Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 9 of 9

Thread: Acvariu de chiclade

 1. #1 SP
  Junior Member Carloss's Avatar

  Acvariu de chiclade

  Salut,ma numeste Carlos.De vreo 5 anii am ,,milogit'' un acvariu ca sa spun asa ,dar aveam doar 7 8 ani si nu prea eram interesat de el.De cateva luni mia atras atentia si sunt inebunit dupa el.Nu e cine stie ce,un acvariu de 40l cu 9 chiclasoma nigrofasciatum ,1 corydas paleatus si un ancistrus .Problema ar fi urmatoare e un acvariu dezastruos wow 9 convict =minim 80 l deci ce mia dat in cap? hai sa fac unul mai mare nu am mai facut nicio investite in el l am lasat asa cum e fiindca mai astept 1 saptamana 2 pana se incalzeste vremea ca altfel nu poate taia tata geamu sa mi faca alt.Masurile ar fi cam 90x40x50 ce ce ar insemna vreo 120- 140l.

  Ce ziceti as putea adauga langa ,,Tigrisori'' mei cativa scalari cand voi face acvariul cel nou sau ar fi o idee proasta , fiindca ce mi da prin cap ar fi sa ma mai iau de la petshop cateva chiclide?? ce zicetii.
  As mai fi interesat de plante usor de intretinut chiar plante care nu necesita substra.
  Chiar vreau sa am un acvariu cat mai natural.Maine o sa fac niste poze cu cel actual sa va convingeti ca e un dezastru dar astept cu nerabradare ,,marea investitie'' cine ma poate ajuta cu idei despre plante chiclide si etc.... va rog spuneti sunt deschis.Nu sunt cel mai prost acvarist ,am cateva cunostinte chiar daca am 13 ani

 2. #2 SP
  Junior Member Carloss's Avatar
  Click image for larger version

Name:	Picture 020.jpg
Views:	248
Size:	1.51 MB
ID:	160879Click image for larger version

Name:	Picture 019.jpg
Views:	254
Size:	1.56 MB
ID:	160878Click image for larger version

Name:	Picture 021.jpg
Views:	257
Size:	1.59 MB
ID:	160880
  Mi am adus aminte ca aveam cateva poze ......... c am asta ar fi.....
  Attached Images Attached Images picture-011.jpg

 3. #3 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Salut! In primul rand, ai grija te rog cu limba romana... ca m-ai omorat, nu altceva. Inteleg ca ai 13 ani, dar fii mai atent la cum scrii, sa putem intelege si noi.

  In al doilea rand, imi pare rau sa-ti spun, dar prin acvariul acela ai ignorat absolut orice regula de aici: http://www.consolegames.ro/forum/f63...i-echipamente/. Citeste te rog ghidul si repara-ti din greseli.

  Imi pare rau dar numai pentru acele 9 ciclide (cichlasoma nigrofasciatum ajung la 12-15cm) iti trebuie un acvariu de minimum 180-200L. In plus, sunt pesti foarte temperamentali, agresivi, trebuiesc tinuti in perechi... daca pui scalari acolo in mod sigur vor fi exterminati (unii sau altii).

  In rest, vad ca nu ai substrat, nu ai plante, probabil filtrul este subdimensionat, apa/geamul pare foarte murdar. Trebuie sa iti dedici mult mai mult timp si sa investesti ceva banuti daca vrei intr-adevar sa te bucuri de pesti.

  Bafta si te asteptam cu noutati!

 4. #4 SP
  Junior Member Carloss's Avatar
  Am spus si mai sus in acvariu asta nu mai bag niciun ban nimic nou.Si chiclidele astea au fost mici aveau 5 -6 cm, si masculi cum e normal au ajuns sa aiba 13 cm,si am scris si acolo ca vreau sa fac un acvariu de vreo 120 140l care ar fi numai bun pentru ei.Scot saptamanal 25% din apa si o inclocuiesc(de la ghiuveta fiindca la mn apa e neclorificata) .Eu am cerut ajutor pentru plante care se intretin usor si niste chiclide cu care s ar intelege

 5. #5 SP
  Senior Member FishyBon3's Avatar
  Ciclide care se inteleg,rar vezi...am avut vreo sapte pestuci,ciclide,nu-mi aduc aminte bine ce erau.Din sapte am ramas cu 2 ....trebuie sa stii cum sa-i intretii pentru ca sunt niste pesti foarte teritoriali si,cum a zis si monky,trebuie tinuti in perechi,iar un acvariu de minim 150l pentru a-si imparti teritoriul ,ca altfel se omoara intre ei.Eu acum vreau sa trec la discusi,deci imi trebuie un acvariu inalt.Deocamdata am doar vivipari.

 6. #6 SP
  Junior Member Carloss's Avatar
  la mine sau c am invatat cu acvariu mic dar si eu le fac unul de vreo 140l 150 l ca m asa vad cum iasa ,ca te mai fura marimile...... si le pun pe acolo mopanii buturii plante care le rezista si o sa le fie bine cu niste Labidochromis caeruleus ,ca din cate am citi temperatura le trebuie la fel ph .... deci...
  Abia astept sa fac un acvariu mai marexx

 7. #7 SP
  Junior Member Carloss's Avatar
  Salut am revenit, am inceput constructia unui acvariu potrivit pentru monstruleti meii , acvariu ar avea dimensiunile lungimea 80cm latimea 40cm inaltimea 50cm, si rezulta din asta 160l , vreau filtru extern da nu stiu cum sa scap ieftin din ce am vazut pe la un petshop 500lei si nu mi prea convine, ce as putea face??Astept pareri!!!

 8. #8 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Daca nu vei avea prea multi pesti, cred ca iti va fi suficient asta: Filtru extern JBL CristalProfi e701 GL pentru 60-200 L (si e 370 RON).
  Totusi mai optim ar fi asta: Filtru extern JBL CristalProfi e901 GL - pentru 80-300 L (420 RON).
  Bafta!

 9. #9 SP
  Senior Member FishyBon3's Avatar
  Tocmai am facut rost de 4 Geophagus Altifrons...sunt superbi,o sa pun si niste poze cu ei.Deocamdata sunt pui,si nu prea stiu sa aiba grija de icre...de inteles,sunt ca orice ciclida.....se bat pt teritoriu

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Proiect NOU acvariu 255L By aquapolis in forum Pets
  Replies: 7 Last Post: 27-02-2013, 03:57

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts