Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 13 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 20 of 256

Thread: iPad 5 - iPad Air

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    iPad 5 - iPad Air

    Intrucat au inceput sa apara zvonurile despre noua tableta de la Apple, cred ca este momentul sa pornim si noi un thread pentru iPad 5. Postati aici va rog toate cele (inclusiv zvonuri) legate de noua tableta. Cu mentiunea ca este posibil ca nici macar sa nu se numeasca iPad 5 (parca vad iPad 4S sau iPad 4 Mini)...

    Primul zvon vine de la Jeremy Horwitz care intr-un raport despre urmatorul iPad spune ca acesta este mai mic decat isi imagineaza cineva ca ar putea fi un device cu un ecran de 9.7". Practic marginile in portrait mode sunt chiar mai mici decat la iPad Mini (sau da impresia aceasta datorita dimensiunii mai mari fata de Mini)... iar in partea de sus si jos de-abia este spatiu pentru camera si Home Button. In felul acesta, iPad 5 va fi in "tema" lui iPad Mini si iPhone 5.

    Cel de-al doilea zvon ne vorbeste despre faptul ca este si mult mai subtire, probabil datorita noului ecran de tip IGZO. Datorita consumului acestuia mai redus de curent, e posibil ca si bateria sa devina mai "slim".

    Iar cel de-al treilea, care deja nu mai este zvon... este faptul ca in sfarsit vom vedea 128GB! Deja in iOS 6.1 Beta 5 (si Beta 3) au fost gasite linii de cod unde se pot vedea clar device-uri Apple cu 128GB. Si cine e mai potrivit pentru acest upgrade daca nu iPad 5?!?

    Desi un zvon de anul trecut legat de iPad 5 preconiza o lansare in Martie 2013... se pare ca s-a "rectificat" si ar trebui sa vedem noul iPad 5 prin Octombrie 2013. Phew... cei cu iPad 4 cred ca deja au inceput sa-si faca niste calcule, nu-i asa?

    Mai jos aveti un mockup (by Falco) si un screenshot din iOS 6.1 Beta 5.
    Attached Images Attached Images ios_family_2013.jpg ios-6-1-beta-5-128gb.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member huber's Avatar
    Mie sincer mi se pare o prostie ce face Apple sa scoata un ipad la 3-6 luni si se pare ca la fel o sa faca si cu iphone.... asta se intampla cand scad actiunile .
    On
    FOTO Zvonosfera Apple se măreşte cu noul iPad. Carcasa viitoarei tablete împrumută designul iPad Mini | adevarul.ro

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Well, eu cred ca se "muleaza" dupa piata. Samsung scoate la fiecare 2-3 luni si se pare ca-i merge bine (la smartphone-uri, la tablete, not so much!).
    In plus, luam ca exemplu varianta tocmai lansata de iPad 4, cea cu 128GB. Era normal sa o lanseze, pentru a se "lupta de la egal la egal" cu Windows Surface Pro cu 128GB. Bine, nu prea e de la egal, cu Surface-ul care are din start 45GB ocupati

    Mai mult, pe mine nu ma deranjeaza... pentru ca nu ma obliga nimeni sa upgradez la fiecare 3-6 luni. Toate jocurile si aplicatiile merg bine merci chiar si pe iPad 2... care are totusi ceva "vechime". Insa daca vreau sa am "the fastest & the best", macar sa am optiunea asta.

    P.S. Asta doar cu conditia sa nu vad refresh-uri minore... Adica n-as upgrada doar pentru faptul ca au pus o camera foto mai buna. No way. Insa cand imi vii cu 2x cpu speed, 2x gpu speed, spatiu de stocare dublu, cu 30% mai usor sau chestii de genul... atunci zic bravos. N-am ce sa comentez

  4. #4 SP
    Senior Member huber's Avatar
    Personal tocamai ideea aceea de putin si bun decat mult si prost imi placea la Apple , aici nu ma refer la calitatea produselor ci la cantitatea lor, chiar nu prea stiu ce are in plus ipad 4 fata de ipad 3 in afara de o memorie mai mare .

    Inca un lucru ce cred ca o sa ma deranjeze este faptul ca probabil tot preturile premium o sa fie ( macar daca ar reduce mai mult pretul la produsele inferioare) , asta ramane de vazut pe viitor.

    Cat despre ultima ta ideea MonkY sunt de acord cu tine ce asi mai adauga ar fi un schimb de design .

  5. #5 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by huber View Post
    Mie sincer mi se pare o prostie ce face Apple sa scoata un ipad la 3-6 luni si se pare ca la fel o sa faca si cu iphone
    +1

    Cum zicea un tip destul de recent: my new ipad is the old new ipad...

  6. #6 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Sunt curios totusi daca o sa scada preturile, si modelul de 64GB va costa cat cel de 32GB si tot asa. In cazul asta ar putea renunta la modelul de 16GB care oricum e mult prea putin.

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by huber View Post
    Personal tocamai ideea aceea de putin si bun decat mult si prost imi placea la Apple , aici nu ma refer la calitatea produselor ci la cantitatea lor
    Atata timp cat isi mentin calitatea... pe mine nu ma deranjeaza si cantitatea. Si oricum, trebuie sa faca ceva, pentru ca sunt cam in cadere libera (pe bursa), desi culmea... la vanzari au stat al naibii de bine. Cu alte cuvinte, lumea cere altceva. Si daca nu vor livra si vor merge tot asa, in cativa ani Apple va deveni noul Microsoft (sau Nokia)
    Quote Originally Posted by huber View Post
    chiar nu prea stiu ce are in plus ipad 4 fata de ipad 3 in afara de o memorie mai mare.
    Pana ieri, iPad 4 nu a avut niciun fel de memorie mai mare. De-abia ieri au lansat varianta cu 128GB... pana acum atat iPad 3 cat si 4 au avut 16, 32 si 64GB. Diferenta era data de:
    - cpu A6x (de 2 ori mai rapid)
    - gpu mai rapid (de 2 ori)
    - camera frontala de la 0.3Mpx la 1.2Mpx
    - Lightning conector
    - better WiFi (dual-band)
    - atat
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    Cum zicea un tip destul de recent: my new ipad is the old new ipad...
    Nu e oare valabil cam la tot ce ne cumparam in ziua de azi? Masina mea e o vechitura la un an de la achizitie, placa mea video e istorie dupa 6 luni, HDD-urile mele sunt obsolete pe langa SSD-uri, smartphone-ul meu care era cel mai tare Android acum 6 luni, de-abia am reusit sa-l dau la jumatate de pret... atat de "slab" e. Asta este, traim in era vitezei... dar trebuie sa tinem cont si de faptul ca nu ne obliga nimeni sa achizitionam ultima nebunie. Prin urmare, de ce ar conta pentru mine daca lanseaza un nou produs la fiecare 6 luni? Pentru ca oricum nu-mi permit sa-mi schimb decat la 12 luni or more... Las lucrurile sa evolueze, si aleg ce imi place si ce-mi permit. That's how life works...

  8. #8 SP
    Senior Member huber's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    - cpu A6x (de 2 ori mai rapid)
    - gpu mai rapid (de 2 ori)
    - camera frontala de la 0.3Mpx la 1.2Mpx
    - Lightning conector
    - better WiFi (dual-band)
    - atat
    Eu consider ca toate astea puteau fii puse pe ipad 3 (new ipad) inca de la lansare , dar in fuga lor disperata ce au zis , hai sa mai asteptam cateva luni si sa facem upgrade la ipad 4 (lucru care personal nu mi se pare corect ,in primul rand pt clienti , e o opinie propie )

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    huber, eu cred ca lucrurile sunt un pic mai complexe de atat. Cred ca pur si simplu nu puteau fabrica suficiente A6X-uri pentru a se incadra in timeframe-ul de lansare la iPad 3. Trebuie sa luam in calcul si perioada de testare, cat dureaza shipmentul la atatea zeci de milioane de componente... si tot asa. Din contra, nu iPad 3 cred ca a fost grabit, ci iPad 4. Puteau sa-l lanseze acum in Martie (inclusiv in varianta cu 128GB), si cred ca ar fi avut mai mult de castigat (inclusiv fata de proprii clienti, care s-au trezit prea repede cu un refresh).

    Oricum, vom avea anul acesta dovada clara a modalitatii de lucru spre care se indreapta Apple. Daca pana la jumatatea anului (poate chiar Martie) vom avea un iPad 5, atunci e clar ca si-au stabilit termenii astia de lucru, care poate sunt prea rapizi pentru ce eram obisnuiti. Daca insa se va lansa iPad 5-ul in a doua jumatate a anului (Octombrie), atunci inseamna ca si-au dat seama ca sunt prea "rushed" si s-au intors la vechiul mod de lucru. Only time will tell...

  10. #10 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Foarte bine. Eu zic sa scoata iPad-uri lunar,cat de mici cu putinta,iar iPhone-urile sa fie cat Galaxy Note-urile,ca pana la urma,asa sta treaba si in ograda vecina.

    Monky,eu unul vreau un singur produs pe an,unul fabulos,mindblowing,exact ca pana la inceputul lui 2012. Foamea asta disperata de bani care ia masca unei-asa zise diversitati e cel mai prost lucru la care putea Apple sa recurga.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Firezu: eu sincer mi-as dori un singur produs pentru 4-5 ani (ca la console)... dar din pacate, nu eu am facut legea lui Moore. Si cum totul e dictat de evolutie si de marketing... cine nu se aliniaza la cerinte, moare. Uita-te la cum cade Apple pe bursa in ultimele luni (in timp ce Samsung creste). Daca nu vin cu ceva care sa fie conform cererii, Apple continua sa cada (desi in vanzari stau destul de bine). Si daca se intampla asta, e posibil sa nu mai vezi niciun produs "fabulos, mindblowing", pentru ca nu-si vor mai permite.

    Oricum, anul asta e 90% certitudine faptul ca iPad-ul 5 va trece la un design asemanator cu cel de la iPad Mini. Mai exact, margini mai subtiri in portrait mode, lucru care i-ar aduce probabil o reducere a greutatii cu 10-15%. Un ecran de tip IGZO ar mai aduce un 5% reducere la greutate si probabil 20-30% extra life la baterie. Insa cum aproape sigur vom avea un CPU/GPU mai rapid, ce se castiga prin ecran, se va pierde probabil prin puterea de procesare. Vom mai avea cu siguranta spatiu de 128GB si desi chiar cred ca e exagerat, s-ar putea sa treaca la 2GB RAM (mai mult ca sa fie in "tendinte" decat faptul ca ar avea nevoie iOS-ul de asa ceva).

    Eu sper sa introduca ideea aceea de "fingerprint button"... M-ar salva de o groaza de momente aiurea in care stau sa introduc parole...

    In rest, la iPad nu prea vad ce alte nebunii sa se intample... pentru ca in afara de un refresh si optimizari hardware, totul tine de iOS. Poate, cine stie... se mai face inca un pas in directia pe care si-o dorea Steve Jobs: bridge-ul intre iOS si MacOS...

  12. #12 SP
    Member Mythul's Avatar
    Sincer upgrade-ul mi se pare cam slabut.
    Daca nu va avea niciun killer software app de ce ar upgrade cineva de la un iPad 3 / 4 la iPad 5 ?
    Bine poate pt viteza si un design putin mai frumos, dar ma indoiesc ca asta justifica $500.

  13. #13 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pai nu pentru upgrade, pentru cei care nu au tableta, sau au una cu Android. Daca va fi la fel de subtire ca si iPad Mini si ceva mai puternic, eu sigur il iau. In sfarsit ar avea sens pentru mine care nu am putut accepta cresterea in marime de la iPad 2 la iPad 3/4 (si chestia cu incalzitul constant).

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Teoretic, daca se mentin "zvonurile", cam asta ar trebui sa fie diferenta. Me like it! Mai ales ca se reduc si dimensiunile si greutatea, fara a pierde diagonala
    Attached Images Attached Images ipad4_vs_ipad5.jpg

  15. #15 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar
    Nu imi place ca are iconitele in acelas loc ca Ipad-ul 4 .Nu vad evolutia de la 4 la 5 )
    Just kidding ,e demential asa slim.

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca ar fi dupa mine, as face si marginile de sus/jos (in portrait mode) mai mici... Insa ma indoiesc ca se va intampla acest lucru. Apple tine la design-ul "liniei", si asa cum este iPhone5-ul, iPad Mini, tot asa va merge si iPad-ul 5. Asta daca nu cumva iar fac o "schimbare de macaz". Desi ma indoiesc ca acest lucru se va intampla anul acesta.

  17. #17 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eu sper doar sa renunte odata la butonul home. In rest, daca va arata ca iPad Mini...

  18. #18 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Eu sper doar sa renunte odata la butonul home. In rest, daca va arata ca iPad Mini...
    Chiar daca avem multi-gestures & co in ziua de azi, eu unul sper ca Apple sa nu renunte niciodata la butonul hardware (fie el Home sau sub un alt nume). Din partea mea pot sa-l repozitioneze, miscsoreze... ce vor ei, dar nu care cumva sa-mi faca precum la Android si sa ma lase fara buton, sa fiu nevoit sa stau cu "traybar" pentru orice operatiune legata de meniuri.

    Mai mult, butonul de Home nu deranjeaza pe nimeni... e atat de bine pozitionat pe iPad ca este aproape imposibil sa-l apesi din greseala. Prin urmare, de ce sa renunte la el? Joaca-te cu un Nexus 7 sau Nexus 10, sa vezi ce annoying e faptul ca nu ai acel buton de Home...

  19. #19 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pe iPad ai gestures, ce sa mai faci cu Home button?

  20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Pe iPad ai gestures, ce sa mai faci cu Home button?
    Imi vin doar cateva lucruri in minte... lucruri pe care probabil nu le vei putea inlocui cu gestures, sau daca o vei face, vor transforma lucrul pe iPad intr-un "calvar". Let's see:

    HOME + Power = Force Reset (cum faci asta din gestures? eventual cand se blocheaza sau nu ai acces la iOS? sau atunci cand Power On/Off nu merge?)
    DOUBLE HOME = Task Manager (hai ca daca ai jailbreak il rezolvi - daca nu, aleluia)
    LONG PRESS HOME = Siri, Search/whatever
    HOME = imi deschid cu el iPad-ul de fiecare data. Fara el, va trebui sa stau sa caut butonul de power
    TRIPLE HOME, HOME + VOL UP, HOME + VOL DOWN = le poti asigna daca ai jailbreak. Fara un singur buton, pierd 3 "shortcut"-uri extra

    Repet, experienta pe o tableta Android si pe un stick cu Android pe care il am acum pe TV... fara acel buton de Home si cu bara aia nenorocita e un chin si nu vreau sa vad vreodata asa ceva pe iOS. Daca se va intampla asta vreodata (desi ma indoiesc profund, mai ales ca umblau ceva zvonuri cum ca Apple vrea sa faca acel buton sa devina biometric scanner), imi voi cumpara un Surface. Macar ala are buton (chiar daca nu-i hardware). Amen!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 13 1 2 3 11 ... LastLast

Similar Threads

  1. iPad 6 - iPad Air 2 By MonkY in forum Apple
    Replies: 179 Last Post: 08-04-2017, 15:08
  2. Replies: 15 Last Post: 22-10-2014, 10:01
  3. Replies: 15 Last Post: 23-10-2013, 15:50
  4. iPad 3 & iPad 4 - The New iPad By MonkY in forum Apple
    Replies: 995 Last Post: 10-09-2013, 17:26
  5. Replies: 0 Last Post: 21-06-2011, 02:33

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts