Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 40 of 40

Thread: De la iPhone 5 la ?

1. #21 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sa-l stapanesti sanatos. Asteptam impresii dupa ceva mai multa utilizare

P.S. Cat ai dat?

2. #22 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Am prins o oferta la mediamarkt, Blackberry Q10 + Playbook 32GB cu 500 EUR. Asta ca aveam eu niste puncte de fidelitate si chestii la ei. Tableta pleaca la vanzare, nici nu o deschid. De telefon nu pot sa zic prea multe, il am de doua ore. O sa revin cu impresii pe topicul dedicat (daca avem vreunul).

3. #23 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Dzeule, nici nu credeam ca se mai gaseste Playbook pe undeva

4. #24 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Da, il dau gratuit la pachet cu Q10 sau Z10 (32GB la Q10 si 16GB la Z10), iar cu reducerile primite, am ajuns la pretul ala.

5. #25 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Revin cu niste pareri despre Q10, asta ca a zis si Mo ca ar fi tentat sa isi ia unul.

Ieri am sarit in sus ca am BlackBerry. Asta pentru ca nu mai sunt multi cu BB-uri. Si asta cred ca m-a atras cel mai mult.

Telefonul e bine construit, aduce mult cu 9900, si e clar un pas inainte fata de vechiul meu 9780. Daca il compar cu iPhone 5, scartaie la anumite lucruri, dar la altele il depaseste. OS-ul mi se pare excelent. Acel BB Hub mi se pare grozav. Nu mai trebuie sa stau sa intru in fiecare aplicatie in parte, le am pe toate acolo. Tot ce tine de mail, mesagerie, notificari din telefon, facebook, twitter, skype, whatsapp, toate intra acolo. Nu merge dezactivat, dar nu vad de ce ar vrea cineva sa faca asta. Pentru mine e perfect. In ultima vreme tot vroiam sa incep sa petrec mai putin timp pe telefon.

Cel mai mult imi place ca poti controla totul fara sa folosesti butoane. Swipe in sus, in sus+stanga, in jos, etc si faci diverse salturi prin meniuri si optiuni. Nota 10 la treaba asta. Butoanele fizice, sunt ok. Mai mult nu pot sa zic. Mi se par ok. Nu am fost niciodata mare fan, deci mi se par ok. Nici nu cred ca mai sunt alte telefoane cu QWERTY pe piata. Cine alege telefonul asta clar o face pentru tastatura. La mine nu a fost motivul. Eu de obicei imi aleg telefoanele in principal dupa cum arata, iar Q10 mi se pare ca arata foarte bine. Sunt curios cat va rezista fara zgarieturi. Husa nu ii voi pune niciodata. Asta e un alt motiv pentru care l-am vrut, fiind plastic am zis ca nu imi pasa si il pot folosi fara husa.

Alta chestie de nota 10 e faptul ca OS-ul are multitasking adevarat. Adica deschid youtube, dau drumul la o melodie si apoi ma duc in alta aplicatie si fac ce am de facut. Eu asta numesc multitasking. Pe iOS nu am vazut asta. Cand ma gandesc cum apasam de doua ori pe Home button si apoi ma chinuiam sa inchid sau sa ajung la app-ul dorit, imi vine sa rad. E cu mult mai bine decat pe iOS. Si ca viteza, mi se pare la fel de smooth. Dupa experientele pe care le-am avut cu Android cu acel stutter continu, am zis ca nu mai vreau asa ceva. OS-ul de pe BB e super fluid.

Probleme: Camera e slabuta. Face poze ok in lumina, dar in low-light e varza. Imi vine sa o compar cu cea din 9780, care desi era doar de 5MP, parca nu sunt mari diferente. Cand misti camera rapid, sacadeaza urat. Facutul pozelor dureaza considerabil mai mult decat la i5. Apoi, cea mai mare problema sunt aplicatile. Asta pentru ca nu exista. Facebook e o versiune mai veche de pe iOS, la fel si Twitter. Skype e varza, daca incerci sa faci multitasking in timpul unei convorbiri va sacada in ultimul hal. Aplicatia de Maps oferita de BB e cel mai mare rahan. Nu gaseste Bucuresti. Da-o naibii. Aplicatii gen IMDB, Google Maps sunt de fapt versiunile mobile ale site-urilor. Deci fix pix. Ca sa nu mai zic ca si la o aplicatie amarata gen 9GAG, am descarcat 5 variante si niciuna nu mergea cum trebuie. Din store nu ai ce lua. Au o categorie numai despre calculatoare. Adica inmultitoare, cu care faci calcule. Cand exista o categorie numai cu asta, iti dai seama ca se chinuie sa bage ceva. Efectiv nu ai ce sa descarci. Varza. E de departe cel mai prost store de pe platformele mobile.

DAR, exista o solutie: Android APP Store – Blackberry Playbook & Z10 and Q10 Apps
    Aici sunt aplicatii de Android pe care le poti pune pe Q10 si Z10. Se foloseste destul de usor si aplicatiile merg destul de bine. Imi venea sa mor ca nu am Pulse (asta fiind app-ul meu principal pe orice platforma), dar dupa ce am reusit treaba cu aplicatiile de Android, am inceput sa iubesc telefonul.

Desi de dimineata vroiam sa il vand sa sa il duc inapoi, dupa treaba cu aplicatiile m-am razgandit. Aia era singura mea problema majora cu telefonul. Nici macar aplicatiile de baza nu exista. Daca esti dispus sa te chinui putin sa ti le instalezi, il poti folosi fara probleme ca un alt smartphone. Eu il voi pastra. Imi place si sunt dispus sa ma chinui sa-l fac sa mearga cum trebuie. Pe iOS nu as fi acceptat asta, nici pe Android. Dar fiind vorba de BB o fac. Nu stiu de ce, poate imi place mie sa ma cred diferit.

De baterie nu pot sa zic nimic, si astea sunt doar niste mini-pareri, il am de prea putin timp ca sa am o parere finala. Telefonul merita doar pentru cei care vor BB si sunt obisnuiti cu telefoanele lor, pentru restul exista solutii mult mai ieftine.

6. #26 SP
    Senior Member Dj Mo's Avatar
    Poti sa ii iei un toc activ de la BB si il setezi ca atunci cand este in toc doar sa vibreze, sa se blocheze cand il bagi in toc, sa raspunda cand il scoti din toc etc. Daca activezi BIS, sa imi dai un pm pin-ul.

7. #27 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Stiu stiu, am avut si la 9780 si la 9500. Dar mi-e incomod sa il pun in toc si apoi in buzunar. Cand imi suna telefonul trebuie sa il scot din buzunar (unde ocupa mai mult loc) sa il scot din toc si daca cumva inca mai suna pot raspunde. Umblu cu el dezbracat

Si am uitat sa pomenesc de sugestiile la scris, care functioneaza. Cu cine am tot vorbit pe whatsapp mi-a tot spus ca scriu mult mai repede. Asta pentru ca dupa ce scriu un sfert dintr-un cuvant, telefonul ti-l sugereaza. Si cu cat il folosesti mai des cu atat ti-l arata mai des. Chiar scriu mult mai repede. Ce ma uimeste e faptul ca functioneaza in limba romana.

8. #28 SP
    Member andreiaka's Avatar
    Sa il stapanesti sanatos !

9. #29 SP
    Senior Member Mask's Avatar
    Să îl stăpânești sănătos, tudyniuz, wise choice!

Ia uite ce poftă mi-ai făcut de BB-ul meu anterior, un Bold 9000.
    BRB, să scot cartela.

10. #30 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Am fost azi la vodafone (Olanda) sa intreb de BIS si mi-au spus că pentru BlackBerry cu OS10 există doar net obișnuit. Cu alte cuvinte, mi-au spus ca nu mai trebuie net special pentru BlackBerry.

Dupa prima incarcare bateria a tinut aproximativ 35 ore.

11. #31 SP
    Ah da, ai dreptate, OS10 nu mai necesita BIS. Dar, cum functioneaza BBM?

12. #32 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Prin 3G/4G simplu, dar si Wi-fi. Asa mi-au zis. Nu am niciun contact, deci nu am idee de fapt daca asa e.

13. #33 SP
    Senior Member Mask's Avatar
    Păi odată ce s-a configurat setup-ul BBM, atunci așa e.

14. #34 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pai am doar BlackBerry ID, care e de fapt adresa de mail. Aie e si pentru BBM atunci?

15. #35 SP
    Senior Member mark's Avatar
    Tudy, iti dau 2 luni max, apoi treci la iPhone 5S.

16. #36 SP
    Pentru BBM ai un pin. Intra in el si da info pe tine.

17. #37 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Nu am, e un singur pin in sectiunea "About" a telefonului.

18. #38 SP
    Hmmm. Daca este compus din litere si cifre, ala este.

19. #39 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    E asa: 2ADA0947

Nici Wii number nu e asa ciudat.

20. #40 SP
    Da. Ala este.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Bookmarks