Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 20 of 20

Thread: iPhone 8 & iPhone 8 Plus

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Lightbulb iPhone 8 & iPhone 8 Plus

    Hmm... desi am zis initial ca nu isi merita propriul sau thread, cred ca e cazul sa deschidem unul si pentru iPhone 8 / 8+. Mai ales ca am prins si eu un pic de timp sa ma pot juca si compara cu mai vechiul meu 6S+. Mai jos aveti micul meu review:

    Acum cateva zile va "delectam" cu un versus intre iPhone 6S Plus (my good old trusty phone) si Galaxy S7. Am facut o comparatie intre doua modele mai vechi pentru ca nu toti isi permit ultimul model lansat. Si de ce nu, pentru ca eram chiar curios cum se comporta dupa ultimele update-uri. S7 m-a dezamagit (sau mai bine zis nu m-a putut convinge cu tot hardware-ul sau mult peste iPhone 6S+), asa ca azi am zis sa arunc o privire la un concurent din aceeasi tabara. Mai exact, la un iPhone 8 (alegerea celui care inca prefera un model clasic in locul ciudatului familiei, zis si X).

    Veti spune din start ca un i6S nu are nici-un fel de sansa in fata unui i7. Cum poate un procesor A9 sa se compare cu mult mai noul A11? Well, daca as face calcule stiintifice, as lucra in CAD pe telefon sau eventual genera bitcoins, as spune ca nu, nu are nici-o sansa! Insa pe mine (si probabil si pe unii din voi) ma intereseaza daca merita sa arunci 3-4000 RON pe noua generatie, in special pentru daily use. Iar pentru mine daily use nu inseamna doar telefon, un pic de browsing si in rest Facebook. Pentru mine, smartphone-ul este centrul casei (incercam si noi sa facem totul mai smart, de la lumini, camere, incalzire, pana la diversi senzori de fum, foc, calitatea aerului, and so on - in cazul meu doar pe Fibaro sunt peste 50 de device-uri). Mai aruncam in ecuatie ca urasc sa vad ca un telefon imi sacadeaza la anumite operatiuni, sau dureaza prea mult sa fac ceva... si cred ca rezulta ca imi place un telefon care se misca bine.

    Acum, intrebarea de baza revine: se misca un iPhone 8 mult mai bine decat un 6S? Merita diferenta? Well... benchmark-urile sintetice spun ca da. AnTuTu de exp. da aproximativ 110.000 puncte pe 6S si 210.000 puncte pe i8. Deci aproape dublu! 3DMark insa (in Sling Shot Extreme) nu mai e chiar atat de mare diferenta. Pe 6S avem 1900 de puncte iar pe i8 avem 2500. In Speedtest, deja diferentele sunt nule. Ambele descarca cu 500Mbps (este maximul pe care il am aici via UPC, sorry). De curiozitate, am rulat si scriptul de benchmark de la Sun (SunSpider 1.0.2 - pentru cei care nu stiu, Facebook se bazeaza extrem de mult pe javascripts), si daca pe 6S a scos 271ms (+/- 3.8%), pe i8 avem 142.2ms (+/- 1.0%).

    Prin urmare, benchmark-urile spun de bine atunci cand e vorba de mult mai noul i8. Insa in realitate, diferenta este cu mult mai mica (as indrazni sa spun ca in majoritatea cazurilor e inexistenta). Am facut cateva teste "empirice". Gen pornit un sir de aplicatii si jocuri (peste 20), in acelasi timp. Diferenta dintre 6S si i8 la final a fost de doar 2-3 secunde castigate. Si acelea, castigate la loading-ul unor jocuri mai serioase... pentru ca in cazul aplicatiilor de baza (gen Phone, Camera, Weather, Calendar, Maps, Facebook, Skype, Numbers, etc.) e insesizabil.

    Am facut si un test mai serios, pe un spreadsheet foarte mare (cu cateva sute de mii de entry-uri, calcule prin diverse formule, grafice, statistici, etc.). E un xlsx pe care lucrez constant si care creste de la o zi la alta. Si care am nevoie sa se deschida cat mai rapid. Well, dureaza 20 de secunde pe 6S si 12 secunde pe i8. Un search prin toate celulele arata o diferenta de o secunda intre cele doua. Acum, nu pot sa spun ca nu sunt multumit de viteza pe i8. Insa intrebarea este: "merita cei 3-4000 RON pentru cele 8 secunde salvate?". Si pentru a va ajuta un pic, sa spunem ca genul acesta de fisier il deschideti de 50 de ori pe zi... deci salvati 6-7 minute. Intr-o luna (sa zicem 20 de zile lucratoare) sunt salvate 133 de minute. Sau aproximativ 27 de ore intr-un an. De timp pierdut in asteptare. Si asta doar la un singur fisier. Va las pe voi sa decideti daca timpul vostru merita banii aceia sau nu.

    Pe langa partea cu timpul salvat, sa nu uitam ca pe i8 avem in sfarsit rating IP67 (deci este waterproof). Avem in sfarsit wireless charging (ceea ce din pacate ne aduce un spate realizat din sticla, si nu "the good old trusty aluminium"). Avem si un fast charge (dar trebuie sa va achizitionati un extra charger de 29W si cablul Lightning to USB-C). Avem si posibilitatea de a urca la o versiune de 256GB spatiu. In rest, cam totul e la fel.

    Un punct in minus din partea mea la iPhone 8, este ca si la 7, butonul de Home, cel care nu mai e "clicky". Inteleg ca in felul acesta vor avea mai putine failware rates, dar eu unul tot nu ma pot obisnui cu el. Practic pt. mine e un buton care nu e buton. Iar pe produsele Apple, butonul clicky de Home era iconic. Pacat ca la iPhone X au renuntat de tot la el...

    La camere e o imbunatatire clara. Avem f/1.8 pe i8 fata de doar f/2.2 pe 6S, avem camera frontala de 7Mpx vs 5Mpx (din pacate tot f/2.2), iar in cazul lui i8, Apple lauda foarte mult noul engine Bionic (ISP-ul din procesorul A11), cel care promite o procesare mai rapida, mai exacta, ceva focus mai rapid si lucru mai bun in low light. Plus noise reduction. Aici, nu am ce sa spun. Sunt oameni care vor face upgrade-ul doar pentru camera de pe i8. Sa nu uitam ca in DXOMark a primit 94 de puncte camera de pe i8+ si 92 de puncte cea de pe i8. Daca nu ma insel, 6S+ de-abia a atins 84 de puncte.

    Acestea fiind spuse, multumesc pentru rabdare. Si sper ca va ajuta bolboroselile mele. Daca aveti intrebari, ma gasiti prin zona!
    Sa aveti o zi buna!
    Attached Images Attached Images iphone_8_8plus.jpg

  2. #2 SP
    Member Game101's Avatar
    Un articol bun . Ma gandeam sa trec de la Samsung S7, pe care il am de 2 ani si personal sunt multumit, nu wow, ci multumit. Totusi nu ma gandeam sa iau un iPhone 8, ci un iPhone7.
    Vad ca diferentele de la 6s la 8 nu sunt asa mari, deci testele care le-ai facut tu, daca ar fi realizate pe 7 vs 8, cred ca ar fi si mai mici diferentele. Dpmdv nu ar merita 4000 ron iPhone8. As prefera sa gasesc un 7, la un pret sub 3000 ron.

  3. #3 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Sincer sa fiu cred ca anul asta e prima data cand nu simt nevoia sa trec de la i7 la ceva mai nou, m-am gandit multa vreme sa iau iphone X .. insa am decis pana la urma sa-mi iau un laptop mai "portabil" care sa-mi permita sa ma si joc la greu pe el cand ma plimb. (din cauza ca l-am luat SH insa in garantie am dat "doar" 700$ )

    Deci .. m-am saturat sa schimb telefonul anual, platind si un pret premium, pentru ce ? telefonul vechi (chiar si iphone6'le) isi face treaba in continuare foarte bine.

    Sincer cred ca ne-am apropiat foarte tare de niste bariere tehnologice, unde omul nu mai sesizeaza diferenta (desi ea este acolo):

    1. ma uit la procesoarele intel - era pe undeva la 2600K overclockat si comparat cu 8700k .. aproape aceeasi performanta
    2. SSD-urile .. diferenta dintre 5-600 MB/s si 2500 MB/s este inexistenta in daily use si poate fi sesizata doar in anumite teste
    3. telefoanele .. absolut toate in ziua dea azi (ma refer la flagship's) sunt extrem de rapide, extrem de "frumoase" (sau ma rog .. atractive) si au o performanta (more or less) similara.

    Chiar nu stiu ce sa zic, ca si individ care isi doreste "next step of evolution" ma simt infrant ... (vezi Nvidia, AMD, Intel, Apple, Samsung, Google .. etc) in fiecare an imping 10-15-20 % (sau chiar mai mult) insa nu in favoarea utilizatorului de rand, utilizatrul profi fiind cel care castiga.

    (da exista exceptii - Nvidia a dat 2016-2017 cea mai superba generatie de chipuri video pentru end-user .. oferind maselor chip-ul 1060 care este PERFECT ... cheap si foarte peformant, pur si simplu de 2 saptamani sunt UIMIT, cum un laptop "chepo" poate sa ofere atat de mult RAW power .. ma refer aici la 2 ore de gaming high level "on the GO" in 1080p > 60 fps ... absolut incredibil.

    Apple face ce stie mai bine, disrupt the market .. cand a introdus finger scanner .. radea lumea, acum e "un feature must have" .. .acum scoate finger scanner si introduce face recognition (o tehnologie deloc noua) si scoate finger scanner ..

    Anul trecut a scos headphone jack ... fiind urmat de multi alti producatori consacrati (eu personal inca sunt stupefiat, cum au putut sa "scape" cu acest "trick" ... si ii injur tot timpul pentru ca am reusit sa stric 3 convertoare deja .. cu banii platiti imi luam o pereche de casti mai mult decat decente.

    Dupa cum am zis .. am spus nu lui i8 / iphone X .. astept urmtoarea generatie (i9 / X-2) saltul anual deja nu mai este ceva care sa justifice investitia (totusi 1000 $/EU dati anual pe terminal, cred ca sweet spot-ul este undeva la 5-600/an. (si culmea eu aici pot sa il iau in leasing cu iphone upgrade program ... la un pret mult mai mic si foarte apropiat de cel pe care eu in consider sweet spot )

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    E normal chief... incet-incet nu o sa mai merite upgrade-ul de performanta la iPhone-uri, pentru simplul motiv ca si modelele mai vechi fac fata cu brio la majoritatea task-urilor. Eu asta am si incercat initial sa arat, dar unii m-au luat cu "aaaah, testezi vechituri!". Poate in cazul unui Android, putem spune ca mai e nevoie de ceva extra powerhorse... asta daca nu cumva gaseste Google in sfarsit o solutie pt. OS, sa-l faca sa zboare. Dar la iPhone, ma uit la ele side-by-side, si nu mai simt acel "impuls" pe care il aveam anual sau macar odata la 2 ani. Desigur, daca as avea bani sa n-am loc de ei, as upgrada la i8+ fara sa stau prea mult pe ganduri. Dar, in acest moment, pentru mine... e mai mult decat OK. Chiar nu am o aplicatie sau un joc unde sa spun "bai, ce prost se misca".

    Incepand de la generatia aceasta, cred ca Apple nu isi mai poate convinge cumparatorii decat venind cu chestii noi. Dealtfel, iPhone X este cel mai bun exemplu. Si-au dat seama ca intre i7 si i8 diferentele sunt atat de mici incat riscau foarte mult. Si au venit si cu altceva. Cred ca de la anul doar acel "altceva" va mai conta. E totusi un smartphone, nu faci CAD pe el. De fapt aici Samsung si altii au realizat treaba asta si au venit cu acel "desktop mode" sau cum Dzeu se numeste. Cel prin care iti pui telefonul in dock, ai tastatura/mouse... legi la un TV/monitor, si ai un mini PC.

    Oricum, eu sunt curios ce va fi la anul. Va mai continua Apple cu seria clasica (asa cum este acum iPhone 8) sau va merge doar pe "extravagant" gen iPhone X. Din partea mea pot sa continue seria X, dar sper ca pe clasic sa vina cu mici imbunatatiri. De exp. smaller bezels, butonul de home mai mic si fingerprint scanner in display. Si ar fi mai mult decat suficient. Dar tare mi-e ca va fi identic, dar cu 42.5% more power...

  5. #5 SP
    Junior Member alex2_ar's Avatar
    Deci inclusiv cei de la apple au recunoscut ca incetinesc modelele mai vechi prin upgrade de soft, dar s7 are lag...... eu tin in mana acum un s7 si un ipad air 2 si nu vad lagul la s7. Am pe el whatsapp, msg de fb, fb , etc... probabil sunt eu mai special...

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ai inteles gresit situatia. Apple nu incetineste modelele mai vechi prin upgrade de soft. Ci la anumite modele (de exp. i6, i6+, i6S, i6S+), in momentul in care scade prea mult voltajul bateriei, se face throttle (mai mult decat e normal) la CPU. Lucrul asta se intampla pentru a elimina posibilitatea ca telefonul sa-ti faca shutdown aiurea (eu am patit-o avand 40% baterie), in special atunci cand treci de la temperatura mare la temperatura foarte mica (oricine cunoaste cum functioneaza o baterie Li-Ion, Li-Polimer, sau stie un pic de fizica/chimie, stie foarte bine ca scade extrem de mult capacitatea celulelor la temperaturi foarte mari sau foarte mici).

    Pentru a fi mai pe intelesul tau, mai toate procesoarele de mobile fac throttle, pentru ca nici-unul nu poate fi sustinut 100% cu voltaj maxim up and running (in special datorita bateriei mici si a problemelor termice). Chiar si pe iPad Pro se face un pic de throttle down, dar foarte mic. Asta pentru ca are atat baterie cat si spatiu pentru a rezolva problema termica.

    Ca sa observi lag-ul unui s7, s6, s8, e foarte simplu, nu trebuie sa fii deloc "mai special". Fa aceleasi operatiuni side-by-side cu un iPhone. Orice iPhone de la 6 sau 6S in sus. Chiar si cu iOS 11, e incomparabil fata de cum se misca un s7. Care desi are 4GB RAM, ramane mult in urma. Atentie, eu nu ma refer la un test de 5 minute... ci la daily use. O sa vezi cum pe un s7 incepe sa se deschida mai greu o aplicatie, isi face refresh aiurea... Eu n-am patit niciodata pe un iPhone sa-mi faca refresh Facebook-ul in timp ce ma uitam la un filmulet sau scriam un comentariu. In timp pe s7 e atat de frecvent, incat am ajuns sa-mi dau copy/paste la ce scriu, pentru a fi sigur ca nu trebuie sa scriu din nou, in cazul unui refresh aiurea.

    Referitor la faza asta cu "incetinirea", imi pare rau sa o spun, dar e o practica ce nu e valabila doar la Apple. Cred ca oricine detine un S4, S5, S6, S7, a observat ca in timp incepe sa mearga din ce in ce mai greu. O face si Samsung, am inteles ca si LG... Diferenta dintre ei este ca Apple este singurul producator care a facut publica treaba asta. Ba chiar va oferi un upgrade la baterie pentru modelele respective, de 25$ or so (in mod normal este 75$). Este perfect pt. mine, intrucat chiar trebuia sa schimb bateria (are totusi mai bine de 2 ani, au fost depasite cele 500 de cicluri de incarcare).

    A nu se intelege gresit. Si eu consider ca Apple a gresit. Era suficient sa introduca un toggle (o optiune) in Settings, prin care userul sa aleaga daca vrea throttle-ul respectiv activat sau nu, si in felul acesta omul sa aleaga daca vrea sa-i tina mai mult bateria telefonului, sau sa mearga "full speed" no matter what. Dar, au ales optiunea mai simpla.

    Oricum, incepand de luna aceasta va deveni oficial serviciul de battery replacement (ei il considera "free) pentru modelele in cauza, iar la urmatoarele update-uri am inteles ca vor introduce in sectiunea de baterie, o noua functie prin care vor arata cat mai corect cat de bine sta bateria (probabil vor calcula in functie de voltaj, de temperatura bateriei... si vom vedea ceva de genul "Battery wear level: Critical" sau "Battery wear level: Good". Astfel incat sa stii cand este cel mai bine sa faci replacement la baterie...

    ---------- Post added 02-01-2018 at 13:31 ----------

    P.S. Nu-ti face probleme daca nu observi lagul la S7. Asta tine si de fiecare om in parte. Sunt unii care nu simt diferenta dintre 30fps si 60fps, sunt altii care nu observa nici macar diferenta dintre 1080p si 4K... asa cum sunt unii care nu vad nici-un defect la TV-ul lor, in timp ce mie imi sar in ochi cel putin 5 defecte in 2 minute. Cred ca tine si de natura meseriei... viata "e greu" cand esti invatat sa descoperi cel mai mic defect si cand incerci sa fii "perfectionist".

    Daca pentru tine se misca OK un device, atunci asta este ceea ce conteaza si e foarte bine. Poti ignora linistit ceea ce spun alti nebuni (ca mine). Dar daca tu nu observi problema respectiva, asta nu inseamna ca ea nu exista.

  7. #7 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar

    iPhone 8 & iPhone 8 Plus

    Am si eu un prieten care avea S6 si dupa aia S7 si se batea cu pumnii in piept ca merge “fantastic”, “excelent”, “perfect”, samd, pana a vazut cum se misca 6S-ul meu prin septembrie. In octombrie si-a cumparat iPhone 8 pentru ca S7 se misca greu

    Referitor la faza cu bateria, cu siguranta vom vedea ceva gen cum e pe Mac, cu atentionarea de baterie.

  8. #8 SP
    Senior Member tudomih's Avatar
    Ati inteles exact cum va functiona programul celor de la Apple de schimbare a bateriilor pentru terminalele vandute de la iPhone 6 incoace ?
    Unde le schimbam, cui ne adresam ? Vorbesc despre Romania, evident

    https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech...cestora-854008

  9. #9 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Teoretic, ar trebui sa poti merge la iStyle/Noumax n co si sa le ceri asta. Da-le un telefon/mail si vezi ce raspund.

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudomih: mai stai si tu un pic... lumea inca nu s-a trezit dupa Revelion. Unii de-abia incep lucrul pe 08.01...

  11. #11 SP
    Senior Member tudomih's Avatar
    Da, nu e graba, voiam doar sa stiu principial cum o sa se desfasoare.

  12. #12 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Cum stati cu benchmark-urile antutu? Eu dupa fiecare update am scor din ce in ce mai mic, merci Apple.

    Cand l-am luat am scos udneva la ~ 226.xxx (imi pare rau ca n-am facut print screen)

    La penultimul update (iOS 11.3/iOS 11.3.1) am scos: 197.xxx

    La multimul update (facut azi si cu baterie 100% iOS 11.4) am scos: 177.xxx
    Attached Images Attached Images img_1140.png img_1538.png

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu stiu cat este de relevant (adica nu stiu daca si primul benchmark l-ai facut pe aceeasi versiune) dar am observat ca Antutu a schimbat engine-ul de benchmark... se foloseste de cu totul alte teste decat stiam eu. De exp. la mine pe vechitura mea de 6S+ a dat mai bine cu Antutu 7 pe ultimul iOS 11.3.1 (peste 130K - inainte imi dadea sub, stiu sigur asta pt. ca ma stressam ca vedeam la altii rezultate peste 130K in timp ce la mine nu sarea de 125K-128K).

    Oricum, asigura-te ca nu ai aplicatii care fac diverse prin Background (eventual seteaza Background Apps Off cat faci benchmark-ul)... si fa si tu benchmark-ul "pe curat" (un restart inainte). Si fa-l de 2-3x... daca iti fluctueaza mult rezultatele, ceva nu e in regula.

    P.S. Totusi, ce iPhone ai? 8, 8Plus, X?

  14. #14 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Am iphone 8plus, scuze am uitat sa precizez.

    ---------- Post added 30-05-2018 at 12:37 ----------

    Un coleg de servici are iphone 7 (Simplu) fara updateuri si primeste tot acelasi rezultat (indiferent de versiunea antutu) adica primeste ~ 160.xxx.

    Cand am facut testele totul era "oprit" dupa restart, etc.

    ---------- Post added 30-05-2018 at 14:10 ----------

    Am mai facut inca unul (am resetat tot, clear cache, etc) si am obtinut ~ 197.xxx. Ciudat.

  15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    RonanN1: Serios acum, lasand punctele din acel benchmark sintetic... chiar e ceva ce nu-ti merge ok pe i8+? Ar trebui sa zboare toate cele (recomand sa dezactivezi si animatiile - introduc niste waste time-uri aiurea). Eu m-am oprit de la 6S+ pentru simplul motiv ca merge totul super OK, chiar nu am nevoie de mai mult - l-as schimba doar pentru ca nu mai tine asa cum trebuie bateria, si n-ar fi rau waterproof-ul. Astept sa vedem ce anunta Apple pt. next-gen, si daca vor merge tot pe ideea de la X pentru toate noile modele, cel mai probabil i8+ va fi urmatorul si poate ultimul telefon Apple. Sorry, nu-mi plac "bretoanele" si lipsa unui Touch-ID.

  16. #16 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    RonanN1: Serios acum, lasand punctele din acel benchmark sintetic... chiar e ceva ce nu-ti merge ok pe i8+? Ar trebui sa zboare toate cele

    Totul merge perfect eu oricum il folosesc doar cand fac poze la mancare si sa ma joc the bard's tale <3 (si evident sa vorbesc) dar de mers merge super smooth doar ca mi-a intrat in cap faza aia cu "apple incetineste device-urile" si am zis ca sa urmaresc si eu asa 4 fun

  17. #17 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Noul scor:
    • 100%
    • Cu el in priza
    • Fresh restart
    Imi place.
    Attached Images Attached Images img_1598.png

  18. #18 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ti-as fi spus sa-i scrii lui nenea ala care face benchmark-ul... dar cum tu nu-l folosesti decat pentru poze la mancare, daca e peste 50K, e suficient!

  19. #19 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Aplicatia e problema, am depistat asta. Si-a revenit acum:
    Attached Images Attached Images img_1602.png

  20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hai ca poti mai mult!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Vand iPhone 7 plus black 32Gb By Alex_P in forum GSM & GPS
    Replies: 0 Last Post: 22-11-2017, 22:33
  2. iPhone 7 & iPhone 7 Plus By tudyniuz in forum Apple
    Replies: 166 Last Post: 07-04-2017, 14:21
  3. iPhone 6S & iPhone 6S Plus By MonkY in forum Apple
    Replies: 280 Last Post: 06-11-2016, 15:30
  4. iPhone 6 Plus By MonkY in forum Apple
    Replies: 98 Last Post: 08-04-2015, 12:29
  5. Replies: 96 Last Post: 13-10-2014, 18:58

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts