Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 159 of 159 FirstFirst ... 59 109 149 157 158 159
Results 3,161 to 3,170 of 3170

Thread: Ce fel de tara este Romania?

1. #3161 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Xander RO: mai avem o sansa. Mica, dar mai este. Trebuie sa iasa aprox. 2 milioane (din cei vreo 8 milioane care nu si-au miscat kurul ca sa mearga la vot), care sa vrea ca tara asta sa nu se duca spre EST, sa nu incepem iar cu anticipate si cu alte mizerii pentru Kremlin Georgescovici (ca se duca naibii in cap de tot economia).

Sa nu uitam, multi dintre votantii lui Semiom nu au votat neaparat cu el, ci au votat din ura. Altii au votat "orice, numai PSD sa nu fie". Unii au votat crezand ca-l aleg pe Fake Messiah (ca le-a promis Semiom ca-l pune presedinte/prim ministru) - eu cred ca asta e "marketing" exact cum a facut si cu "case la 35000 de euro". Plus ce si-au mai bagat rusii (si toti cei care sunt anti-UE, anti-NATO) coada...

Daca Nicusor reuseste sa demonstreze ca e capabil (si pe mine m-a socat de cat de bine pregatit a fost la dezbaterile cu Semiom), daca demonteaza rand pe rand minciunile lui Semiom (acum intelegem de ce Semiom nu a vrut dezbateri), daca reuseste sa-i convinga si pe cei care au votat Antonescu, Ponta & Co. (mare parte PSD-isti), plus cei extra care TREBUIE sa iasa la vot... eu zic ca putem trece si peste asta.

Daca nu, uitati-va va rog la ce se intampla pe social media (in special TikTok si Facebook). Toti (si aici va rog sa ma scuzati, dar asa isi spun ei, nu rromi, ci tigani) tiganii, toti smenarii, toti smecherii, toti pestii si hotii de prin diaspora (si din tara), se bucura ca "ne-au tras-o"! Da, da, exact asa spun: "V-am tras-o bai rumanilor, am votat cu tiganul nostru!". Eu inteleg ca tara asta a avut voievozi, regi, dictatori, dar bulibasa nu cred ca am mai avut. Si nu, nu sunt rasist. Ba chiar spun asta dupa ce am vazut ca Semiom se mandreste cu bunici pe la Sinesti, tigani si ei. Am vazut ca nu fuge de originile sale, si asta e bine. Dar nu cred ca doar pentru ca e reprezentantul unei minoritati, poate decide pentru toti ceilalti romani. Refuz sa cred asta. La fel as fi spus daca era ungur, sau tatar, sau mai stiu eu ce. Din cate stiu eu, de-aia se numesc minoritati...

O alta problema pe care o vad la votantii lui Semiom, e ca au impresia ca daca voteaza un reprezentant AUR, se vor schimba lucrurile in bine. Mai oameni buni, si eu vreau schimbare... dar e ca si cand omul nostru, numit Romania, are o tumoare la cap... si in loc sa cautam diverse tratamente, noi vrem sa-i taiem capul. Sa fim seriosi, AUR e deja la butoane de mult (verificati prin judete, prin primarii - exemplu clar in fieful din Craiova, unde la fiecare PSD-ist pe job bun la stat, gasesti si un AURar). Practic AUR s-a impanzit la fel de bine ca PSD-ul. O alta dovada clara este si faptul ca sunt regiuni intregi unde PSD a castigat de fiecare data majoritate, si acum AUR a luat si peste 50%.

Eu am dovada inclusv la mine aici in localitate, unde mai toti cei care acum 4 ani faceau campanie pentru PSD (localitatea fiind condusa de PNL de 20 de ani or more), acum sunt cam 99% din ei in AUR. Stiti cat a luat Semiom la mine acum la prezidentiale? 49.52% (Nicusor a luat 18.68%, Crin a luat 13.96% si Ponta 11.88%). Singura mea speranta e data de faptul ca au iesit la vot doar 56%. Si ca se vor trezi ai lui Crin si ai lui Ponta. Altfel, aleluia...

Acum, sa va zic si ce se intampla pe la firmele unde ma ocup de IT-ul lor. Unele din ele facand parte din multinationale. Si sa va spun si ce discutii am auzit. Pe scurt: Daca iese Semiom, cam 75% din ei se pregatesc sa inchida sau sa plece. Cam 90% din ei deja au inceput sa-si trimita banii in afara tarii. Cam 50% din ei DEJA au oprit orice fel de investitie in Romania. Acum sa fim corecti: nu e doar "meritul" lui Semiom. Este si vina PSD+PNL+UDMR, recte cea mai mare vina e a lui Ciolacu. Ca n-am ajuns aici doar datorita unui vot. Doar ca asta va pune capac. Si nu vreau sa par alarmist, dar cred ca in ultimii 30 de ani, nu s-a intampla niciodata ca Romania sa nu se poate imprumuta pe nicio piata. Daca dupa alegeri primim rating de junk... we're ****ed. Sa va asteptati la euro la 12 lei (or more).

Also, Semiom a zis foarte clar, ca noi ne vom alinia cu ceea ce face Ungaria. El acolo vede exemplu de urmat (a spus-o cu cuvintele lui, just google it). Pai hai sa va spun eu cum e in Ungaria: TVA-ul a ajuns la 27% - si noi ne plangem cu 19%, sau ca posibil sa creasca la 20 sau 21%. Ne rezolva Semiom simplu: 25-27%. Ungaria are datorie externa de 4x (de PATRU ORI BAINENE) mai mare decat a Romaniei. Si totusi, doar datorita lui Orban, nu intra bani din UE, ca el vrea cu rusia. Ceea ce vrea si Georgel, si Georgescovici... Oh, well.

Anyway, am vorbit mult prea mult azi. Nu mai are rost sa mai vorbim despre faptul ca in tabara de vara AUR o fata de 17 ani a fost violata de nu stiu cati AURari, si pana in ziua de azi nu s-a rezolvat nimic. Nu mai are rost sa vorbim de faptul ca pana si tatal lui Semiom e suparat ca fisu' e cu volan pe dreapta... Nu mai are rost sa vorbim despre sora lui Semiom care e judecator cu 20.000 lei salariu. Sau de matusa lui care ia 31.000 lei tot ca judecător. Nu are rost sa mai vorbim de casele de 35000 de euro care au fost "doar marketing". Sau de faptul ca a declarat ca sta "in chirie" intr-un amarat de apartament de 52mp (care de fapt are 238mp, si nici nu da vreun ban). Nu mai are rost sa vorbim despre faptul ca desi s-a dat mare militant prin organizatiile "Basarabia este Romania" si a scris pe pereti ca vrea unirea cu Republica Moldova, el acum are interdictie atat in Basarabia cat si in R. Moldova. Sau de faptul ca Semiom cu gura lui a spus ca are 10 milioane de EUR de la stat pt. partid, si ca nu va folosi niciun leu, va face un spital - a facut fix pix, doar o caravana de marketing, care acum zace intr-o parcare parasita. Si ar fi lista lunga...

Pe scurt: mergeti la vot. Convingeti-i si pe nehotarati. Incercati sa convingeti si pe cei care l-au votat, deschideti-le ochii. Sau pe cei care n-au votat deloc. Mai mult, nu cred ca putem face. Dar asa cum am zis, macar stim ca am facut tot ce puteam. Hai, Doamne Ajuta!

2. #3162 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Ce repede uita lumea ca PSD-ul lui Dragnea era la fel de suveranist ca AUR acum. Demisioneaza Ciolau dupa ce a demonstrat ca nu merge cartea asta cu UE, si se reformeaza PSD-ul aducand vechii oameni inapoi. Acum aproape are si majoritatea cu AUR, nu prea vad motive sa nu profite de ocazie.

Nu dau sfaturi financiare, pot doar sa spun ce am facut eu: lichidat toate titlurile de stat, schimbat tot in euro, cont de economii in euro la o banca cu 2% dobanda pe an, platita lunar. Daca dupa ce castiga Simion si daca dupa ce va dizolva parlamentul, inevitabil vom primi downgrade la junk credit score. Toate institutiile financiare mari (fonduri de pensii, fonduri mutuale europene etc.) au in politica sa inchida imediat orice investitie in tari care au rating junk. Ei cand pleaca, vand investitiile in lei dar au nevoie de euro. Miliarde de euro. Mai multe miliarde decat are BNR-ul la dispozitie sa protejeze cursul euro.

3. #3163 SP
    Member boggySODMG's Avatar
    @MonkY,vezi ca tabelul pus de tine ar fi fals: https://adevarul.ro/alegeri-preziden...a-2442462.html

"AUR îi acuză pe jurnalistul Vlad Petreanu şi deputatul USR Iulian Lorincz de săvârşirea infracţiunii de comunicare de informaţii false.
    Sesizarea făcută la DIICOT vizează postările publicate de cei doi pe reţeaua de socializare Facebook, în care au distribuit un tabel intitulat "Politicieni PSD Trecuţi La AUR", care ar conţine informaţii false, ”distribuite cu intenţie în plină campanie electorală prezidenţială”.
    Jurnalistul Vlad Petreanu a ales ulterior să șteargă postarea de pe Facebook și a transmis un mesaj.
    Am decis să șterg imaginea ce însoțea această postare, și care circulă pe net de ceva vreme, deoarece conține mai multe erori factuale și confuzii de nume. Am comis o eroare neintenționată, pe care încerc s-o corectez. Așadar, dacă ați preluat cumva imaginea, vă recomand s-o retrageți”, a scris Vlad Petreanu.

4. #3164 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by boggySODMG View Post
    @MonkY,vezi ca tabelul pus de tine ar fi fals: https://adevarul.ro/alegeri-preziden...a-2442462.html

"AUR îi acuză pe jurnalistul Vlad Petreanu şi deputatul USR Iulian Lorincz de săvârşirea infracţiunii de comunicare de informaţii false.
    Sesizarea făcută la DIICOT vizează postările publicate de cei doi pe reţeaua de socializare Facebook, în care au distribuit un tabel intitulat "Politicieni PSD Trecuţi La AUR", care ar conţine informaţii false, ”distribuite cu intenţie în plină campanie electorală prezidenţială”.
    Jurnalistul Vlad Petreanu a ales ulterior să șteargă postarea de pe Facebook și a transmis un mesaj.
    Am decis să șterg imaginea ce însoțea această postare, și care circulă pe net de ceva vreme, deoarece conține mai multe erori factuale și confuzii de nume. Am comis o eroare neintenționată, pe care încerc s-o corectez. Așadar, dacă ați preluat cumva imaginea, vă recomand s-o retrageți”, a scris Vlad Petreanu.
    Da, si eu am luat-o de la el. Dar tabelul in sine nu e fals, doar ca unele date nu sunt corecte. Nu am eu timp sa caut, dar GARANTEZ ca lista este mult mai mare (sapati prin fieful Olgutei Vasilescu, si o sa gasiti ca e o increngatura acolo de AUR+PSD de nici nu-i mai deosebesti intre ei). O sa o retrag si eu, pentru ca nu-mi plac lucrurile care nu sunt 100% reale (nu fac altceva decat sa dea apa la moara). Multumesc de atentionare.

In alta ordine de idei: Dragnea, Dăncilă și Olguța Vasilescu au ieșit public și au spus că îl susțin pe George Simion. Nu cred că mai e ceva de zis... Ah, las si citatul asta aici (ca sa realizati de ce ma lovesc eu zilnic pe social media):
    Votantii Nicusor: Nu mai spuneti ca cei care voteaza cu Simion sunt prosti! Ca asta creeaza mai multa diviziune si ne indeparteaza unii de altii!
    Votantii Simion: Suge-ti ***** sa va iau ***** in ***** sa ma ***** pe voi si pe familia voastra, esti cu volan pe dreapta *********!!!
    Attached Images Attached Images 495379293_24178433768407523_8416730788441100150_n.jpg

5. #3165 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Uite de exp. aici o alta lista, facuta de altcineva:

LISTA DE "LUPTĂTORI":

● DUMITRU COARNĂ – deputat PSD, intrat în grupul parlamentar AUR în timpul mandatului 2020–2024 (după ce a fost exclus din PSD, în urma vizitei la Ambasada Rusiei, alături de alți 3 parlamentari). Ulterior, a plecat din AUR, anunțându-și demisia pe Facebook, unde a scris că demisionează împreună cu colegii din AUR Călărași

● Ramona-Ioana BRUYNSEELS – deputat AUR, a fost angajată în guvernările Mihai Tudose (PSD), Gabriel Oprea (UNPR) și Viorica Dăncilă (PSD) și a candidat din partea PPU la președinție (conform presei și Wikipedia, pentru că deputata AUR își ține CV-ul ascuns)

● PETRIȘOR PEIU – senator AUR
    ▪ fost consilier al premierilor Radu Vasile (PNȚCD) și Adrian Năstase (PSD)
    ▪ vicepreședinte la Agenția pentru Investiții Străine (2003–2004 – Guvernul Năstase)
    ▪ funcții în conducerile SIDEX Galați și Electroputere Craiova

● DANIEL FLOREA – deputat PSD, trecut la grupul AUR în timpul mandatului 2020–2024

● ANA LOREDANA-PREDESCU – deputat PSD, a trecut la grupul PUSL, apoi în grupul AUR în timpul mandatului 2020–2024

● CĂLIN GHEORGHE MATIEȘ – deputat PSD, trecut la AUR în timpul mandatului 2020–2024, în prezent la al doilea mandat, pe lista AUR

● DAN TANASĂ – deputat AUR, fost consilier al europarlamentarului PSD, Cătălin Ivan (fondator ADN)

● CHELARU MIRCIA – senator AUR, fost director în SRI (1990)
    ▪ fost șef al Statului Major, numit de Emil Constantinescu (2000)
    ▪ printre inițiatorii PUNR, comasat apoi cu Partidul Conservator
    ▪ prim-vicepreședinte Partidul Neamul Românesc

● DUMITRU SPAU – senator AUR, fost consilier local PNL Tunari (Ilfov), timp de două mandate

● NICULINA STELEA – senator AUR, fost director în Guvernul Ciorbea (1996–1998) și consilier al ministrului Agriculturii și Alimentației (guvernarea PNȚCD)

● DANIELA ȘTEFĂNESCU – senator AUR, cu activitate în:
    ▪ Corpul de control al prim-ministrului (Nicolae Ciucă – PNL)
    ▪ Ministerul Economiei (în mandatul lui Virgil Popescu – PNL, 2021–2022)
    ▪ Consiliul de Administrație al Uzinei de Armament Sadu (2021–2022)
    ▪ Corpul de control al prim-ministrului (Viorica Dăncilă – PSD, 2018–2020)

● DUMITRESCU CRISTINA GABRIELLA – senator AUR, fost consilier comunicare la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (subordonat MAE, condus la acea vreme de Teodor Meleșcanu)

Aici este doar o parte a turiștilor politici, din Parlament. Găsiți din ăștia la toate partidele și chiar la nivel local. Informați-vă din surse oficiale!
    Attached Images Attached Images 497648652_1003278981874553_8409101063500231805_n.jpg 495200398_1003278908541227_2502538790561575157_n.jpg 495376876_1003278878541230_7664820238157553820_n.jpg 495371998_1003278805207904_8358756814007603322_n.jpg

6. #3166 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Mie mi-a distrus toata energia si mi-a frant efectiv spiritul sa vad ca pana si membrii ai familiei extinse sunt capabili de asa ceva, motiv pentru care voi avea mai putine mesaje de dat anul asta de sarbatori...
    Si nu vorbesc acum despre o polemica la cafea, din astea putem avea daca exista argumente, vorbesc despre persoane de la care ai avea pretentia sa fie formatori de oameni (profesori de meserie) care mi-au spus ceva de genul 'hai mai lasa-ne si tu cu IT-ul ala ca prea v-au tinut toti in brate pana acum, sa vedeti si voi de acum incolo ce este munca!'.

Deci eu ii spuneam ca exista posibilitatea sa plece din Romania companii mari care aduc miliarde la buget si platesc salarii care tin economia si pe ea o freca grija ca avem salarii prea mari, pe undeva bucuroasa ca ne fu*e Simeon de dracii ne piaptana.

Bros... in momentul in care o femeie care ma felicita cu 21 de ani in urma ca am intrat al 24-lea la Politehnica vine si-mi spune asa ceva... nu doar ca realizez capacitatea de intelegere si de sinteza a informatiei total inexistenta, dar ma resemnez si cad intr-o tristete profunda.
    N-ai cum, nu ai cu cine, imaginati-va ca sunt profesori care teoretic trebuie sa formeze copii pentru societatea de maine care gandesc asa si nu sunt putini.

Make no mistake, sunt si destui tineri care gandesc asa si care vor vota in consecinta. Sper sa ma insel eu si vreau sa cred in sperantele voastre, dar sincer bulgarele mi se pare atat de mare incat nu vad cum s-ar mai putea repara ceva pana duminica.

PS: And yes, duminica (sau 'dumineca' cum le place electoratului sa spuna) am scapat tangential si de puscarie si ma felicit ca m-am abtinut sa nu calc pe cap un vierme cu sapca din aia lucioasa care injura de morti toti 'nicusorii' la locul de joaca pentru copii, de fata cu copiii.

7. #3167 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Xander RO: I feel you bro! Exact situatii de genul acesta sunt si la mine (chiar si in familie). Si la fel mi s-a aruncat si mie in fata asta cu IT-ul. Desi eu ca IT-ist, nu am avut NICIODATA niciun fel de ajutor de la stat (la mine nu se aplica scutirile acelea). Nici macar in pandemie nu am primit NIMIC. Si da, mi s-a atras atentia ca unii muncesc, nu ca mine... daca nu m-a invatat mama la sapa, ce sa fac?

Ma socheaza cum oameni pe care-i credeam cu capul pe umeri, refuza sa accepte orice fel de argument sau dovada. Sincer, eu unul am obosit. De-abia astept sa treaca si 18 Mai. Si ce va fi, va fi. Dar la cum vad lucrurile momentan, ma tem ca va fi groaznic. Si nu neaparat pt. mine, ca eu vand frumos casa si plec (cu "amaraciunea" mea de colectie de cunostinte in IT, nu o sa mor de foame). Ci pentru fix cei care acum il sustin pe Semiom, Kremlin Georgescovici, AUR si POT, de parca ar fi salvatorii lumii.

Btw, nu stiu daca ati vazut ultima postare a lui Semiom. Cea in care spune ca nu stie ce sa mai faca cu noi "individual". Asta-mi aduce aminte de ce zicea Malaimare acum vreo 2 zile. Ca o sa ajungem "ori la Canal, ori in canal". Daca omul nici nu a ajuns presedinte si deja a trecut la amenintari... pai stati sa vedeti dupa! Am ajuns sa vad pe social media cum daca posteaza cineva ceva legat de matematica, fizica, chimie, primeste automat reply-uri de gen "Mai lasati dracu' matematica si puneti mana la munca!"

Ma bucur insa ca a facut 4 greseli majore (de-asta si fugea de dezbateri, ca vorbeste gura fara el):
    1. A spus ca acele case pe care le facea la 35.000 au fost doar marketing (intr-o alta tara civilizata ar fi fost cercetat pentru asa ceva).
    2. A spus ca va taia 500.000 de locuri de munca de la bugetari (nu zic nu, trebuie facuta ceva curatenie pe acolo, dar 500K intr-un sistem unde numarul medicilor, al profesorilor si al politistilor nu este suficient, e aproape imposibil).
    3. A spus ca va taia medicamentele compensate. Pai, toti batranii nostri rezista (inca in viata) pentru ca se dau acele compensate. Altfel, la ce pensii au, i-am omorâ cu bună știință.
    4. A zis ca va taia ajutoarele sociale. Well, aici partial sunt de acord. Insa sunt oameni care chiar nu pot munci, si fara asa ceva mor de foame.
    Practic din cele 4 puncte de mai sus, eu sper ca a trezit cateva milioane de persoane la realitate. Inca mai sper...

8. #3168 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar

9. #3169 SP
    Member ymess's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Btw, nu stiu daca ati vazut ultima postare a lui Semiom. Cea in care spune ca nu stie ce sa mai faca cu noi "individual". Asta-mi aduce aminte de ce zicea Malaimare acum vreo 2 zile. Ca o sa ajungem "ori la Canal, ori in canal". Daca omul nici nu a ajuns presedinte si deja a trecut la amenintari...
    Am zis din decembrie - pe threadul de politica - avem toate elementele pentru a izbucni un razboi civil. Multi au zis ca Georgescu e inventia lui Ciolacu - explicatie insuficienta comparativ cu ce s-a intamplat. Simion e absolut irelevant - daca nu venea Georgescu public cu el - poate nici nu intra in turul 2.

De ce tot repet ca miza e lovitura de stat / razboi civil:
    - Rusia n-ar avea nicio sansa sa lupte impotriva Romaniei pe teren. Singurele variante sunt razboiul hibrid sau cel nuclear.
    - Desi armata Romaniei la nivel local e rusinoasa, parteneriatul american ne-a adus un numar aproape record de F16, lansatoare mobile, sisteme patriot si multe altele. Urmeaza si mai multe drone. Plus scutul NATO. Comparati cu alte tari din Europa Centrala pe cifre.
    - Am vazut pe TikTok ce a fost in ziua alegerilor: o indundatie social media incat nu mai gaseati clipuri cu pisici. Asa ceva n-ar fi fost posibil fara umblare la algoritmi de chinezi sau o ferma de boti premeditata de minim 4-5 ani de zile (conturile de boti nu sunt toate noi). Organic, ar fi costat zeci sau sute de milioane de euro.
    - suntem prima natie (de prosti) in fata istoriei, cand o forta externa poate sa puna presedinte pe Ghita Ghitulescu - pe absolut orice fantoma fara aparitii publice - amintim ca 80% din oameni nu stiau cine e CG in noaptea rezultatelor.
    - Georgescu a reusit sa polarizeze tabere din cele mai urate rani ale istoriei: legionari, fanii lui Antonescu, conspirationistii daciei si tot asa.
    - absolut nimeni din Europa nu intelege ce se intampla in Romania - cu exceptia Ucrainei (au fost si ei in stadiul asta de dezinformare)
    - Nu realizati cat de periculos e acest Georgescu. Ce ar fi daca Simion iese presedinte, si in prima saptamana demisioneaza? Se reiau alegerile, si Georgescu se afiseaza cu Ana Maria Gavrila sau alt personaj. Poate tine alegerea unui presedinte in sah!

10. #3170 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar
    Avem in sfarsit dupa 35 de ani ocazia sa votam un om care ne scoate din paradigma "raul cel mai mic". Acum ori niciodata putem vedea cu adevarat cat de intelept este poporul roman. Da, e clar ca nu e Simion ci Nicusor.

Am votat Nicusor Dan, votez Nicusor Dan, nu zic sa faceti ca mine, dar, daca nu vreti sa votati Nicusor Dan macar votati impotriva lui Simion.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 159 of 159 FirstFirst ... 59 109 149 157 158 159