Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 11 of 11

Thread: Call: Participare proiect Foto-performativ

  1. #1 SP
    is the man! trickz's Avatar

    Call: Participare proiect Foto-performativ

    Salutare,

    De cateva zile ma tot lovesc de conceptul de interactiune ratata. Ca vorbim de zambetul neintors domnisoarei din metrou sau ca ne amintim de domnul "galant" care a oprit masina in drum, pentru a admira o domnisoara, aceste momente raman nedocumentate. Cum sunt student la o facultate de arte, m-am gandit sa organizez aceste ganduri sub forma unor interventii in spatiul public, fabricand semne care sa ramana (temporar) martor al evenimentelor. Pentru a diferentia proiectul de temele personale, am ales sa ies din zona de confort (am evitat pana acum sa lucrez cu alte persoane, fie public doritor, fie colegi artisti).

    Voi atasa proiectului doua povesti personale, dar pentru latura performativa am nevoie de ajutorul vostru. Va rog sa imi impartasiti din interactiunile voastre ratate, pe care le voi imortaliza cu ajutorul unor "stick figures" - personaje cu care se poate identifica oricine. Creditele nu vor fi trecute nominal (asta este procedura), dar in descrierea proiectului voi pune accentul pe ajutorul primit din comunitate.

    Obiectele rezultate vor fi amplasate in zone relevante mesajelor, documentate fotografic si stocate in portofoliul personal. Am atasat o serie de figurine care pot sa va reprezinte povestea, dar daca nu va regasiti printre exemple, nu va speriati, voi crea un personaj potrivit.

    Va multumesc pentru ajutor! O sa incerc sa mai postez cateva exemple si fotografii, pentru va ajuta sa va formati o idee mai clara, daca e nevoie. Un termen initial ar fi pana vineri, cand as vrea sa am minim trei povesti la care sa lucrez pe parcursul weekendului. Apoi, voi lasa threadul deschis pe termen nedeterminat, materializand conceptele propuse in fiecare saptamana.

    P.S. Mitzu (pisica mea) approved this message
    Attached Images Attached Images human_icons.jpg dsc02081.jpg dsc02083.jpg

  2. #2 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Exemplu poveste: eram in metrou si imi vedeam de ale mele iar o domnisoara mi-a zambit si m-a salutat. Eu, stiind ca nu o cunosc, m-am gandit ca sigur, daca ma place, va vrea sa o scot in oras. Dar am prietena, deci nu pot face asta. Deci m-am prefacut ca citeam si nu am observat.

    Panoul meu o sa contina scena aceasta, [personaj-feminin] salutand si [personaj-masculin] zicand textul "Interesul tau ma face sa ma simt bine, dar am prietena." (text still pending). Ideea este de a lasa panourile sa vorbeasca acolo unde am fost obisnuiti sa pastram dialogul in interior. Deseori mi s-a intamplat sa vreau sa fac un compliment unor persoane straine, dar m-am temut sa nu fiu prost interpretat.

  3. #3 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Sa inteleg ca vrei neaparat ratate, de multe ori eu sunt cel care intra in vorba cu persoane noi si le cere numarul de telefon, o fac destul de mult pentru exercitiu, in caz ca se iveste ocazia sa vad o tipa care chiar imi place sa stiu cum fac rost de o modalitate de a o cunoaste, multe dintre ele nu sunt niciodata sunate dar le pastrez numerele.

    Acum sa revenim la evenimentul ratat, eram in martie, duminica, frig afara, dimineata devreme. Aveam ceva cursuri la o disciplina si dormisem la cineva din berceni, si pana unde aveam eu nevoie sa ajung era drum lung, eram si obosit si nedormit.
    Trebuia sa ma duc cu metroul si sa il schimb de 2 ori, din Piata Sudului trebuia sa ajung pe M4.
    Urc in metrou si vad la cateva banci de mine o tipa fara par, nu arata rau deloc, majoritatea care au nenorocita de problema cu cancerul poarta bandana dar tipa respectiva nu arata ciudat, era cu inca o prietena cu care mai vorbea si parea ca se simte foarte bine. Aratau cam pe la 26-28 ani.
    Pe tot parcursul drumului PiataSudului-Victoriei se uita destul de insistent la mine si mai zambea. Nu era ceva in neregula cu mine la aspect si nici nu aveam ceva extravagant pe mine.
    La piata victoriei cobor si ma duc catre basarab, o iau pe scarile rulante si am impresia ca sunt urmarit, ma pun pe ele sa cobor si le vad pe tipe, cea fara par mergea pe langa balustrada si se uita la mine la fel de insistent, nu era deranjant dar era de durata.
    Pe drumul Victoriei-basarab exact aceiasi poveste, ne urcam in metrou iar ea se uita in continuare la mine.
    De la Basarab am luat-o catre Jiului si incepusem sa cred din ce in ce mai mult ca ma urmareau. Aveam nevoie sa cobor la 1mai insa sa ma asigur de suspiciunea mea m-am ridicat in picioare cand venea statia Grivita. S-au ridicat si ele venind catre usa alaturata insa eu nu am coborat, ele s-au uitat la mine, si in ultimul moment au coborat dar au ramas pe peron.
    La inceputul lunii mai, eram cu o prietena in herastrau si trece pe langa mine tipa cu pricina, o vad in ultimul moment dar nu am sesizat imediat cine e, ii stiam vag chipul, ne spunem amandoi ''buna!'' si continuam drumul.

    Mi-ai dat tema de gandire cu subiectul pe care l-ai creat, consider ca am actionat ca un imbecil. Ma gandeam la cum as fi reactionat daca tipa avea o freza normala, probabil m-as fi dus la ea, i-as fi spus ca nu sunt din bucuresti si ca am nevoie de cateva sfaturi in legatura cu o locatie iar de aici as fi continuat discutia fara probleme.
    Ma gandesc ca e posibil sa o fi facut si pe ea sa se simta prost, mi-a dat toate indicile necesare ca trebuia sa o abordez insa nu am facut-o, cu siguranta are o frustrare din cauza acestei probleme si e posibil ca eu sa i-o fi accentuat.

    Daca vi se intampla ceva asemanator, indiferent daca tipa are par sau nu, daca aveti prietena sau nu, intrati in vorba cu ele, NU AVETI NIMIC DE PIERDUT, mi s-a intamplat sa am discutii si de 40 de minute cu o tipa straina dar mi s-a intamplat sa fiu si refuzat.

  4. #4 SP
    Senior Member Madk91's Avatar
    I love this forum!

    Am o gramada de povesti de genu...dar va voi spune-o pe cea mai recenta. Si apoi un bonus
    (rog scuzati greselile , multumesc anticipat)

    Acum 3 luni eram in autogara din Sibiu , asteptandu-mi autocarul ce avea sa vina abea la ora 14:30.
    Ca deobicei, cu tigarea in bot , castile pe urechi , ghiozdanul la picioare , ma asez pe banca.
    {-----------X-} (estimare a bancii si locului unde stateam eu)

    Mie deobicei imi place sa ma asez pe marginea bancii pentru a nu incomoda lumea.
    La un moment dat se aseaza o domnisoara de 20-22 de ani , bruneta , par lung , imbracata elegant pe banca unde stateam eu.
    {-------Y---X-} ( Y= domnisoara X = Eu)

    Ma uit inspre ea curios , si observ ca si ea la randul ei ma analiza. A zambit subit si apoi si-a bagat nasul in geanta ei de unde si-a scos telefonul.
    Eu cu castile in urechi , tot schimbam melodiile , mai aprinsasem vreo 2 tigari , timp in care ea conversa la telefon.
    Apoi subit s-a ridicat de pe banca si-a luat bagajele in mana si a pornit sa le salute pe niste (posibil) prietene de-ale ei la 5 metri mai departe de banca. Eu tot cu castile in urechi , dar am observat toata conversatia dintre ele , pareau a fi colege de facultate. Insa ele urmau sa calatoreasca spre alt oras.
    Intre timp , un "nene" mai din mediul rural al Sibiului mi s-a alaturat pe banca. Eu tot in locul meu eram...alta tigare, alta melodie.
    {----Z-----X-} (Z=nenea , X = Eu)

    Tipa revine la banca dupa ce colegele ei au urcat in autobuzul lor. Si s-a asezat din nou pe banca, de data asta intre mine si "nenea" , la o distanta foarte mica intre mine si ea...dar mare intrea ea si "nenea"
    {----Z---Y-X} (Z= nenea . Y = domnisoara , X = eu) - ok...this is gettin' awkward.

    Nu am nimic cu nimeni , dar era muuuult prea aproape! Nu sunt un mare maestru in arta flirt-ului, si nici nu stiu sa agat fete.
    Putin jenat de situatie imi scot telefonul sa ma joc pe el. Imi vad de treaba mea vreo 10 minute. apoi ma plictisesc. Nenea-ul care era pe banca plecase deja spre autobuz.
    {-------Y-X}
    Domnisoara tot acolo era , inghesuindu-ma parca . Scoase si ea telefonul si se juca "Frut Ningea" . Cu coada ochiului m-am uitat sa vad cat de haotic putea sa dea cu degetul...in loc sa joace corect! Am vrut sa ii spun "nu asa joci pentru scor"...dar m-am abtinut.
    Am mai stat 5 minute , apoi m-am ridicat...deja inghetasem acolo de frig si ma plictisisem sa stau jos... Nici doua minute nu au trecut de cand m-am ridicat , ca a si sosit autobuzul...

    Domnisoara cu pricina...a urcat in acelasi autobuz...a urcat inaintea mea , si s-a asezat pe locurile din fatza. Dupa ce mi-am platit biletul , m-am uitat sa vad cat de aglomerat e autobuzul, domnisoara m-a observat , a schitzat un zambet , insa eu am trecut pe langa si m-am asezat exact in spatele ei.

    Regret ca nu am mereu curaj sa fac eu primul pas...sunt un tip mai timid.
    Dar niciodata nu am ignorat o persoana care a intrat in vorba cu mine.


    Bonus*

    Eu si inca 3 amici acum 2 veri , ne-am decis sa jucam pokemon..eu aveam vreo 3 GBA-uri ,4 casete cu pokemon gen 3 si link cable. pe care bucuros le-am impartiti cu ei.
    Intr-o zi , ne-am hotarat sa mergem la piscina sa ne mai bronzam nitzel. Ne-am luat si gameboy-urile cu noi sa avem ce face pe plaja.
    La piscina era foarte putina lume (max 7 persoane -fara noi) .
    Inotam noi ce inotam , apoi vedem un grup de 4 fete (17-18 ani) cum isi intind prosoapele la 2-3 metrii de-ale noastre. Noi le observam , dar nu le bagam in seama.
    Toate cele bune , tipele cu bronzatul , noi cu balacitul...

    Ne intoarcem noi la prosoape , ne aprindem o tigare, schimbam niste priviri cu domnisoarele. la care unul din prieteni mei uimit striga :"Frate! Am cartile de Duel-Master! Hai sa jucam!" ; noi ceilalti :"DA!!!"
    Doi jucau DuelMasters iar ceilalti doi se jucau pe GBA-uri...
    Tipele si-au luat prosoapele si s-au mutat la vreo 10 metri mai incolo...noi am observat abea dupa 2-3 minute.

    cel mai "NERD" moment al grupului nostru...

  5. #5 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    M-am distrat teribil la felul tau de a exemplifica lucrurile iar ultima parte e....AUR!

    O dam putin din vals in tango, legat de partea cu castile, si eu mai inca acest ''viciu'' dar incerc pe cat posibil sa scap de el pe strada, desi esti in exterior, te exteriozezi de lucrurile din preajma. Tu poate daca nu aveai castile si telefonul te-ai fi plictisit pe banca si in minutele acelea in care ai stat ai fi intrat in vorba cu tipa...era o sansa sa fiti compatibili si poate acum erati amandoi dezbracati la un ceai si-o tigareta. Cand am inceput facultatea aveam obiceiul sa o iau printr-un parc la intoarcere, stateam mai tot timpu cu castile-n urechi dar in ziua aia mi se termiase bateria la ele. Era in statie o tipa pe care am auzit-o ca vorbeste la telefon si mi-am dat seama ca stie destul de bine Otopeni-ul. Am intrebat-o de acel parc acvatic din zona aia si asa au trecut pe langa noi vreo 3-4 masini, imi amintesc ca tipa s-a ''plans'' destul de mult de colegii ei, ca sunt genul care stau in fiecare pauza in banca si butoaneaza telefonul si ca-s plictisiti. Cam asa faceam si eu pe perioada liceului pana prin clasa a 11-a....si se vede destul de prost din exterior, mai ales prin ochii unei fete, se mai intreaba unii de ce intra in friend-zone. Cu tipa respectiva am ramas si in prezent amici, arata foarte bine dar nu am vazut-o ca pe o potentiala prietena, ne-am vazut ultima data in aprilie, i-am cerut ajutorul cu un proiect si m-a ajutat.

    Acum, ontopic, esec, aseara:

    Eram cu o tipa aseara, club, lansare album. La situatii de genul fumez destul de mult, cca 25tigari (7cm-grosime medie-filtru mic). Stau in fata si imi face o tipa semn daca am sa ii dau un foc, ii dau. Desi era aproape imposibil sa te auzi unul cu altul, cand scoteam bricheta sa imi aprind o tigara, isi scotea si ea si i-o aprindeam. Aveam destul de mult eye-contact dar mai tot timpul pe langa tipa era unul iar pe langa mine era tipa cu care am venit. La terminarea concertului o vad pe ea cu acel tip si inca o tipa, nu imi puteam da seama daca el e cu ea sau cu cealalta. Eu mai stau inca vreo 5 minute pana si-au terminat bautura iar cand iese, ii spun tipei ca mi s-au terminat tigarile si daca are sa-mi dea una, imi da, ii multumesc, zambet-zambet, tipa o ia catre iesire. La plecarea lor vad cum acel tip o ia de mana pe prietena acesteia, ea era cu un cuplu, era singura. Am avut pentru un moment instinctul sa ma duc sa ii cer numarul de telefon dar de fraier n-am facut-o, aveam ocazia atunci. Ma duc la cea cu care am venit sa o iau ca se intalnise cu cativa cunoscuti, stam la un pahar de vorba, plecam. M-am simtit ca un las dupa, intotdeauna te vei simti mai bine dupa ce incerci si iti iei un reject decat daca nu incerci deloc, desi stiu asta inca mai am momente cand o dau in bara din cauza asta .

    PS: acum am recitit mai bine ce a scris tricks, sunt curios daca i-ar iesi ceva, daca ar trebui facut doar pe o pancarta nu stiu cum ar putea sa cuprinda un eveniment. Sa postezi aici ce ai creat!

  6. #6 SP
    Senior Member Madk91's Avatar
    Tricks , sper ca ne arati si noua ce faci tu acolo...ca de nu... (just kiddin') dar sunt chiar curios.

  7. #7 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Salutare!

    Multumesc frumos pentru feedback, baieti. Chiar vad cateva planse dragute cu ce mi-ati povestit! Nu am putut sa ma ocup azi, ca am alergat pentru niste probleme personale, dar dimineata, cum ma trezesc, ma apuc de treaba

    Pun si poze work-in-progress, daca vreti De-abia astept sa le pun in context si sa vad reactiile trecatorilor

  8. #8 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Am inceput cu povestea lui Madk91. "Rondeaua" are 26cm diametru, scrisul nu am vrut sa fie prea mare, pentru a obliga privitorul sa aiba o intimitate cu semnul, dar nici prea mic, incat sa fie nevoie de ochelari. Ca amplasare ma gandeam la Autogara IDM, dar nu e final.
    Attached Images Attached Images dsc02257.jpg dsc02256.jpg dsc02255.jpg dsc02253.jpg dsc02252.jpg

  9. #9 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    O mica recomandare, in loc de ''as vrea'' e mai bine sa pui ''vreau''. Cu cat e mai hotarat cu atat e mai bine, stiu ca textul trebuie sa fie scos din gura unui tip timid, dar macar sa aiba acea initiativa, nu la vrut intervine ''as-ul'', ci la actionat. Nu are rost sa o schimbi pe asta dar pe viitor parca ar suna mai bine daca-i mai hotarat inainte de acel dar.

    Lucrarea ti-a iesit foarte bine, este expresiva, chiar daca nu as fi citit povestirea la care face referire, cred ca as fi prins imediat ideea. Ai un bun simt al detaliilor, pozitia femeii nu este una defensiva, ci una deschisa => asteapta sa fie abordata, pe cand cea a baiatului parca bate in retragere, se vede dupa cum sta ca este sfios, si capul i l-ai facut in asa fel incat sa se observe ca trage cu ochiul in telefonul domnitei.

    Ar fi o idee sa o scanezi si sa o multiplici, o poti lipi in mai multe locuri din Bucuresti.

    ---------- Post added 03-06-2013 at 12:00 AM ----------

    tricks, mi-a placut atat de mult lucrarea ta incat am mai aratat-o catorva prietene si le-am intrebat ce le transmite. Toate au avut impresia ca X si Y se cunosc si sunt intr-o relatie dar nu e o stare de confort intre ei. Ar mai fi mers ceva adaugat in desen sa isi dea seama privitorul ca e vorba de 2 necunoscuti, ca sunt intr-o statie de metrou,autobuz,tren(original).
    Noi stim povestea si de aceea am asimilat rapid lucrurile.

  10. #10 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Va rog sa ma scuzati, dar de luni incoace mi-am petrecut zilele (si parti din nopti) in cadrul sectiei 3, datorita furtului portofelului cu actele de identitate si datorita incapacitatii Politiei Romane de a imi scrie o hartie pe loc, raportand acestea. Cum astazi aveam examen, deci o forma de legitimare era necesara, a trebuie sa fac vizite insistente si sa duc discutii interminabile, pentru rezolvarea "de urgenta" a problemei.

    Revin

  11. #11 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Ca tot suntem la capitolul arta, cu pictura am mai cocheat cat de cat dar cu sculptura, nu. Vreau sa imi construiesc o scrumira, preferabil din lemn. Idei de cum s-o fac? voluntari?

    TRICKS: sa pui poze daca ai mai facut ceva.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Proiect Aquamonk By MonkY in forum Pets
    Replies: 281 Last Post: 08-06-2017, 11:56
  2. Proiect NOU acvariu 255L By aquapolis in forum Pets
    Replies: 7 Last Post: 27-02-2013, 03:57
  3. Crystal Dynamics lucreaza la un nou proiect By AndRewqp in forum Console News
    Replies: 3 Last Post: 13-01-2012, 11:56
  4. Replies: 1 Last Post: 09-03-2010, 21:21
  5. Proiect Acvacris By MonkY in forum Pets
    Replies: 75 Last Post: 06-06-2009, 19:29

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts