Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 3 of 3

Thread: User Review: This War of Mine - The Little Ones

  1. #1 SP
    Senior Member raduadelin's Avatar

    User Review: This War of Mine - The Little Ones

    Prin luna august a anului trecut primeam o veste care ma bucura enorm: This War of Mine se va lansa pe console. De atunci am asteptat cu mare nerabdare sa pun mana pe acest joc. Se pare ca lunga perioada de asteptare a meritat pe deplin.
    This War of Mine: The Little Ones este un war survival game, produs de 11 Bit Studio si publicat de Deep Silver. Jocul a fost lansat initial pe PC, Android si iOS, iar in luna ianuarie a acestui an a fost, in sfarsit, lansat si pe consolele current-gen, aducand si ceva nou: acum avem sansa de a privi razboiul din perspectiva inocenta a unor copii.

    Story

    Premisa jocului este una simpla: lupta-te pentru supravietuire pana cand razboiul se termina. Jocul ne pune la dispozitie mai multe scenarii, fiecare avand grupuri diferite de supravietuitori. Fiecare supravietuitor are un backround story, care ii defineste si abilitatile: de exemplu un fost sportiv are o stamina mai buna, descurcandu-se mai bine pe partea de scavenging, in timp ce un fost bucatar se ocupa de prepararea hranei pentru grup.
    Numarul initial de supravietuitori se poate diminua sau poate creste pe parcursul jocului. Daca ne aventuram intr-o lupta pentru resurse, fara a fi pregatiti corespunzator, atunci sunt sanse mari ca personajul sa moara. De asemenea exista posibilitatea ca supravietuitorii sa isi piarda speranta si sa paraseasca adapostul. In ceea ce priveste cresterea grupului, depinde doar de alegerea jucatorului de a ajuta sau nu supravietuitori ce cauta un adapost.
    Actiunile jucatorului au o mare influenta asupra starii de spirit a supravietuitorilor. Astfel, daca nu ii hranesti la timp sau nu ii odihnesti suficient, comportamentul acestora se va schimba total fata de cel initial. Totodata, alegerea de a fura resursele altor supravietuitori poate afecta negativ anumite personaje din grupul tau.
    Cum spuneam la inceput, copiii au devenit un element important al jocului. Trebuie sa ai mare grija de moralul si sanatatea copilului din grup, deoarece starea de spirit a copilului afecteaza si restul grupului.

    Gameplay

    Gameplay-ul este relativ simplu: ai control asupra tuturor persoanelor din grup (personal nu am avut un grup mai mare de patru persoane) si trebuie sa le imparti anumite sarcini, tinand cont si de abilitatile de care aminteam mai devreme. Gamplay-ul consta mai mult in atentia jucatorilor la detalii si la modul in care acesta gestioneaza putinele resurse. Ce vei face cu putinele materiale de care dispui? Vei alege sa baricadezi usile si ferestrele pentru a-ti proteja grupul si resursele de atacatori sau vei alege sa construiesti o soba, deoarece iarna bate la usa?
    Jocul functioneaza pe ciclul zi-noapte. Pe timp de zi, trebuie sa ai grija ca oamenii tai sa fie hraniti si sa se ocupe de diferita activitati in adapost, de la crearea de arme si unelte pana la citirea unei carti intr-un fotoliu, toate sunt importante in demersul jocului. Pe timp de noapte, trebuie sa desemnezi un supravietuitor care sa caute resurse si unul sau mai multi care sa stea de paza, sau sa doarma (daca adapostul a fost baricadat). Lucrurile par simple, insa ce vei face cand singurele persoane din grup sunt un tata si fiica acestuia? Vei lasa copilul singur, ricand ca acesta sa fie inspaimantat sau chiar ranit de jefuitori sau vei ramane cu el, renuntand la cautarea hranei si a medicamentelor, elemente esentiale supreavietuirii?

    Grafica & Sunet

    Jocul este placut din punct de vedere vizual, grafica constand intr-un desen in creion ce prinde viata. Nu este genul de joc care are nevoie de grafica pentru a straluci, pentru asta avem titluri cu bugete imense. Sunetul este exact ce trebuie, cu o coloana sonora sumbra, marcand perfect atmosfera de tensiune si teama continua. Iar sunetul obuzelor si mitralierelor de pe fundal accentueaza faptul ca razboiul este sursa suferintelor pe care le indura personajele tale.

    Concluzie

    Jocul aceasta este o adevarata experienta. Jucat seara, cu lumina stinsa, te transpune perfect in acea lume, alaturi de personajele de care trebuie sa ai grija.
    Il recomand tuturor celor care cauta ceva diferit, merita fiecare banut.

    Story: 8
    Grafica: 9
    Gameplay: 8
    Sunet: 9
    Nota finala: 8,5
    Nota personala: 9,5
    Attached Images Attached Images maxresdefault.jpg

  2. #2 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Mulțumesc, m-ai făcut să scot banii din buzunar. După ce termin ce mai am prin consolă, pe el sunt.

  3. #3 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Jocul initial este foarte bun. L-am jucat pe iPad cu zecile de ore. Odata intrat in atmosfera, parca te atrage cu fiecare ocazie, sa vezi ce fac, sa te gandesti unde urmeaza sa te duci noaptea si cu cine, sa-l odihnesti si hranesti inainte si sa speri ca nu se va intampla nimic.
    Atmosfera este foarte bine realizata.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. This War of Mine By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 8 Last Post: 29-01-2016, 11:26
  2. User Review: Little Big Planet 3 By eagle-eye in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 25-06-2015, 19:07
  3. User Review: God of War 3 By RazvyLord in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 8 Last Post: 10-09-2014, 10:54
  4. User Review: Dawn of War 2 By Honord in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 2 Last Post: 05-04-2010, 19:26
  5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts