Prima oara cand am auzit de jocul acesta m-am gandit ca o sa-l cumpar la cateva luni bune dupa ce apare deoarece l-am considerat un banal mindless zombie shooter. Singurul lucru care imi trezea interesul era faptul ca 4 oameni se lupta pentru supravietuire si se pune accent pe cooperativitate pentru a trece mai departe, dar tot nu era un 1st day buy.
Din fericire, Max a postat un link de unde puteai face rost de variant demo a jocului cu cateva zile inainte, exclusiv celor care au pre-order la joc. A doua zi am primt codul si plin de scepticism am descarcat demo-ul. Am tot amanat jocul pana cand am terminat Fable II dupa care am inceput sa joc demo-ul in co-op. Inca de la primele secvente in care apar zombie jocul este unul foarte distractive de jucat in co-op. Mi-a placut la nebunie senzatia sa impusc zombie impreuna cu un prieten sau mai multi si sa ne luptam ca-n vorba aia “toti pentru unul, unul pentru toti”.
La inceput poti sa iti alegi intre un shotgun si un Uzi, si sa iti iei un pachet de medkit. Shotgun-ul este foarte eficient, evident, dar trage doar cate un glont in timp ce Uzi-ul trage repede si bine, dar gloantele se termina mult prea repede. Mai incolo in joc am gasit o arma de asalt, o arma cu luneta si un shotgun automat. Shotgun-ul automat este foarte foarte eficient, desi are damage-ul mai mic; arma de asalt este cea mai buna arma din demo, iar rolul sniper rifle-ului intr-un joc atat de fast paced nu il inteleg. De asemenea pe parcurs se mai gasesc Molotov-uri si un fel de bomba care ii atrage pe zombie in jurul ei si dupa aceea explodeaza. Nu am inteles inca de ce ii atrage in felul ala.
Jocul poate fi jucat de maxim 4 jucatori (Francis, Zoey, Bill, Louis), iar daca nu sunt 4 ceilalti doi vor fi inlocuiti de AI. AI-ul coechipierilor nu este nici stralucit, dar nici oribil. Este la mijloc. Mi-a placut insa faptul ca daca esti ranit, dupa o lupta vor veni la tine si iti vor da viata. De asemenea, pe parcurs se vor putea gasi pastille care iti vor umple viata doar temporar. Cand se foloseste medkit-ul, caracterul va scoate niste bandaje si va bandaja zonele lovite. Din pacate, tot timpul pune bandaje pe mana si piciorul stang, niciodata pe membrele drepte.
Zombie sunt destul de multi, dar destul de usor de omorat, melee-ul fiind foarte eficient. La fiecare lupta apar cativa zombie mai speciali: Boomer-ul, Smoker-ul si Hunter-ul. Boomer-ul vomita o substanta in directia jucatorilor, iar daca cineva este atins acea substanta va atrage hoarda de zombie. Smoker-ul are o limba lunga cu ajutorul careia te prinde de gat, iar singurul mod de a scapa este a fi ajutat de un coleg. Hunter-ul sincer nu am inteles de ce este asa special, dar de fiecare data cand este omorat apare un mesaj (“DarkMatinee has killed Boomer/Smoker/Hunter”). Cel mai mare monstru present in demo este un Tank; o bruta de zombie. Am tras cateva incarcatoare bune toata echipa in el inainte ca bestia sa moara, dupa ca a luat cu el 2 oameni. De asemenea, mai este o vrajitoare (“Witch”) care plange intr-un colt, iar daca se sting lanternele ea nu va observa ca cineva este in incapere. Insa, odata deranjata dezlantuie Iadul pe Pamant. Din 4 oameni, 3 au murit in incercarea de a o omori.
Demo-ul prezinta doua nivele destul de usoare. Ultimul faza estea cea mai interesanta deoarece toti 4 jucatorii se afla intr-o camera unde trebuie sa supravietuiasca pana cand se deschide o usa. Pe parcursul demo-ului am putut parcurge mai multe decoruri, majoritatea culoare stramte si intunecate. Sunt 4 setari de dificultate, care mi se par un pic cam disproportionate (primele 3 pot fi terminate in 2 oameni), iar ultima este infernal de grea. Demo-ul m-a impresionat placut, dar tot nu consider ca jocul este un 1st day buy. Cel putin pentru mine, deoarece in perioada aceasta apar jocuri mult mai asteptate, dar peste un timp jocul cu siguranta merita cumparat.
Bookmarks