meniuri.
    Si sa nu mai vorbim de incompatibilitati ciudate cu alte device-uri, ca telefoanele pentru functia de casting sau soundbar-uri.
    Cred ca este un motiv de ce nu prea gasesti review-uri pentru TV-urile lor pe site-uri de specialitate ca https://www.rtings.com/ .

  9. #69 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    Legat strict de calitatea imaginii OLED vs LED FALD, am mai auzit pe cineva care a facut trecerea si a avut aceeasi parere: daca nu ai sursa 4K cu bitrate cat mai mare sau jocuri, OLED-urile vor scoate la iveala/accentua imperfectiunile din video foarte mult fata de un LED. Fiecare pixel se stinge/aprinde astfel ca orice artefact din compresia video va activa acei pixeli, in special pe imagini predominant negre. Post procesarea din TV ajuta dar iti ia ceva timp sa te obisnuiesti. Mai sunt si multe alte minusuri dar nu o sa le mentionez.

    Eu sunt anti OLED si consider ca tehnologia asta nu o sa atinga niciodata un nivel care sa ma satisfaca.
    As opta oricand pentru TV-uri miniLED, dar preturile sunt inca foarte mari.

    Singurul OLED pe care il consider ca merita este ori acel Alienware QD-OLED de 34", ori LG-ul C2 de 42" (strict pentru PC), si neaparat cu garantia de 3 ani care acopera burn-in.

  10. #70 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Ai avut oled pana acum?

  11. #71 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    N-as vrea sa facem topic-ul asta OLED vs FALD LED. As putea sa vb despre televizoare ore in sir.
    Ambele tehnologii au plusuri si minusuri. OLED are mai multe minusuri peste care eu nu pot sa trec cu vederea.
    Si nu ma refer vesnicul argument cu burn-in, ci la unul din cele mai importante, OLED (chiar si QD-OLED, sau noile panouri LG EVO cu heatsink) sufera de ABL. Pur si simplu nu pot sa atinga sustained brightness mare pe suprafete intinse, si intervine ABL-ul. Fara el durata de viata ar scadea drastic.

    Ca exemplu, LG C1, date de pe RTINGS:
    SDR:
    Sustained 10% Window 395 cd/m²
    Sustained 25% Window 358 cd/m²
    Sustained 50% Window 299 cd/m²
    Sustained 100% Window 131 cd/m²

    HDR:
    Sustained 10% Window 716 cd/m²
    Sustained 25% Window 388 cd/m²
    Sustained 50% Window 269 cd/m²
    Sustained 100% Window 128 cd/m²

    TV-ul meu batran FALD LED (Sony Z9D), date de pe RTINGS:

    SDR Sustained 10% Window 1,583 cd/m²
    SDR Sustained 25% Window 1,320 cd/m²
    SDR Sustained 50% Window 895 cd/m²
    SDR Sustained 100% Window 672 cd/m²

    HDR Sustained 10% Window 1,607 cd/m²
    HDR Sustained 25% Window 1,332 cd/m²
    HDR Sustained 50% Window 899 cd/m²
    HDR Sustained 100% Window 673 cd/m²


    LG C1 HDR Peak 10% Window 762 cd/m²
    Sony Z9D HDR Peak 10% Window 1,653 cd/m²

    Rtings a testat Z9D in varianta de 65". Modelul meu de 75" are aproape 1000 led-uri, si atinge un peak de aprox 1850 cd/m²
    Un miniLED FALD din ziua de azi atinge si 4000 nits peak.
    Indiferent ca e varf de gama sau nu, un OLED nu o sa atinga valorile astea niciodata.

    Daca un LED FALD cu 1000 led-uri este atat de aproape de true black, cu o gramada de alte beneficii (HDR adevarat, fara HDR clipping sau tonemapping atat de agresiv, pixeli care nu sunt organici si nu isi pierd brightness-ul pe masura ce trece timpul, fara ABL, fara burn-in, pixel shift, etc.) , atunci un FALD miniLED are true black aproape perfect, cel mai bun HDR si niciun alt minus al OLED-ului.

    Am mentionat OLED-urile acelea ca varianta pentru monitor PC pentru ca din pacate piata de monitoare FALD sta prost. Avem cateva modele exporbitant de scumpe, si un exceptional Samsung Neo G9 Odyssey (HDR2000 peak) stricat de un AR 32:9 si o curbura cretina.

    ---------- Post added 24-03-2022 at 14:24 ----------

    Revin si cu nota o pozitiva pentru OLED.
    Strict pentru vizionat continut video SDR, OLED-ul este o alternativa exceptionala, avand un pret MULT mai mic decat un FALD LED comparabil.
    Contentul video SDR Rec.709 este gradat la 100 cd/m² de industrie, iar OLED atinge confortabil zona asta.
    Dar daca vorbim de versatilitate, HDR, spatiu (nu toti au loc de 2 televizoare) si lifespan, FALD LED all the way.


    Iar cei care spun HDR brightness mai mare nu inseamna tot, standardul HDR gradeaza filmele la 1000 sau 4000 cd/m². Cu cat televizorul poate acoperi un brightness mai mare, cu atat creste si color dynamic range-ul, si nu ultimul rand, HDR clipping va fi mai redus, iar tonemapping-ul mai putin agresiv. FALD si miniLED rezolva si slabiciunea anterioara a LED-urilor.

  12. #72 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    https://altex.ro/televizor-oled-smar...UHDTX55JZ980E/ Panasonic OLED 55''

    Ajunge la 4100lei cu voucher panasonic15 si BYB.

    Nu prea se gasesc recenzii pe net in legatura cu gaming-ul insa vad ca are HDMI 2.1
    Attached Images Attached Images pana.png

  13. #73 SP
    Member ConuGeo's Avatar
    Cod: oled15 la altex prin aplicație, însă nu funcționează pentru toate modelele

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4

Similar Threads

  1. Jocuri cu preturi bune By paunionut in forum Console Club
    Replies: 9956 Last Post: 18-04-2024, 11:32
  2. Componente PC cu preturi bune By MonkY in forum Hardware
    Replies: 42 Last Post: 07-03-2021, 12:01
  3. Jocuri SH cu preturi bune By MonkY in forum Console Club
    Replies: 40 Last Post: 13-03-2017, 13:25

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts