Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 8 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 ... LastLast
Results 81 to 100 of 159

Thread: Experimentul de la Geneva - un fiasco sau sfarsitul lumii ?

1. #81 SP
    VIP Member Donely's Avatar
    Quote Originally Posted by ffocus View Post
    vreau o explicatie clara, la ce foloseste acest experiment. care sunt beneficiile practice ale acestui rahat de experiment?
    "Fizicienii cred că părţi cruciale care lipsesc din modelul nostru actual pentru Univers vor fi dezvăluite prin intermediul celor aproximativ un miliard de coliziuni de protoni pe secundă. De exemplu, procesul care dă masă particulelor ar trebui să fie lămurit. Acest proces s-ar putea anunţa prin intermediul producţiei a unuia sau a mai multor tipuri de aşa-numite �particule Higgs�, iar tema principală pentru LHC este aceea de a le căuta şi de a le studia.
    O particulă Higgs trebuie să existe pentru ca Modelul Standard să răm�nă cea mai bună teorie a particulelor pentru gama de energie pe care LHC o examinează. Fie Higgs-ul va fi descoperit, duc�nd la o mai bună �nţelegere a Modelului Standard, fie Higgs-ul nu va apărea �n modul �n care fizicienii se aşteaptă, iar ceva chiar mai interesant se va ivi.
    De asemenea, LHC ar trebui să dezvăluie şi fenomene fizice noi dincolo de Modelului Standard, cum ar fi supersimetria sau dimensiuni suplimentare ale spaţiului. Supersimetria ar putea furniza o modalitate de a unifica forţele electomagnetică, slabă şi tare, �nsă ea de asemenea prezice o suită de particulele �ncă neobservate. Cele mai uşoare din aceste particule supersimetrice ar putea fi o parte principală a materiei cosmice �ntunecate despre care ştim că există, �nsă pe care nu o putem caracteriza �ncă.
    Dimensiuni suplimentare ale spaţiului ar putea furniza o nouă direcţie către o teorie fizica dincolo de Modelului Standard. Ele ar fi invizibile nouă �n viaţa de zi cu zi, tot aşa cum o a treia dimensiune nu ar fi percepută de o furnică care se t�răşte pe o coală netedă de h�rtie. �nsă dacă dimensiunile suplimentare există, ele ar putea produce efecte măsurabile la LHC. Acesta ar putea permite LHC-ului să pătrundă �n domeniul gravitaţiei cuantice, contribuind astfel la mult căutata reconciliere a mecanicii cuantice şi relativităţii generale.
    LHC-ul este o maşină a superlativelor. Este cea mai mare instalaţie din lume ce foloseşte superconductoari. Este mai rece dec�t spaţiul cosmic. Conţine un vid � mai perfect � dec�t oriunde �ntre Păm�nt şi Staţia Spaţială Internaţională. Va produce aproape un miliard de coliziuni proton-proton pe secundă. Toate acestea fac din LHC nu doar o maşină ce va testa limitele fizicii, dar şi o maşină care foloseşte limitele tehnologiei."

Sursa - Clubul Fizica Particulelor

2. #82 SP
    Senior Member sekhemet's Avatar

Post "corect"

pai focuss noi nu valoram nimic,suntem doar niste oameni care isi duc existenta de pe o zi pe alta fie ca o facem "bine" sau nu
    acest experiment ne va ajuta sa intelegem (zic ei) care este sursa vietii...cum a inceput totul....
    si da suntem decat niste cobai....dar in realitate suntem decat praf stelar care poate fi pulverizat fara sa afecteze in orice masura ce conteaza cu adevarat...
    sunt de acord cu tine...ar trebui sa putem cere socoteala...dar intra pe siteul oficial al experimentului sa vezi...nimic nu este clar
    dar macar sa fim recunoscatori ca au avut bunul simt sa faca public macar atat...
    eu sunt comvins ca s-au petrecut mai multe evenimente de mare importanta....de care nu stim nimic
    Attached Images Attached Images helix-god.jpg

3. #83 SP
    Senior Member Bobby's Avatar
    Multe alte lucruri s-au intamplat in lumea asta fara ca noi sa nu avem macar habar de ele. Maselor nu li se ofera decat 50% din informatia cu adevarat ce este acolo in lume.

4. #84 SP
    Senior Member zinodaur's Avatar
    Eu pana la urma nu inteleg ce vor ei sa faca cu adevarat. Daca recreaza BB-ul in miniatura, ce cred ei ca se va intampla ? Ca vor crea un mini univers ? Vor sa mai adauge nu stiu cate denumiri in tabelu' ala periodic de fizica sau chimie, sau ce-o mai fi ?

It's all a big cluster****.

5. #85 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu cred ca pe ei ii intereseaza Big Bang-ul in miniatura. Ci "bucatile" acelea mici care se desprind din urma ciocnirii. Bucati care nu vor insemna alte denumiri in tabelul periodic, ci noi subunitati. E ca si cand pana acum o suta de ani nu puteam lucra decat cu bucati la kilogram, de curand am reusit sa lucram cu gramul... ei bine, acum vom putea sa lucram cu miligramul or something. Sau exemplu mai concret, ca la procesoare... toata tehnologia se schimba datorita faptului ca se poate lucra la un nivel mai jos. Acum o suta de ani era imposibil sa produci ceva pe scala nano. Acum vezi cum la fiecare an se duc mai jos (cel putin de la 120nm la 45nm a durat doar cativa ani).

Eu unul insa sunt curios de ce in medicina nu se avanseaza tot atat de repede precum in fizica. De exp. n-am mai auzit nimic de harta genetica, n-am mai auzit nimic de desfacerea ADN, ARN... etc. Imi place ca noi experimentam cu gauri negre, dar nu suntem in stare sa "reparam" boli de acum mii de ani. Pe noi ne pasioneaza teleportarea dar nu suntem capabili sa traim mai mult de 50-60 de ani... Ar trebui sa luam o lectie de la gandaci

6. #86 SP
    Ca veni vorba de gandaci, am citit undeva ( tot pe un site unde se vorbea despre genetica, fizica, stiinta and stuff ) ca unii au incercat sa faca schimb de ADN intre specii, sau ceva de genul asta. Au desprins o gena de la niste meduze fosforescente si le-au injectat unor sobolani. Rezultatul ? Sobolani glowing in the dark. S-au gandit ca poate ar putea face asa si la oameni si sa ii combineze cu gandacii. Adica sa ia genele gandacilor de a rezista la bombe nucleare si sa il injecteze oamenilor. Insa se tem sa testeze ca sa nu ii transforme in vreun fel in oameni-gandaci. Kinda freaky daca stai sa te gandesti.

7. #87 SP
    Senior Member Uziwood's Avatar
    Gandacii rezista din cauza exoscheletului lor din cheratina parca, nu cred ca are legatura cu ADN-ul.

8. #88 SP
    Nu stiu, asa ziceau acolo.

9. #89 SP
    Gandacii sunt cele mai rezistente fiinte terestre la radiatii. Cum se explica acest fapt? Fiind niste organisme biologice extrem de simple, ele au doar putine gene care ar putea dezvolta mutatii, in cazul expunerii la radiatii. De asemenea, celulele gandacilor se divid mult mai lent decat cele umane, ceea ce le da timp minusculelor insecte sa „repare” problemele declansate de expunerea la radiatii, cum ar fi de pilda lanturile rupte de ADN.

10. #90 SP
    Junior Member HeinekeN_'s Avatar
    In cativa ani apare Xavier si construieste institutul pt mutanti .Corpul uman se dezvolta in functie de mediul in care traieste iar daca se va ajunge la spargerea calotei glaciare sau cum i-o zice precum si alte fenomene naturale care vor afecta Pamantul ganditi-va cum se vor dezvolta oamenii pe parcursul anilor atunci.Hai k m-am uitat la prea multe filme ,dar in legatura cu ce a zis MonkY despre medicina,acolo este destul de greu sa descoperi leacuri pentru boli care exista de secole si nu cred ca vor reusi in urmatorii 100ani sa descopere leacul pentru cancer si sindromurile care exista.

11. #91 SP
    Max
    Member Max's Avatar
    Live Webcam la experimentul de la Geneva :

lhc - Live Webcam

12. #92 SP
    Quote Originally Posted by Max View Post

lhc - Live Webcam
    Da facuta bine....

13. #93 SP
    Quote Originally Posted by Max View Post

lhc - Live Webcam
    Genial, pur si simplu genial.

14. #94 SP
    Se pare ca din motive tehnice sa intrerupt experimentul.....

15. #95 SP
    Manager paul's Avatar
    O data s-a oprit curentul. (vorbesc serios)
    Acum s-a stricat ceva piesa.

16. #96 SP
    Member I-Ray's Avatar
    mayasii au prezit sfarsitul lumii in 2012, nostradamus la fel, iar daca exeperimentul da gres, se creaza gauri negre ce o sa absoarba Pamantul in 4 ani. eu cred ca experimentul acesta e un motiv de teama pt omenire. I don't want to die so young!

17. #97 SP
    Senior Member Tekken's Avatar
    Eu zic sa folositi prezervative de acum incolo.

18. #98 SP
    Member ciypriyan's Avatar
    am visat as`noaptea aceea gaura neagra , lool . am intraT IN EA dar nu am murit , soarele era pe moarte .lool . sincer ma pus pe ganduri acest experiment si recunosc ca mie frica de el .

19. #99 SP
    Member I-Ray's Avatar
    eu ma pun sa ma ingras ca sa nu ma mai suga gaura negra, sa nu mai incap in ea.

20. #100 SP
    Sa vedem acum cand ii dau drumul din nou....

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 8 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 ... LastLast