Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 38 of 38

Thread: iPad Mini Retina

  1. #21 SP
    Member AndyTiME's Avatar
    L-a achiztionat cineva, cum este bateria fata de Air ?

  2. #22 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Cam asta e pentru moment. Din punctul meu de vedere Air e mult mai bun la baterie
    Attached Images Attached Images img_0005.png

  3. #23 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    imageuploadedbytapatalk1389445427.969452.jpg

    Dupa cum spuneam, bateria la iPad Mini Retina este mult sub Air

  4. #24 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu am iPad Mini Retina ca sa compar, dar din ce am citit "spicuiec" cateva pentru voi:

    iPad Air vs. iPad mini with Retina Display: A closer look
    Battery life? Both iPads are terrific in that department. The iPad mini outlasted the Air in our standard test, but both tablets continue the iPad's tradition of excellent uptimes. You're looking at more than ten hours with fairly heavy use.
    AnandTech | iPad mini with Retina Display: LTE Hotspot Battery Life
    The mini managed to last 18.77 hours on a single charge, making it a bit more efficient than the iPad Air and still a formidable option as an LTE hotspot. The Air will obviously last longer, but if you prefer something a bit smaller the iPad mini with Retina Display is a great option.
    AnandTech | Apple iPad mini with Retina Display: Reviewed
    Our web browsing test shows a 10% improvement compared to the original iPad mini. The new mini with Retina Display can even last longer than a 4th generation iPad, and it’s hot on the heels of the iPad Air

    Video playback is where we see the biggest improvement compared to the original mini. Here the new iPad mini lasts 21% longer on a single charge, once again outlasting even the iPad 4. The iPad Air doesn’t offer any appreciable gain in battery life over the Retina mini.

    Our 3D battery life test is the only one where the old mini manages to beat the new Retina model. With a 1.31% margin of victory though, it’s pretty safe to say that for current 3D gaming workloads you’ll see similar battery life out of the Retina mini as the old model. This is also the only test where the iPad Air delivers better battery life on a single charge (~11%).
    Tinand cont ca iPad Mini are o baterie la 3.75 V, 24.3 Whr, 6471 mAh pe cand iPad Air la 3.73 V, 32.9 WHr, 8820mAh (cifra nu este exacta totusi, e oarecum "calculata"), dupa care luam in calcul ca ambele "imping" aceiasi rezolutie dar cu diagonale diferite, mai adaugam si faptul ca iPad Mini totusi are CPU un pic mai lent... diferenta dintre cele doua ar trebui sa fie nesemnificativa (as estima undeva la 10% in favoarea iPad Air). Este si motivul pentru care Apple la ambele iPad-uri spune clar "Up to 10 hours of surfing the web on Wi-Fi, watching video - Up to 9 hours of surfing the web using cellular data network".

    Datorita nebuniei legata de faptul ca productia la iPad Mini cu Retina a fost lovita de probleme mari (incepand de la ecran si terminand cu bateria), cei care aveti probleme si nu vedeti mai mult de 10 ore pe un astfel de device, va recomand sa mergeti sa-l schimbati la Apple. Sunt oameni care se plang de faptul ca au aceasta problema. E posibil ca si al tau sa fie asa DeathWings.

  5. #25 SP
    Member AndyTiME's Avatar
    MonkY apropo de CPU, de A7X se mai aude ceva sau se va sari direct la A8 ?

  6. #26 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In momentul de fata nu exista decat speculatii pe tema urmatorului CPU. Cred ca nici macar Apple nu stie daca se va merge pe Samsung sau TSMC - daca va amintiti si in cazul lui A7 mai toti specialistii au spus ca TSMC a preluat contractul pt. SoC-urile Apple, si cu toate acestea, tot Samsung a castigat (se pare ca TSMC nu facea fata productiei). Ce se stie aproape sigur este ca urmatorul pas va fi trecerea la 20nm (A7 fiind la 28nm).

    Acum insa, totul tine de intentia Apple de a lansa cu adevarat acel iPad Pro... Daca pentru urmatorul iPhone 6 nu vad sa fie necesar mai mult de un A7 imbunatatit (e suficienta trecerea la 20nm si cresterea frecventelor, eventual o memorie mai rapida si se atinge usor un 2x speed) , pentru iPad Pro s-ar putea sa vedem o adevarata schimbare (primul procesor Apple quad core - exista zvonuri ca in teste s-ar afla unul cu 5 core-uri). Mai ales daca se va dori sa fie prima tableta care sa faca tranzitia dintre iOS si MacOS.

    Oricum anul acesta sunt sigur ca vom vedea o schimbare de directie la Apple (in ceva "altfel")... e singura modalitate prin care pot sa ramana "ahead of the pack", avand in vedere viteza cu care mai toti competitorii scot smartphone-uri si tablete pe banda rulanta. Stabilitate au, calitate au, AppStore-ul e demential...

  7. #27 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Hmmm..cred ca si-a rvenit bateria . Adevarul e ca atunci cand am pus primele poze era doar primul ciclu de incarcare din viata bateriei.

    imageuploadedbytapatalk1389645869.589617.jpg

  8. #28 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Asta mai e bun? Ma atrage parca mai mult asta mic
    http://www.altex.ro/apple-ipad-mini-...7-9-space-gray

  9. #29 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Am mutat pe topicul lui Mini Retina.

    Daca esti convins de marime e foarte ok. Este echivalentul lui Air 1 doar cu ecranul mai mic.

  10. #30 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    E ok? Are ceva probleme cu ecranul? Mini Retina 2 parca ar avea probleme, așa am citit. Asta e ultima întrebare, stiu ca voi ați mai testat

  11. #31 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Nu sunt probleme, doar ca e ceva mai "sters" decat la Air 1 din aceasi generatie. Eu unul nu am fost deranjat, PPI-ul mai ridicat pentru mine a fost destul incat sa zic ca e un compromis ok.

  12. #32 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eu sincer nu-ti recomand sa iei ceva asa vechi, deja. Intr-adevar, intre el si Mini Retina 2, singura diferenta e touch ID-ul, dar iti recomand sincer sa mai astepti app 3 luni. Iese Air 3 si Mini Retina 3 (sau cum se vor numi) si-ti poti lua Air 2 la pret mai bun. Si macar o sa ai 2GB RAM cu care vei sta linistit 2-3 ani.

    Asa, cu 1GB, deja te limitezi rau de tot, ca in max 1-2 ani nu vor mai functiona multe lucruri pe 1GB.

    Eu stiu ce zic. Am iPad 2 de cand a iesit, merge pe 5 ani deja si cu 512 MB RAM nu prea mai pot sa fac mare lucru. Doar jocuri mai vechi sau 2D si multe aplicatii de editare foto/video imi crash-uiesc incontinuu.

  13. #33 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Air 1 nu are touch ID, iar Mini 3 e de fapt Mini 2 cu touch ID. Daca vrea marimea asta in momentul asta Mini 2 e cea mai buna varianta. Cele noi apar in octombrie, mai sunt luni bune pana atunci.

  14. #34 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar

    iPad Mini Retina

    Am eu ipad mini retina si este perfect pentru mine si pana acum nu vad nicio limitare si dpdv al HW este exact ca retina 2. Si ce spui tu razvan cu maxim 1-2 ani se pare putin tras de par sincer cand vorbim de un produs apple. Acum depinde daca vrei sa mai astepti sa vezi ce vor aduce noile ipaduri. Imho nu merita asteptarea daca ai gasit la un pret bun si te avantajeaza marimea mai mica. Eu il folosesc mult on the go si este perfect ecranul pentru asa ceva si am colegi care se chinuie putin cu un ipad normal cu transportul.

  15. #35 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai da, dar deja vor baga functii ce vor merge pe terminale cu 2GB RAM (vezi split screen-u si PiP). Si probabil o sa vreti si aceste functii, daca tot bagati niste bani intr-un produs Apple.

    Parerea mea. Eu astept pana la anu, imi iau 6S si vad dupa aia daca reusesc sa-mi iau si Air 3. Si macar stiu ca n-am treaba 2-3-4 ani.

  16. #36 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    in modul acesta tot vom astepta inca 4-5 luni ca se scoate un produs mai bun. fiind un produs apple nu se devalorizeaza asa mult si daca il ingrijeste il poate vinde peste 10 luni, cand va ajung retina 3 la un pret foarte bun, avand in vedere ca va avea si garantie. eu cel putin asa ma gandesc sa fac daca de data aceasta va merita trecerea la un produs mai nou.

  17. #37 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Nu neaparat. Gandeste-te ca au stat cu 1GB Ram 3 ani. Sigur la fel vor sta si cu 2. Si odata la 3 ani mi se pare chiar ok sa-ti schimbi iPhone si iPad (daca le ai pe ambele). In niciun caz la 1 an.

    Eu ti-am zis, inca sunt incredibil de mirat de faptul ca iPad 2-ul, luat absolut day one, inca duce app 12h de folosinta si inca pot sa fac (cu putin waiting) cam orice am nevoie, mai putin pe partea de gaming.

  18. #38 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din punctul meu de vedere un iPad Mini nu merita decat daca te intereseaza mai mult portabilitatea (dimensiuni mai mici, greutate mai mica, ecran mai mic). Daca vrei productivitate, gaming, te uiti la filme, say no to Mini.

    Pentru cineva care are un iPhone 6 Plus, un Note 4 sau un alt phablet, un iPad Mini mi se pare aproape useless.

    Un combo interesant e atunci cand ai un iPhone 5/5S si vrei portabilitate maxima. Atunci un Mini se potriveste manusa.

    Pacat insa ca la ultima iteratie n-au mai imbunatatit performantele, dar cu siguranta pana la sfarsitul lui 2015 vom avea un Faster Mini

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Similar Threads

  1. Replies: 15 Last Post: 22-10-2014, 10:01
  2. Replies: 15 Last Post: 23-10-2013, 15:50
  3. Replies: 95 Last Post: 11-11-2012, 13:03
  4. Retina iPad Wallpapers By MonkY in forum Apple
    Replies: 4 Last Post: 27-05-2012, 22:43

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts