Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 53

Thread: Sala de console Ps3 Ploiesti - pareri

1. #1 SP
    Junior Member Burnout's Avatar

Sala de console Ps3 Ploiesti - pareri

Salut! Sunt nou pe acest forum si sper sa aflu cat mai multe opinii. Intentionez sa deschid o sala cu console PS3 in Ploiesti, dotata cu aprox. 10 console, lcd-uri full hd, peste 20 de titluri de jocuri din toate categoriile, ambianta placuta, concursuri, premii, oferte...; dar as vrea sa aflu parerile si totodata si dorintele voastre :

1. Ati fi tentati sa intrati intr-o astfel de sala? V-ati petrece timpul liber acolo?
    2. Ce jocuri ati vrea?
    3. Tarife si alte servicii care sa le putem oferii.
    4. Locatia acestei sali.
    5. Aveti idee daca trebuie semnate contracte pentru licente sau pentru dreptul de autor? Aici ma adresez, in deosebi celor care detin o astfel de sala sau cei care au cunostiinte in domeniu.

Multumesc anticipat pentru timpul acordat!

2. #2 SP
    naz
    Senior Member naz's Avatar
    Să �ţi explic c�t mai pe scurt

-Ai nevoie de licenţă pentru fiecare joc (dacă diferă producătorul) , un lucru aproape nerealizabil �n Rom�nia
    -Ai nevoie de licentă pentru ps3-uri

Toate acestea pentru că dacă ai vreun joc original pe acasă scrie pe el ceva de genul Not for commercial use (rent,sale etc)

Aceste lucruri sunt cele mai greu de realizat , şi chiar dacă reuşeşti s-ar putea să te coste prea mult licenţa pentru un joc şi să ai clienţi prea puţini

Baftă!

3. #3 SP
    Merci pentru parere, astept si altele...voi tine cont de ele.

Astazi am mai primit un mail de la o alta persoana care are o afacere cu inchirieri console si jocuri.
    Mailul suna cam asa:
    Va trebui sa va autorizati de la ORDA si sa semnati un contract cu un distribuitor. Cel mai bine este sa cumparati de la un
    distribuitor pentru ca el detine autorizatie de vanzare, iar contractul dvs se anexeza la declaratia catre ORDA. In cazul
    cumpararii din magazine nu aveti contract si nu aveti nici licenta.

In continuare, sper sa aflu cat mai multe pareri si sfaturi, ca intr-un final, afacerea pe care o voi demara sa fie legala.

4. #4 SP
    Senior Member ShpioOn's Avatar
    Foarte interesant subiectul. Mereu m-a batut gandul sa imi deschid asa ceva, dar nu stiu de ce am avut mereu impresia ca e mai mare daraua decat ocaua ca sa spun asa. Voi urmari cu interes acest thread.

5. #5 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by Junnkie View Post
    Foarte interesant subiectul. Mereu m-a batut gandul sa imi deschid asa ceva, dar nu stiu de ce am avut mereu impresia ca e mai mare daraua decat ocaua ca sa spun asa. Voi urmari cu interes acest thread.
    10 PS3-uri + 10 LCD-uri Full HD ? Nu mai pun jocurile, mobilierul, etc, etc. Doar astea. Fa rapid un calcul. Asta e doar investitia initiala. Acum pune chiria lunara.

Oare cat poti cere tarif pe ora ? Cat la suta va fi plin ? Nu zic ca pe termen lung o sa iesi in pierdere, dar profitul (nesigur) pe care-l ai SIGUR nu justifica investitia initiala, riscurile, etc.

Parca si vad scenele de groaza, vin tot felul de pustani teribilisti, inchiriaza pt o ora, se joaca ceva si rup un buton la controller, tu n-ai de unde sa vezi, el sigur n-o sa-ti zica. Vine urmatorul si urla - nu merge controller-ul !!! Ai primit 5 sau 10 lei de la ala care l-a rupt si ai pierdut peste 100 lei (controller-ul).

6. #6 SP
    M-am gandit la tot ce ai zis... nu ma gandeam sa ma imbogatesc din asa ceva.

Ceva banuti oricum vor iesi, mai ales ca implicarea si pasiunea vor fi de 100%.

Tariful la care m-am gandit va fi de 7lei/h, 10 lei/h -2 pers. la aceeasi consola. La 3h platite, una gratis...plus multe alte oferte.

Referitor la distrugerea manetelor sau a altor accesorii exista garantie. Nu cred ca va fi o problema atat de mare. In orice afacere
    exista avantaje si dezavantaje.

7. #7 SP
    Quote Originally Posted by Burnout View Post
    Referitor la distrugerea manetelor sau a altor accesorii exista garantie. Nu cred ca va fi o problema atat de mare.
    Mai gandeste-te odata. De data asta incearca sa-ti folosesti si creierul (nu, nu e jignire, incerc sa te trezesc la realitate). Nu incerc sa te descurajez, insa cu asta ai dat-o rau in bara. Daca tu chiar crezi ca cineva o sa-ti schimbe la garantie un controller cu un buton DISTRUS fizic...in Romania...eu zic sa nu mai deschizi afacerea, o sa ajungi la sanatoriu rapid.

8. #8 SP
    Senior Member Daniel's Avatar
    Raver fara suparare dar esti total OFF Topic ..... Cunosc multi ''prieteni'' care detin o astfel de sala si pana acuma nu a avut nici o problema cu ea. Ba mai mult au scos si ceva bani frumosi. Tu exagerezi foarte mult.

Referitor la garantie.... e si greu sa deschizi controllerul si sa-l faci sa nu mai mearga (exemplu).

9. #9 SP
    Senior Member CrysMM's Avatar
    Garantia nu se aplica asupra defectelor fizice. La ce cunostinte vad ca ai, nu te sfatuiesc sa te apuci de asa ceva. Succesuri !!

10. #10 SP
    Senior Member Daniel's Avatar
    Eu zic totusi sa-i dati omului o sansa si sa nu-i stricati elanul

11. #11 SP
    Quote Originally Posted by DannY67 View Post
    Raver fara suparare dar esti total OFF Topic ..... Cunosc multi ''prieteni'' care detin o astfel de sala si pana acuma nu a avut nici o problema cu ea. Ba mai mult au scos si ceva bani frumosi. Tu exagerezi foarte mult.

Referitor la garantie.... e si greu sa deschizi controllerul si sa-l faci sa nu mai mearga (exemplu).
    Nu, nu-s offtopic, imi zic parerea, omul a zis clar ca asteapta pareri.

Si cred ca tu exagerezi, fara suparare. Cati ani ai ? Cunosti multi "prieteni" care detina o astfel de sala ? Hai da-o incolo, cati poti cunoaste ? Te pomenesti ca stii toti patronii de sali.

Iar la controller...o, da...asa e. Deschizi un controller care are DEJA un buton RUPT. Si ce-i faci ? Il lipesti cu superglue sa nu se vada problema ?

Crede-ma ca nu-s deloc putine incidentele astea, am un amic in Oradea care are sala de net inca din 2000. Zilnic gasea minim un mouse cu butoane distruse sau o tastatura defecta. Si asta e doar varful icebergului. Sa vezi cand e un scandal acolo sau cand apar alte probleme. De controale de la garda financiara sau alte controale de genul nu zic.

Iti trebuie camere video, angajati vigilenti, cu mana de fier, dar amabili in acelasi timp. Insa nici asa n-ai cum sa eviti multe probleme.

Daca stii sa-ti atragi clientii, stii sa faci o ambianta placuta, sa stimulezi un cerc de prieteni sa vina acolo sa joace impreuna...da, o sa mearga, insa mult timp vei fi pe pierdere, vei fi nevoit sa investesti constant in sala, iar banii vor veni foarte incet.

12. #12 SP
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    Mai gandeste-te odata. De data asta incearca sa-ti folosesti si creierul (nu, nu e jignire, incerc sa te trezesc la realitate). Nu incerc sa te descurajez, insa cu asta ai dat-o rau in bara. Daca tu chiar crezi ca cineva o sa-ti schimbe la garantie un controller cu un buton DISTRUS fizic...in Romania...eu zic sa nu mai deschizi afacerea, o sa ajungi la sanatoriu rapid.

Referitor la manete, vorbesc din propria exprienta (am schimbat pana acum in garantie 3 manete de PS3, in ROMANIA , toate 3 cu analogul rupt, deoarece la butoane nu am avut problema - am prea multi prieteni care joaca Fifa la intensitate maxima), oricum cum am mai zis asta e o problema minora.

Fiecare are dreptul sa isi dea cu parerea , de aceea am postat acest thread. Pentru demararea afacerii mele ma intereseaza toate parerile si sfaturile gamerilor.

@CrysMM - nu am cerut pareri despre cunostintele mele in domeniu ... totusi, as vrea sa ne axam pe tema threadului deschis. Cu sau fara cunostinte, manetele mi-au fost schimbate in perioada de garantie pe baza bonului fiscal, chiar si cu astfel de defecte!

13. #13 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    Ar fi destul de buna ideea unei sali in Ploiesti, insa cred ca va trebui sa iei in considerare si angajarea unei firme de paza ca sa nu te trezesti cu cine stie ce specimene. Ca amplasare as zice sa alegi zona aceea intre caraiman si catedrala(pe Republicii sau chiar pe Gh. Doja) pentru ca e o zona destul de buna si linistita. Daca nu ma insel am impresia ca era un spatiu de inchiriat chiar pe langa scoala 14, exact in unde e statia de ratp.
    In general, cred ca ar fi un avantaj pentru tine sa amplasezi locatia langa o scoala.

14. #14 SP
    Senior Member Diesel's Avatar
    Uite, iti zic parerea mea de fost gamer care baga destul de muuulti bani in salile de jocuri cand nu aveam calculator si PS3.

In momentul de fata m-as mai duce la o sala de jocuri mai mult ca sa stau relaxat cu amicii intr-un mediu placut decat pentru jocurile in sine. Lucrul asta cu mediul placut cred ca e partea mai greu de asigurat unui client. Cum zicea si cineva mai sus, daca incep sa-ti vina scolari dintr-aia care tipa unu la altul, sau incep sa-ti vina baietii "da dupa blocuri" care se baga peste clienti ca sa joace si ei un joc, s-a dus la vale toata treaba.

Adica mai degraba as cauta loc fain, unde sa poti consuma ceva, sa te simti bine, care sa aiba SI console, decat sala de jocuri unde sa poti cumpara un suc. Alt motiv, ca posesor de consola deja, nu as avea sa platesc in oras sa joc.

Ei, acuma, din punctul de vedere al unuia care nu are consola si vrea neaparat sa joace, treaba cred ca e mai simpla. Cand eram eu scolar si bagam bani in sali sa joc pe Playstation 1, voiam doar sa ma asigur ca nu-mi sterge cineva salvarile de pe memory card-ul de la sala si sa stiu ca nu am de-a face cu tipii care veneau in gasca si se bagau peste tine.

15. #15 SP
    @ GeOKeR multumesc pentru idei, legat de amplasare am sa tin cont de parere, cat despre paza nici nu se punea problema sa lipseasca . Linistea, ordinea si siguranta ar fi pe primul loc ca sa pot pastra un ambient cat mai placut.

16. #16 SP
    Senior Member Diesel's Avatar
    Sa vezi exact si cu politica de schimbat jocurile la clienti. Pe vremea mea aveai voie sa ceri sa-ti schimbe jocul de maxim doua ori pe ora, nu mai stiu care-s regulile acum prin salile de jocuri

Mi-am amintit de vremurile cand jucam Fifa 97 la salile de jocuri.. ce vremuri!

17. #17 SP
    Senior Member ShpioOn's Avatar
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    10 PS3-uri + 10 LCD-uri Full HD ? Nu mai pun jocurile, mobilierul, etc, etc. Doar astea. Fa rapid un calcul. Asta e doar investitia initiala. Acum pune chiria lunara.

Oare cat poti cere tarif pe ora ? Cat la suta va fi plin ? Nu zic ca pe termen lung o sa iesi in pierdere, dar profitul (nesigur) pe care-l ai SIGUR nu justifica investitia initiala, riscurile, etc.

Parca si vad scenele de groaza, vin tot felul de pustani teribilisti, inchiriaza pt o ora, se joaca ceva si rup un buton la controller, tu n-ai de unde sa vezi, el sigur n-o sa-ti zica. Vine urmatorul si urla - nu merge controller-ul !!! Ai primit 5 sau 10 lei de la ala care l-a rupt si ai pierdut peste 100 lei (controller-ul).
    In primul si in primul rand conteaza foarte mult ca e pasiunea mea si m-as ocupa sau as avea un mic business al meu care sa imi placa. Restul vin de la sine.

18. #18 SP
    naz
    Soluția pentru stricarea aparaturii este simplă , �nainte să �nchiriezi ceri buletin sau un act de identitate , poți pune și o cameră de luat vederi �n sală.
    Pe langă ce am zis eu aseară ai nevoie și de o toaletă , nu �l poți trimite acasă pe om c�nd el ți-a plătit de exemplu 4 ore

19. #19 SP
    Senior Member OlBlueEyes's Avatar
    Quote Originally Posted by naz View Post
    Să �ţi explic c�t mai pe scurt

-Ai nevoie de licenţă pentru fiecare joc (dacă diferă producătorul) , un lucru aproape nerealizabil �n Rom�nia
    -Ai nevoie de licentă pentru ps3-uri

Toate acestea pentru că dacă ai vreun joc original pe acasă scrie pe el ceva de genul Not for commercial use (rent,sale etc)

Aceste lucruri sunt cele mai greu de realizat , şi chiar dacă reuşeşti s-ar putea să te coste prea mult licenţa pentru un joc şi să ai clienţi prea puţini

Baftă!
    care ar fi diferenta intre licenta jocuri pc si cele de ps3?eu nu cred ca ar fi vreo una(sau daca ar fi,este una mica)...si cum majoritatea salilor de pc au pe langa MMORPG=uri au cate 1 fifa,1nfs,1gta s.a nu cred ca ar fi asa de greu sa obtii acea licenta eu cred ca is necesari cam 10mii de euro pentru o sala OK si in acest pret includ si chiria.

P.S legat de chirie,multe sali de ps3 am vazut prin carrefour

20. #20 SP
    naz
    Quote Originally Posted by beugen2001 View Post
    care ar fi diferenta intre licenta jocuri pc si cele de ps3?eu nu cred ca ar fi vreo una(sau daca ar fi,este una mica)...si cum majoritatea salilor de pc au pe langa MMORPG=uri au cate 1 fifa,1nfs,1gta s.a nu cred ca ar fi asa de greu sa obtii acea licenta eu cred ca is necesari cam 10mii de euro pentru o sala OK si in acest pret includ si chiria.

P.S legat de chirie,multe sali de ps3 am vazut prin carrefour
    Diferența este de producător , Sony pentru console și să zicem Rockstar / Ubisoft etc. pentru jocuri.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast