Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 29 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 20 of 564

Thread: Religii, ateism, argumente si contra-argumente

 1. #1 SP
  Senior Member Uziwood's Avatar

  Religii, ateism, argumente si contra-argumente

  Ma tot gandeam de ceva vreme sa fac un thread pe tema religiilor si a ateismului. Sunt curios despre valorile religioase ale unui simplu om (modern, care utilizeaza tehnologie si traieste in asezari urbane) care intra pe internet.

  Intrebarea este: Credeti in divinitate sau sunteti adeptii teoriei conform careia nu exista divinitate si religiile sunt doar o metoda de manipulare ? Cu argumente pentru ambele variante de raspuns.

  Voi incepe eu, daca tot am creat threadul. Eu ma consider ateu, inca de vre-o 4 ani aveam indoieli in privinta asa zisei divinitati, nu puteam sa inteleg de ce toti batranii mergeau in fiecare duminica la biserica sa auda niste povesti despre un personaj numit Dumnezeu care veghea asupra lor. Eram trecut de perioada in care credeam in Mos Craciun si cand am descoperit povestirile religioase asteptam din clipa in clipa sa le spuna cineva acelor oameni ca nu exista Dumnezeu exact cum afla copiii ca Mos Craciun, Iepurasul de Paste si alte personaje sunt doar rezultatele imaginatiei unor persoane.

  Timp de 2 ani am tot cautat raspunsuri, nu intelegeam cum reuseste cineva sa ne fie stapan, cand eu stiam ca omul este fiinta suprema pe pamant. De asemenea incercam sa imi dau seama cum ar putea Dumnezeu, stapanul ecosistemului in care traim, sa ne lase sa ne omoram in razboaie, sa distrugem alte specii de animale, sa lase oameni pur si simplu sa moara de foame sau din diferite motive. Daca tu ai avea un acvariu cu pesti, i-ai lasa sa moara de foame, sa se raneasca intre ei ? Eu cred ca nu si din moment ce omul a fost facut dupa chipul si asemanarea acestui Dumnezeu ar trebui ca si el sa aiba aceleasi sentimente fata de noi cum avem noi fata de animalele care le ingrijim.

  De ceva vreme insa am inceput sa gandesc mai clar, sa caut raspunsuri si dupa aceea intrebarile la care raspund. Asa am descoperit niste argumente care ar trebui sa faca orice "credincios" sa stea putin pe ganduri, sa realizeze ca totul este o manipulare, o ingradire a libertatii omului si sa isi traiasca viata.
  Voi incepe sa enumar cateva erori ale argumentelor crestine:

  -Cu toate ca Invierea lui Iisus este de importanta cruciala (I Corinteni 15:14), cele sase relatari ale ei (Matei 28, Marcu 16, Luca 24, Ioan 20-21, Fapte 1:3-12, I Corinteni 15:3-8) difera (la mormant este ba un inger, ba doi, ba nici unul; Iisus ba se arata femeilor pe cale, ba nu se arata etc.). Pai daca zeul n-a reusit sa insufle coerent un episod de o asemenea importanta, tuturor autorilor, ce mai putem deduce ? ...

  -Dumnezeu, Stapanul Absolut, cere permisiunea unui om, creatura a sa, inainte sa actioneze. Si, culmea, bine face, pentru ca, din nou din cauza slabei Sale memorii, era sa distruga poporul lui Israel, uitand ca facuse un legamant cu inaintasii (Avraam, Isaac, Iacov) ca le va inmulti urmasii foarte mult. (Iesirea 32:9-14)

  - Oricine a scris Facerea nu avea cunostinte de astronomie. Nestiind cum stau lucrurile cu corpurile ceresti, autorul cartii vedea Soarele, Luna si stelele ca pe niste luminatori (n-avea idee ca Luna nu emite lumina) dispersati bidimensional pe "taria cerului", servind doar pentru a lumina pamantul. Astazi stim ca Soarele este tot o stea si ca Luna nu este nici pe departe un luminator. Mai stim si ca stelele nu au fost facute sa lumineze pamantul, de vreme ce miliarde peste miliarde dintre ele nici nu sunt vizibile de pe pamant. (Facerea 1:16-18)

  -Tot Facerea in versetul 30 din cap. 1 ne spune: "Iar tuturor fiarelor pamantului si tuturor pasarilor cerului si tuturor vietatilor ce se misca pe pamant, care au in ele suflare de viata, le dau toata iarba verde spre hranaa. Si a fost asa." Iar noi stim foarte bine ca exista animale care au o dieta exclusiv carnivora.

  - De ce un zeu bun si iubitor ar face oamenii sa creada minciuni si apoi i-ar condamna ? Mai mult, de ce a mai dat Dumnezeu oamenilor liberul arbitru, daca oricum n-avea de gand sa accepte decat unele decizii ale lor ? (O varianta simplificata ar fi "Alege ce vrei, A sau B, dar daca alegi B, te omor !") (II Tesaloniceni 2:11-12)

  -Daca zeul l-a creat pe Adam nestiutor despre bine si rau, cum poate fi dreapta pedeapsa pentru incalcarea poruncii de a nu manca din pomul respectiv ? Cand a mancat, Adam nu cunostea inca binele si raul, deci n-avea de unde sa stie ca este rau sa incalci o porunca a zeului. Orice tribunal absolva de vina un inculpat daca se dovedeste ca, in momentul incalcarii legii, el nu distingea binele de rau.

  -William Paley spunea ca te poti plimba prin padure si vei observa o piatra. Poti concluziona ca piatra exista acolo de la inceputul timpului dar nu acelasi lucru il poti spune si despre un ceas care e un mecanism complex creat de o minte inteligenta si complexa (omul), iar omul, asemenea ceasului trebuie sa fi fost creat de cineva.
  Problema este urmatoare:
  1. Toate lucrurile complexe descoperite au un creator inteligent (omul)
  2. Deci si omul are un creator.
  Bazandu-ne pe aceste argumente concluzionam ca orice fiinta sau obiect inteligent si complex are un creator, de unde rezulta ca si Dumnezeu are un creator. Daca aceasta concluzie este negata este negat intregul argument expus de William Paley

  De asemenea, este usor de inteles faptul ca biserica raspunde la orice intrebare a carui raspuns ne este inca necunoscut cu urmatoarele cuvinte: "Dumnezeu a creat acest xyz". Dupa cum relateaza si cartile de istorie, Galileo Galilei a fost judecat de biserica deoarece a afirmat ca pamantul nu e plat si el se invarte in jurul soarelui, nu soarele in jurul sau, afirmatie care a revoltat intreaga comunitate religioasa a vremii deoarece in biblie scrie ca la sfarsitul lumii 4 ingeri se vor pozitiona in fiecare colt al pamantului si alte afirmatii din care se poate deduce ca pamantul e plat.
  Sa nu uitam de teoria fulgerului/tunetului care se credeau a fi manifestari a divinitatii cand este suparata de populatie, afirmatie de asemenea gresita si la care s-a gasit raspunsul prin stiinta. E doar o chestiune de timp pana vom afla aproape toate misterele lumii.

  Inchei aici, deoarece am scris un bloc urias de text si probabil v-ati plictisit deja. Astept opiniile voastre in legatura cu acest subiect. Eu acum sunt foarte sigur ca ceea ce cred este adevarat, religiile de orice tip fiind doar o metoda de manipulare in masa.
  Attached Images Attached Images religion.jpg

 2. #2 SP
  Senior Member GeOKeR's Avatar
  Religiile si cultele sunt facute expre pentru a mentine pacea intre oameni pe Pamant. Trebuie sa existe niste reguli scrise si nescrise in care omul sa creada inca din primi ani ai vietii sale si sa le respecte. Daca nu ai avea putina teama de cineva mai "mare" ca sa iti dea 1 dupa ceafa cand faci prostii sau gresesti probabil am fi majoritatea niste nelegiuitori. Aceasi treaba este si cu aceste divinitati in care credem (dar nu se stie ce si cum exact despere ele). Noi, aici pe Pamant avem un regim autonom, am aparut cumva, poate din creatia unei entitati si suntem pusi pe Pamant sa avem grija de el si de noi insine, insa fara ajutorul lui. Ne nastem, dam nastere altora si murim, astfel ducandusi mai departe urmasii fiecare specie care isi are rolul lor bine definit si datorita lor putem traii si noi, ca la randul lor alte specii sa profite de productivitatea noastra. Suntem in stare sa ne organizam singuri? da! ne alegemi liderii, gandim fiecare autonom si avem instinctul de supravietuire in sange fara sa vrem acest lucru. Fiecare cultura la un momentdat datorita expansiunii se va autodistruge si va incepe o noua era, iar cei ce ne vor descoperii o mica parte din ce am reusit sa realizam vor ramane uimiti, cum ramanem noi cu gura cascata la tehnicile pe care le aveau Egiptenii acum cateva mii de ani, de exemplu.

 3. #3 SP
  Senior Member nops66's Avatar
  @geoker, man ai exprimat foarte frumos o idee, dar pe viitor incearca sa aranjezi textul in paragrafe

  @Uziwood, felicitari pt thread dar multe chestii le'ai postat in necunostinta de cauza.

  "Daca zeul l-a creat pe Adam nestiutor despre bine si rau, cum poate fi dreapta pedeapsa pentru încalcarea poruncii de a nu mânca din pomul respectiv ?"

  Cand Dumnezeu l'a creat pe Adam, ulterior si pe Eva, acesta i'a inzestrat doar cu cunostintele despre bine si de aceea au fost ademeniti de sarpe sa guste din fructul oprit, pt a cunoaste si rau. Drept urmare a gustarii din fructul oprit Adam si Eva au inceput sa traiasca sentimente ca rusinea, teama etc.

  "
  De ce un zeu bun si iubitor ar face oamenii sa creada minciuni si apoi i-ar condamna ? Mai mult, de ce a mai dat Dumnezeu oamenilor liberul arbitru, daca oricum n-avea de gând sa accepte decât unele decizii ale lor ?"

  Intr'adevar, toti avem dreptul de a alege, dar de fiecare data cand te confrunti cu luarea unei decizii intervine constiinta, aceasta constiinta fiind martor la judecata particulara(intervine si iti spune "fratica eu ti'am zis ca nu e bine ce faci, nu ai vrut sa ma asculti").

  "
  Galileo Galilei a fost judecat de biserica deoarece a afirmat ca pamantul nu e plat si el se invarte in jurul soarelui, nu soarele in jurul sau, afirmatie care a revoltat intreaga comunitate religioasa "

  In Evul Mediu, orice era sustinut stiintific era considerat erezie de catre papalitate. De aici cred ca poti trage concluzia ca nu religia este o arma de manipulare in masa, ci din contra, biserica! Iisus a spus ca acolo unde va veti aduna si va veti ruga, acolo este casa mea, nu a spus ca biserica trebuie sa devina o institutie "religioasa" cu interese pe care probabil nu le vom afla niciodata.

  "
  in biblie scrie ca la sfarsitul lumii 4 ingeri se vor pozitiona in fiecare colt al pamantului si alte afirmatii din care se poate deduce ca pamantul e plat."

  Cine ti'a spus asa ceva si'a batut joc de tine. In biblie sunt mentionate 7 semne prevestitoare ale sfarsitului lumii(apocalipsa, armaggedon, parusie) si niciunul nu mentioneaza nimic legat de 4 ingeri si cele 4 colturi ale lumii...
  1. propovaduirea evengheliei la toate neamurile
  2. aparitia proorocilor mincinosi
  3. venirea antihristului
  4. venirea profetilor Ilie si Enoh
  5. cataclisme
  6. convertirea evreilor la crestinism
  7. aparitia pe cer a semnului crucii

  Pt a afla cat sunteti de credinciosi, incercati sa va raspundeti singuri la intrebarea "ce reprezinta Dumnezeu pt mine?"

 4. #4 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Prevad o discutie... "grea". Eu voi incerca sa fiu cat mai scurt posibil. Asa ca voi spune ca toti avem cate o religie. Din pacate, pentru unii e religia banului, pentru altii e cea "oferita" de preoti, pentru ceilalti sunt diverse divinitati, statuete, povesti... printre care probabil se afla multe adevaruri si mituri. Un lucru este cert: fara credinta in ceva/cineva e mult mai greu decat ateismul acela "pur" prin care noi nu suntem altceva decat simple fire de praf cosmic... in trecere prin aceasta supa galactica... fara nici-un fel de efect asupra acestui Univers

 5. #5 SP
  Member slabunator's Avatar
  personal sunt agnostic/ ateu, cred ca s-ar putea sa existe cineva care este peste noi dar in orice caz nu l-am descoperit inca ... mi-i se pare nedrept ca religia este invata la o varsta frageda cand omul este foarte receptiv, naiv. credinta ar trebui descoperita pe parcursul vietii si nu fortat invatata cand omul crede tot

  nops66 in biblie sunt multe contradictii si se scriu multe, s-a scris si o carte cu 101 greseli din biblie ... ex : in capitolul geneza se zice ca dzeu e perfect ,omniprezent,omniscient,vede tot, si in viitor etc, dai o pagina si spune ca dumnezeu s-a MANIAT din cauza neascultarii lui adam si a evei...daca el vedea tot , viitorul etc, dc s-a maniat pe Adam si Eva, mania fiind ceva care nu intra in sfera perfectiunii si clar are o doza de spontaneitate ( ceea ce contrazice partea cu vederea viitorului)

  timpurile s-au schimbat,si biserica trebuie sa se adapteze, in prima faza biserica declara intalnirile extraterestre ca fiind demonice dupa aceea vaticanul declara ca daca exista viata pe alte planete atunci "si ei sunt fratii nostrii creati de Dumnezeu"

  se zice ca pamantul a fost creat in 6 zile (in biblie scrie asta literalmente) pt mult timp acest fapt a fost batut in cuie de biserica, societatea a mai evoluat, au venit oameni de stiinta si lumea si-a cam dat seama ca nu poate fii asa iar biserica repede a zis ca o zi cereasca este este echivalenta x zile lumesti

  credinta ar trebui sa fie un lucru foarte simplu si la obiect, fara povesti si alte treburi

  oricum, pana la urma in viata trebuie cum se zice " sa fim oameni buni" ....sa iti vezi de ale tale, sa nu faci rau, si sa ai o atitudine corecta fata de semeni; vorbeam cu un american si l-am intrebat daca luam un musulman, om bun, umanist dar totusi musulman si nu crestin, ce soarta va avea acesta, mi-a explicat ca acesta tot in iad se va duce desi era om bun pt simplu fapt ca nu era crestin, dupa care mi-a zis ca e mai important sa aduci slava lui Iisus decat sa faci fapte bune,chestie ce mi-i s-a parut absurda...

 6. #6 SP
  Junior Member Dunno's Avatar
  Intrati pe razboiulnevazut.org, eu am citit toate tezele referitoare la antihrist,demoni si sfarsitul lumii.Am ramas marcat dupa ce le-am citit,timp de 2 saptamani ma gandeam ca nu mai apuc varsta de 18 ani.
  CIne a scris tezele de acolo sigur era un extremist!

 7. #7 SP
  is the man! trickz's Avatar
  De asemenea, recomand Cel mai complet portal ezoteric si emisiunea Codul lui Oreste

 8. #8 SP
  Member slabunator's Avatar
  personal sunt agnostic/ ateu, cred ca s-ar putea sa existe cineva care este peste noi dar in orice caz nu l-am descoperit inca ... mi-i se pare nedrept ca religia este invata la o varsta frageda cand omul este foarte receptiv, naiv. credinta ar trebui descoperita pe parcursul vietii si nu fortat invatata cand omul crede tot

  nops66 in biblie sunt multe contradictii si se scriu multe, s-a scris si o carte cu 101 greseli din biblie ... ex : in capitolul geneza se zice ca dzeu e perfect ,omniprezent,omniscient,vede tot, si in viitor etc, dai o pagina si spune ca dumnezeu s-a MANIAT din cauza neascultarii lui adam si a evei...daca el vedea tot , viitorul etc, dc s-a maniat pe Adam si Eva, mania fiind ceva care nu intra in sfera perfectiunii si clar are o doza de spontaneitate ( ceea ce contrazice partea cu vederea viitorului)

  timpurile s-au schimbat,si biserica trebuie sa se adapteze, in prima faza biserica declara intalnirile extraterestre ca fiind demonice dupa aceea vaticanul declara ca daca exista viata pe alte planete atunci "si ei sunt fratii nostrii creati de Dumnezeu"

  se zice ca pamantul a fost creat in 6 zile (in biblie scrie asta literalmente) pt mult timp acest fapt a fost batut in cuie de biserica, societatea a mai evoluat, au venit oameni de stiinta si lumea si-a cam dat seama ca nu poate fii asa iar biserica repede a zis ca o zi cereasca este este echivalenta x zile lumesti

  credinta ar trebui sa fie un lucru foarte simplu si la obiect, fara povesti si alte treburi

  oricum, pana la urma in viata trebuie cum se zice " sa fim oameni buni" ....sa iti vezi de ale tale, sa nu faci rau, si sa ai o atitudine corecta fata de semeni; vorbeam cu un american ( misionar al unui cult bisericesc crestin) si l-am intrebat daca luam un musulman, om bun, umanist dar totusi musulman si nu crestin, ce soarta va avea acesta la judecata de apoi,iar el mi-a explicat ca acesta tot in iad se va duce desi era om bun pt simplu fapt ca nu era crestin, dupa care mi-a zis ca e mai important sa aduci slava lui Iisus decat sa faci fapte bune,chestie ce mi-i s-a parut absurda... important este omul,cum se comporta si nu credinta, analogie la -ceea ce e importanta e cartea nu coperta

  accentul in majoritatea religiilor cade pe slavirea unei fiinte superioare,detaliile legendei fiind foarte importante ( ziua x in care zeul cutare a facut nush ce trebuie sfintita si sarbatorita de credinciosi) dar e neglijata partea umanitara. religia care mi-i se pare cea mai apropiata de adevar si care o am cel mai la suflet este budismul, unde lucrurile sunt clare, nu se crede in ceva entita iesita din comun, ci pur si simplu este o religie care e bazata in credinta in noi, in OM, " mantuirea " fiind realizata prin fapte,prin noi si nu prin slavirea eterna a unei zeitati


  ps.: daca se poate sterge primul post va rog

 9. #9 SP
  Senior Member Uziwood's Avatar
  Sa lamurim o chestie, ateismul nu are nicio legatura cu satanismul. Ateism inseamna fara credinta, pe cand satanismul este credinta care sustine personajul negativ din cea mai faimoasa carte SF. Asta apropo de postul lui Dunno.

 10. #10 SP
  Senior Member huber's Avatar
  Uziwood parinti tai ce religie au ?

  Eu personal cred ca astea cu atenisul/satatismul etc , cu s-or numi ele sunt niste prosti create de diavol pentru a indeparta omul de Dumnezeu, eu cred in Dumnezeu merg aproape saptamnal la biserica, ma rog si imi fac cruce mereu, nu am cum sa nu cred in Dumnezeu deoarce cand am avut probleme meru si ma-m rugat la el si sau rezolvat cand ma-m operat la fel a decurs totul perfect cand am avut probleme cu stomacul sau rezolvat probleme, Dumenzeu i-a dat omului putearea de a alege, fiecare om isi alege singur calea in viata , are de urmat doua cai cea buna sau cea rea . nu sunt un om foarte credincios am si eu pacatele mele,dar cred si il iubesc pe Dumnezeu.

 11. #11 SP
  Senior Member Uziwood's Avatar
  Ca sa iti raspund, parinti mei sunt ortodoxi, iar asta cu "m-a ajutat cand mi-a fost greu" e cea mai mare abureala pe care o aud zilnic. Pai uite ca eu ma rog doar asa in sictir cand sunt obligat la scoala si n-a dat nici SIDA nici canceru in mine, ba dimpotriva o duc foarte bine! Crestinii neaga toate celelalte religii, eu neg cu una in plus.

  P.S. A mai observat cineva ca in tarile subdezolvate fanatismul religios e mult mai proeminent decat in tarile civilizate ?

 12. #12 SP
  Senior Member nops66's Avatar
  Quote Originally Posted by aallex2099 View Post

  [...]se zice ca pamantul a fost creat in 6 zile (in biblie scrie asta literalmente) pt mult timp acest fapt a fost batut in cuie de biserica, societatea a mai evoluat, au venit oameni de stiinta si lumea si-a cam dat seama ca nu poate fii asa iar biserica repede a zis ca o zi cereasca este este echivalenta x zile lumesti [...]
  Da, probabil sunt greseli in biblie, dar s'a dovedit stiintific ca tot ceea ce este in prezent pe pamant, s'a format pe parcursula 6 ere geologice(de unde se pot deduce cele 6 zile in care Dzeu a creat lumea) plus ca multe intamplari din vechiul testament au fost demonstrate stiintific.

  Despre partea in care ai povestit despre amiucl tau, misionarul american, pot spune ca el a exprimat o parere total subiectiva, sunt multe asemanari intre coran si biblie.

 13. #13 SP
  Senior Member huber's Avatar
  Quote Originally Posted by Uziwood View Post
  Ca sa iti raspund, parinti mei sunt ortodoxi, iar asta cu "m-a ajutat cand mi-a fost greu" e cea mai mare abureala pe care o aud zilnic. Pai uite ca eu ma rog doar asa in sictir cand sunt obligat la scoala si n-a dat nici SIDA nici canceru in mine, ba dimpotriva o duc foarte bine! Crestinii neaga toate celelalte religii, eu neg cu una in plus.

  P.S. A mai observat cineva ca in tarile subdezolvate fanatismul religios e mult mai proeminent decat in tarile civilizate ?
  referitor la faza cu sida si canceru ... din cate stiam eu tu ai ca si mine in jur de 15-16 ani nu suntem tineri si de unde sti tu ca sa fi perfect sanatos peste 10-20 de ani ? noi sunt frectie la picor de lemn pe langa alti oamneni .

 14. #14 SP
  Senior Member Uziwood's Avatar
  Quote Originally Posted by huber_93 View Post
  referitor la faza cu sida si canceru ... din cate stiam eu tu ai ca si mine in jur de 15-16 ani nu suntem tineri si de unde sti tu ca sa fi perfect sanatos peste 10-20 de ani ? noi sunt frectie la picor de lemn pe langa alti oamneni .
  Sunt si au fost atatia atei in lume si din ce stiu eu niciunul n-a murit de la vre-o ploaie de foc venita din cer, asta e cel mai penibil argument scuza-ma ca iti spun, sunt atatia oameni care nu cred in nicio zeitate si sunt si mai multi cei care cred in zeitati diferite fata de Dumnezeu si care o duc foarte bine, ei privind credinta voastra exact cum o priviti voi pe a lor.

 15. #15 SP
  Senior Member huber's Avatar
  La fel cum a spus si nops66 caci acele 6 zile au fost de fapt 6 ere geologice.
  Asa si aceasta ploaie de foc poate sa fie o ploaie de meteorizi care cad pe pamant.
  ok man eu imi spuneam parerea.

  Dar as fi curios daca parinti tai stiu despre ce ,,religie" ai tu (ateu daca este o religie).

  Nu vreau sa ma cert cu tine pe tema asta sau sa ne contrazicem deoarce cred ca putem scrie o carte, din contra as vrea sa fim prieteni si sa ne intelegem bine.

 16. #16 SP
  Senior Member nops66's Avatar
  Quote Originally Posted by huber_93 View Post
  referitor la faza cu sida si canceru ... din cate stiam eu tu ai ca si mine in jur de 15-16 ani nu suntem tineri si de unde sti tu ca sa fi perfect sanatos peste 10-20 de ani ? noi sunt frectie la picor de lemn pe langa alti oamneni .
  Raul-e tu care este, de ce faci misto de limba lu romana?

  Tu te consideri batran la 15 ani or what??? atat am inteles din tot ce ai postat...


  Quote Originally Posted by huber_93 View Post
  La fel cum a spus si nops66 caci acele 6 zile au fost de fapt 6 ere geologice.
  Asa si aceasta ploaie de foc poate sa fie o ploaie de meteorizi care cad pe pamant.
  ok man eu imi spuneam parerea.

  Dar as fi curios daca parinti tai stiu despre ce ,,religie" ai tu (ateu daca este o religie).

  Nu vreau sa ma cert cu tine pe tema asta sau sa ne contrazicem deoarce cred ca putem scrie o carte, din contra as vrea sa fim prieteni si sa ne intelegem bine.

  Dude, esti hippie? flower power!!

 17. #17 SP
  Senior Member huber's Avatar
  nu sunt hippie si sunt cam obosit si de aceea mai gresesc cand scriu, referitor la faza cu consideratul batran la 15 ani , nu ma consider batran ma refeream ca avem toata viata in fata.

 18. #18 SP
  Senior Member nops66's Avatar
  In fine, ai dreptate, revenind ontopic, ai incercat vreodata sa nu te rogi si sa nu mergi la biserica si ti'a mers rau? biserica e o mare cacealma, si cea mai puternica arma de manipulare in masa

 19. #19 SP
  Senior Member Uziwood's Avatar
  ateismul nu este o religie!! Tot asta incerc sa explic din primul post! Ateism inseamna fara credinta in divinitate. Cat despre parintii mei, logic ca stiu parerea mea despre aceste povestioare. Dar cum ai spus si tu, fiecare face ce vrea, eu imi voi trai viata pentru ca e singura pe care o avem, dupa aceea devii ingrasamant natural.

  @nops, nu ma supar , am adus contra-argumente la ce a spus huber, ca l-a ajutat Dumnezeu in anumite situatii pentru a scapa de probleme, si anume ca foarte multi oameni fara credinta au trecut peste atatea necazuri.

  In legatura cu postul 14, am exprimat o parere personala, e drept ca fara argumente ca nu prea am ce sa scriu despre postul acela.

  Religia "voastra" pentru ca eu nu ma consider apartinator, deoarece am fost botezat fara voia mea, iar faptul ca o fiinta asa pura cum este un nou nascut e considerata pacatoasa mi se pare cea mai mare prostie, cum poate cineva fara constiinta si ratiune sa fi facut vre-un rau intentionat ?

  Cat despre faptul ca incerc sa induc ideea ca ateismul e benefic, ai dreptate, incerc sa conving cat mai multa lume ca e pacat sa se considere fiinte murdare, pacatoase si sa le fie ingradite niste instincte naturale cum ar fi sexualitatea sau dreptul la replica atunci cand esti atacat. Asa face si biserica nu? Doar ca ei ameninta cu infern si chinuri pe cand eu incerc sa va explic frumos.

 20. #20 SP
  Senior Member nops66's Avatar
  @Uziwood, nu te supara, dar cam multa aroganta pluteste in jurul tau...plus ca tu deja nu mai incerci sa iti expui o parere, incerci sa ne convingi ca ateismul e benefic si religia "noastra"(care de fapt e si a ta pt ca ai fost botezat crestineste) e de fapt o minciuna(vezi postul #14)

  Daca nu ai de adus argumente pt ceea ce sustii, abine'te mai bine

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 29 1 2 3 11 ... LastLast

Similar Threads

 1. Contra - NES (1988) By Adrian Patrascu in forum Console Retro & Arcade
  Replies: 4 Last Post: 24-10-2011, 14:15
 2. Contra: Hard Corps Uprising By RonanN1 in forum Console Club
  Replies: 37 Last Post: 13-03-2011, 12:54
 3. WiiWare: Contra ReBirth By Leni in forum Nintendo Wii
  Replies: 0 Last Post: 25-09-2009, 14:19
 4. Contra ReBirth Videos By RonanN1 in forum Videos
  Replies: 1 Last Post: 23-09-2009, 08:52

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts