Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 6 FirstFirst ... 3 4 5 6 LastLast
Results 81 to 100 of 103

Thread: Lista jocuri exclusive per consola: Xbox 360, Xbox One, Wii, Wii U, PS3, PS4

1. #81 SP
    Banned Venom's Avatar
    Nu pot sa fiu de acord intr-u totul cu lista ta. Faptul ca se adauga un simplu HD in coada nu cred ca face jocul o exclusivitate. Si totusi, nu inteleg de ce pentru unii conteaza numarul si nu calitatea. Sunt fan Killzone, bravo, cumpar Sony. Sunt fan Forza, bravo, cumpar Microsoft. Eu de exemplu daca ar iesi pe o consola un remake la Shining Force 3, as cumpara respectiva chiar daca mi-ar cere sa trag cate un partz la fiecare ora. Cred ca threadul asta ar trebui sters. Nu este relevant, respect munca lui Monky, dar nu cred ca exclusivitatile stau la baza unei achizitii de consola. Eu de exemplu joc seria FIFA. Din pacate, pe XBox nu am parte de comunitatea existenta pe Playstation. Asta este un factor de alegere. Intelegeti ce vreau sa zic?

2. #82 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by rodarkone View Post
    Asta ca sa fie lista cat de cat corecta.
    Thx bro, dar eu am luat asa rapid (pe sarite) si vad ca nu sunt exclusive:

Ape Escape - Platforms: PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, PSP
    Full Auto 2: Battlelines - Platforms: PlayStation 3, PSP
    Cross Edge - Platform: PlayStation 3, Xbox 360

Verificati si voi inainte de a recomanda jocuri pt. lista... Ori sunt intr-adevar exclusive si le adaugam, ori sunt multiplatform si nu au ce cauta...

Also, v-am rugat sa veniti cu titluri care merita mentionate... care sa-l ajute pe om sa se decida in a-si lua una din consolele din lista. Din pacate, de exp. din titlurile puse de Darkie... multe din ele nici macar nu apar pe metacritic... altele sunt cu note gen 40/100. Pai ori ii ajutam pe cei care vor sa se decida aratandu-le jocuri bune exclusive... ori punem doar o lista cat mai mare, ca sa fie acolo?

---------- Post added 29-06-2013 at 21:09 ----------

Quote Originally Posted by Venom View Post
    Nu pot sa fiu de acord intr-u totul cu lista ta.
    Venom, nici nu trebuie. Lista respectiva nici macar nu este pentru tine, pentru mine, sau pentru cineva care stie exact ce vrea. Ar trebui sa-l ajute pe cel care nu a avut niciodata o consola... are cateva titluri in minte si nu stie unde sa le gaseasca. As fi vrut sa fie mai completa, sa fie si notele de pe metacritic... sa fie si genul jocului listat... dar in momentul de fata nu am nici timpul nici rabdarea necesara. Am inceput o lista asemanatoare pentru o comparatie intre console (functii, preturi, date, dimensiuni, specificatii hardware, etc...) dar vazand ce "succesuri" are lista aceasta... nu cred ca merita efortul. Pentru ca unii oricum nu vor fi multumiti, no matter what.

3. #83 SP
    Banned Venom's Avatar
    MonkY, eu vorbeam de lista lui darkone. Dar ma rog, asta nu inseamna ca nu apreciez munca unui binevoitor. Cine nu are timp si rabdare sa faca o cercetare asupra achizitiei unei console, nu o merita. Inseamna ca nu are timp nici sa se joace.

4. #84 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Primo:
    Quote Originally Posted by Monkey
    Thx bro, dar eu am luat asa rapid (pe sarite) si vad ca nu sunt exclusive:

Ape Escape - Platforms: PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, PSP
    Full Auto 2: Battlelines - Platforms: PlayStation 3, PSP
    Cross Edge - Platform: PlayStation 3, Xbox 360

Verificati si voi inainte de a recomanda jocuri pt. lista... Ori sunt intr-adevar exclusive si le adaugam, ori sunt multiplatform si nu au ce cauta...
    Pai stai o secunda - ca multe jocuri sunt de genul consola de casa si consola portabila - dar asta nu inseamna ca sunt fix aceelasi joc, doar pentru simplul fapt ca "sheruiesc" numele. ( ca sa nu mai zic de jocurile existente deja care sunt pe alte console

Epic Mickey = WII + 3ds
    Sonic Colors = Wii + DS
    buzz quiz world = PS3 + PSP
    Disgaea 3 = PSP + PSVita
    EyePet = PS3 + PSP

Asta doar asa m-am uitat la cateva titluri - insa REPET - este absurd sa comparam titlul de consola de casa cu cel de consola portabila - cu totul altceva. (si daca o facem macar sa o facem de la inceput pana la sfarsit)

Evident multe din jocurile postate au fost preluate BULK (am verificat insa sa fie tiluri LANSATE, lista pe care o aveam era destul de lunga si nu a fost chiar usor, cu alte cuvinte sa stii ca nu am postat copy paste in scarba) ... insa sunt si multe care lipseau si pentru cei care iubesc un anumit gen (de ex j-RPG) sunt foarte importante.

Cat despre remarca la note ... come on - sunt multe jocuri deja postate cu note de toata jena, ti-ai gasit unde sa mai bati un cui

Eu cred ca e mai important sa avem o lista de exclusivitati (cu bune si cu rele) iar faptul ca jocul este pe consola de casa si pe portabila nu cred ca afecteaza. (mai ales ca jocurile sunt company exclusiv - in general jocurile SONY sunt pe ambele platforme / jocurile Nintendo pe ambele platforme - Microsoft nu are consola portabila deci nu ar fi afectata in nici un fel)

Seriile de remake uri gen:

1. god of war
    2. devil may cry
    3. tomb raider
    4. hitman
    5. team ICO games

etc.

Eu consider ca trebuiesc mentionate - sunt remake uri HD, nu sunt fix aceelasi jocuri ca si pe PS2. (evident pot fi eliminate, sau marcate similar cu cele de mai sus console casa/console portabile cu alta culoare - daca deranjeaza pe cineva).

Pe langa asta - care e scopul thredului ? sa avem o lista de jocuri care pot fi comparate ca si calitate / cantitate / exclusivitate sau doar sa facem un clasament de jocuri prin prisma criticilor de jocuri ?

Eu cred ca oricine stie deja ca SONY conduce detasat la numarul de exclusivitati (nu trebuie facuta o lista) si asta este evidentiat prin volum de vanzari, aparuta cu aproape 1 an mai tarziu decat concurenta Xbox 360, a reusit sa o depaseasca in vanzari desi Microsoft are avantajul comunitatii online mult mai bine structurate, cat despre Wii ul celor de la Nintendo - are niste super francize care o tin inca in fruntea clasementului, surclasand concurenta ca si nivel de vanzari.

Mereu un nou gamer va cumpara o consola si isi va justifica achizitia si decizia pozitiv (mai ales ca in ziua de azi diferentele sunt FOARTE MICI) intre cei 3 producatori. (sau mai corect intre cei 2 producatori de titluri HD Sony si Microsoft si privind din punct de vedere al calitatii de productie intre HD uri si Nintendo cu al lor Mario & Co.care face usor usor pasul spre HD).

Evident dupa atatia ani (daca nu ma insel Xbox a aparut in 2005 si PS3/Wii in 2006) gamerii pot alege fara grija oricare dintre cele 3 console si se pot juca linistiti inca 2-3 ani pana cand "noile" platforme vor avea librarii "mature" de jocuri.

Sincer sa fiu decizia pentru mine a fost foarte simpla - am cumparat (in timp) toate cele 3 - consider ca este cea mai buna decizie din urmatoarele motive:

1. imi pot alege pe ce platforma sa ma joc jocurile multiplayer
    2. imi pot alege pe ce platforma sa ma joc jocurile singleplayer
    3. beneficiez de absolut toate exclusivitatile
    4. nu am dubii cu privire la functionalitate unui anumit titlu pe platforma " concurenta "

Voi continua sa utilizez aceasta strategie - insa din pacate noile platforme nu mi se par atat de atractive (pentru moment).

5. #85 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Da, Darkie, scuze... o sa incerc maine sa le mai iau la puricat... sorry, sunt prea obosit si m-au lovit prea multi zilele astea incat cred ca m-am demoralizat prea tare.

Sorry si tie Venom, credeam ca la lista principala te referi... se vede ca sunt varza. I'll try to do better.

6. #86 SP
    Eu cred ca mai misto era sa postam o lista cu toate jocurile existente pe fiecare platforma - si totul s-ar fi rezolvat (eventual si cu notele de gamerankings / meta critic).

Si asta doar pentru ca sa oferim gamerului roman posibilitatea sa citeasca / comenteze in limba lui materna despre console, jocuri, exclusivitati, calitate, note etc pentru ca altfel listele de gamerankings / metacritic - sunt publice

7. #87 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pai ideea era ca lista de aici sa diferentieze consolele intre ele prin titlurile exclusive care exista pe platformele respective si sa ajute un potential cumparator de consola sa se orienteze spre ce il atrage mai mult.

8. #88 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mbon... intre timp mi-a venit o idee pentru a sorta si a edita mai usor lista... prin urmare, here it is: sortata alfabetic. Scuze pentru fontul mai mic (dar am incercat sa pun in asa fel incat fiecare titlu sa ocupe doar un rand). Daca totusi e mult prea mic, let me know... si modificam.

M-am gandit si la o alta modalitate prin care am putea exclude titlurile "jenante". Sa nu punem in lista niciun titlu care are mai putin de 50/100 pe metacritic. Iar daca nu exista pe metacritic, sa-l scoatem complet din lista. Asta ar insemna sa iau toate titlurile in parte (eventual sa mai fac o coloana cu notele)... mai multa munca... dar cred ca in final ar merita. Bineinteles, exceptie la PS4 si X1 unde nu au cum sa apara in Metacritic. Ce ziceti?

9. #89 SP
    AkF
    Member AkF's Avatar
    Ar trebui sa apara si titlurile care sunt disponibile pe PC la X360 si la One, dar cu alta culoare si scris sub tabel:"daca titlurile sunt de culoare galbena, titlul este disponibil si pe PC". Cum spunea cineva mai devreme, nu toata lumea are un PC sau laptop potent pentru a rula acele titluri la o calitate apropiata de cea de pe console, sau un laptop/PC capabil chiar de o calitate inferioara. Multi oameni isi cumpara console pentru a nu mai investi in PCuri. Sa excluzi aceste titluri automat presupui ca toata lumea are PCuri performante.

Cand un om alege intre un X360, PS3 sau Wii, trebuie stiut ca dintre aceste console, doar pe X360 poti juca titluri AAA precum Gears of War, Left 4 Dead, Left 4 Dead 2, Alan Wake, Fable 3, The Witcher 2. Acestea sunt titlurile cele mai importante, care pot cantari in alegerea unei console. La fel si in cazul Titanfall, o sa apara pe PC si X360 inclusiv, pe langa One, dar oamenii trebuie sa stie ca daca isi cumpara un PS3, PS4, Wii sau Wii U, nu o sa poata juca titlul pe aceste platforme.

Nu mai este alb/negru ca inainte. Era de asteptat sa inceapa sa curga din ce in ce mai multe jocuri pentru PC, avand in vedere ca X360 este un produs Microsoft si majoritatea PCurilor ruleaza Windows. Dar asta nu inseamna ca le poti juca pe celalate console. Si cum majoritatea cumpara o singura consola, consider ca este normal sa fie informata lumea pana la capat, chiar daca un anumit titlu nu este o exclusivitate in sensul clasic al cuvantului, dar este o exclusivitate intre console.

10. #90 SP
    FIFA Fan gvingi76's Avatar
    Am gasit o lista aici:
    Exclusives - Gematsu

11. #91 SP
    One Man Army Cristy's Avatar
    Minecraft pentru X360 nu ar trebuii sa fie pe lista?

12. #92 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Nu, conform celor discutate pe prima pagina, daca e si pe PC, nu e exclusiv.

13. #93 SP
    Din lista par ca lipsesc:

Singstar Abba
    Singstar Queen
    Singstar Motown
    Singstar Back to the 80's
    Singstar Take That
    Singstar Guitar
    Singstar POP

14. #94 SP
    Admin MonkY's Avatar
    rodarkone: am pus cateva SingStar-uri in lista... Chiar nu stiu daca ar trebui puse toate. Pentru ca in felul acesta am umple lista de jocuri de Move si Kinect, karaoke si alte nebunii. Am incercat sa introduc cateva si in functie de numarul lor de vanzari, de note... Sincer la SingStar nu am stat sa fac un top... dar daca are cineva timp, putem sa lasam sa zicem... primele 3 sau 5 dintre ele.

15. #95 SP
    Pai din experienta personala un joc Singstar face cat 100 jocuri Gears of War sau Uncharted la un party

Iar singstar Qeeen sau ABBA - sunt foarte "cautat" datorita faptului ca majoritatea cunosc piesele acestor 2 formatii. (mare atentie Singstar nu e foarte "iubit" in USA deoarece nu a aparut acolo decat odata cu consola PS3 / versiunile de Ps2 nu au primit "american release" de aceea e posibil ca notele (si hype ul sa fie mai jos).

PS: ca sa nu mai zic ca e una dintre cele mai de succes franchize SONY cu peste 50 titluri.

16. #96 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Am updatat lista conform noutatilor de la Gamescom... Daca gasiti discrepante sau erori... sau lipsesc titluri, please let me know!

17. #97 SP
    Member mafiozzoxp's Avatar
    PS3- Ratchet & Clank-Into the Nexus

18. #98 SP
    Member Mykayel's Avatar
    Propun o lista separata langa cele mentionate: Lista cu jocuri exclusive de consola.
    Lista ar include orice joc care e PS3/Xbox360 dar care nu exista pe PC. Cum e si mai sus: bite-size versions don't count.
    De exemplu: Dante's Inferno are si versiune de PSP, dar tot l-as include in lista pentru ca versiunea principala cu tot contentul e de PS3/Xbox360.

Jocuri care ar putea intra in lista sunt:

Bayonetta, Shadows Of The Damned, Asura's Wrath, Resonance Of Fate, Naruto Storm 2 si pretty much orice joc care e pe ambele console.

Motivul listei: Pentru cei care au doar PC si nu sunt 100% siguri ca merita o consola. Asa vor vedea jocurile exclusive de Xbox360 DAR SI jocurile care sunt pe Xbox360 si nu pe PC, chiar daca sunt si pe PS3.

ptr MonkY: Imi place ca nu ai inclus primul No More Heroes la Wii, am intalnit multa lume care nu stie ca a aparut si pe PS3 jocul.

EDIT:

Sa adaug si eu Tokyo Jungle si Gundam: Extreme VS la PS3.
    Tokyo Jungle: e PSN game, dar a aparut pe disk in Japan si exista pe disk intr-o colectie si in US.
    Extreme VS: e joc retail, dar lansat doar in Japan (cum e si Gundam Unicorn, care e pe lista deja). Merita pus pe lista pentru ca PS3-ul e Region Free, deci e jucabil pe orice PS3.

Iar daca sunt incluse si jocuri upcoming (cum vad ca la PS4 au fost incluse The Order si Uncharted) as pune pe lista si Persona 5 care a fost anuntat ca PS3-exclusive.

EDIT 2:
    Armored Core 4 (si For Answers) si Armored Core 5 (si Verdict Day) la PS3.

19. #99 SP
    Admin MonkY's Avatar
    O sa fac un update major zilele acestea. Daca e cineva binevoitor sa posteze si titlurile anuntate la E3 ce vor fi exclusive, ar fi perfect

20. #100 SP
    Admin MonkY's Avatar
    OK, am facut un mic update la lista... daca gasiti ceva gresit sau aveti titluri de recomandat si nu apar in lista, please let me know. Thx!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 6 FirstFirst ... 3 4 5 6 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks