Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Results 1 to 3 of 3

Thread: Energia electrica cand nu o folositi

1. #1 SP
    Banned Venom's Avatar

Energia electrica cand nu o folositi

Alaltaieri m-am trezit noaptea pe la 2 si din lipsa de ocupatie am inceput sa-mi numar luminitele din casa. Am constatat ca am 37 de LEDuri aprinse (incepand de la prize, intrerupatoare, prelungitoare, electrocasnice). Am in standby PCul, Un TV LCD, Un TV CRT, 2 Setboxuri, 2 console, 5 incarcatoare pentru diferite deviceuri (la momentul respectiv cu nimic la incarcat), 2 aparate cu arome pentru camera (din alea care se baga in priza), un monitor Samsung 19" CRT, un cuptor cu microunde, un DVD Player, un router, un switch si poate o mai fi ceva care mi-a scapat. N-am cu ce sa-mi masor consumul, n-am contoarul in casa, dar cat credeti ca ma costa lunar energia electrica in timp ce dorm? Merita?
    Nu se pune frigiderul. Solutii?

2. #2 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Da. Smulge ledurile

Un bec standard de 60 W consuma 60 Watti la 220/110 VAC.
    Alimentarea unui bec de 60 Watti timp de 24 de ore consuma: 1440 Watti
    Alimentarea unui bec de 60 Watti timp de 365 de zile consuma: 525.600 Watti
    Costul mediu pe zi: 0,3168 RON = 0,0896 Euro
    Costul mediu pe an: 80,3117 RON = 22,7196 Euro

Un led consuma 0.030 din 1 Amp la 220/110 VAC.
    Alimentara LED-ului timp de 24 de ore consuma: 2,4 Watti
    Alimentarea LED-ului timp de 365 de zile consuma : 876 Watts
    Costul pe zi: 0,0086 RON = 0,0024 Euro
    Costul pe an: 0.1338 RON = 0.0378 Euro

3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Venom, hai ca la frigider nu ai avea ce s afaci... dar pt. toate celelalte poti fie sa-ti iei prelungitor sau priza cu timer, fie din acelea cu buton de on/off.

trickz: calculul nu e neaparat real, pt. ca e bine stiut ca unele device-uri consuma si in stanbdy, si nu consuma doar pt. led. Insa majoritatea se incadreaza in jur de 1W.

Venom, din nou la tine: Daca vrei sa faci intr-adevar un lucru bun, scapa de CRT-ul ala de 19". Un LCD de aceeasi diagonala consuma de 3 ori mai putin.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.