Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

View Poll Results: Lasam deschis threadul cu Ceausescu?

Voters
72. You may not vote on this poll
  • Da, sa ramana deschis!

27 37.50%
  • Nu, sa fie inchis!

45 62.50%
Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 21 to 40 of 118

Thread: Ceausescu si perioada comunista

1. #21 SP
    Banned tezuka_2014's Avatar
    Quote Originally Posted by tacconi View Post
    sefu multumesc... acum am ajuns acasa.... aci voi vorbii despre perioada de aur a acestei tari... perioada in care sa construit, nu ca acum cand se fura tot...

---------- Post added 26-02-2015 at 13:21 ----------

oare ceausescu o fi avut si el vre-o udrea?

Limba romana e rastalmacita rau.

---------- Post added 26-02-2015 at 19:48 ----------

Quote Originally Posted by Kratos View Post
    Iti dai seama ca daca vei scrie cu picioarele nu vei face altceva decat sa demonstrezi ca pe vremea lui Ceasca nu prea ai fost la scoala. Sau arati ce a produs sistemul acela din perioada de aur pe care-l lauzi atat, sistem care promova prostia si sclavia.

Din punctul meu de vedere comunismul a distrus tot ce mai era bun din aceasta tara. Ai dreptate: s-a construit mult insa extrem de prost, din averile celor care au murit aruncati in inchisori sau trimisi la Canal.

Cred ca daca nu aveam aceasta perioada, eram una din cele mai bogate tari din Europa.

Hai ca m-am cracanat de ras la ce debitezi. La asa zisa revolutie, Romania a avut datorii zero, acum ce datorii are Romania?

De la revolutie incoace s-a tot furat, nu s-a facut nimic.

Ceausescu macar a facut metrou, a construit blocuri, a asigurat la tot omu un loc de munca etc. Fac pariu cu tine ca Ceausescu nu avea habar ce se intampla atunci in Romania, in ultimii lui ani. El credea ca totul merge bine, ca e roz, ca lumea are ce manca etc. A fost lucrat de rusi.

Astia din zilele noastre si cele trecute nu sunt in stare sa faca 1 km de autostrada, nu mai zic de 1 statie de metrou.

Noi am fi fost cei mai bogati din Europa? Tot ciordeala ar fi fost prima atributie in fisa de post a politicianului roman.

Erau zvonuri ca cei care au facut Casa Poporului au fost omorati de Ceausescu ca stiau secretele cladirii sau ca Ceausescu isi schimba sangele cu sange luat de la copii etc. E adevarat?

Acum nu ai Politie, Educatie/Invatamant si Sanatate/Medicina.

Sa traiesti bine in regimul actual si tu si copii tai (daca ai).

2. #22 SP
    Senior Member Zero's Avatar

3. #23 SP
    Member Kratos's Avatar
    @tezuka - imi este si jena sa-ti raspund. Eu am afirmat ca toate aberatiile pe care le avem azi nu s-ar mai fi intamplat daca nu aveam un Ceausescu si pe comunisti pe cap. Pune mana pe o carte de istorie si vezi cum era Romania vazuta inainte de comunisti, Gheorhiu Dej si Ceausescu. Mai citeste si tu despre Micul Paris, despre ce putere culturala si economica eram pe vremuri. Am ajuns aici doar datorita faptului ca jegosii de comunisti au aruncat cultura la gunoi, au confiscat tot ce au putut confisca si au aruncat in inchisori pe oricine era open-minded.

Din pacate noi am fost furati de toate marile valori. Uite ce bine e in UK, Franta, Olanda, Suedia, Danemarca, etc. - tari care n-au avut un dictator precum Ceausescu si oamenii n-au cazut sub patima comunismului extremist.

Ceea ce vezi acum este fix urmare a ce am mostenit dupa comunism. Si nici n-o sa putem trece mai departe atata timp cat inca sunt oameni inculti plangand dupa comunism si dupa Ceausescu, la 25 de ani dupa. Vad ca te "cracanezi de ras" - o reactie ce denota o vasta inteligenta, desi partea asta cu "cracanatul" din cate stiu se face fie la ginecolog fie la c*rve. Si presupun ca ginecolog nu esti. Mai bine ma opresc aici pentru ca nu-mi place sa raspund provocarilor de genul acesta.

Am zis ca nu mai postez aici dar nu ma pot abtine. Unii o tot dau cu ce a construit Ceausescu si ce-au stricat Iliescu si Basescu - ambii niste comunisti get-beget. Dar nimeni nu vad ca se intreaba cum ar fi fost fara toti mizerabilii astia si am fi avut alte optiuni - chiar si monarhia. Va plangeti ca nu se face nimic in tara asta, dar i-ati ales pe aceeasi comunisti timp de 25 de ani!

4. #24 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu va recomand sa va calmati un pic. Nu are nimeni nimic de castigat daca va jigniti. Mai ales pentru cineva mort de atata vreme... So, beware!

5. #25 SP
    Kratos: Lasa ca a fost mai bine cu Taranistul-Liberal Tapu (Emil Constantinescu), 1996-2000, cand Romania a dus-o cel mai greu in ultimii 25 de ani.

6. #26 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Baisunteti amuzanti auzi bucurestiul micul paris inainte de ceausescu... Băi bucurestenii isi spalau rufele in dambovita exact ca indienii inainte de ceausescu!!! Da micul paris..

---------- Post added 26-02-2015 at 20:52 ----------

Dar voi habar nu aveti cum arata bucurestiul.. era o mahala!!! El a facut străzi, blocuri, scoli, spitale, gradinite, metrou, industrie, a creat locuri de munca pt toata populatia tarii, a dat cate un apartament oricarui orasean care isi întemeia o familie...

---------- Post added 26-02-2015 at 20:54 ----------

Stiti cate scloli sau gradinite s-au făcut în bucuresti in ultimii 25 de ani???? Hai sa aud?????????

---------- Post added 26-02-2015 at 20:57 ----------

Ăstia nu au fost capabili să facă o parcare in 25 de ani!!! Si sa nu-mi spuneti ca au facut la universitatea ca nu stiti ce vorbiti

---------- Post added 26-02-2015 at 20:59 ----------

Nu spui un nr kratos??? Astept...
    Gata , nu mai lauzi democratia în care trăiești???

---------- Post added 26-02-2015 at 21:05 ----------

Poate hotia in care trăiesti... Pe timpul răposatului exista frica de politie , de lege... Acum bac populi, ai bani faci orice

7. #27 SP
    Banned Templier's Avatar
    Romania are in prezent doar 646 kilometri de autostrada, dar guvernantii au facut planuri pentru dublarea retelei pana in 2018 si extinderea ei ulterioara. Insa nu toate judetele vor avea pe teritoriul lor portiuni de autostrada.

Conform statisticilor Eurostat, in 2004 Romania avea doar 113 kilometri de autostrada, construita in perioada comunista, relateaza Mediafax.

Cei aproape 650 de kilometri de autostrada de care dispunem la ora actuala strabat 13 din cele 41 de judete: Calarasi, Constanta, Timis, Cluj, Ilfov, Hunedoara, Arges, Alba, Giurgiu, Sibiu, Dambovita, Prahova si Arad.

Situatia nu se va schimba foarte mult in urmatorii ani, iar judetele Suceava, Botosani, Bistrita-Nasaud, Vaslui sau Caras-Severin vor continua sa ramana in afara retelei.

Guvernantii promit insa extinderea retelei de drumuri si autostrazi, astfel incat, daca planurile vor fi duse la indeplinire, la sfarsitul anului 2023 doar judetele Vaslui, Botosani si Ialomita vor ramane nestrabatute de sosele pe care se poate circula cu mare viteza.

---------- Post added 26-02-2015 at 21:13 ----------

sursa :Cati kilometri de autostrada are Romania si cand se va dubla numarul lor

8. #28 SP
    Chestia este ca in afara de autostrada Soarelui, care era inceputa inainte de 1989, nicio autostrada nu este terminata, doar s-au construit bucati din autostrazi.

9. #29 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Băi templier tu sigur nu esti un mare mincinos din parlamentul româniei??? Ca prea vorbesti ca ei... Autostrada catre constanta 70% a fost făcută de ceausescu, parcarea cu care s-au lăudat aleșii , aia de la universitate sti ce au facut ei???? O gaura in pământ pana in acea mareata încăpere facuta tot de ceausescu pt a depozita masinariile cu care a săpat tunelurile metroului.. in 25 de ani ăstia nu au fost capabili să carpeasca ce a construit ceausescu

10. #30 SP
    Banned Templier's Avatar
    nu sunt parlamentar tacconi dar sunt fapte nu vorbe

11. #31 SP
    Member Kratos's Avatar
    Quote Originally Posted by tezuka_2014 View Post
    Kratos: Lasa ca a fost mai bine cu Taranistul-Liberal Tapu (Emil Constantinescu), 1996-2000, cand Romania a dus-o cel mai greu in ultimii 25 de ani.
    Pai ce sa faca un singur om inconjurat de comunisti si hoti? Voi chiar nu vedeti ca de-abia acum incep sa se umple inchisorile de fostii comunisti pe care unii dintre voi ii admirati atat? De-abia dupa ce scapam de astia si de fanii lor o sa avem o sansa sa aducem tara asta in locul ei. Din pacate aceiasi oameni care isi doresc vechea dictatura ne trag inapoi. Probabil ca au dus-o bine pe vremea comunistilor si parintii sau bunicii lor n-au ajuns la Groapa sau la Canal.

tacconi: tie n-am ce sa-ti raspund. Tu dupa cum scrii si postezi esti cel mai probabil fan Ioan Iosif Ficioru si restul temnicerilor lui Ceausescu care erau experti in a tortura pe oricine nu era de acord cu tatuca si zicerile comuniste.

12. #32 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Ăstia nu sunt capabili să curente canalizarea pe care ne-a lăsat-o ceausescu mostenire, nu am fost in stare sa ne păstrăm industria.. am vandut tot la fier vechi ca sa nu mai exportăm nimic...

---------- Post added 26-02-2015 at 21:29 ----------

Eu nu torturez pe nimeni kratos...doar stiu ca oamenii pe aceea vreme nu aveau grija zilei de mâine.. nu erau asa stresati, nu erau intr-o continua alergare, nu aveau rate la banca, nu stăteau cu frica în san ca poate îi dă afara de la munca, nu venea fmi sa ne spuna ce sa facem cu banii nostrii

---------- Post added 26-02-2015 at 21:31 ----------

Acum suntem sclavii fmi-ului.. pt ca suntem datori vanduti

13. #33 SP
    Banned Templier's Avatar
    asa e tacconi nu se statea la cozi ca sa prinzi un ou ca altfel nu aveai ce manca, nu se dadea mancare pe cartele , nu se speriau oamenii de securisti , ....

14. #34 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Templier ouăle dispăreau subit doar inainte de paste pt ca cumpara lumea f multe, mâncare exista non stop in magazine.. nu mai mintii. Nu exista carne îndeajuns intradevar dar de foame nu suferea nimeni, acum insa cati copii suferă de foame?

---------- Post added 26-02-2015 at 21:41 ----------

Intradevar se dară ulei, zahar cu portia dar ca am dat toata datoria externă a tarii era bine??? Sau emai bine acum ca suntem datori 20.000.000.000 euro???

15. #35 SP
    Toate regimurile au avut si bune si rele.

16. #36 SP
    Banned Templier's Avatar

17. #37 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Exact, eu nu am spus ca a fost doar bine, dar una peste alta a fost mai bine atunci zic eu... Adică aveai mai multe avantaje decat dezabvantaje

---------- Post added 26-02-2015 at 21:55 ----------

Putem vorbii despre ce era gresit pe vremea aia dar sa spui ca ceausescu a fost stana este deplasat... Căutati pe net care a fost cel mai bu n presedinte al romaniei ever... Incredibil ceausescu a fost!!!!

---------- Post added 26-02-2015 at 22:03 ----------

Citeste templier si lesina! Nicolae Ceausescu e considerat cel mai potrivit presedinte pe care l-a avut Romania. Urmeaza Ion Iliescu si Traian Basescu - sondaj - Hotnews Mobile

---------- Post added 26-02-2015 at 22:04 ----------

Si tu kratos dar fiti calmi...

---------- Post added 26-02-2015 at 22:05 ----------

In 2010 jumatate din populatia tarii regretă comunismul iar 40% ar fi votat cu ceausescu daca ar fi candidat la presidentie!! Atat de bine este in democratia asta idolatrizata de voi..

18. #38 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Templier ouăle dispăreau subit doar inainte de paste pt ca cumpara lumea f multe, mâncare exista non stop in magazine.. nu mai mintii. Nu exista carne îndeajuns intradevar dar de foame nu suferea nimeni, acum insa cati copii suferă de foame?
    Tu vorbesti serios? In magazine nu gaseai mai nimic de mancare. La alimentara gaseai doar acei creveti vietnamezi... in rest oua, zahar, faina, ulei... toate erau cu ratie. Stateam la cozi imense (de obicei stateam cu frate-miu si cate 2 zile) ca sa prinzi o amarata de ciocolata chinezeasca sau banane necoapte (pe care le tineam in ziar sa se faca). Eram super tari la agricultura, erau pline CAP-urile de vaci, si cu toate astea, stateam zilnic la cozi imense la 5-6 dimineata pentru lapte. La naiba, stateam la coada pana si la sifon. Totul se baza pe cozi... eu nu stiu unde ai trait tu cu mancare non stop in magazine... cred ca incurci perioadele de timp.

Sufereau si atunci de foame, si nu doar copiii... doar ca la TV nu il vedeai decat pe tatuca spunand cat de bine ne merge. Se pare ca unii chiar au crezut ce spunea el... ca avem nu stiu cate tone la hectar (cand toti exagerau, ca daca nu dadeau cifre mari, mergeau direct la puscarie). Eu stiu de la bunicii mei, care trebuiau sa dea o productie de lapte de 2-3 ori mai mare decat puteau da vacile... si erau nevoiti sa puna apa. Daca nu faceau productia insemna ca sunt dusmanii comunismului si ai tarii. Acum intr-adevar stam mai prost pentru ca acum se vede real cat producem. Inainte totul era o minciuna, pe care unii vad ca o cred in continuare.
    Intradevar se dară ulei, zahar cu portia dar ca am dat toata datoria externă a tarii era bine??? Sau emai bine acum ca suntem datori 20.000.000.000 euro???
    Si daca suntem datori cu bani, care e problema? Sunt alte tari mult mai indatorate ca noi (de fapt noi stam chiar bine fata de altii), si cu toate astea in tarile respective nu plange nimeni dupa comunisti si dictatori. Ba unele chiar o duc foarte bine. Acum tu ce-ai vrea? Sa vina statul sa-ti confiste terenul si tot ce ai prin casa, pentru a se plati datoria la stat (cum procedau comunistii)? Las' ca are UE bani... eu le-as lua banii cu 4 maini...

Important e sa incetam cu nostalgia asta pentru o perioada al naibii de neagra a tarii asteia. Dar, daca sunteti atat de nostalgici, vedeti ca inca exista Partidul Comunist... exista Koreea de Nord... cred ca si in China va puteti gasi fericirea. Nu va place aici... mutati-va! Sau faceti ceva, dar incetati sa va mai plangeti! Parerea mea

19. #39 SP
    Banned Templier's Avatar
    tacconi imi dai de exemplu un sondaj pe 1000 de persoane?!

20. #40 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Cofetariile erau pline de prăjituri, bricfor, oranjade nonstop?? Găseai oricand ghiveci la borcan, cartofi iar pestele era o gluma ca pret!!! Intotdeauna era mâncare dar nu lapte si carne intradevar. Tu vorbesti de banane, eu iti zic ca stăteam 4 ore la coada pt bomboane cubaneze. Dar cumpăram un kg!! Nu se găseau banane si portocale ever intradevar si?? Acum e mai bine?? Hai a nu fim ipocriti, atunci se exporta carnea pt a da datoria tarii mai repede... Altfel era mult mai bine... Acolo a gresit ceausescu, ca a vrut sa dea datoria fff repede pe care o făcuse pt a face metroul din capitală

---------- Post added 26-02-2015 at 22:18 ----------

Dar a fost un patriot convins, a iubit tara in care sa născut, nu ca nenorocirii ăstia care se gandesc decat la spaga!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast