Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 41 to 60 of 136

Thread: Hollow Knight: Silksong

1. #41 SP
    Senior Member IsNotMe's Avatar
    Din primul HK cred ca am facut 90% din el . Nu am mai ajuns la boss-ul final pt ca am schimbat switch-ul si s-au dus si salvarile.
    Ultimul joc de genul asta pe care l-am terminat a fost Metroid Dread. Super frumos si accesibil. - La PoP:Lost crown m-am ratacit total si habar n-am incotro s-o mai iau. Daca il lasi suficient de mult timp deoparte uiti si cum se da cu sabia, plus ca are multe combo-uri, poate prea multe.

Hai cu Silksong-ul odata !
    PS : eShop-ul nintendo e picat de tot, iar pe steam nici nu poti sa-l adaugi in cos

2. #42 SP
    Member sup3rfly's Avatar
    Pe PS store nu merge sa il iei….dar da, se pare ca este o problema generala

3. #43 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Din pacate este o problema generala cu serverele si nu merge nici Steam, nici Nintendo, nici Xbox, nici PS. Au tot fost semnalate probleme la serverele google azi dimineata si pe parcursul zilei si probabil sunt afectate mai multe, fiind vorba de niste servere folosite de catre toti.

LE: a mers acum sa-l iau si sa instalex pe X - la 1h de la lansare.

4. #44 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Ceva pareri?
    Am reusit sa-l bat pe
    dupa cateva incercari, si e destul de bun jocul dar nimic mind-blowing pana acum. Mi se pare ca jocurile Metroid tot au un level-design mai bun si nu e la fel de plictisitor sa faci backtracking, in timp ce aici deja ma plictiseam dupa ce am trecut de 2-3 ori prin aceleasi zone. Ce-mi place e ca au adaugat un quest log.

5. #45 SP
    Mie mi se pare senzational - am trecut deja de 3 boss fights (Moss Mother, Bell Beast si Big Ugly Guy) si acum merg sa caut abilitatea de dash/sprint, dupa ce am deblocat noua zona.

Am gasit harta asta interactiva, dar nu pare completa inca.
    Eu am tot farmat dupa acele bilute de care am nevoie in store si o sa continui sa o fac ca sa pot lua cheia aia cu 500.

Pe partea de combat si platforming, se simte excelent - super responsive si precis in tot si daca mori, mori pe greseala ta

Problema e ca la inceput totul este super slow paced, pana deblochezi cat mai multe abilitati pentru traversal.

LE: a facut valuri in industrie, nu neaparat in sens pozitiv - “around 10 other video games with existing marketing plans to launch around the same time” si au fost nevoite sa schimbe data de lansare:

6. #46 SP
    MRC
    Member MRC's Avatar
    Mult prea dificil jocul. Lovitura in jos in diagonala sa nimeresti niste flori e pur noroc nu e indemanare. Si sunt doar la inceputul jocului. Ma trec transpiratii cand ma gandesc ce o fi mai incolo. Pe primlu l-am terminat. Nu usor, dar l-am terminat. La asta sunt 99% ca voi renunta in curand. Astept cateva zile/saptamani/luni sa il termine altii mai priceputi sa vad cum se face si poate o sa il reiau atunci. Deocamdata partea balantei enervanta depaseste cu mult partea distractiva.

7. #47 SP
    Este foarte frustrant si greu, mostly la boss fights, dar pe partea de world traversal, daca ai abilitatile necesare, mi se pare foarte foarte misto facut.

Culmea - am ajuns la florile alea dar nu stiam ce-i cu ele asa ca am trecut mai departe, crezand ca nu am inca abilitatea necesara.

Am deblocat si dash/sprint, dar si glide si deja este mult mai interesant.

Problema mea cu jocul este ca de cele mai multe ori, cand ajung in locurile de unde pot cumpara hartile, nu am margelele necesare (sau ce sunt alea) si de cele mai multe ori, dupa ce trec de el, nu prea ma mai pot intoarce cu usurinta pentru ca e vreun zid prea mare sau ceva de genu si apoi stau cu orele intr-o zona unde nu am harta si tot mor si nu mai stiu cum sa ajung unde am pierdut loot-ul si il pierd complet.
    Si din pacate am pierdut de cateva ori 500+ margele din prostii gen cazut in lava inainte de ele sau m-a omorat un soricel sau o musca, ceva fff mic si enervant.

Dar ca boss fight, chiar si cele mai usoare si previzibile, gen cea cu robotu Fourth Chorus, tot devin enervante dintr-un singur motiv - chiar daca reusesti sa ajungi in phase 3 a bataliei, fara sa te atinga, uneori e suficient sa te atinga o data si sa mori instant.
    Iar lupta cu Lace mi s-a parut incredibil de grea, chiar si dupa ce i-am invatat miscarile si stiam ce urmeaza sa faca...

Dar, ce-mi place cel mai mult este faptul ca e incredibil de responding, are animation cancel si poti schimba directia oricand, atat in salt, cat si in atac, asa ca de cele mai multe ori, ma enervez pe mine si graba mea, cand mor, nu pe joc.

Momentan ma chinui sa strang margele ca sa mai fac niste upgrades, dar sunt in ceva zona unde inamicii sunt destul de challenging - Deep Rocks si Pilgrim's Rest.

8. #48 SP
    Member sup3rfly's Avatar
    Gata, terminat jocul....acuma urmeaza grind-ul pentru platina .
    @MRC: vezi ca de la prima zona unde ajungi(Bone Bottom) poti sa mergi in stanga si dai de Bonegrave, acolo intri inauntru, omori tot si la sfrasit vei primi Wanderer Crest. Cu acest crest o sa ai miscarile ca in primul Hollow Knight....deci lovitura in jos nu o sa mai fie pe diagonala. Spor la joc.....foarte reusit Silksong si greu .
    @Razvan: sper ca stii faptul ca poti transforma "margelele" in "bratari de margele" ca sa nu le mai pierzi cand mori.(dar pierzi putin cand faci exchange-ul)

9. #49 SP
    MRC
    Member MRC's Avatar
    @razvanrazy eu l-am gasit pe vanzatorul de harti si in sat Bone Bottom. Urci in dreapta pe platforma aia si e un clopot in forma de cerc. Daca il lovesti apare vanzatorul. Acum nu stiu daca apare si cand avansezi mai mult in joc, cum e cazul tau, dar pe la inceputuri apare.
    In alata ordine de idei: am asteptat mult jocul si cu greu l-am luat de pe Steam canad serverele erau blocate. O super experienta din pct meu de vedere . Nu am mai trait asa ceva la vreo achizitie de joc. Sa dau constant click, sa incerc sa intru, de pe pc de pe telefon de pe steam deck. Nimic nu mergea. Cand dupa vreo ora jumate am reusit si vedem cum se invarte rotita tranzactiei: dopamina cu adrenalina. O experienta faina. Bucuria aia ca ai reusit sa-l iei si deja a meritat aia 20 de euro. Bani pe care ii lasi la magazin si vi cu plasa goala acasa.

10. #50 SP
    Da, vine acolo acel vanzator, dar cum eu am luate hartile din acele zone, nu mai vinde decat pins.

Momentan am dat sa fac backtrack ca sa farmez pentru cele 500 margele pentru key, pentru ca am gasit 2 usi inchise cu cheie.

Btw sup3rfly ai nevoie de ceva pentru Wanderer Crest din Bonegrave? Am ajuns pe acolo dar nu am gasit, asa ca ma gandesc sa nu fie ascuns pe undeva sau chiar dupa acea usa pentru care am nevoie de cheie.

Si da, stiu de transformat margele in bratari - 80 pentru 60 pe sir, dar nu gasesc asa usor loc sa o fac, asa ca tot pierd din ele cand mor aiurea.
    Am momente cand sunt prea obosit sau nervos si mor din prostie la cele mai stupide situatii/inamici - cred ca am pierdut minim 1500 margele pana acum din cauza asta

11. #51 SP
    Member sup3rfly's Avatar
    Nu ai nevoie de nimica, trebuie sa intri in Chapel of the Wanderer si la sfarsit o sa ai crestul. Vezi harta interactiva la care ai dat tu link. Este in partea stanga, tot pe zona verde(este exact unde scrie Bonegrave).
    In acelasi timp puteti sa luati Reaper Crest din Chapel of the Reaper, se afla in partea stanga din Greymoor. Foarte bun si crestul asta si la fel, lovitura in jos nu o sa mai fie pe diagonala.

P.S.: eu am facut aseara 8.000 marbels in ~1h30' folosind ideea de aici, numai ca eu omor mult mai repede mobii folosind o arma(un boomerang) din tools.

12. #52 SP
    Sunt mai multe clipuri cu best farming metod . Chestia este sa nu updatati jocul

13. #53 SP
    Quote Originally Posted by sup3rfly View Post
    Nu ai nevoie de nimica, trebuie sa intri in Chapel of the Wanderer si la sfarsit o sa ai crestul.
    Da, imi trebuie o cheie de 500 si apoi sa trec prin acel labirint cu viermi sau ce sunt aia, sub pamant, care mi se pare oribil Cred ca deja am murit de vreo 20 de ori acolo, incercand sa ajung la final, unde am vazut ca o sa fie o arena. Sper sa reusesc sa ajung si cu viata acolo

14. #54 SP
    Member sup3rfly's Avatar
    Vezi ca poti intra in Wormways si fara simple key….pe sus….vii din Shelwood(fast travel) si faci stanga inspre Blasted Steps, iar apoi te duci in jos catre Bone Bottom si tii zidul din stanga cat cobori.
    Nu mai sunt sigur dar eu parca am ajuns la Chappel direct din Bone Bottom in stanga, pe sus.

15. #55 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Au rezolvat cea mai mare problema pe care a avut-o primul joc? Explorarea era foarte putin rewarding pentru ca de cele mai multe ori gaseai doar charm-uri care nu te faceau mai puternic, deci care erau de cele mai multe ori inutile. Combinat cu lipsa punctelor de fast travel si cu inamicii generici care se spawneaza peste tot, toata traversarea nivelelor mi s-a parut sisifica: greoaie si fara rost. Imi amintesc ca de fiecare data cand muream la un boss fight imi dadeam ochii peste cap pentru ca trebuie sa pierd iar 1 minut din viata sa alerg pe langa viermi doar ca sa incerc din nou.

Sunt convins ca la combat si atmosfera Silksong e fantastic, ca si primul a fost, dar ma intereseaza si partea asta inainte sa il cumpar.

16. #56 SP
    Pentru portiunile in care trebuie sa sariti pe baloane sau florile alea rosii aveti aici solutia ! Wanderer Crest. La fel ca in primul HK.

17. #57 SP
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Da, imi trebuie o cheie de 500 si apoi sa trec prin acel labirint cu viermi sau ce sunt aia, sub pamant, care mi se pare oribil Cred ca deja am murit de vreo 20 de ori acolo, incercand sa ajung la final, unde am vazut ca o sa fie o arena. Sper sa reusesc sa ajung si cu viata acolo
    Poti farma 500 de beads in cateva minute in zona asta invingand toti inamicii care fac drop la margele, fugi inapoi la banca din dreapta si repeti.
    silksong-farm.png

@Espiritus - explorarea e mai fun decat in primul deci nu simti ca o faci degeaba, si pana acum nu am gasit niciun boss cu un runback foarte lung sau dificil, dar din cate am citit sunt si cateva din astea. Per total mi se pare mai bun ca primul, traversarea si abilitatile sunt mult mai reusite, dar are si unele minusuri in care alte metroidvanias nu le observi la fel de mult ca aici.

18. #58 SP
    Quote Originally Posted by sup3rfly View Post
    Vezi ca poti intra in Wormways si fara simple key….pe sus….vii din Shelwood(fast travel) si faci stanga inspre Blasted Steps, iar apoi te duci in jos catre Bone Bottom si tii zidul din stanga cat cobori.
    Nu mai sunt sigur dar eu parca am ajuns la Chappel direct din Bone Bottom in stanga, pe sus.
    Nope - am cautat aseara pe toate partile, cu toate hartile - nu poti ajunge fara alte abilitati, prin alte parti - pentru intrat din Shelwood iti trebuie abilitatea de catarat pe perete pe care, culmea, il iei tot din Shelwood, dar eu nu am facut inca regiunea.
    Am ajuns in Bellhart (unde nu se poate face nimic) si am trecut in Greymore (parca).

Dar am reusit sa fac aseara acel labirint si sa iau Wanderer Crest. Problema cu labirintul era ca eu urcam in Wormways, dar abilitatea era in jos, dupa acea arena.
    Problema cu Wanderer Crest este ca-ti face un fel de "respec" dar si faptul ca atacul este complet diferit - pare ca nici nu foloseste acul ei ci altul mai scurt.

Espiritus explorarea e cam la fel - iar eu sunt genul care pocnesc toti peretii intalniti si poate sub 1% au ceva ascuns si de cele mai multe ori, sunt chestii inutile, dar pe partea de banci inainte de boss fights/arene, au mai imbunatatit putin experienta, cu conditia sa descoperi banca potrivita si sa ai margelele necesare pentru a o debloca.

Am gasit multe locuri de farmat margele, unele foarte usoare - unu foarte misto este chiar de la acel restaurant sau ce e el, in Deep Rock, de unde iesi in dreapta si mergi urmatorul ecran pana dai de un grup de 4 gandaci, pe care-i omori incredibil de usor si faci cam 40 sau 50 margele per run si daca vrei, mai continui un ecran si mai ai 3 inamici usor de omorat.
    Faza e ca nu-mi place sa stau sa farmez, dar nu prea am de ales.

Iar cu margelele preschimbate in bratari, mi se pare aiurea - dai 80 pe 60 si la 10 bratari deja ai pierdut 200, deci inca 2 bratari si ceva.

Quote Originally Posted by IsNotMe View Post
    Pentru portiunile in care trebuie sa sariti pe baloane sau florile alea rosii aveti aici solutia ! Wanderer Crest. La fel ca in primul HK.
    In ce regiune le gasesc? Ca nu mai reusesc sa dau de ele, desi am gasit altele, albe, pe care cand le lovesti se strang/dispar.

LE: cateva tips interesante de care nu stiam + Reaper Crest care pare mult mai bun decat Wanderer Crest - trebuie cautat:

19. #59 SP
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    In ce regiune le gasesc? Ca nu mai reusesc sa dau de ele, desi am gasit altele, albe, pe care cand le lovesti se strang/dispar.
    Le gasesti in Hunter's March, intrand pe aici:
    screenshot-2025-09-08-11.32.15.png

Am gasit Reaper Crest si Wanderer Crest folosind 0 ghiduri, doar explorand organic si de asta mi se pare mai rewarding explorarea in jocul asta.

20. #60 SP
    Pe mine explorarea organica ma omoara - la propriu si la figurat - pentru ca esti blocat de abilitatile pe care nu le ai si de hartile pe care nu le gasesti sau le gasesti si nu ai bani sa le cumperi, astfel ca de cele mai multe ori cand explorez organic, ajung in locuri de unde nu pot avansa si sunt obligat sa fac backtracking si apoi, neavand hartile pentru acolo, uit unde trebuie sa revin.

Asa ca fac un mix intre explorare organica, cat timp am pe unde merge + cautat anumite abilitati/locatii si mers inspre ele, ca sa-mi faca viata in joc, mai usoara

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 ... LastLast