Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 41 to 60 of 63

Thread: The Game Awards 2023

1. #41 SP
    Senior Member numaGabi's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Dar nu ma mir de ce zici, daca-l urmaresti pe Angry Joe
    Care-i faza cu AJ? Ca am mai văzut pe cineva pe un grup zicând "e 2023, nu te mai uita la AJ, have some dignity". Ar trebui sa ma simt prost ca eu încă ma uit? O facut omu ceva si nu știu? O mai da in bară si aberează pe unele teme, dar pare destul de onest in review-uri...

2. #42 SP
    4_2
    Member 4_2's Avatar
    eu in 2017 l-as fi dat lui Hellblade, dar e personal si nu am ce sa reprosez la decizia cu Zelda

TLOU2 e "woke as ****" - daca nu ar fi existat prima parte nu l-as fi jucat. Cat despre GoT ... nu e doar poveste intr-un joc, si sunt fan story driven. Feelingul conteaza si nu cred ca is multi baieti(cis male....ca sa o tine pe wokerela) care nu au vrut sa fie samurai cand erau mici, iar jocul chiar are feelgul corect in combat

2023 nu a fost deloc mediocru - BG3, Zelda, Alan Wake 2, Lies of P, Starfield, Spider-Man 2 , FF16, Diablo .... chiar daca nu toate au iesit cum doream, is destule nume grele acolo

P.S. Who's Angry Joe?

3. #43 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Ideea e ca sunt multe jocuri bune in fiecare an - depinde de gusturi - la fel cum a fost si in 2020 si nu doar o batalie intre 2 jocuri pentru ca, again, e o chestie de gusturi.
    Si spun asta dupa ce aproape am platinat GoT, pentru ca a fost ceva lejer, dar daca ma uit inapoi, jocurile super laudate de la Sony sunt cele care au super hype si pe care le uit cel mai rapid imediat ce le-am terminat (vezi GoT, GoW 2018 si asta de acum, Spider-Man-urile si Horizon-urile - jocuri bune pe moment, dar cum am schimbat jocul, nu mai stiu povestea din niciunu si raman doar cu o lume decenta sau un combat mai diferit decat restul jocurilor de duzina), dar sunt si exceptiile gen TLOU, Days Gone, cel putin pentru mine.

Iar asta cu "woke" (trebuie sa recunosc ca tot aud termenul asta aruncat peste tot si de curand l-am cautat sa inteleg ce inseamna) si sunt de parere ca nu toate lucrurile sunt "woke", cat sunt realiste, adica ceva ce se intampla in lumea noastra, fie ca ne place, fie ca nu.
    Iar asta inseamna ca oamenii normali deja au prieteni de culoare, ca au prieteni cu alte orientari sexuale, samd. Pentru ca e o lume libera, YOLO si ce se mai striga acum si lumea si-a dat seama ca e bine sa te distrezi si sa incerci lucruri.
    Nu am nimic cu nimeni si cat timp nu ma deranjeaza in mod grosolan (gen sa fie un personaj alb clar in carte iar in film sa fie de culoare - vezi unele personaje din cartile lui Stephen King sau chiar Ariel din Mica Sirena, sau chestii de genu), atunci le accept ca o normalitate si le iau ca pe ce sunt.

Ca fapt divers, cand a iesit si castigat Sekiro, pentru ca nu-l jucasem si nu-l consideram genul meu, m-am enervat cand a castigat GOTY, dar dupa ce l-am jucat si terminat, mi-am dat seama ca ar trebui sa castige GOTY cativa ani la rand, la cat de bun este

Si da, 2023 a fost un an excelent si greu de egalat, din punctul meu de vedere, comparand cu ultimii multi ani, in care am avut 2-3 titluri bune si restul mediocre sau slabe.
    Dar again - totul tine de gusturi.

Cat de AJ - eu il urmaream rar, dar prin 2010, cred, dupa care m-am plictisit de felul lui de a prezenta chestii si am ramas uimit ca lumea inca-l urmareste, tocmai pentru ca mie-mi dadea o stare de nervi atunci. Chiar credeam ca nu mai exista canalul. Nu cred ca am vazut niciodata ceva macar ok de la el. Pareri pertinente despre jocuri in general, imi iau de la ACG sau SkillUp, care spun clar si plusuri si minusuri, iar pentru o componenta mai "comerciala", de la EZ.
    Dar am avut multe jocuri care nu au prins nici macar la ei, iar cu mine au rezonat maxim (gen Days Gone), asa ca prefer sa-mi fac singur parerea daca am cum sa pun mana pe joc.

4. #44 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Apropos de acea poza, sunt de acord cu ea, mai putin cu Overwatch. Pentru mine finalistele anului 2016 au fost Uncharted 4 si DOOM.
    Poate ca si GoW a castigat putin usor in fata lui RDR2 dar ambele sunt niste jocuri impecabile asa ca decizia a fost grea.

Referitor la AngryJoe, era favoritul meu in 2010-2013 pana cand usor usor si-a transformat canalul in TikTok.
    Pe langa asta, in ultimii ani mi se tot parea ca face review la jocuri (aproape la toate) dupa ce nu primea bitzica de la nevasta vreo 2-3 saptamani, lui absolut tot si toate ii put, ca nu zboara tancurile, ca in Fifa n-ai arme, etc.. nimic nu e bine, arunca ca un retardat cu note de 4 si de 5 de parca ar face review la detergenti. Una e sa fii critic si obiectiv si alta e sa devii un imbecil frustrat.

Pentru mine personal, anul 2023 a fost unul dintre cei mai buni ani din ultimii 10, lejer.
    Nici macar n-am apucat sa joc tot ce mi-am propus anul asta, dar lista anului 2023 mi se pare impresionanta, consider ca suntem foarte norocosi sa fim contemporani cu asemenea jocuri.

My 2023 list (and wishlist):
    1. Baldur's Gate 3/Alan Wake 2
    2. Spider-Man 2
    3. Starfield

Honorable mentions:
    Lies of P, Hogwarts Legacy, Final Fantasy XVI, Diablo IV, Zelda ToTK, Super Mario Bros. Wonder, Mortal Kombat 1, Street Fighter 6, Assassin's Creed Mirage, Remnant 2.

5. #45 SP
    Banned olteanug's Avatar

Arrow

Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Adica intre un story driven SP game excelent si un open world diluat cu un story pe care-l uiti la 2 ore dupa ce ai terminat jocul, tu consider ca GoT merita GOTY iar TLOUP2 nu
    Probabil pt ca unu are un barbat ca protagonist, iar celalalt are 2 femei...

Iar 2023 a fost un an mediocru

Dar nu ma mir de ce zici, daca-l urmaresti pe Angry Joe

Bai baiatule, du-te inapoi in pestera aia, ca nu ai nicio treaba cu jocurile

Inseamna ca Ghost of Tsushima nu e de tine

Laat of US 2 nu e woke, e pur și simplu o mediocritate op.
    N-are treaba cu feminismul cum nu o are valul 4 de feminism cu feminismul autentic, fiind doar o înșelătorie.

Ghost of Tsushima te întoarce în Japonia feudala și astfel de jocuri sunt rare. Pe când Last of US 2 e un alt postapocalyptic game care nu are pic din calitatea primului.

Zici ca 2023 nu e un an mediocru ? De 2-3 ani , lumea vorbește pe social media ca gamingul e mort sau ca se îndreaptă vertiginos spre prăbușire.
    E un an slab, la fel ca 2020, 2021 si 2022 pentru ca a crescut cantitatea de jocuri slab ecalitativ , de remasterizari și portari.
    Nu se poate compara cu 2003 sau 2013 când apăreau IP-uri noi.

Te înțeleg perfect dacă nu-ti place Angry Joe, dar ...

.....dincolo ca ești moderator , nu ți se pare deplasat în 2023 sa îmi spui ,,sa ma întorc în pestera" doar pentru ca mi-am exprimat liber o opinie?

Normal ar fi sa îți ceri scuze ...gen.

În alta tara europeana erai taxat și pe forum și în lumea reala pentru chestia asta cu ,,pestera" spusa din postura de moderator.

6. #46 SP
    4_2
    Member 4_2's Avatar
    zi-mi un original IP de calitate din 2013 cu exceptia Last of Us

Nu e corect sa compari vremuri de mult trecute cu ziua de azi. Azi un joc AAA dureaza 4-6 ani de dezvoltare. Exista o sumedenie de mecanici in jocuri care trebui implementate si pe care nu le adaugi te huleste lumea. Daca nu ai in jocurile mari tot felul de alte minijocuri iarasi e bai. Daca nu aiu multiple choice sau multiple endings lumea zice ca a tunneling si nu e rejucabil. Mai toate jocurile trebuie sa iti suporte new game+. Jocurile din ziua de azi trebuie sa aiba grad mare de cusotomizare si character builder...daca nu iti sare lumea in cap. Daca scoti un joc cu main campain sub 20h sau full sub 35 iarasi nu e bine ca cica nu ai continut pt banii platiti.

Asa ca hai sa nu mai comparam 2023 cu 2013 sau 2003 .... traim in alta lume cu alte pretentii si alte standarde

7. #47 SP
    Banned olteanug's Avatar
    Quote Originally Posted by GabiCutlac View Post
    Care-i faza cu AJ? Ca am mai văzut pe cineva pe un grup zicând "e 2023, nu te mai uita la AJ, have some dignity". Ar trebui sa ma simt prost ca eu încă ma uit? O facut omu ceva si nu știu? O mai da in bară si aberează pe unele teme, dar pare destul de onest in review-uri...

Yeah, have some dignity and....watch Sssmiperwolf instead
    Or...
    Belle Delphine.

---------- Post added 11-12-2023 at 17:46 ----------

AJ e unul dintre cei mai mari vloggeri de gaming din istoria YouTube după Total Biscuit, Boogie2988, ActMan , Dr Disrespect, Faze, PewDiePie, Oboeshoes....

Nu e un ipocrit pupincurist comercial cum sunt o gramada ce nici nu merita mentionati,fiindca sunt irelevanti chiar și pentru algoritmii YouTube , nici nu e un hater instabil ca Michael Does Life care arunca cu *** în toate jocurile.

A fost foarte apreciat pentru recenzii si emisiuni pana in 2020, când a dat de pământ cu Last of Us 2.
    Și feministele , crezând ca e misogin , au sărit în sus sa-l boicoteze , sa-l ardă pe rug, sa îl persecute cum făcea inchiziția catolica .

AJ n-a mai evoluat atunci, e tot la 3 milioane de abonați.

Dar lasă că e bine ca SSSniperWolf are 33 milioane si face continut de gaming .....relativ 0.

#societate bolnava , #clownworld

8. #48 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by olteanug View Post
    Inseamna ca Ghost of Tsushima nu e de tine
    Says who? L-am jucat si aproape platinat (am golit toata harta) si m-am bucurat de el overall. Culmea, am dat si bani pe el digital si-l am si sigilat in raft. A fost un joc bun, de un 6-7 in opinia mea, dar foarte diluat si fara activitati si singurele 2 lucruri pozitive cu care ramai in cap dupa ce-l termini (cel putin la mine) au fost combat-ul si campiile alea plate, pline de vegetatie.
    Cu a doua am ramas in cap si dupa ce am jucat Flower pe PS3...

Laat of US 2 nu e woke, e pur și simplu o mediocritate op.
    N-are treaba cu feminismul cum nu o are valul 4 de feminism cu feminismul autentic, fiind doar o înșelătorie.
    Huh? Faptul ca joci cu o tipa care e gay = feminism? Ne intoarcem la discutiile despre hate-ul primit de jocu asta?
    Din cate tin minte, tu nici macar nu l-ai jucat, deci nu prea inteleg de ce-ti dai cu parerea despre jocu asta

Ghost of Tsushima te întoarce în Japonia feudala și astfel de jocuri sunt rare.
    Asa e...sunt super rare. Oh wait...Sekiro, Nioh, Okami, Persona, Yakuza-urile, Shenmue, Onimusha, Wo Long: Fallen Dynasty,Last Ronin care urmeaza
    Pe când Last of US 2 e un alt postapocalyptic game care nu are pic din calitatea primului.
    Corect. Nu are pic din calitatea primului. Pentru ca este mult mai bun in toate aspectele, incepand de la poveste, trecand la animatii, personaje, gameplay, grafica, sunet. tot...
    Dar da, eu daca am de ales intre ceva fantasy si ceva real, merg mereu pe ceva real. Iar in TLOU-uri, realismul primeaza.

Zici ca 2023 nu e un an mediocru ? De 2-3 ani , lumea vorbește pe social media ca gamingul e mort sau ca se îndreaptă vertiginos spre prăbușire.
    E un an slab, la fel ca 2020, 2021 si 2022 pentru ca a crescut cantitatea de jocuri slab ecalitativ , de remasterizari și portari.
    Nu se poate compara cu 2003 sau 2013 când apăreau IP-uri noi.
    Eu sunt de parere ca am avut un an excelent, asa cum zic si colegii mai sus si am mai zis si eu pe alte thread-uri. Multe jocuri incredibile notate peste 9 in medie. Lucru rar intalnit.

.....dincolo ca ești moderator , nu ți se pare deplasat în 2023 sa îmi spui ,,sa ma întorc în pestera" doar pentru ca mi-am exprimat liber o opinie?

Normal ar fi sa îți ceri scuze ...gen.

În alta tara europeana erai taxat și pe forum și în lumea reala pentru chestia asta cu ,,pestera" spusa din postura de moderator.
    Nu am nicio probleme sa-mi cer scuze daca gresesc si poate ca am fost putin dur cand am zis ce am zis dar...ce opinie ti-ai exprimat liber? Si unde?
    Ca nu esti pe strada sa te apuci sa zbieri ce-ti vine in minte. Esti pe un forum unde avem un regulament pe care tu nu-l respecti constant.
    Pe langa asta, poluezi efectiv fiecare thread pe care postezi, pentru ca nu esti capabil sa formatezi un amarat de text si sa-ti expui ideile (unele chiar foarte bune) intr-un fel usor de citit, fara 1000 de spatii intre randuri si fara 1000 de edits care sa adauge inca 2-3 randuri de text sau 1000 de videos complet unrelated cu jocul respectiv sau cu situatia respectiva.

Dar ai fost funny cu "tara europeana care ma taxa pentru chestia asta din postura de moderator". Eu cred ca ma confunzi cu cineva care are ceva functie publica

LE:
    AJ e unul dintre cei mai mari vloggeri de gaming din istoria YouTube după Total Biscuit, Boogie2988, ActMan , Dr Disrespect, Faze, PewDiePie, Oboeshoes....
    Genial
    Deci e unu din cei mai apreciati dupa 1000 de alti oameni

9. #49 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Ce treaba are Angry Joe cu alea doua? Eu nu-l mai urmaresc de vreo 10 ani pentru ca umorul lui mi se pare penibil.
    Si crede-ma ca ura asta pentru feminism (sau femei) n-o sa-ti imbunatateasca viata romantica; cu cat devii mai mult incel cu atat mai greu iesi din mentalitatea aia.
    TLOU2 are printre cele mai reusite mecanici de stealth/action gameplay din ultimii ani, cum poti sa zici ca nu are deloc calitate?
    Singura explicatie e ca ori nu l-ai jucat, ori te-ai lasat brain-washed de alti inceli care de 3 ani incontinuu doar se plang de jocul asta.
    Si nu mai lasa asa multe spatii intre paragrafe ca prea mult trebuie sa scrolam prin postarile tale.

10. #50 SP
    Banned olteanug's Avatar
    Nu l-am jucat , recunosc. După pandemie , atmosfera depresiva din societate și doua razboaie majore, joc apostapocaliptic îmi trebuie mie ?
    Metro oricum îl bate la fund pe Last of Us. La anu vine și STALKER. Slavii se pricep mai bine la jocurile de genul asta decat americanii sau japonezii. Ultimele doua Fallout nu mi-au placut deloc. Chiar nu știu de ce americanii au tendinta sa promoveze și sa premieze numai jocurile postapocaliptice. Când e vorba de istorie , de trecut, precum Red Dead Redemption 2 și Ghost of Tsushima , nu, premiem distrugerea și apocalipsa.

11. #51 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar
    Wow, atat de multe pagini in care se compara mere cu pere mai rar am vazut aici. Ok, mie nu mi-a placut in mod expres TLOU 2 din urmatoarele motive: 1.

2.
    Din punctul meu de vedere povestea putea fi despre alte lucruri dar daca asta e viziunea artistica a lui Naughty Dog, doar pentru ca nu sunt de acord cu ea si nu imi place nu inseamna ca nu e o poveste buna.
    In schimb, totul de la gameplay, atmosfera sunet, mecanici de joc si calitatea productiei fac TLOU2 unul dintre jocurile mele preferate. Nu am o problema cu personajele sau orientarea lor sexuala sau cu deciziile luate de catre Naughty Dog. Abia astept varianta de PS5 sa-l rejoc.

12. #52 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Gradinitaaaaaa. Cui ii pasa cine ce castiga mare fas. Cum ziceam, atata timp cat nu e ceva de la Nintendo/stil anime, suntem pe pace Eu chiar nu inteleg rolul discutiilor de genul - cine si ce merita sa castige.

1. Fiecare joc are un public tinta diferit. Care este mai valoros? Cel care face cele mai multe vanzari? Cel care are cel mai dedicat fanbase? Cel care este mai educat? Cel care are reuseste sa voteze mai mult intr-un sondaj?

2. Jocurile sunt extrem de diferite si isi propun lucruri diferite. Cum poti sa compari 2 genuri care nu au nici o treaba intre ele? E absurd.

3. Gusturile sunt extrem de diferite.

4. Gusturile se mai schimba in timp. Cineva care a jucat deja 10 jocuri open world e mai predispus sa vada cat de repetitiv e al 11lea.

5. Asteptarile sunt diferite. Unii se bucura cand aud de jocuri de 100 ore, eu ma gandesc doar la cat de mult continut reciclat este in el. Unele persoane au timp sa faca grinding, altele nu. De aici si perceptie diferita.

+ 6, 7, 8, 9... 1000 alte motive.

Eu inteleg discutii despre ce joc ,,iti place,, si care nu, cu argumente. Dar nu cred ca e cineva in masura sa comenteze ce joc merita GOTY.

13. #53 SP
    Banned olteanug's Avatar
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    Ce treaba are Angry Joe cu alea doua? Eu nu-l mai urmaresc de vreo 10 ani pentru ca umorul lui mi se pare penibil.
    Si crede-ma ca ura asta pentru feminism (sau femei) n-o sa-ti imbunatateasca viata romantica; cu cat devii mai mult incel cu atat mai greu iesi din mentalitatea aia. Ele le suportau toate mitocăniile pentru că ghici ce, ăia sunt bogați. Iar eu, pentru a avea o iubită acceptabilă în societatea românească, trebuie să mă bat cu bombardierii. Ori să mă îmbogățesc ca ei și să devin o brută prăjită. Mai bine lipsă!
    TLOU2 are printre cele mai reusite mecanici de stealth/action gameplay din ultimii ani, cum poti sa zici ca nu are deloc calitate?
    Singura explicatie e ca ori nu l-ai jucat, ori te-ai lasat brain-washed de alti inceli care de 3 ani incontinuu doar se plang de jocul asta.
    Si nu mai lasa asa multe spatii intre paragrafe ca prea mult trebuie sa scrolam prin postarile tale.
    Nu din cauza misoginismului sunt respins....și nici nu sunt misogin și nici incel. Pentru că am văzut destui șoferi interlopi și bombardieri care aveau gagici frumoase și se tratau ca niște porci cu ele.
    Problema e că societatea românească e putredă din cauza tranziției haotice de la comunism la democrație, dar mai ales, din cauza corupției, a lipsei educației care duce la prejudecăți, iar femeile sunt încurajate de mici de mame să-și ia doar bărbați bogați și brutali. Și așa, se aleg cu interlopi și bombardieri. Noi, ăștia mai sensibili, mai tocilari sau mai normali, nu avem succes pentru că nu tolerăm multe la femeile românce, care au devenit tot mai superficiale din cauza....repet din nou, a tranzției haotice la un capitalism putred și nu la ceva civilizat după model vestic. Și cred că e mai bine să fii singur și să mergi ocazional la....cred că am discutat destul.

14. #54 SP
    Senior Member numaGabi's Avatar
    ON-TOPIC: Last of Us II e varză pentru că este pur și simplu varză. E recenzia lui AJ aici, puteți să vă lămuriți că el a criticat jocul nu pentru că are femei și lesbience drept protagoniste, ci pentru că jocul în sine e făcut prost. Și nu e singurul. Vedeți dacă a zis el undeva ceva rău de femei și feminism.
    Sa te uiți sa vezi si cum a jucat AJ jocul. Erau toți 3, faceau stream pe Twitch. Cand era cate un dialog/cutscene vorbeau intre ei. Si apoi se plângea in review ca jocul nu a explicat anumite elemente de poveste care, ce sa vezi, erau explicate fix in scenele la care ei nici macar nu erau atenți. AJ de multe ori se ridică de pe scaun si pleacă din încăpere, ii lasa pe ceilalți doi sa joace. Si nu doar la jocul ăsta. Cum faci review corect unui joc in modul ăsta?
    Am recunoscut mai sus, si eu ma mai uit la AJ. Dar are momente cand o da in bară rau de tot.

15. #55 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Și eu mă enervez când văd 2020 cu Last of Us II în același an cu Ghost of Tsushima.
    Și 2016 a fost mizerabil. Adică, între Battlefield 1, DOOM, Titanfall 2, Uncharted 4 și Inside, a câștigat Overwatch.

Pentru restul anilor sunt ok.
    2010 - a meritat clar Red Dead Redemption, deși puteau să câștige Mass Effect 2 sau chiar Starcraft II
    2011 - Skyrim, deși se putea mai bine, că erau jocuri bune atunci - Witcher 2, LA Noire, Deus Ex Human Revolution, Battlefield 3, Shogun 2, Batman Arkham City. Deși Skyrim a fost inedit la vremea lui până să ajungă un joc de muls și pe care ajungi să-l urăști.
    2012 - Dishonored, deși și Borderlands 2 și Far Cry 3 și XCOM au fost candidați redutabili
    2013 - GTA V evident....deși au fost candidați precum BioShock Infinite, Last of Us, Tomb Raider, Metro Last Light, deși GTA V a fost evident cel mai bun ....dar la fel ca și Skyrim, ajungeai să-l urăști
    2014- n-a avut cine știe ce lansări mari, deci a meritat Dragon Age Origins
    2015 - clar Witcher 3
    2016 - mizerabil
    2017 - well, a fost un an mediocrish, deci a meritat Zelda să câștige...putea să câșțige și Horizon Zero Dawn sau Cuphead
    2018 - RDR 2 și God of War le consider în egală măsură câștigătoare
    2019 - Sekiro, deși putea Control
    2020 - prostie , nah, pandemia și feminismul de atunci au fost de vină
    2021- a fost un an atât de mizerabil că nu se putea ceva mai bun
    2022- la fel.....
    2023- a meritat din plin să câștige, plus că a fost un an mediocrish.

---------- Post added 11-12-2023 at 12:36 ----------

Părerea mea, dar Game Awards, IGN, Gamespot nu sunt un etalon în a clasifica jocurile.
    Sunt toate comerciale și de divertisment.

Mai degrabă i-aș acorda credibilitate lui Angry Joe, care face topuri mai bune cu cele mai bune, cele mai dezamăgitoare și cele mai proaste jocuri.

Sau unui oricare vlogger care joacă jocuri de 30 ani și face anual selecții.
    Salut! Doar curiozitate, ai jucat toate jocurile pe care le-ai numit și clasificat în această postare?

16. #56 SP
    Banned olteanug's Avatar
    Quote Originally Posted by Espiritus View Post
    Salut! Doar curiozitate, ai jucat toate jocurile pe care le-ai numit și clasificat în această postare?
    Pe anii 2010-2020:
    Toate în afară de Zelda, că n-am Nintendo Switch. Dar l-am testat la lansare în Mediagalaxy, când s-a lansat Nintedo Switch, în 2017.
    Și desigur, Last of Us II.

Cât despre ce s-a lansat după 2020:
    N-am jucat It Takes Two că n-am nevastă/prietenă să-l joc împreună.

La Elden Ring....nu mă atrage genul ăsta momentan și nici Dark Souls nu l-am jucat.., dar din ce am văzut, sunt bunicele. Elden Ring trebuia să câștige că a fost cel mai răsărit joc din 2022. Aș cumpăra Elden Ring pe Steam, de Crăciun, dar prioritar este Baldurs Gate 3 pe care îl consider senzațional pentru dialoguri și voice acting.

Pentru 2024 - STALKER 2
    2025- GTA VI.

17. #57 SP
    Junior Member I.am's Avatar
    Nu sunt si nu o sa fiu vreodata in masura sa dau sfaturi, doar as spune ca te-ai pripit cu TLoU Part II, adica as spune ca "parerea ta" este de fapt parerea YouTuber-ului tau preferat. Lucru pe care, in general, eu unul nu il vad in regula. (inteleg ca sunt numiti "influenceri" dar totusi...)

Sa spui despre un joc ca este "mizerie, prostie" sau si la cealalta extrema, la fel de rau, "genial, incredibil" (nu este cazul in discutia de acum) dar sa nu il fi jucat tu personal, sa experimentezi fara nici o preconceptie dinainte (datorata altcuiva) - lucru care afecteaza foarte mult experienta personala, o spun din proprie experienta si eu - dupa mine asta in final nu este parerea ta cu adevarat ci a celui care, fie ca iti place, fie ca nu, are o influenta asupra gandirii tale.

Sunt de acord ca suntem cu totii liberi sa ne exprimam parerile, dar haide totusi sa fie chiar parerile noastre.

Sunt si de acord cu ce ai spus despre mai multe jocuri, dar sincer, chiar am si eu o curiozitate, mi se pare ca esti destul de "hyped" pentru viitorul joc STALKER, care cel putin pentru mine este maximul de lume postapocaliptica al carui fan mi se pare ca nu esti
    sau crezi ca situatia o sa fie mai roz in real life anul urmator si nu asa cum era in 2020 ?

18. #58 SP
    Banned olteanug's Avatar
    Quote Originally Posted by I.am View Post
    Sunt si de acord cu ce ai spus despre mai multe jocuri, dar sincer, chiar am si eu o curiozitate, mi se pare ca esti destul de "hyped" pentru viitorul joc STALKER, care cel putin pentru mine este maximul de lume postapocaliptica al carui fan mi se pare ca nu esti
    sau crezi ca situatia o sa fie mai roz in real life anul urmator si nu asa cum era in 2020 ?
    Poate să-mi placă un joc postapocaliptic dacă e făcut de oameni care au trăit o viață grea, care poate chiar au cunoscut războiul, accidentele nucleare, comunismul, corupția și sărăcia pe propria piele în ultimii 30-40 ani. Ucrainenii au fost excelenți în a crea Metro și STALKER. Ei au avut comunism, Cernobîl, corupție, sărăcie, iar din 2014 sunt în război cu Rusia.

Nu să-mi vină americanii cu Fallout și americanii cu Last of Us din generații care au dus-o în confort, cu fast fooduri, cluburi, consumerism, stațiuni de lux la toți pașii și cu salarii mari. Și cărora nu le-a lipsit nimic în copilărie. Noroc cu japonezii (deși mare parte s-au născut la mult timp după WW2/Hiroshima/Nagasaki) că le mai au cu horror-urile. Și că se pricep la jocurile cu samurai și jocuri fantasy mai bine decât americanii. Americanii ar trebui să se concentreze mai mult pe jocurile de război modern, pe shootere, pe jocuri de tip GTA.

Producătorii ucrainenii? Mare parte au trăit în sărăcie și sunt născuți în ultimii ani ai comunismului și în primii ani ai tranziției spre democrație, care ca și la noi, au avut de întâmpinat capitalismul de cumetrie, mizeria și corupția.

De aia, Fallout 3 și Fallout 4 arată ca niște convenții de Comic-Con pe lângă Metro și STALKER.

Cât despre jocurile istorice și cele fantasy:
    Polonezii s-au descurcat foarte bine cu Witcher spre deosebire de americanii cu Dragon Age și Elder Scrolls. Pentru că atunci când intri în orice joc Witcher, mai ales 3, parcă simți asprimea rurală și tonul medieval din Polonia. Pentru că e un joc făcut de polonezi care au crescut cu lipsuri în tranziția de la comunism la democrație, plus au crescut și cu castele medievale, cu tradiții, sate și muzee.
    Americanii nu au castele medievale, nu au avut evul mediul lor, de aia nu-i cred competenți în crearea de RPG-uri medievale. Elder Scrolls, cel puțin ăsta a fost realizat cu ajutorul englezilor.

Ubisoft cu Assassins Creed mai nimerește să producă atmosfera istorică, că are echipe cu oameni aduși din toată lumea, dar parcă tot se simte superficialitatea aia franceză, ca-n filmele cu Asterix și Obelix.

Britanicii pot scoate jocuri foarte bune pe evul mediu și fantasy, dar preferă să coopereze cu companiile mari.

Japonezii - am spus mai sus.

Și noi românii am putea scoate jocuri medievale open-world și RPG-uri fantasy cu Vlad Țepeș care să fie excelente și care să exprime asprime rurală, tradiționalism, medievalism, corupție și sărăcie, ceva extrem de bun ca Witcher și poate un shooter distopic ca Half Life inspirat după comunism.........dar....din motive care îmi scapă, nu avem nici acum, după 34 ani, vreun studio serios și un publisher de produs jocuri video cum au polonezii, cehii și ucrainenii.
    Oare pentru că salariile sunt mici și IT-iștii pricepuți pe gaming preferă să emigreze sau să lucreze la multinaționale străine decât să dezvolte jocuri la o companie autohtonă?

19. #59 SP
    Junior Member I.am's Avatar
    Am inteles, vad ca esti foarte concetrat pe tarile din care provin studiourile si/sau angajatii automat (in mare parte)
    Si eu sunt un mare fan al autenticitatii, pe care o consider imposibil de copiat sau de falsificat.

As spune totusi ca jocurile video pana la urma sunt doar o alta forma de Entertainment (ca si Filme, Seriale, etc.), lucru la care, fie ca ne place sau nu, americanii au fost aproape mereu cei mai buni (discutabil in ultima vreme) nicidecum ceva cu principalul scop de a educa/invata sau de a fi luate ca un documentar, desi nu spun ca nu pot fi folosite si in aceasta directie.

Cat despre dezvoltatorii romani, doar din auzite, cei foarte buni care inca locuiesc in Romania ajung mai devreme sau mai tarziu la una dintre: Ubisoft sau EA, care au sedii si la noi de cativa ani (sedii din RO care chiar sunt implicate in majoritatea jocurilor foarte mari).
    Iar de aici, sunt destul de convins ca este foarte greu sa se compare cineva cu cele doua companii cand vine vorba despre tehnologii oferite -adica automat sansa de a invata si a te dezvolta si mult mai repede- plus salarii lunare, certitudine, etc.

20. #60 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Ca sa deschizi studio in Romania nu tre sa fii IT-ist, tre sa fii businessman. Totul incepe cu business, bani, finante. Degeaba ai programatori, artisti si designeri daca nu ai cineva care sa investeasca.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast