Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 37

Thread: Calatorie in jurul lumii

1. #1 SP
    Senior Member zinodaur's Avatar

Calatorie in jurul lumii

CG, probabil ati auzit de persoanele care pleaca de acasa si calatoresc in jurul lumii, ba pe jos, ba cu bicicleta, ba cu autostopul.

Ca tipul asta:

Sau Forrest Gump.

Ei bine, cam asta intentionez si eu sa fac dupa liceu. Sunt clasa a 12-a, nu am pretentii de facultate, asa ca m-am decis ca dupa ce termin cu scoala, imi iau un rucsac in spinare si o iau la drum.

Nu am nicio idee cum se planuieste asa ceva, asa ca ma gandeam ca ati putea sa ma ajutati cu niste sfaturi. Am un an la dispozitie sa ma pregatesc.

Banii am de gand sa-i strang in timpul anului, sa am cel putin 1000 de dolari in buzunar. Dar nu stiu ce ar trebui sa am in rucsacul din spate. Unde se schimba calatorii ? Cate perechi de chiloti isi iau la ei ? etc. etc.

Ma gandeam sa-mi incep calatoria fie luand primul tren care pleaca prin tara, si de acolo sa o iau pe jos, fie sa iau primul tren spre o granita si again, de acolo pe jos.

Chestia asta e 100% serioasa, chiar am de gand sa o fac, so... orice e apreciat. Orice sfat, orice chestie la care nu m-am gandit.

And this is how my journey begins.

2. #2 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Uita-te la "Into the Wild" sau citeste cartea, poate inveti ceva.

3. #3 SP
    Nu vreau sa stau in salbaticie ( inca ). Doar sa calatoresc prin lume.

4. #4 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Si inca ceva, sa-ti pui de la bun inceput in minte o destinatie unde vrei sa ajungi, oricat de departe ar fi, in niciun caz sa nu "hoinaresti" fara scop. Alege-ti o destinatie indepartata astfel incat sa treci prin multe locuri ca sa ajungi acolo, asta se face pentru self-motivation si sa tragi de tine pana ajungi la ea. Nu te gandi ca "o sa mergi unde te duce vantul" pentru ca n-o sa ajungi nicaieri. Trust me on this one!

---------- Post added 14-09-2012 at 12:56 PM ----------

Quote Originally Posted by zinodaur View Post
    Nu vreau sa stau in salbaticie ( inca ). Doar sa calatoresc prin lume.
    Nu te speria de titlu, de-abia la sfarsit de tot ajunge in salbaticie, pana atunci a calatorit pe drumuri si prin orase

5. #5 SP
    Ideal pentru mine ar fi fost sa ajung pana in SUA, dar evident, e imposibil fara viza and stuff.

Acum trebuie sa ma hotarasc in ce directie sa o iau. S-o iau in est spre Asia ? In vest spre Spania / UK ? In nord spre Suedia ? Ca sa ajung in cat mai multe locuri, as vrea sa fac zig zag intre tari. Ceva de genul, spre Spania: Ungaria, Croatia, Austria, Germania, Italia, Franta, Spania.

6. #6 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Am o prietena ft buna care a facut ceva asemanator. A ajuns de aici pana prin Polonia, Finlanda, Danemarca, Cehia, Ungaria, Norvegia (ordine random care-mi vine acum in minte). Nu a plecat de aici decat cu un sac de dormit si cateva haine. In rest, autostop la greu. Un mic laptop si un telefon (HTC Cha Cha pe care l-a pierdut in masina cuiva si nu l-a mai recuperat). S-a bazat foarte mult pe couchsurfing si pe oameni care-si deschid usa sa ajute fara sa ceara nici un ban, ba din contra, le ofara cazare, mancare si o baie calda.

Daca chiar vrei sa o faci, nu-ti bate prea mult capul. Doar fa-o. Nici banii nu te vor ajuta ft mult timp si mai mult, te pot chiar baga in belele. Ia-ti mici joburi saptamanale pe unde apuci. Tipa asta a si cersit a si vandut chestii gasite si a facut rost de mancare.

7. #7 SP
    Member iUser's Avatar
    Pentru inceput iti faci un traseu (ce tari vrei sa vizitezi). Cu 1000$ cam greu sa faci inconjurul lumii, dar poti face un tur al Europei sau al Asiei. Africa nu este foarte sigura... Ai nevoie de ceva bani ca sa treci oceanul. Cel mai bine incepi de acum sa planifici fiecare oprire, tren etc. Nu te baza ca se intampla ca in filme sau povesti, unde opreste un tirist si te trece granita, sau dormi la niste oameni acasa pt. ca pareai de treaba. Sa nu uiti de chestiile importante pasaport valabil, ID valabil (vezi ca trebuie schimbat la 18 ani, sa nu expire in timpul calatoriei, ca nu se stie cand ai nevoie), harta, telefon etc.
    Cele mai ieftine cazari le gasesti la hostel sau camping, mai bine iti iei si un cort in spinare.

Si mie imi place ideea, dar am alte planuri, poate mai la batranete imi cumpar un Mini vechi si ma plimb prin toata Europa.

8. #8 SP
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Am o prietena ft buna care a facut ceva asemanator. A ajuns de aici pana prin Polonia, Finlanda, Danemarca, Cehia, Ungaria, Norvegia (ordine random care-mi vine acum in minte). Nu a plecat de aici decat cu un sac de dormit si cateva haine. In rest, autostop la greu. Un mic laptop si un telefon (HTC Cha Cha pe care l-a pierdut in masina cuiva si nu l-a mai recuperat). S-a bazat foarte mult pe couchsurfing si pe oameni care-si deschid usa sa ajute fara sa ceara nici un ban, ba din contra, le ofara cazare, mancare si o baie calda.

Daca chiar vrei sa o faci, nu-ti bate prea mult capul. Doar fa-o. Nici banii nu te vor ajuta ft mult timp si mai mult, te pot chiar baga in belele. Ia-ti mici joburi saptamanale pe unde apuci. Tipa asta a si cersit a si vandut chestii gasite si a facut rost de mancare.
    !!!

Am uitat de CouchSurfing ! Buna idee. Un laptop sau un smartphone, Wi-fi unde gasesc si sperante de oameni de treaba ( si nu care ma vor cioparti in mii de bucatele si ma vor manca ).

Quote Originally Posted by iUser View Post
    Pentru inceput iti faci un traseu (ce tari vrei sa vizitezi). Cu 1000$ cam greu sa faci inconjurul lumii, dar poti face un tur al Europei sau al Asiei. Africa nu este foarte sigura... Ai nevoie de ceva bani ca sa treci oceanul. Cel mai bine incepi de acum sa planifici fiecare oprire, tren etc. Nu te baza ca se intampla ca in filme sau povesti, unde opreste un tirist si te trece granita, sau dormi la niste oameni acasa pt. ca pareai de treaba. Sa nu uiti de chestiile importante pasaport valabil, ID valabil (vezi ca trebuie schimbat la 18 ani, sa nu expire in timpul calatoriei, ca nu se stie cand ai nevoie), harta, telefon etc.
    Cele mai ieftine cazari le gasesti la hostel sau camping, mai bine iti iei si un cort in spinare.

Si mie imi place ideea, dar am alte planuri, poate mai la batranete imi cumpar un Mini vechi si ma plimb prin toata Europa.
    Nici nu aveam de gand spre Africa. E singurul loc in care nu planuiesc sa nimic.

Legat de buletin, hmm. Eu mi l-am schimbat la 15 ani ( il pierdusem ), deci trebuie sa mi-l refac la 19. Nu pot sa ma duc de pe acum sa-l fac din nou ?

9. #9 SP
    Member iUser's Avatar
    Cred ca poti sa-l dai iar ca pierdut, nu stiu. Ai de gand sa stai mai mult de un an? Wi-Fi gasesti cam la orice benzinarie.

10. #10 SP
    Da, la asta ma gandeam si eu, sa-l declar pierdut.

De stat, voi sta cat voi sta. Nu mi-am propus nimic. Nu astept cu nerabdare sa ma intorc. Defapt, asta e si motivul pentru care mi-am propus sa plec. Sa scap de tot pentru o perioada.

11. #11 SP
    Junior Member Horia1's Avatar

Salut

Nu vreau sa-ti dau sfaturi dar pt ca si eu visez la asta si nu pot sa-mi fac pe plac. Mergi in Asia !!

12. #12 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar
    Incearca prima data ceva mai scurt, prin Europa (unde nici nu prea ai nevoie de viza etc..). Daca totul iese bine, treci la ceva mai lung (Asia).

13. #13 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Diseara trebuie sa-mi plimb catelu' sa faca kaka si mi-e lene.

14. #14 SP
    Nu te baza pe faptul ca gasesti free wi-fi in orice benzinarie. Tipa asta imi scrie cam odata pe saptamana, pentru ca nu gaseste mai des. + ca fff multe nu le poate folosii calumea, ca au viteza fff mica, gen 1-2k si nu poate nici macar sa trimita un mail sau sa stea pe mess. Parerea mea e sa-ti strangi niste bani, eventual mai vinzi niste desene, iti pui 5-10k $/euro intr-un cont sa-i ai just in case. Vei avea parte de foarte multe momente grele, vei ajunge sa mananci foarte putin, sa dormi in locuri foarte ciudate (pe munte, in frig, pe iarba, pe banci, in gari, benzinarii) si daca ai probleme cu ceva (dinti, rinichi) o sa-ti fie foarte greu.

15. #15 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Quote Originally Posted by Raskolnikov1944 View Post
    Diseara trebuie sa-mi plimb catelu' sa faca kaka si mi-e lene.
    ...
    Attached Images Attached Images picard-so-much-win.jpg

16. #16 SP
    Nu te baza pe faptul ca gasesti free wi-fi in orice benzinarie. Tipa asta imi scrie cam odata pe saptamana, pentru ca nu gaseste mai des. + ca fff multe nu le poate folosii calumea, ca au viteza fff mica, gen 1-2k si nu poate nici macar sa trimita un mail sau sa stea pe mess. Parerea mea e sa-ti strangi niste bani, eventual mai vinzi niste desene, iti pui 5-10k $/euro intr-un cont sa-i ai just in case. Vei avea parte de foarte multe momente grele, vei ajunge sa mananci foarte putin, sa dormi in locuri foarte ciudate (pe munte, in frig, pe iarba, pe banci, in gari, benzinarii) si daca ai probleme cu ceva (dinti, rinichi) o sa-ti fie foarte greu.
    Nu ma bazam in niciun caz pe asta.

5-10k sunt destul de greu de strans. Tipa asta cu cat a plecat ? Si zici ca e inca plecata ? De cat timp ?

Sunt pregatit sa trec prin orice. Intareste caracterul. Inveti chestii noi. Singurul lucru care sper sa nu mi se intampla e sa fiu ciopartit / batut fiindca sunt roman.

Ma gandeam sa caut un partener cu care sa plec in calatorie. Ar usura situatia cu mult si prinde bine sa ai cineva cu care sa vorbesti. Ideal ar fi sa gasesc o persoana care nu o cunosc. Incerc sa las totul in urma, si cu un prieten mi-ar aminti de chestiile de acasa.

17. #17 SP
    Ea este plecat printr-un program de voluntariat, care vor ajuta copii in africa de la anul, iar anul asta i-a gazduit putin la o scoala in norvegia dupa care au facut colectare de haine pentru ei si de app 5-6 luni, prin zapezi si alte vremuri "bune" a stat pe strazi si s-a plimbat. Din cate stiu, nu avea mai mult de 5-10 euro la ea. A plecat singura, se imprieteneste cu foarte multi oameni, o ajuta cu ce pot, merge mai departe si tot asa. parerea mea e ca daca vrei sa faci chestia asta e sa pleci, teoretic vorbind, singur. Daca pleci in 2, intr-adevar, ai cu cine sa vorbesti, dar gandeste-te ca poate persoana cealalta nu mai paote, nu mai vrea anumite chestii, vreau sa mergeti undeva si tu vrei in alta parte si se pot isca multe si e mai bine sa nu depinzi de nimeni si sa nu depinda nimeni de tine.

18. #18 SP
    Din cate stiu, nu avea mai mult de 5-10 euro la ea.
    !

ok, a plecat cu 5-10 euro acum cu voluntariatul ? Sau cand a plecat de capul ei in toate tarile alea ? Mi se pare imposibil sa incepi cu ATAT de putin. Adica... Ok, sa zicem ca prin .ro faci autostopul cateva orase / judete, dar unde a dormit si chestii ? Nu pot sa inteleg.

Daca pleci in 2, intr-adevar, ai cu cine sa vorbesti, dar gandeste-te ca poate persoana cealalta nu mai paote, nu mai vrea anumite chestii, vreau sa mergeti undeva si tu vrei in alta parte si se pot isca multe si e mai bine sa nu depinzi de nimeni si sa nu depinda nimeni de tine.
    Uite la asta nu m-am gandit. Daca ar fi sa plec cu cineva, as cauta pe cineva asemanator mie.

19. #19 SP
    Initial au dat niste bani programulu, app 1500 ron + si-au platit singuri biletul de avion si toate analizele (inclusiv app 4-5 vaccinuri pentru africa, pentru diferite malarii) lucru pe care ti-l recomand inainte.

Bani, dupa cum ziceam, nu prea-ti trebuie. De dormit, cauta pe site-u ala, invata (in cazul in care nu stii) la perfectie engleza si mai departe, cu tupeu si noroc. Ea e fata (si inca una chiar "buna", am fost impreuna app 1 an) si nu a patit nimic. Ai grija la oameni, vorbeste-le frumos si daca te duci la ei acasa, nu face nazuri la mancare sau la pat, sau mai stiu yo ce alte chestii.

Urmareste, in cazul in care nu ai urmarit, dupa cum spunea cineva mai sus, Into the wild, ca este destul de inspirational (si un film de exceptie), procura-ti niste carti despre animale si plante, sa stii pe care le poti manca, de care sa te feresti, fa-ti rost (cum area Bear Grils) de un scateter (sau cum ii zice) sa poti face focul chiar daca ploua/ninge, saci de dormit, hanorac, chestii elementare.

LE: Ea mi-a zis, ca a avut zile in care a mancat 1-2 biscuiti, ca sa-i ajunga si pentru a 2-a zi in cazul in care nu gasea pe cineva sa o ajute. Invata foarte bine plantele si animalele. Totodata, obisnuieste-te cu spalatul in apa gheata (in rauri si chestii de genu) si dormitul aiurea, in fund, carcit pe o banca samd + somn putin, 2-3h.

20. #20 SP
    Ok, nu inteleg o chestie. Ai zis ca "A ajuns de aici pana prin Polonia, Finlanda, Danemarca, Cehia, Ungaria, Norvegia (ordine random care-mi vine acum in minte).". Chestia asta s-a intamplat acum, cu plecarea in Africa ? Sau e o calatorie total diferita ?

Ca eu intrebam de aia cu Polonia, Danemarca, etc. cu cat a plecat in buzunar.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast