Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 21 to 40 of 43

Thread: Campionatul European de Fotbal 2024

1. #21 SP
    Manager paul's Avatar
    Optimi:
    Elvetia - Italia2 - 0
    Germania - Danemarca2 - 0
    Anglia - Slovacia2 - 1
    Spania - Georgia4 - 1
    Franta - Belgia1 - 0
    Portugalia - Slovenia0 - 0 (3) - (0)
    Romania - Tarile de Jos0 - 3
    Austria - Turcia1 - 2

Match summary
    - Late Malen double adds Dutch gloss
    - Gakpo opener, Van Dijk hits post
    - Netherlands in Berlin for quarters
    Romania vs Netherlands | UEFA EURO 2024 | UEFA.com
    Attached Images Attached Images romania_v_netherlands_round_of_16_-_uefa_euro_2024.jpeg

2. #22 SP
    Member ymess's Avatar
    Olanda a jucat mult mai bine decat in grupe.
    Cred ca va trece de Austria si Anglia si va juca finala cu castigatoarea din Spania/Germania.
    Cat despre noi, avem multi jucatori tineri, 2-3 campionate de acum in colo avem timp sa ne ridicam jocul.
    Avem multe motive sa speram mai departe.

3. #23 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Ce am observat la noi e lipsa de consecventa. In meciul cu Olanda Ratiu si Stanciu n-au jucat mai nimic, iar Ianis a jucat foarte bine, in schimb in meciul cu Slovacia a fost invers de exemplu. Cand joaca 50% din echipa bine si cealalta viseaza, cand invers. Cred ca doar cu Ucraina s-au sincronizat toti si au jucat ca lumea. Dar cred (sper) ca daca o sa tot joace impreuna o sa se inchege ca lumea.

4. #24 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Chiar eram curios sa vad ce zice lumea - vad ca in continuare se vorbeste de echipa, de unitate, dar sunt curios la ce va referiti - la ce minut, din meciul de aseara, a jucat echipa? Ca poate am ratat eu faza...

Individualism si amatorism - cam asa as putea cataloga nu doar meciul de aseara, dar toate 4 meciurile de la acest EURO - nu inteleg cum am iesit din grupe - da, da, o sa spuneti ca primul meci, cu Ucraina, a fost superb, un zeu, ne-a iesit tot - dar va invit sa revedeti meciu, nu doar golurile, si o sa vedeti aceleasi pase gresite in majoritatea timpului, aceleasi neintelegeri intre jucatori, aceleasi explozii pe flancuri dupa care nu aveau cui centra, aceleasi greseli amatoricesti si mai ales, acelasi individualism toxic - adica acelasi fotbal din curtea scolii din generala/liceu.

Efectiv ma uitam aseara si eram condusi cu 1-0 (la acel moment) si tot ei atacau, iar noi eram cu fundu in poarta.

Da, au fost 2 x 10 minute "bune" - primele 10 min din prima repriza, cand parca aveau sugar rush, urmate de 35 de minute de nani, dupa ce a scazut glicemia, iar in repriza secunda, prin minutul 75 au avut iar 10 minute mai ok-ish, dupa ce au dormit prima parte, urmate de un sir de atacuri Olandeze.

Si ca in orice alt meci cu tactica noastra, fundu ala din poarta nu-l schimba nimeni - efectiv cand nu mai ai nimic de pierdut, de ce te aperi? Ce conteaza ca e o infrangere cu 8-0 sau cu 1-0? Nu e acelasi lucru? Lupta, fa pressing constant, inchide-le orice oportunitate si ataca ataca ataca.
    Nu am mai vazut de mult un meci atat de prost, cand esti condus, sa te atace tot el in ultimile 10-15 minute.

Pai imediat dupa, a fost Austria cu Turcia si efectiv i-au calarit austriecii in ultimile 20 de minute si in afara de 2-3 scapari individuale de la turci, care puteau fi incredibil de periculoase, turcii nu au miscat si doar s-au aparat - dar cand zic aparat, zic inchis bine, respins bine - aparat bine.

La noi...cred ca daca aruncau random 11 oameni din tribune, pe teren, se intelegeau mai bine si ieseau mai multe pase reusite si mai putine greseli.

Cum e posibil sa aibe aia 1000 de cornere si tu sa nu sari la cap cu oponentii? Cum e posibil sa aibe atat de multe culoare de pase si de sut pe care sa nu le inchizi? Cum e posibil sa ratezi asezarea pe teren atat de prost dpdv tactic, incat sa poata aia sa alerge pe oriunde, incercuiti efectiv de 4-5 jucatori romani, care sa nu intre la minge/om in 90% din situatii?

Cum e posibil sa ia unu mingea de la marginea careului lui si sa alerge cu ea la picior pana la marginea careului nostru, sa nu intre macar cineva la el, iar acolo sa aibe culoar de sut si sa traga pe poarta, fara sa se bage nimeni in fata lui? Ii mai trebuia covorul rosu si se simtea ca la o premiera de film

Si da, Nita a fost bun, a aparat 2-3 goluri clare, dar au si ratat olandezii la greu, ca putea fi lejer 5-0 la cate ocazii au avut de au dat milimetric langa bara.
    Si da, Dragusin a avut 2-3 interventii excelente, dar a fost atat de depasit de restul 80 de ocazii incat zici ca joaca pe la ceva divizie inferioara in romania.
    Si da, Ratiu s-a vazut pe tot terenul si pentru mine, a fost de departe cel mai bun jucator roman de la acest turneu - un fundas care sa fie si mijlocas, dar si atacant si sa fie prezent la aproape orice faza, denota o determinare extraordinara si merita aplaudat. E normal sa si greseasca, la efortul ala. Dar daca ar fi fost toti jucatorii atat de dedicati ca el, nu se supara nimeni daca pierdeam cu 8-0 si jucam asa.
    Si da, Hagi a fost la fel de inutil ca la meciurile anterioare, dar comentatorii aia il mangaiau la saculet la fiecare atingere de balon de zici ca e cel putin un zeu, cand nu a construit nimic, nu a dat nicio pasa decenta, nu a avut niciun sut decent. Clar nu are ce cauta in echipa nationala - sau nu stiu, in vreo echipa de club din alta tara decat in Romania... desigur ca asta este parerea mea, ca un simplu cunoscator de fotbal.

Si da, primul gol a fost gol de portar - omu venea din flanc inspre poarta - nu exista sa nu stai cu cotul lipit de bara - e una din primele lectii invatate la scoala, ca portar - inchizi unghiul.
    Si da, al doilea gol a fost golul lu Dragusin - el probabil nu stie ca fotbalistii profesionisti, chiar si cand sunt in avantaj, alearga dupa orice minge si se zbat pentru fiecare milimetru de teren, ca sa inscrie, ca sa dea pasa de gol, ca sa-si asigure un avantaj si mai bun.
    Si da, al treilea gol a fost un gol bine-meritat de Olandezi si chiar ma ofticam daca nu-l dadeau, la cat au luptat si ratat.

La lovitura aia libera cand a tras pe sub zid si a trecut milimetric langa bara, care daca prindea spatiul portii era gol 100% pentru ca Nita nu avea cum sa ajunga la timp acolo (ca doar d-aia e pus zidul pe partea aia de poarta), ma uitam si ma minunam - oare la Romani nu a ajuns tactica folosita de toti in ultimii 1-2 ani, de a pune om sub zid? Sau sunt prea buni ei pentru a se pune pe jos, cum si Messi o face?
    Sau o sa ajunga in romania in 20 de ani, ca McDonalds dupa comunism?

Cand a fugit Denis Man de nebun spre careul advers si avea 2-3 coechipieri chiar bine plasati, dar nu a dat o pasa si nici macar nu a tras, chiar si in tribuna ci a preferat sa se balbaie si sa piarda mingea? Unde era echipa?

Iar Alibec...dragul de el...cred ca nici el nu stie ce cauta pe teren. Pare ca-i e lene sa traga, sa dea pase, sa alerge. Efectiv cand il vad, parca vad un burtos care nu poate alerga si e pus acolo pe pile.

Penibil, penibil, penibil - asa as putea cataloga tot meciul de aseara si pana nu renuntam la tacticile astea invechite si penibile, nu schimbam nimic.
    Imi e sila de echipa nationala si cel mai probabil nu voi mai urmari alte meciuri ale lor pentru urmatorii 10-15 ani, asa cum nu am mai facut-o calumea din anul 2000.

Asta este parerea mea si e in regula daca nu este si a voastra. La fel cum este in regula daca voi vedeti jumatatea, sau sfertul sau acel 1% plin de pahar.
    Din punctul meu de vedere, Romania nu avea ce cauta la acest turneu final si clar nu merita sa iasa din grupe. Nu avem tactica, nu avem jucatori, nu avem echipa.
    Avem cativa individualisti care uneori fac treaba ok si cativa oameni care joaca cu sufletul (Nita si Ratiu imi vin in minte acum) si care, din pacate, nu pot tine toata echipa in spate.

Ce avem este o galerie excelenta, niste suporteri care dau clasa majoritatii suporterilor altor natiuni. Macar cu asta putem sa ne mandrim.

Hai Romania acasa!

5. #25 SP
    Member ymess's Avatar
    Nu ai cum sa condamni Romania la participarea din acest turneu.
    Nu suntem la nivelul echipelor mari (top 8) dar din echipele mai slab cotate nu am vazut sa fie vreuna peste noi.
    La ce s-a jucat in grupe noi cred ca am fost peste: Ungaria, Scotia, Croatia, Albania, Danemarca, Slovenia, Serbia, Polonia, Slovacia, Ucraina, Georgia, Cehia. Precizez ca Ucraina, Ungaria, Croatia, Danemarca au jucatori la nivel individual foarte buni dar ca joc de echipa n-au aratat nimic.

De Elvetia, Turcia, Austria pot spune ca sunt peste noi, dar intr-un meci de 90 de minute se putea intampla orice.
    In conditiile in care noi am avut cel mai slab lot valoric din tot turneul, e o prestatie mai mult decat buna.
    Fobalul e un joc dinamic, acel 5-10% din precizia paselor la nivel individual se transpune intr-o diferenta mult mai mare pe teren.
    Noi nu putem concura cu echipele mari din europa, doar daca au ei o zi proasta sau intram mai determinati ca ei (si am fost mult mai determinati, intrucat jucatorii de top ce joaca din 3 in 3 zile se gandesc la vacanta).
    Noi avem o medie de spectatori pe meci foarte slaba, drepturi de televizare penibile, academii in curs de dezvoltare nu cu traditie. Nu avem nici istorie, cand generatia de aur juca la mondiale nu era atat de comercializat fotbalul, acum a devenit o afacere prea mare sa mai tina de fantezii.

Ca radeti de ei, dar Hagi (pentru ca a carat cateva turnee, a construit o academie din banii lui) si Becali (asa nebun cum e el a avut calificari in cupe europene) au fost singurii din Romania care au pus osul la o solutie sistematica.

Acum ce pretentii sa ai? Ca cei mai buni jucatori de la noi - norocul lor ca au facut academia de juniori din strainatate.
    A oferit ceva Romania acestor sportivi ceva? Nu, le-a oferit nea Nicu si partidul sustinerea armatei si atat, trebuia sa o luam de la zero.

Pentru ce joc aveam in ultimii ani e un rezultat foarte bun. Fiecare a pus osul cum a putut.

6. #26 SP
    Fara vreun atac direct la tine, dar e ceva ce am tot auzit si mi se pare o mentalitate nu prea buna - asta cu valoarea lotului si diferenta de clasa, pentru ca nu ai nevoie de asta, ca sa fie dedicare, ca sa fie ambitie si sa vedem ca macar incearca - repet, asa cum am vazut la Ratiu (care nici el nu a fost perfect).

Dar sa vezi ca rateaza pasa dupa pasa, ca nu intra la minge sau macar sa traga de un tricou pentru un galben, daca vezi ca trece trenu de tine, sau sa faci extra efort pentru pressing - asta e doar normalitate in orice liga, nu zic neaparat de nivelul asta.

Dupa care, daca defalcam putin per jucator sau per faza, deja o dam in altele.

Si da, Hagi senior (de care nu cred ca a ras nimeni) a facut multe pentru fotbalul din tara, desi personal nu mi-a placut niciodata ca jucator, dar chiar ma intrebam si aseara - unde sunt oamenii scosi de academiile astea de fotbal? Sau academiile de fotbal nu scot fotbalisti ci sudori sau pictori?

Anywho - ideea e ca si in curtea scolii, alergam la cate un campionat, pana in ultima secunda si daca eram in dezavantaj, atacam si trageam din orice pozitie - poate poate o scapa sau intra.

Mentalitatea jucatorilor dar si a antrenorilor, ar trebui schimbata, mai ales atunci cand efectiv nu mai ai nimic de pierdut.

7. #27 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Exact, trebuie sa nu uitam totusi care e valoarea lor comparativ cu altii, concluzia mea e ca si asa cu greselile de rigoare tot si-au depasit conditia, chiar daca asta e ce zic toti, chiar cred ca asa e. Nu sunt singurii care clacau mental totusi, m-am uitat la meciuri cu Anglia, Franta sau Italia si era jale si pe la aia, cu ce te ajuta ca tot invarti mingea intre jucatori daca nu avansezi. Si sa nu uitam ca au jucat cu pressing, ofensiv, chit ca o sfecleau de multe ori, dar incercau sa avanseze pe flancuri sau sa se infiltreze in careu, chiar daca nu iesea nimic pentru ca erau niste baieti de 2 ori mai antrenati si de 20 de ori mai bine platiti. Prefer sa tot vad atitudinea asta decat pe vremea lui Piturca unde ciupeam un gol apoi stateam cu curu-n poarta tot meciul.

8. #28 SP
    Member ymess's Avatar
    Pe vremea lui Piturca nu aveam atata diversitate la nivelul jucatorilor. Il aveam pe Marica si Mutu ce jucau in campionate puternice si pe Chivu in aparare. Si pe Lobont sa ne salveze. Asa ca doar lunga si pe a doua.

Da, multe nume mari au jucat penibil la acest Euro.
    Anglia e prima pe lista. La ce lot are, Southgate s-a facut de ras.
    Franta, absolut infioratoare. Au flancul stang cu Theo si Mbappe care functioneaza, si aparatori buni, in rest au jucat oribil.
    De Belgia nu zic nimic, De Bruyne de unul singur, cateodata Doku, Onana stalp la centru, in rest au jucat oribil.
    Portugalia si ea subtire, dar nici n-au avut inca un adversar sa se mobilizeze, ii vedem acum cu Franta. Desi s-au chinuit ultimele doua meciuri, pot pune probleme la nivel individual oricarei echipe.
    Germania si Spania au surprins facand jocuri bune, dar pana acum nici ele nu au avut adversari. Nici aici nu poti zice ca ai niste jucatori de imensa valoare. Sa il compari pe Musiala cu fosti castigatori de baloane de aur e lipsa de respect.
    Repet, Olanda a facut un meci la turatie maxima, in grupe cu Austria si Polonia n-au fost straluciti, si cu Franta un 0-0 prietenesc. Jucatorii olandezi au parut cei mai determinati din echipele mari de pana acum.

9. #29 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Imi e jena de faptul ca ieri, in loc sa combat civilizat si cu argumente anumite lucruri pe care le consider gresite, am luat hotararea impulsiva de a imi strange jucariile si de a pleca. Am gresit si imi cer scuze, fiecare are dreptul la o opinie si la o parere personala si prin definitia lui asta inseamna un forum, un loc liber unde ne putem expune parerile. M-a durut tare sa citesc ca ma bucur de mediocritati si felul in care ati dat in baieti dupa meciul cu Olanda si probabil ca dupa 72 de ore de condus si cu toata pasiunea si tensiune ultimelor zile, am cedat.

Acum vreau sa expun si punctul meu de vedere, ca o concluzie a ceea ce a insemnat pentru mine si altii ca mine Romania la Euro 2024.
    Simt nevoia, inainte de a bate campii cu expunerea mea, sa precizez din start contextul in care discut si calitatea din care o fac, ca sa se inteleaga clar de ce este ok ca oameni diferiti, cu background-uri si pasiuni diferite, sa simta si sa judece diferit ceea ce s-a intamplat la Euro.

Eu vin de pe stadion, mi-am trait copilaria si viata pe teren si in tribune, dar nu din acele peluze grobiene unde semianalfabetismul dicteaza, ci dintr-o arie de suporteri care de cand am deschis ochii, ne-am insotit echipa de suflet (Farul Constanta) si echipa nationala neconditionat, fie ca vorbim de deplasari lungi pana la Iasi sau Arad, fie care vorbim de turnee finale sau meciuri de calificare. Prima oara am mers pe stadion la Farul la varsta de 6 ani, iar primul meci european l-am trait la varsta de 11 ani la un Farul Constanta - Dnepr Mogilev, in 1995, atunci cand am stiut ca asta este dragostea vietii mele. Eu nu ma uit la fotbal doar cand exista calitate sau turnee finale, fotbalul este (impreuna cu gaming-ul) pasiunea vietii mele. Am adunat mii de meciuri, dezamagiri, milioane de kilometri parcursi in deplasari, lacrimogene luate fara motiv si asa mai departe.

In plan personal, am jucat fotbal la aceeasi echipa de suflet pana la varsta de 13 ani cand o dubla fractura de tibie si peroneu m-a trimit pe drumul pe care ma aflu astazi si anume nu pe teren. Nu cred ca as fi avut o super cariera, dar eram disciplinat si promiteam, cel putin pentru nivelul Ligii a 2-a unde cred ca as fi putut castiga un salariu decent, iar fostul meu coleg Ianis Zicu ar putea oricand sa confirme ca nu bat campii. Ulterior m-au pacalit ai mei ca daca iau nota mare la BAC si merg la Politehnica o sa descopar America si iata-ma azi la varsta de 40 de ani un IT-st ca milioane altii, dar cu aceeasi pasiune arzatoare pentru cel mai frumos sport din lume.

Am sa explic acum de ce v-am plictisit cu mizeria asta de introducere. Nu pentru a ma da mare cunoscator de fotbal, nu, ci pentru a va face sa intelegeti ca in functie de cat de deep esti afundat intr-un fenomen, nivelul de pasiune, asteptarile si duritatea analizei poate sa difere si inteleg asta. Inteleg ca daca o persoana nu urmareste nici un meci din Liga 1 si se uita doar la Champions League si turnee finale, nivelul de asteptari poate sa nu fie conform cu realitatea.

Parerea mea despre parcursul Romaniei la Euro 2024 este putin diferita, pentru ca se bazeaza pe nivelul de asteptare pe care l-am avut eu si multi altii ca mine.

Date de intrare:
    • Romania nu s-a mai calificat la un turneu final de campionat european de 8 ani.
    • Romania are jucatori mediocrii care activeaza in campionate slabe, iar cei care sunt la cluburi cat de cat decente nu joaca titulari.
    • Romania are un context social in care sportul este lasat la coada vacii, copii din Romania nu stiu sa alerge corect! Uitati-va in parcuri...
    • Valoarea intregului lot al echipei nationale este de 92 de milioane de euro si asta pentru ca reprezinta Dragusin aproape 1/3 din total.
    • Valoarea lui Mykhaylo Mudryk (Chelsea) este de 35 de milioane de euro, iar a lui Zinchenko (Arsenal) este de 38 de milioane de euro. Artem Dovbyk, golgheter La Liga in 2023/2024, valoreaza si el 35 de milioane.
    • Valoarea echipei Ucrainei, care nu a miscat in fata noastra si pe care Romania a distrus-o efectiv este de 379 de milioane de Euro.
    • Valoarea lui Xavi Simons, pe care noi am avut pretentia sa-l neutralizeze Burca, este de 80 (optzeci) de milioane de Euro.
    Output:
    • Romania isi castiga grupa de calificare de pe locul 1, facand 4 puncte cu Elvetia care veti vedea ca va fi surpriza Euro 2024.
    • Romania isi castiga grupa de la Euro 2024 de pe locul 1, zdrobind o Ucraina de 4 ori mai valoroasa pe hartie si jucand perfect (ajungem si acolo) un meci cu o Slovacia care de asemenea are jucatori TITULARI la Newcastle, PSG, Feynoord sau Napoli.
    • Romania atinge (cum necum) o borna si o performanta istorica a echipei nationale, egaland si depasind performanta generatiei de aur de la Euro 2000.

Experienta personala:
    Am plecat din Constanta cu 4 zile inainte de primul meci cu o autorulota inchiriata pe toata durata celor 3 meciuri din grupa. A fost singura sansa sa pot sta atatea zile si sa si vizitam multe orase fara nici un fel de restrictie locativa. Per total a fost o experienta excelenta, am intalnit in camping-uri tot felul de suporteri din diverse tari care ne strangeau mana si ne-au laudat victoria cu Ucraina.
    Chiar la Munchen au venit in urma noastra grupuri de sloveni cu rulote si seara ne uitam la rezumate impreuna pe voyo, am pus un proiector direct pe caroseria rulotei si am vazut cu ei rezumatul Romania - Ucraina, 30 de oameni romani cu sloveni amestecati... s-a trait atmosfera de Euro la un nivel de neimaginat, mai ales ca noi batusem cu 3-0, parca aveam aripi...

Romania - Ucraina 3-0:
    Romania a facut un meci perfect din punct de vedere tactic. Cei 3 muschatari amintiti mai sus, Dobvyk, Mudryk si Zinchenko nu au existat si nu pentru ca au fost ei slabi, ci pentru ca linia de mijloc a facut un meci perfect. Marius Marin cred ca a alergat 15 kilometri, iar Coman a fost cel mai bun fundas stanga pe care l-a avut Romania de la Rat incoace. Dublajul a functionat perfect, iar contraatacul de la golul 2 si finalizarea lui Stanciu de la golul 1 trebuie predate la scoala de fotbal.
    Ca si bonus, Romania nu s-a multumit cu 2-0 cum o facem de cand exista istoria fotbalului, ci a plusat si a venit si golul de 3-0.
    Pe stadion a fost o stare de delir. Nu, nu a fost doar extaz, efectiv eu personal dupa golul 3 am intrat intr-o stare genuine de delir, iar ce-a urmat dupa meci nu se poate exprima in cuvinte. Sa simti cum aproape deraiaza metroul din cauza a zeci de mii de romani care canta pe o singura voce, sa domini de o asmenea maniera totala un stadion de parca eram la Bucuresti, sa umpli piata din Munchen de parca era propria curte, fabulos... pentru prima oara dupa extrem de multa vreme am simtit ca imi crapa inima de mandrie ca sunt roman.

Romania - Belgia 0-2:
    Ca si la Munchen, meciul s-a jucat pe teren romanesc, belgienii efectiv au aratat ca niste oaspeti care erau doar tolerati intr-un colt al stadionului.
    Meciul a fost cum a fost, pe fondul unei relaxari dupa minuntea cu Ucraina si a diferentei imense de valoare individuala a jucatorilor, ne-au prins de 2 ori si aia a fost. Este extrem de greu sa incepi un meci de la 0-1 impotriva unui De Bruyne care nu degeaba este pictorul principal din Premier League de atatea sezoane incoace. Totusi, nu stiu unde se indrepta meciul daca intra capul lui Dragusin in urma acelei faze impecabile.
    Mai multe nu sunt de spus, nu ar trebui sa ne supere foarte tare ca ne bate un adversar al carui lot este cotat la 584 de milioane de euro.

Romania - Slovacia 1-1:
    Desi dominata la capitolul posesie (nu intamplator, uitati-va cum Slovacia aproape elimina Anglia), Romania a facut un meci foarte bun, a jucat exact ce trebuia sa joace o echipa care vrea sa mearga mai departe. Nu ataci ca un bezmetic, nu risti cand nu e nevoie sa risti, incerci sa te aperi in zona, sa temporizezi si sa profiti la maxim de fiecare ocazie. Razvan Marin a executat magistral penalty-ul, nu era rau sa ia si Mutu sau generatia de 'aur' exemplu in anumite momente critice din istoria echipei nationale.
    Nu dau 2 bani pe ce spun analistii de la TV ca 'trebuia' si ca 'daca facea'. Nu trebuia si nu facea nimic, ala a fost un meci care trebuia jucat la egal impotriva unui adversar care, dupa cum am spus mai sus, are TITULARI la Newcastle, PSG, Feynoord sau Napoli si care a tras sa ne bata.
    Cine a jucat fotbal sau a studiat fenomenul fotbalistic stie si intelege ca, un jucator care este 60% rezerva la echipa de club si nu are meciuri in picioare se poate antrena oricat, dar nu va fi capabil sa tina un ritm de joc ca unul care are minute in picioare la echipa de club.
    La cat de epuizati erau ai nostrii dupa ce au alergat draconic pana la momentul ala ei neavand minute in picioare in acest sezon, ma mir ca nu au lesinat. Inca o data va spun ca la TV nu s-a vazut, au fost jucatori care la final au vomitat de la efortul depus.

Romania - Olanda 0-3 (sau mai bine spus, selectionata continentala a Africii):
    Aici e supararea prea mare, n-as avea multe de comentat, s-au facut intr-adevar multe greseli, de la sistemul de joc, la pozitia in teren, la executie, etc, aici n-are rost sa mai umplu eu o pagina de text ca a sintetizat Razvan destul de bine greselile care s-au facut.
    Singura mentiune pe care as vrea sa o fac este ca meciul asta a fost un bonus, impotriva unui adversar care abia atunci a pornit motoarele si care este normal sa calce in picioare orice echipa de talia Romaniei. Noi la acea data eram acasa conform oricarei asteptari, a judeca o intreaga campanie a echipei dupa acest meci este o mare, mare greseala.

Vreau sa inchei cu o scurta sintetizare a activitatii echipei nationale la turneul final al Campionatului European, din toata istoria Romaniei:

Euro 1984 (Franta):
    Romania - Spania 1-1 (Boloni)
    Romania - Germania de vest 1-2 (Coraș)
    Romania - Portugalia 0-1
    Romania termina grupa pe ultimul loc, cu 1 punct si 2 goluri inscrise.

Euro 1996 (Anglia):
    Romania - Franta 0-1
    Romania - Bulgaria 0-1
    Romania - Spania 1-2 (Raducioiu)
    Romania termina grupa pe ultimul loc, cu zero puncte si 1 gol inscris.

Euro 2000 (Belgia/Olanda):
    Romania - Germania 1-1 (Viorel Moldovan)
    Romania - Portugalia 0-1
    Romania - Anglia 3-2 (Chivu, Dorinel Munteanu, Ganea)
    Romania - Italia 0-2
    Romania termina grupa pe locul 2, cu 4 puncte si 4 goluri inscrise si se califica pentru prima oara in fazele eliminatorii, unde pierde.

Euro 2008 (Austria/Elvetia):
    Romania - Franta 0-0
    Romania - Italia 1-1 (Mutu)
    Romania - Olanda 0-2
    Romania termina grupa pe locul 3, cu 2 puncte si 1 gol inscris.

Euro 2016 (Franta):
    Romania - Franta 1-2 (Stancu)
    Romania - Elvetia 1-1 (Stancu)
    Romania - Albania 0-1
    Romania termina grupa pe ultimul loc, cu 1 punct si 2 goluri inscrise.

Euro 2024 (Germania):
    Romania - Ucraina 3-0 (Stanciu, Razvan Marin, Dragus)
    Romania - Belgia 0-2
    Romania - Slovacia 1-1 (Razvan Marin)
    Romania - Olanda 0-3
    Romania terminat grupa pe locul 1, cu 4 puncte si 4 goluri inscrise, consemnand cea mai categorica victorie din istorie si pentru prima data locul 1 in grupa.

Sigur, Ucraina nu este Anglia, dar nici Mihaila si Alibec nu sunt Hagi sau Adrian Ilie! Pentru mine, acesti baieti sunt niste eroi si nu neaparat fara greseala. Greseli s-au facut multe, dar sunt niste eroi pentru ca literalmente si-au dat viata pe teren si au construit un spirit in jurul lotului national cum Romania nu a mai avut din anii 90'.
    Nationale ca Norvegia lui Haaland, Tara Galilor a lui Bale, Suedia, Grecia, Irlanda, au stat acasa, Polonia lui Lewandowski, Serbia cu super jucatori, Croatia lui Modric, Cehia ... s-au facut de rusine si au terminat grupele lor pe ultimul loc cu cate 1 sau maxim 2 goluri inscrise. Asa este fotbalul!

Raportandu-ne corect la valoarea lor individuala, la faptul ca echipele de club din Romania nu mai ajung nici macar in Conference League (deci pepiniera sa te bati cu Olanda la nationala, de unde??), apoi raportandu-ne si la contextul social din Romania anului 2024 in raport cu alte tari europene unde copii se antreneaza pe terenuri mai bune decat echipele din Liga 1 din Romania, eu consider ca echipa nationala a Romaniei s-a autodepasit si a scris inca o fila frumoasa a istoriei fotbalului romanesc.

Dovada sunt zecile de mii de romani care i-au asteptat dupa meci, care au invadat care in anii 90 orasele din Romania, care au cantat cu o singura inima pentru o nationala frumoasa, care desigur ca mai are multe lucruri de pus la punct dar care si-a castigat respectul nostru prin determinare si dorinta si printr-un rezultat fabulos impotriva unei echipe Ucraina care conform specialistilor din media, trebuia sa ne demoleze.
    Daca ce-am trait la Munchen si la Frankfurt inseamna ca pretuiesc si sarbatoresc mediocritatea, atunci il rog in genunchi pe cel de sus sa-mi dea de azi inainte doar mediocritatea in viata mea de acum incolo, in toate domeniile si pe toate planurile.

Trebuie sa invatam sa ne bucuram si de micile reusite, viata este formata din mici bucurii, eu cred ca fericirea este un moment, nu o stare continua. Viata este mult prea scurta si nenorocita ca sa asteptam mereu marile reusite si perfectiunea, trece pe langa noi si este pacat.
    Va respect si va iubesc pe toti, postarea nu a fost un rant sau un atac personal, e doar sufletul meu varsat cu galeata sub forma de text.
    Attached Images Attached Images matchday-1-munich-23-.jpg matchday-2-koln-2-.jpg matchday-1-munich-24-.jpg matchday-1-munich-20-.jpg matchday-1-munich-1-.jpg matchday-2-koln-17-.jpeg matchday-2-koln-5-.jpeg matchday-3-frankfurt-4-.jpg matchday-3-frankfurt-12-.jpeg matchday-3-frankfurt-18-.jpeg

10. #30 SP
    Member codpin's Avatar
    Frumos scris Xander! M-ai uns pe suflet cu postarea de mai sus.

Echipa asta, cu plusurile si minusurile ei, m-a facut sa ma simt iar ca un copil ce se bucura de victoriile nationalei. Aveam 13 ani cand nationala se califica din grupa si il rugam pe tata sa ma lase sa ma vopsesc si eu in galben pentru meciul cu Italia.

Recunosc ca nu ma uit des la fotbal, mai prind cate un Champions League din cand in cand. Campania asta de calificare nu am vazut nici un meci pentru ca aveam asteptari zero. Eu din echipa asta recunoscut vreo 2 nume, restul ii vedeam prima oara. Am plecat cu zero asteptari si eram convins ca nu facem nimic, dar din respect pt calificarea lor nu aveam cum sa nu urmaresc meciurile, ba chiar cred ca am vazut aproape toate meciurile de la Euro pana acum.

Am tipat la goluri de mi-am speriat copilul in meciul cu Ucraina si apoi efectiv m-am lasat purtat de val si m-am bucurat ca un copil de tot ce a urmat. Am jucat si pierdut onorabil cu Belgia iar cu Slovacia, desi a aratat nasol de la TV meciul, am ales sa ma bucur de calificare si sa nu arunc critici in sus si in jos. Ne-am depasit conditia si mi-au depasit asteptarile la un Euro plin de surprize.

Inteleg si respect opinia fiecaruia si mai stiu ca la noi e ori nunta ori scandal in functie de rezultat dar nu inteleg de ce nu ai putea sa te bucuri si sa iei doar partile pozitive din micile victorii.

Felicitari Nita, Ratiu, Dragusin si R Marin. Ei mi s-au parut cei mai ok si pe ei i-am retinut dupa 4 meciuri.

11. #31 SP
    Excelenta postare Alex si te invidiez pentru momentele minunate petrecute in acest "turneu personal" in perioada asta.

Pe de alta parte, stiu ca esti si tu realist si ca intelegi ca ai trait cu totul alt meci decat noi, din fata televizoarelor. E fizic imposibil ca de pe stadion, sa vezi toate greselile si nu doar momentele frumoase.

Tot ce mai vreau sa zic, desi am mai zis-o, este ca indiferent care este valoarea lotului, fotbalul nu se joaca cu fundul in propria poarta, indiferent de rezultat, mai ales cand nu ai nimic de pierdut si cand o sa scapam de mentalitatea asta proasta, atunci poate vom incepe sa vedem rezultate adevarate, nu aceasta loterie super norocoasa pe care am vazut-o acum.

Poate daca nu vedeam un Ratiu sau un Nita care pun suflet si se sacrifica pentru tot ce se poate, nu doar ce tine de ei, eram putin mai ingaduitor cu baietii, dar orice ai spune tu sau orice cunoscator mai bun decat mine in ale fotbalului (totusi si eu am facut fotbal in tinerete, atat neoficial, cand stateam si 10h pe zi in jurul blocului de pe la 6 ani pana la 18, cat si oficial la FC National + mii de meciuri vazute din toate campionatele lumii si mii de ore in FIFA ) Romania nu a avut echipa, a avut doar individualisti care uneori au reusit sa schimbe cateva pase, poate din greseala.
    Eu nu tin minte sa fi vazut vreodata meciuri cu atat de multe greseli de constructie, pase spre adversar sau la inchidere, inclusiv cand am castigat.
    Si in niciun caz nu cred ca am mai vazut vreodata echipa condusa, care sa nu atace in final si sa incerce sa dea macar golul de onoare...

Si da, ca tot ai zis @codpin, si Razvan Marin mi-a placut cum a jucat si s-a implicat, pe langa cei 2 mentionati anterior.

Also, tot respectul pentru lumea de aici care reuseste sa pastreze un thread frumos, cu bune sau rele, dar fara impungeri sau jigniri

12. #32 SP
    Este corect ce spui, problema este sa ataci daca poti. Uite Farul cand a luat titlul in 2022/2023, noi asa am jucat, nu conta ca luam 4, noi incercam sa dam 5, doar ca pe noi conjunctura si cel de sus ne-au ajutat.
    La diferenta de valoare insa ca la Romania cu Olanda, daca nu poti si doar incerci sa faci asta iei 5 sau 6 ca Georgia si pe urma te distruge mass media. Problema este ca atunci cand simti ca nu poti, mai bine te conservi si incerci sa iei doar 2-3, desi Olanda putea sa ne dea si 8 sincer.

E ca la bataie, sigur ati fost si voi implicati in viata asta macar odata si pe plus si pe minus ca sa zic asa, iar cand simti ca-ti cara ala mai mare ca masina de cusut, instinctul de conservare iti spune sa intri in garda ca sa nu-ti sparga capul, nu te mai gandesti cum sa dai si tu.
    Ma uitam la Dumfries ala, nu este posibil dpdv anatomic sa alergi 95 de minute in ritm sustinut ca un tanc fara sa ai o grimasa. Fabulosi jucatori...

Aici este problema cred eu, ca ei au vrut, dar n-au putut mai mult. Intr-adevar s-au facut greseli la constructie dar uite acum ca mi-ai spus ca ai jucat si tu fotbal, sigur iti amintesti de momentele alea in care tu ii dai creierului comanda, dar nu te mai asculta muschii? Cand pur si simplu de la prea mult efort, nu te mai asculta picioarele?

Ma uitam la Coman saracu, cred ca a facut atac-aparare de 45 de ori in prima repriza, l-a disperat efectiv pe Konoplya ala care tot incerca sa urce si sa intre in combinatii, apoi a scapat Coman spre poarta si a incercat un sut, dar datorita epuizarii musculare s-a vazut de parca a lovit mingea cu un facalet de bucatarie.

In orice caz, FRF face o mare greseala daca il lasa pe Edi Iordanescu sa plece, eu as plusa pe aceasta stare de spirit si pe aceasta omogenitate care s-a creeat intre echipa si public si as ataca cu cutitul in dinti calificarea la Cupa Mondiala din 2026. Eu unul astept tragerea cu interes.

13. #33 SP
    Member VictusG's Avatar
    Finanțare din partea Guvernului pentru academiile de fotbal din România, s-au trezit saracii.

https://www.digisport.ro/fotbal/fina...omania-3051043

14. #34 SP
    Manager paul's Avatar
    Sferturi de finala:
    Spania - Germania2 - 1
    Portugalia - Franta0 - 0 (3) - (5)
    Anglia - Elvetia1 - 1 (5) - (3)
    Tarile de Jos - Turcia2 - 1

15. #35 SP
    Member Kratos666's Avatar
    Cât de urât joacă Anglia, parcă îi văd în finala . Totuși pe merit Spania ar trebui sa câștige cupa

16. #36 SP
    Parca meciul de aseara a mai salvat putin din impresia proasta lasata de optimi. Doamne ce gol a dat Yamal, ce jucator mare va ajunge...
    Daca ar exista un zeu al dreptatii in fotbal, ar trebui sa ia Anglia trofeul, pentru suferinta suporterilor care din 1966 tot asteapta un trofeu major, insa m-ar unge pe suflet sa vad o finala Spania - Olanda si acolo sa castige cine prinde o zi mai buna, ambele echipe merita.

Doamne ma gandeam, sa ai un lot de 1 miliard de euro si tu sa dai un singur gol din actiune TOT CAMPIONATUL EUROPEAN, sa aiba Mbapee mai putine realizari decat Dragus... voi va dati seama acolo ce catastrofa, sa fii aproape de finala mare cu 1 penalty si 1 autogol?

17. #37 SP
    Member VictusG's Avatar
    Quote Originally Posted by Xander RO View Post
    Parca meciul de aseara a mai salvat putin din impresia proasta lasata de optimi. Doamne ce gol a dat Yamal, ce jucator mare va ajunge...
    Daca ar exista un zeu al dreptatii in fotbal, ar trebui sa ia Anglia trofeul, pentru suferinta suporterilor care din 1966 tot asteapta un trofeu major, insa m-ar unge pe suflet sa vad o finala Spania - Olanda si acolo sa castige cine prinde o zi mai buna, ambele echipe merita.

Doamne ma gandeam, sa ai un lot de 1 miliard de euro si tu sa dai un singur gol din actiune TOT CAMPIONATUL EUROPEAN, sa aiba Mbapee mai putine realizari decat Dragus... voi va dati seama acolo ce catastrofa, sa fii aproape de finala mare cu 1 penalty si 1 autogol?
    Apropo de Yamal, chiar vorbeam cu cineva aseara, ma gandeam sa nu ajunga ca Ansu Fati, ca la fel era si el, tanar, mare talen etc etc, parca le place sa ii ridice in slavi pe toti tinerii astia ca sunt crescuti de Barcelona ca sa ii poata vinde, nu pun in dubiu talentul lui Yamal, chiar m-am uitat la meci si imi place, sper doar sa nu ajunga si el ca Ansu Fati, care acuma e la Brighton si a dat 2 goluri in 20 meciuri.

18. #38 SP
    Member Kratos666's Avatar
    Daca ar exista un zeu al dreptatii in fotbal, Anglia nu avea voie sa iasă din grupe, ce mizerabil a jucat... Sper ca în seara asta să îi scoată olandezii. Oricum cel mai frumos și plin de adrenalină meci a fost între Georgia - Turcia, categoric din punctul meu de vedere.

19. #39 SP
    Member VictusG's Avatar
    Quote Originally Posted by Kratos666 View Post
    Daca ar exista un zeu al dreptatii in fotbal, Anglia nu avea voie sa iasă din grupe, ce mizerabil a jucat... Sper ca în seara asta să îi scoată olandezii. Oricum cel mai frumos și plin de adrenalină meci a fost între Georgia - Turcia, categoric din punctul meu de vedere.
    Deci jur, exact asta am zis si eu pana acuma, Gorgia - Turcia, cel mai frumos meci de la Euro, m-am uitat la tot meciul, de la o poarta la alta se juca

20. #40 SP
    Manager paul's Avatar
    Semi-finale:
    Spania - Franta2 - 1
    Tarile de Jos - Anglia1 - 2

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast