Problema e cand nu o mai poti face.
Omul nu a invatat absolut nimic din trecut, si acum dovedeste din nou ce fiinta naiva e.
Problema e cand nu o mai poti face.
Omul nu a invatat absolut nimic din trecut, si acum dovedeste din nou ce fiinta naiva e.
Cand am ajuns la munca, colegii se luau in brate si se bucurau ca a iesit acest domn "trimis de dumnezeu". Am ramas prost efectiv.....inca sper ca o sa iesim in masa la vot si in turul 2, altfel ne ducem pe copca. Sanatate sa avem
Momentul ala in care trebuie sa alegi intre a-ti invata copilul limba rusa sau a il pregati de pe acum ca pe mama lui Tudor s-ar putea sa il cheme Costel, iar pe taicasu' Vasile...
SUNTEM PREGATITI PENTRU XBOX OFICIAL IN ROMANIA!!!
http://cursdeguvernare.ro/cristian-g...e498ea-1290809
Lasand glumele la o parte dintre doua rele va trebui sa alegem raul mai mic. Vestul a facut mai multe pentru tara noastra fata de Est. Din pacate eu revin in tara pe 11 Decembrie, cea mai apropiata sectie de votare pentru mine este fie Frankfurt sau Stuttgart, ambele la 150 de km si ma costa peste 100 de eur deplasarea (dus-intors), pierd o zi pentru votare. Lasconi trebuie sa iasa presedinte. Suntem satui, dezgustati ce se intampla cu politica la noi in tara insa nu putem fi indiferenti. Mereu poate fi mai rau decat conditiile actuale.
Nu e posibil ca saptamana trecuta sa ai o cota de 5-6 % la alegeri ca si candidat si in primul tur sa scoti 23%. Ceva e putred
Poate unii de aici nu stiu, nu le pasa, insa pentru noi Romanii, de-a lungul istoriei nu Turcul a fost inamicul public nr.1, cu el am putut discuta. Cu rusul nu poti discuta, EL IA (considera ca i se cuvine - in ultimii 200 de ani ne-au invadat de peste 10 ori si ne-au luat teritorii). Mie mi-a povestit bunicul meu, nascut in Cernauti (pe vremea aia, Bucovina de nord era teritoriu romanesc) in 1940 dupa pactul germanilor cu rusii in a imparti Europa intre ei, majoritatea romanilor voiau sa plece din Bucovina de N/ Herta, sa vina in tara si rusii nu ii lasau, fie te deportau in Siberia, fie te omorau; bunica-miu, adolescent fiind ulterior a reusit sa vina in Bucuresti cu un corp de armata rusesc, ce a ramas vreme de ani buni in capitala (pana pe la mijlocul anilor '50 - blocurile cu 3-4 etaje cu gradina interioara din cartierul Vatra Luminoasa pentru comandamentul armatei rusesti au fost construite). E foarte trist ca multi dintre noi, generatia anilor '80 si mai tanara nu cunoastem istoria moderna a tarii, insa avem posibilitatea de a ne informa pertinent din mai multe surse. In momentul de fata cum Ucraina primeste ajutor din vest nu cred ca vom mai fi "izolati" si nimeni nu va ma interveni pentru noi in cazul declansarii unui conflict pe teritoriul tarii noastre. Pana la urma suntem in NATO.
Am scris aceasta "epistola" pentru ca multi dintre bunicii nostri au suferit enorm, vieti distruse, averi pierdute, datorita invaziei rusesti (nu exista termen de comparatie intre armata germana prezenta in Romania in al Doilea Razboi Mondial fata de cea rusa). Suntem ceea ce suntem astazi, mentalitatea pe care o avem se datoreaza celor 50 de ani de comunism (generatia anilor '40,50,60 au crescut direct sub comunism, n-ai ce sa le ceri, au o anumita filozofie de viata si din pacate majoritatea batranilor care sunt inca in viata in Romania nu sunt educati, nu sunt modele de urmat). De aceea consider ca nu trebuie sa fim PRO-RUSI!
Acum sunt altfel vremurile, nu ne ocupa rusii tara insa este posibil ca anumite relatii comerciale sa aiba de suferit ca urmare imediata printre alte riscuri.
Dintre astea doua cred ca prima varianta e mult mai realista si periculoasa pentru noi.
Imprastiind ideile astea nu facem decat sa ajutam propaganda ruseasca care deja functioneaza prea bine.
Oamenii ajung sa-i prefere pe rusi doar din cauza homofobiei, asa cum se intampla in Moldova: https://hotnews.ro/corespondenta-din...t-lgbt-1817006 .
Evident ca primul rau este raul mai mare si avem obligatia sa iesim la vot, dar n-am putut sa ma abtin din a rade cum am ajuns sa fiu fortat sa votez o mizerie in defavoarea altei mizerii! Bine, nici cu Ciolacu sau Geoana nu ne pricopseam prea tare dar na...
Nu inteleg de unde confuzia asta ca Lasconi este pro LGBT. Faptul ca a votat la coalitia pentru familie este suficient sa stii ca nu este de acord cu persoanele de alta orientare sexuale, dar ca orice om normal la cap nu spune ca trebuie sa ii omoare.
O abordare foarte simplistă, care arată mari carențe de istorie din partea ta. Păi prietene, România a fost țară aliată a Germaniei naziste în timpul celui de-al doilea război mondial. Noi am invadat primii Rusia, nu ei România! Da, rușii ne-au furat Basarabia și nordul Bucovinei în iunie 1940 (dar fără a trage o salvă de tun!), însă și nemții, tot în 1940 (în august), în urma dictatului de la Viena ne-au rupt o treime din Ardeal. Ce au ales conducătorii români ticăloși? Să se alieze cu naziștii și să invadeze Rusia. Cine e de fapt invadatorul aici? Soluția recuperării teritoriilor pierdute era o abordare diplomatică, nu calea extremist-nazistă a alianței cu Hitler și Germania care și ei rupseseră cu japca o parte din Ardeal și în mod normal, în conștiința publică românească ar trebui să rămână pentru totdeauna la fel de ticăloși precum rușii, dacă nu chiar mai ticăloși. A se vedea holocaustul instituit în România în perioada conducerii antonesciene, sub minunata orânduire hitleristă, sau sutele de mii de români morți inutil la Stalingrad - lucruri care li se datorează în mare parte.
Sunt destul de sigur ca nazistii sunt vazuti ca fiind la fel de ticalosi precum rusii, dar ce zice Cristache acolo e referitor la cum lasau in urma lor cand treceau pe aici nemtii (care neamtul de rand nu era nazist, era un pustan amarat trimis pe front sa traga pentru o cauza in care nu credea sau n-o intelegea) - din 4 vaci in sat, iti luau 3 sa hraneasca armata si lasau una sa-ti ramana. Rusii iti luau si vacile si nevasta. Toti avem aceleasi povesti de la bunici, ma indoiesc ca s-au vorbit toti bunicii intre ei sa tina o gogonata in picioare.
Pai pentru asta trebuie pus accentul pe ce se voteaza duminica asta, nu pe finala intre presedinti. Dar majoritatea se blocheaza in "functia cea mai inalta in stat", si apoi la parlamentare, adica aia care dicteaza politicile pe urmatorii ani in Romania, lumea pune stampila tot pe aia de 35 de ani.
Bine, lumea nu prea are pe cine vota nici acolo, dar macar acolo e miza cea mai mare. Nu prea am vazut mari discutii despre asta pe nici un canal TV, parca ne-am prostit din ce in ce mai tare.
Ne axam pe lucruri absolut ne-esentiale pentru Romania, cum ar fi casatoria intre acelasi sex (care apropo, avand in vedere cultura noastra, nu o sa se intample prea curand indiferent de cine va fi presendinte), dar cand conteaza, adica alegerile parlamentare, canalele tac mut, toti tac mut, si apoi se fac intelegeri PSD+AUR+ UDMR (ca aia oricum se duc cu cine e la putere) pentru urmatorii 4 ani si ne miram de ce e carnea scumpa si leul devalorizat. Sau nu ne miram, stim ca este pentru ca e Georgescu sau Lasconi presedinte....
Am glumit, n-am nimic cu LGBT si cu nici un BT, vroiam sa subliniez ca am ajuns sa votam cu forta pe cineva care nu simt ca ma reprezinta doar pentru ca vreau sa nu iasa, evident, candidatul Moscovei! Sa fie sanatosi toti la ei in casele lor!
Uite asa moare democratia sub ochii nostri.Curtea Constituțională a decis renumărarea tuturor voturilor din turul I al alegerilor prezidențiale, ca urmare a unei plângeri legate de scorul Elenei Lasconi. În schimb, a respins ca tardivă (depusă prea târziu) cererea referitoare la finanțarea campaniei lui Călin Georgescu.
https://www.biziday.ro/303338-2/
Mda, dupa numararea a 99% din voturi: AUR+PSD, atat poate tara asta, la 35 de ani de la Revolutie. Adica fix genul care oricum nu ar avea nici o problema sa traiasca in dictatura si chiar nu are vreo problema cu coruptia sau sistemul de oligarhie ruseasca.
Hai să privim și jumătatea plină a paharului de pe urma fenomenului „Georgescu” și intrarea suveraniștilor în Parlament. Clasa politică coruptă (reprezentată prin PSD și PNL) se scufundă. În plus, ăsta e rezultatul a 10 ani de România Educată a Lucrului Bine Făcut și a celor 35 ani de jaf PSD-ist. Și după câteva luni de campanie murdară, chiloțăreală și concursuri de tip „care candidat face cele mai multe grătare sau ciorbă de burtă, care candidat scrie cele mai multe cărți și bagă cele mai multe panouri, care candidat mănâncă cei mai mulți covrigi, mititei sau Pizza, care vizitează cele mai multe biserici sau are cele mai multe amante, care construiește cele mai multe case din banii lui Becali, care se duce la cele mai multe podcasturi și care crește cele mai multe ferme de furnici”, fără să prezinte ceva promisiuni realiste sau platforme necesare dezvoltării țării.
1. Pentru prima oară, PSD nu are candidat prezidențial în turul 2. După 35 ani, avem doi candidați de dreapta în turul 2, fără niciun PSD-ist ! Iliescu poate să moară de ciudă că va rămâne ultimul președinte de stânga din istoria României.
2. Dacă ajunge Georgescu președinte, mare brânză. SRI, SIE, CSAT, CCR, Parlamentul European, Comisia Europeană, CIA, Pentagon și CEDO veghează. E o majoritate parlamentară (PSD-PNL-USR-UDMR) care îl poate suspenda oricând. Ungaria îl are pe Viktor Orban premier de 14 ani și e tot în UE și în NATO. Dacă vă duceți la Budapesta (ați vrea să arate Bucureștiul așa), ungurii chiar o duc chiar mai bine după 14 ani de guvernare conservatoare decât românii după 12 ani de guvernare social-liberală. Se droghează, se duc la prostituate, sunt cupluri gay/transgenders care își fac de cap și se plimbă cu Bugati și Ferrari și Orban nu le poate face nimic. Orban e mai radical decât Georgescu, ca idee. Georgescu deja a început să retracteze multe prostii spuse precum armata obligatorie, raționalizare și scoaterea din NATO/UE. Nu e după capul lui, o să afle asta după data de 21 decembrie când o să înceapă trainingul. Dacă a început să retracteze, înseamnă că a început să conștientizeze că poată să piardă în turul 2 în fața lui Lasconi care ar putea primi un vot emoțional masiv. Să vedem, deși nu cred, pentru că Lasconi o fi bună de primar de Câmpulung, dar nu-i deloc potrivită pentru președinție la câte prostii spune.
3. În rest, ce o să facă Georgescu? Președintele, fără acordul Parlamentului, e un 0 barat. În afară de tiktok-uri obosite, nu cred că Georgescu o să facă mare lucru. Nu are cum să fie mai rău decât Iliescu cu mineriadele și politicile lui bolșevice care ne-au ținut cu 50 ani înapoi în timp în raport cu Vestul; decât Băsescu aka Petrov care a făcut manevre de președinte jucător care a manelizat societatea și s-a înhăitat cu toți corupții care se îmbogățeau din jaf sistematic în timp ce pe noi ne punea să strângem cureaua prin 2010-2011; sau decât Iohannis care și-a trădat electoratul și a făcut coaliție PNL-PSD pentru ca el să meargă liniștit la schi și să zboare cu avionul în călătorii în care s-au cheltuit milioane de euro anual - ca să vedeți și voi, bugetul exact cheltuit anual pe călătorii cică-i secret de stat Oricum, Georgescu nu o să fie reales, s-ar putea nici să-și ducă mandatul la capăt. În 2029 o să câștige Nicușor Dan alegerile prezidențiale.
4. PSD a ajuns de la 45% (în 2016, cu Dragnea) la 22% (în 2024, cu Ciolacu). Au pierdut vreo 40 de locuri la Senat și 80 de locuri la deputați în ultimii 8 ani. Cine o să fie la guvernare și în parlament din 2025 trebuie să pună osul la treabă după ce fenomenul „Georgescu/AUR” i-au panicat. Și mă bucură asta. Cam încep să-l scoată la înaintare pe Negrescu și alți social-democrați pro-europeni care ar putea da o altă față partidului. Alde Olguța, Grindeanu, Rafilă, Tudose și Băluță sunt pro-europeni și cât de cât, se țin de treabă. Ponta, Dragnea și Firea nu mai există pe scenă.
5. PNL, de la 66% (cât a avut cu Iohannis la realegerea din 2019) a ajuns la 8% (cu Ciucă candidat).
6. După ce a furat cot la cot cu PSD 12 ani, PNL a ajuns de la 25% în 2020 la 15% în 2024. Au pus lider nou, pe Bolojan. De el depinde acum să curețe partidul de alde Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Bode.
7. USR își primește porția de pedeapsă pentru cele 9 luni de guvernare catastrofală în timpul lui Cîțu. Clotilde care și-a bătut joc de Sectorul 1 a pierdut alegerile, dar acum e prin Parlament. USR-iștii care au făcut treabă bună, ca Fritz, Nicușor și Lasconi, au rămas în continuare primari. Ceea ce denotă un lucru: românii nu mai țin cont de partide și ideologii, ci de performanța primarului.
8. AUR cu doar 18%, SOS cu 7% și POT cu 6% nu o să aibă viață ușoară. S-ar putea să nu ajungă la guvernare dacă PSD, USR, PNL și UDMR se înțeleg (deși sunt șanse mici, mai degrabă o să avem alegeri anticipate). Iar dacă ține morțiș să îngroape PSD și să-și tufă carierele politice definitiv, să știți că chiar ar fi frumos ca Ciolacu să facă coaliție cu Simion și Șoșoacă. Este exact de ce ar fi nevoie pentru ca în 2028 să câștige alte partide noi, progresiste ca-n vest, care să se dedice tineretului.
9. Nivelul de trai a crescut, viața e mult mai confortabilă decât acum 10 ani, mulțumită corporațiilor străine și nu partidelor politice. Poate ar trebui să vă readuceți aminte de cum era viața în 2014.....sau în 2004.
Poți să faci chestii care acum 10-20 ani erau imposibile!
ChatGPT, Netflix, Glovo, Emag, Uber, iPhone, TikTok, YouTube, Facebook, YouTube, X, plăcile RTX de la Nvidia, consolele PlayStation și Xbox în formatul actual - astea toate erau SF în 2004!
Să plătesc cu telefonul la o caserie self-pay la Mega Image sau KFC - așa ceva nu se putea în 2014!
10. Nicușor Dan e politicianul anului, demonstrând că și un candidat independent, cu ceva suport de la USR și PNL, poate să schimbe câte ceva prin București și să inițieze referendumuri pentru a autoriza construcții în toată Capitala fără să se mai bage ceilalți primari de sectoare peste el, fondurile să fie mai bine gestionate și aprobate de un Consiliu General și să se preocupe de combaterea consumului de droguri din școli.
---------- Post added 03-12-2024 at 04:00 ----------
11. Pe lângă faptul că nici anul acesta nu am avut dezbateri serioase , televiziunile mari invitau doar candidații cei mai bine cotați în sondaje, mulți se duceau la Antena 3 sau la podcasturi doar pentru a acorda interviuri pentru a fi periați cu întrebări la care veneau cu răspunsuri pregătite de dinaimte. Nu să facă dezbatere.
Candidații cu 1-5% în sondaje erau ignorați de televiziunile mari.
Doar Digi24 a reușit să facă ceva dezbatere LIVE cu câțiva candidați, iar Ciucă și Ciolacu, care erau cică cei mai bine cotați în sondaje, au avut tupeul să nu vină.
Acum, amândoi au ratat Turul 2!
De acum înainte, la toate alegerile viitoare, televiziunile nu o să mai ignore niciun candidat indiferent de popularitatea pe care o are, iar politicienii nu vor mai absenta de la nicio dezbatere.
Fenomenul „Georgescu” e exact dușul rece de care avea nevoia clasa politică și presa românească de ceva timp.
E groasa treaba si cred ca urmatorul pas este sa ma apuc sa caut de munca in alta tara, urmat de o relocare cu familia
Mi se pare incredibil ca in mizeria asta de tara, este in regula sa minti, sa furi, sa faci declaratii false, fals in acte si in declaratii de avere, sa candidezi in functii inalte cand esti efectiv bolnav psihic si totusi sa nu te verifice nimeni, sa nu se activeze nimeni cu nimic.
Efectiv sapa lumea pe reddit si jurnalistii si scot la iveala tot felu de detalii cel putin dubioase, ca sa nu zic mai mult si totusi sa nu se activeze nimeni, cu nimic.
Omu ala trebuie testat de o persoana competenta si probabil internat la spitalul 9, daca nu aruncat in inchisoare pentru vreo 900 de ani. In niciun caz lasat sa conduca tara, ca marioneta lui Putin.
Si cum isi va lua imunitate in curand, nici nu se va misca nimic dupa aia.
Si noi ne miram si ne enervam de cocalarii care trec pe rosu, parcheaza pe unde vor ei si fac legea in general prin orice, iar politia se ia doar de oamenii care respecta legea.
Simt ca deja am ajuns o tara in care nu mai pot sa traiesc, daca nu vreau sa mor de vreun AVC in urmatorii 2-3 ani.
Nasol moment. Am mai auzit pe cineva, mare iubitor de tefelism care voia să emigreze, doar că-n cazul lui motivul era Lasconi care trădase doctrina lgbt-istă. Faptul că poartă mereu cruci la gât, se închină de șapte ori pe zi și pupă oase de morți la Sf. Parashieva, sunt chestii peste care nu se poate trece atât de ușor, mai ales că vin în totală antiteză cu ceea ce propovăduiește USR-ul.
Personal, sper ca Lasconi sa piardă alegerile en fanfare, atâta ipocrizie și prostie adunată într-un singur om mai rar poți vedea, chiar și-n România. Interviul ăla cu Dragoș Pătraru e momentul în care îți dai seama că Lasconi e demna urmașă a Vioricăi Dăncilă.
Bookmarks