Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

View Poll Results: Lasam deschis threadul cu Ceausescu?

Voters
72. You may not vote on this poll
  • Da, sa ramana deschis!

27 37.50%
  • Nu, sa fie inchis!

45 62.50%
Page 3 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 41 to 60 of 118

Thread: Ceausescu si perioada comunista

1. #41 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cat despre metrou... cred ca ar trebui sa ii multumiti lui Dimitrie Leonida. Ceausescu a semnat actul pentru inceperea constructiei doar pentru ca si alte tari comuniste se laudau ca vor face lucrul acesta. Habar n-avea el ce a semnat (el a facut-o dupa ce a venit de la nu stiu ce simpozion in care a auzit de "metrău" - grandomania era lucrul care la el inlocuia lipsa de cultura si inteligenta). Si-a dat seama in timp, cand a realizat ca nu e suficienta forta de munca. Eu stiu foarte bine din ce mi-a povestit bunicul meu, care a fost luat cu forta sa lucreze la metrou. Erau tinuti ca sclavii, in conditii mizere. Multi au murit sapand ca prostii la ceva ce voi vedeti ca fiind o mare realizare. Normal ca in zilele de azi nu mai poti forta sa munceasca oamenii fara bani si non-stop. Acum se vad costuri reale... Iliescu si ai lui nu au vrut sa continue lucrarile la metrou pentru ca stiau ca vremurile sclaviei s-au dus... si nici dracu' nu face asa ceva pe bani putini. Si prin urmare iata ca astazi se lucreaza - incet, si pe bani multi... dar se lucreaza.

Later edit: de fapt, imi dau seama ca nu am cum sa discut cu tine tacconi, care considera patriot un dictator (si criminal pe de-asupra). Si opreste-te te rog cu datoria aia, ca ti s-a spus de n ori ca banii s-au platit pe spatele celor care au ramas fara terenuri, case, afaceri...

Deci in concluzie, daca maine ar intra peste tine statul roman si ti-ar confisca masina si casa, pentru a plati datoriile la stat, tu ai fi extrem de fericit si ai spune ca Johannis este un patriot convins? Hai man ca e prea mare ipocrizia la tine...

---------- Post added 26-02-2015 at 22:37 ----------

Anyway... cred ca threadul asta a fost o greseala... O sa pun un poll pe thread: daca vreti sa fie inchis, votati. La fel si invers... nu de alta, dar si eu ii dau unsubscribe. E prea mult. Am prea multe pe cap decat sa ma contrez cu peretii despre criminali, dictatori, comunism si alte aiureli... Pacat ca de genul acesta de idei nu sunteti la fel de pasionati. In loc sa ne promovam tara si sa ne gandim la lucruri ce putem face, ne intoarcem si ne plangem la drobul de sare. Aveti 7 zile pentru vot. Multumesc!

2. #42 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Sa ramana deschis, in ideea ca cei care posteaza sa o faca intr-un mod civilizat, fara injurii si vorbe urate adresate altor colegi CG. Eu asa zic

3. #43 SP
    Member Kratos's Avatar
    Eu am votat sa fie inchis. Eu cred ca e mai bine pentru sanatatea noastra mentala in primul rand.

4. #44 SP
    Junior Member legolas's Avatar
    Am 38 de ani si am trait 13 ani in foamea, frigul si mizeria morala de atunci. Nu-mi vine sa cred ca un asemenea subiect de discutie e necesar intre oameni care se presupune ca au acces la informatie. Pentru mine e simplu: in comunism faceam foamea, iarna aveam electricitate doar jumatate de zi, nici nu stiam ce gust au bananele iar despre electronice nici atat. Astazi am tot ce vreau prin munca mea.
    Celor ce adora comunismul le recomand sa opreasca caloriferele, sa se spele cu apa rece si la desert sa manance paine uda cu zahar (desertul copiilor in comunism), fiindca asta e comunismul. Si bineinteles sa isi arunce consolele pe geam fiindca partidul nu ar fi tolerat asa ceva.

5. #45 SP
    Banned tezuka_2014's Avatar
    Eu unul nu tin cu niciun regim, fiecare regim, comunist si capitalist, avand bunele si relele lui. Acum sunt unii care castiga bine si lauda regimul actual, iar altii care castiga prost si injura regimul actual. In comunism era un fel de egalitate la castiguri, in functie de meserii. Acum ai frica ca-ti poti pierde oricand locul de munca, atunci nu aveai deloc acest stres. Acum iti iei casa pe credit si platesti 300-500 euro rata pe luna, atunci se plateau rate la case mult mai mici (dobanda fiind de maxim 2% pe an la CEC). Pana in ultimii ani ai lui Ceausescu s-a trait bine, daca nu foarte bine in Romania. Pana cand a inceput sa dea mancarea pe ratie. Atunci nu aveai frica ca mergi pe strada si iti da vreunul una in cap, acum se intampla astfel de lucruri. Inainte aveai curajul sa-ti lasi copilul nesupravegheat, acum daca-l lasi nesupravegheat poti ajunge sa-l dai disparut. Acum nu ai medici in Romania (a se intelege buni in meserie), inainte aveam medici. La fel si cu profesorii. Copiii in ziua de azi fac scoala la misto si dupa facultate, majoritatea, habar n-au cu ce se mananca meseria lor.

Daca ne luam dupa principiul ca mor oameni la construirea metroului, ce sa mai zicem de metrourile construite in tarile din vestul Europei? Sau in SUA?

Eu unul nu cred ca statul roman a confiscat terenurile, casele, averile pentru a plati datoriile la stat, ci fiindca doctrina comunismului era egalitatea intre oameni, inclusiv la averile detinute. A luat 3 case de la X si le-a dat altor 3 oameni. Ati vazut la televizor acum cativa ani cum se munceste in Romania? Dorel la pranz baga un somn ca lumea pe marginea drumului in loc sa lucreze. In Romania, la ora actuala, se va munci numai cu biciul pana vom ajunge la mentalitatea, sa nu zic a japonezilor, macar a celor din vestul Europei.

Vorba unuia, acum am ajuns Homo-Roboticus.

6. #46 SP
    Banned asperas's Avatar
    Mai bine golan decat tradator
    Mai bine huligan decat dictatator
    Mai bine golan decat activist
    Mai bine MORT decat COMUNIST

ps nu isi mai au rostu vorbele..nu mai comparati regimul opresiv criminal de dinainte de 89 cu prostia nepasarii si indolentei de care am dat dovada in acesti 25 ani dand girul atator talhari ageamii..somnul n(r)atiunii naste monstrii.
    Attached Images Attached Images revolutia-1989.jpg

7. #47 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Eu pana in 88 am stat cu chirie pe văcărești ,o baba singură a cea 4 case, 4 camere fiecare, curte cu livezi fiecare etc eu eram chirias in prima. A trecut ceausescu pe acolo a oprit masina si a zis " intr-o săptămână să demolări tot ce este de la abator pana la big" erau sute de case!! A doua zi eram toti mutati

---------- Post added 27-02-2015 at 09:53 ----------

Nu aruncati în stradă, te întreba cati copii ai si in functie de nr de copii iti dădea ap cu 2,3 sau 4 camere, eu am luat cu 4! Nea pus la dispozitie camioane ,încărcători de mobila tot, si m-am mutat in 3 ore, pana seara toata strada era demolată!!

8. #48 SP
    Member eneea's Avatar
    Quote Originally Posted by tezuka_2014 View Post
    Eu unul nu tin cu niciun regim, fiecare regim, comunist si capitalist, avand bunele si relele lui. Acum sunt unii care castiga bine si lauda regimul actual, iar altii care castiga prost si injura regimul actual. In comunism era un fel de egalitate la castiguri, in functie de meserii. Acum ai frica ca-ti poti pierde oricand locul de munca, atunci nu aveai deloc acest stres. Acum iti iei casa pe credit si platesti 300-500 euro rata pe luna, atunci se plateau rate la case mult mai mici (dobanda fiind de maxim 2% pe an la CEC). Pana in ultimii ani ai lui Ceausescu s-a trait bine, daca nu foarte bine in Romania. Pana cand a inceput sa dea mancarea pe ratie. Atunci nu aveai frica ca mergi pe strada si iti da vreunul una in cap, acum se intampla astfel de lucruri. Inainte aveai curajul sa-ti lasi copilul nesupravegheat, acum daca-l lasi nesupravegheat poti ajunge sa-l dai disparut. Acum nu ai medici in Romania (a se intelege buni in meserie), inainte aveam medici. La fel si cu profesorii. Copiii in ziua de azi fac scoala la misto si dupa facultate, majoritatea, habar n-au cu ce se mananca meseria lor.

Daca ne luam dupa principiul ca mor oameni la construirea metroului, ce sa mai zicem de metrourile construite in tarile din vestul Europei? Sau in SUA?

Eu unul nu cred ca statul roman a confiscat terenurile, casele, averile pentru a plati datoriile la stat, ci fiindca doctrina comunismului era egalitatea intre oameni, inclusiv la averile detinute. A luat 3 case de la X si le-a dat altor 3 oameni. Ati vazut la televizor acum cativa ani cum se munceste in Romania? Dorel la pranz baga un somn ca lumea pe marginea drumului in loc sa lucreze. In Romania, la ora actuala, se va munci numai cu biciul pana vom ajunge la mentalitatea, sa nu zic a japonezilor, macar a celor din vestul Europei.

Vorba unuia, acum am ajuns Homo-Roboticus.
    Prin simplul fapt ca poti sa-ti dai cu parerea eu zic ca regimul actual e mai bun. Am trait putini ani in comunism, dar mai am niste amintire, de exemplu cozile imense la care stateam cu bunica cand ma aducea de la gradinita. Imi amintesc ca de multe ori cinam la lumina lumanarilor. Era o frica generalizata, de exemplu intr-o seara fratele meu -a apucat sa urle ca bezmeticu "Ceausescu-n fundu gol" si ai mei se rugau de el sa taca, si au ajung apoape sa-l ia la bataie. Un unchi de-al meu a fost luat de militie si batu ca si-a permis sa-i faca mustati unui afis cu Ceausescu (si nici macar nu fuisese unchoul meu de vina, dar l-a "turnat" securistul de scara), acum se striga in piata publica "Puie Monta!" fara nicio repercursiune, asa ceva era de neimaginat in perioada comunista.

Nu zic ca acum ne merge bine, ca e multa coruptie in sistem si majoritatea milionarilor romani sunt cei care si-au facut relatii pe vremea comunista, sau urmasii acestora... Dar nu se paote face comparatie, e mult mia bine acum

9. #49 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Baba bogatasa ce a pătit??? A primit o garsonieră... A murit in 4 luni de inimă rea!! Astă făcea ceausescu lua de la bogați si dădea la săraci!!! Nu a vandut casele sau pământul babei cum spuneti dar ea nu avea nevoie de un sfert din strada costache stamate!!!

---------- Post added 27-02-2015 at 10:01 ----------

Nu neg ca erau si multe lucruri urâte ca lipsa cărnii, rationalizarea hranei, lipsa de libertate, dar daca faci o comparație cum e acum... Eu zic ca acum mafiotii care l-au executat pe ceausescu de crăciun au vândut tara pt a se lafaii in bogătie!!

---------- Post added 27-02-2015 at 10:02 ----------

Iar noi restul ne aducem aminte ca se oprea lumina.. tipic romanesc.. nu vedem decat partea goală a paharului

10. #50 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Voi realizati ca tacconi va trolleaza in ultimul hal?
    Attached Images Attached Images dont_feed_the_troll.jpeg

11. #51 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Si asperas cand erau oamenii mai lipsiti de griji, mai fericiti in mijlocul familiei??? Voi când ati fost la universitatea asa vedeati viitorul cum e acum?? Asta speriati?? Sau ce este acum este ca un cosmar pt unul ca tine?

12. #52 SP
    Banned Templier's Avatar
    ce parte goala a paharului tacconi? baba de care vorbesti tu pe cine a furat ea ca sa aiba casa aia? poate a mostenit-o si a venit ceausescu si i-a zis ca nu ii trebuie. asta nu e corect sa imi zica statul mie ce sa am si ce sa nu am pe munca mea. nimeni nu zice ca democratia ii apara pe hoti!

13. #53 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Kratos, templier si cativa moderatori... Eu nu am jignit pe nimeni aici dar vad ca voi va permiteti sa o faceți!! Asa argumentati voi ceea credeti despre vechiul regim? Jignindu-ma pe mine?? Jalnica apărare!

14. #54 SP
    Banned Templier's Avatar
    cu ce te-am jignit tacconi?

15. #55 SP
    Member eneea's Avatar
    Tacconi dude, eu sper ca tu ne trollezi la greu. Erau goale alimentarele, si asta ti-au zis-o mai multi, o duceau bine o mana de oameni si aia erau nomenclaturisri si pui de comunisti. Nu stiu unde ai trait tu in comunism si ce privilegii aveau parintii tai...dar noi astia din patura de "mijloc" o duceam al naibii de greu. La blocurile alea pe care le tot laudati voi nu urca apa calda mai mult de etajul 3-4. SI astea ti le zic din amintirile mele, desi eram mic au fost chestii care m-au marcat

16. #56 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Da templier avea dinmunca ei 4 case fiecare cu cu curte, livada, magazie separată de casa, wc in curte cu canalizare, fiecare casa cu bucătărie de 15 metrii, fiecare casa cu teren de peste 2000 metri cu gard beton etc da... Ea a muncit pt tot asa si cum Udrea a muncit pt ultimul hotel cumparat...

---------- Post added 27-02-2015 at 10:24 ----------

Bine fcea ceaușescu.. dacă sar putea face si acum asa si anume milionarilor de azi sa li se confiste averea daca nu poate fi justificată si bagati banii in buget ar fi bani pt marirea alocatiilor??

---------- Post added 27-02-2015 at 10:24 ----------

Pt spitale, scoli gradinite??

17. #57 SP
    Banned Templier's Avatar
    tacconi tu vi aici cu niste date oficiale sau numai cu parerile si interpretarile tale

18. #58 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Tu esti cu datele oficiale si spui ca avem autostrăzi construite.. cred ca si monky rade de ce spui.. ăstia au băgat în reparatii orice petic de strada inaugurat dupa maxim o lună!!

---------- Post added 27-02-2015 at 10:32 ----------

In altă ordine de idei i-mi cer scuze, ai dreptate, te-amconfundat cu trefla si acum apreciez ca ai fost capabil sa ai o discutie civilizată cu mine!

19. #59 SP
    Banned Templier's Avatar
    ultimul post aici, enjoy

20. #60 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Eu stau in berceni eneea din 88 la etajul9 ,si iti spun ca apa calda ajungea mereu la mine.. despre opritul curentului este adevarat dar în berceni se oprea max 20 de minute o data pe săptămână, eu stau ff aproape de big ,acolo peste, conserve, prăjituri au fost non stop!!!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 ... LastLast