Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: Discutii despre Aliexpress, Temu, Banggood, Gearbest, Shein, Geekbuying, Wish & Co.

 1. #1 SP
  Admin MonkY's Avatar

  Lightbulb Discutii despre Aliexpress, Temu, Banggood, Gearbest, Shein, Geekbuying, Wish & Co.

  Am zis ca daca tot am deschis thread dedicat pentru Amazon, nu ar strica sa avem unul si pentru alternativele mai ieftine, care desigur, in mare parte vin de la chinezi. Personal va pot spune ca le-am incercat pe toate. Cel mai recent si cel mai rapid ar fi Temu (care livreaza inclusiv prin curieri gen DPD sau FanCourier) dar care nu are oferte atat de variate precum Aliexpress (inca).

  Un alt motiv pentru care Temu e foarte OK, este pentru ca accepta PayPal (ceea ce Aliexpress e no-go), are timp de retur mai mare (60 days vs 30 days), daca nu livreaza la timp iti ofera un cashback, si sincer, au un site si o aplicatie mult mai friendly (si mai rapida). Diferenta de lucru fata de competitorul direct (Aliexpress, desigur) este aceea ca Temu se ocupa in mod direct de livrarile produselor, nu e ca la Aliexpress unde fiecare seller face treaba asta, si nu stii cat de serios este.

  Cu Wish si Aliexpress am avut cele mai proaste experiente. Produse care au intarziat cu lunile, care au venit facute praf, sau care au ajuns prin alte tari (ultima oara am primit mesaj ca a esuat livrarea in Ungaria). Pfft...

  Acum, grija mare ce cumparati. Asteptati-va la "the worst case scenario", si ignorati review-urile la produse. Puteti citi 1000 de comentarii cu punctaj maxim la un tricou unde se spune ca e perfect, si cand il primiti voi, sa fie cea mai ieftina si mai proasta gluma de tricou. Eu am patit-o recent, cand am luat vreo 10 tricouri, si TOATE au fost din plastic 100% (poliester). Zici ca nici nu au auzit de bumbac sau orice altceva. Ce-i drept, arata bine (mai bine decat m-am asteptat), dar sunt de nepurtat.

  La fel, la electronice... daca nu cumva sunt produse de firma si nu sunt fake (sa zicem ca luati produse Xiaomi), atunci e OK. Daca insa va aruncati la orice chinez doar pentru ca are "90% reducere", sa nu va asteptati sa si primiti ceva decent. Exemplu: cumparati un cablu USB de 3 lei de pe Temu. Sa nu va asteptati sa aiba vreo legatura cu un cablu de 60 de lei de la Anker. Sau sa tina la fel de mult.

  Un lucru care va poate ajuta la site-urile acestea ar fi si faptul ca la majoritatea sunt tone de oferte si cupoane. Inainte de a cumpara un produs, asigurati-va ca nu e vreo promotie activa, sau verificati ce cupoane ati putea folosi. Cateodata puteti ajunge cu ajutorul cupoanelor sa duceti pretul mai jos chiar si cu 25% (pret care oricum de obicei e mic).

  Pana acum ceva timp (sa tot fie un an or so), achizitia din China era super complicata, si de cele mai multe ori ajungeam sa mergem la vama, sa dam tot felul de declaratii, platim tva, and so on. Recent insa, pe la toti cei mari, plata taxelor e deja inclusa in pret (verificati inainte de checkout), iar livrarea se face "la usa".

  Anyway, daca aveti ceva recomandari, hint-uri, comentarii, tips & tricks, sau super oferte de pe site-urile de mai sus, please let us know.
  Happy shopping!

  Link-urile aferente: Aliexpress.com, Temu.com, Banggood.com, Gearbest.com, Shein.com, Geekbuying.com, Alibaba.com.
  Attached Images Attached Images made_in_china.jpg

 2. #2 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Ca fapt divers, cam asa arata ultimul colet venit de pe Aliexpress.
  Attached Images Attached Images img_9221.jpeg

 3. #3 SP
  Manager paul's Avatar
  How the Hell can China Ship for Free to your Door??!?:

 4. #4 SP
  Member rzv31's Avatar
  Intreb aici ca nu stiu unde, in legatura cu ebay.
  As lua in joc din SUA, si daca am inclus in pretul finalShipping cost si VAT-ul, dupa cum se vede in poza, mai am treaba cu vama sau alte taxe, ar trebui sa vina direct curierul nu? Normal nu ar trebui,ma gandesc. Iar daca iau de peste 150 de dolari, la fel nu am treaba, daca la final am calculat si VAT nu?
  Attached Images Attached Images img_2125.png

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Discutii despre JRC.RO By lukecelmare in forum Console Club
  Replies: 144 Last Post: 09-02-2022, 11:46
 2. Discutii despre box (pugilism) By tudyniuz in forum Health, Food & Sports
  Replies: 195 Last Post: 29-08-2017, 09:37
 3. Discutii generale despre scoala By AndRewqp in forum Offtopic
  Replies: 1401 Last Post: 07-07-2015, 18:26
 4. Discutii despre Electronic Arts By GS0Ls in forum Console Club
  Replies: 0 Last Post: 21-07-2011, 18:03
 5. Discutii generale despre fete By Malach HaMavet in forum Offtopic
  Replies: 26 Last Post: 01-06-2011, 11:52

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts