Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 21 to 40 of 58

Thread: nVidia lanseaza o consola portabila cu Tegra 4: Project Shield

1. #21 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Hmm... in prezentare daca ai observat, au testat 2 jocuri de Android in 4K...
    Nu stiu de ce, dar nu sunt deloc imprsionat. Sunt mai mult ca sigur ca acele jocuri sunt doar upscaled. Si oricum, chiar daca nu sunt, eu tot sunt de parere ca faza cu 4K este un feature de luat ochii, complet inutil si probabil va fi folosit in proportie de 0. ceva de oamenii din cei care vor cumpara asa ceva.

2. #22 SP
    Senior Member tray's Avatar
    Pe mine sincer nu ma intereseaza 4k pe un ecran asa mic, iar televizoarele sunt prea scumpe si fara utilitate. (Pentru MINE)

3. #23 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Dupa cum arata cred ca o sa coste foarte mult.
    Si ca streaming-ul sa mearga ca lumea iti trebuie un Nvidia GTX + PC foarte performant.

Si pana la urma jocurile conteaza.
    Daca treaba merge tot asa cu jocurile de pe Android, atunci nu o sa fie de foarte mare folos.

4. #24 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tray View Post
    Pe mine sincer nu ma intereseaza 4k pe un ecran asa mic.
    Ecranul e 720P, nu 4K. 4K scoti via HDMI, iti dai seama.

Guys, nu e neaparat ideea ca scoate 4K si ne luam toti acum TV-uri de mii de EUR. Ideea e ca poate (deci inseamna ca ruleaza in 1080P foarte bine), si ca se "impinge" un pic piata. Pentru ca daca nu iesea niciun device de genul asta, TV-urile 4K ar fi fost asa... un fel de diamant pe care nu si-l permite/vrea nimeni. Acum ca avem device-uri care pot, e alta viata. Ganditi-va acum la faptul ca exact ce poate Shield-ul asta, cam asta va fi puterea de pe majoritatea tabletelor si smartphone-urilor de anul acesta. Si nu e putin deloc, zic eu.

Mai mult, e un lucru bun ca-i impinge automat pe toti ceilalti (Sony, Microsoft, Intel, AMD, Apple), pentru ca au ridicat pragul. De obicei Apple impunea praguri de genul asta. Acum iata ca si nVidia poate (ganditi-va ca totusi este doar al doilea lor procesor "all-in-one"). De fapt, asta cred ca a si fost ideea la nVidia. Sa arate ca ei pot! Sincer mi-ar place ca si AMD sa intre in scena asta... pentru ca Intel oricum e deja "pe vine"...

P.S. Oricum, presupun ca stiti cine va fi cel mai fericit pentru Tegra 4, nu? Microsoft... in sfarsit poate sa puna Windows RT pe ceva mai potent

5. #25 SP
    Senior Member tray's Avatar
    E cu 2 taisuri asta cu impinge piata.
    Sa nu uitam te Sega, care a avut tehnologie mult avansata peste ce exista la timpul ala si aproape au devenit falimentari.

6. #26 SP
    Senior Member Madk91's Avatar
    HOLD UP!

Deci...asta nu e o consola portabila???
    E doar un fel de maneta gen Wii-U??...
    Brusc mi-a scazut interesul...

Singurele motive pentru care sustin aceasta asa zisa consola, sunt Steam si Gaben! :X ...also... ganditi-va cum ar fi ca exclusivitate pentru consola asta sa fie Half Life 3...daca se adevereste...I'm sold!

7. #27 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Madk91 View Post
    HOLD UP!

Deci...asta nu e o consola portabila???
    E doar un fel de maneta gen Wii-U??...
    Brusc mi-a scazut interesul...
    Oare o fi citit cineva postul meu de la cap la coada? Filmele cu demo-uri de ce le-am pus, nici eu nu stiu
    Nu, nu este "maneta"... e o consola portabila care pe scurt poate face 3 mari chestii (pe langa altele):
    1. Sa ruleze orice aplicatie si joc Android
    2. Sa ruleze orice joc din TegraZone (jocuri optimizate pt. Tegra 3 si 4)
    3. Sa faca streaming la jocuri de pe orice placa video GeForce (via The Big Picture/Steam sau jocuri optimizate pt. asa ceva)
    Toate cele 3 le poate face fie pe ecranul sau de 5" (720P), fie via HDMI pe orice TV (upto 4K). De unde s-o intelege de-aici ca e o "maneta", sincer nu stiu...

8. #28 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Tevatura mare cu 4K. Bun momentan doar la pub-uri sportive sau statii publicitare si de informare.
    In casa, de la 2-3m distanta, ca sa simiti cu adevarat rezolutia aia iti trebuie TV de la 55' in sus. Amator cineva ?!
    Sau poate vrea careva sa-si prajeasca retina si sa stea la un juma de metru de TV ca sa vada ce 4K are.

Si daca tot dau navala "sculele" astea de pot 4K poate vedem si ceva continut. Filme, jocuri, niscai emisiuni TV.

9. #29 SP
    Member Hitman's Avatar
    Facand o suma la tot ce ati spus voi...si daca ar fi sa coste 150-200E aceasta "consola" portabila, ca sa pot sa ii folosesc toate "bunatatile" ei trebuie sa imi schimb calculatorul, sa imi iau un tv UHD si sa sper la niste jocuri dedicate/optimizate 4k. Nu stiu de ce dar tind sa cred ca aceasta jucarie va trece cu brio pretul unul ps3 si pentru tot ceea ce poate sa faca, nu prea exista piata. Cum au mai spus cativa si inainte, singurul lucru pe care il vad bun este fortarea competitorilor de a scoate un produs nou.

LE: Este la fel cum a fost cu cei care si-au luat la inceput TV-uri HD....Au dat o caruta de bani ca sa vada TVR1 full HD si inca 3-4 canale. Si dupa atata timp noi avem 10-12 canale full hd, dar macar acum preturile sunt super ok.

10. #30 SP
    Member goguxxx's Avatar

Nu stiu daca a mai fost,dar ce dracu cauta ala de la Best Buy acolo nu stiu...poate il fac exclusiv la vanzare pt ei .

M-am linistit e asta Ryan Shrout | PC Perspective , au sponsorizare de la Best Buy .

11. #31 SP
    Senior Member Anderul's Avatar
    Great... Acum trebuie sa imi inlocuiesc iPhone-ul cu un S3

12. #32 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu altceva am realizat acum. La un moment dat arata performantele lui Tegra 4 comparativ cu competitia. E mai rapid cu mult decat Tegra 3, dar numai cu putin decat iPad 4. Pai in 6 luni la refresh-ul de la Apple sigur apare ceva mai rapid decat fostul procesor si va fi peste Tegra 4. Deja nu mai e mare lucru. Pe mine chiar nu ma impresioneaza cu nimic Tegra 4. Astia oare nu se prind? Si iar iese Apple in fata cu specs mai slabe dar performante mult mai bune. Optimizarea asta...

Stiu ca lui MonkY ii place ce am zis. Mie nu, dar e adevarat.

13. #33 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudyniuz: cine stie, poate nu e optimizat nici Tegra 4 cum trebuie. Au mai adus o tableta cu Tegra 4 la CES, si erau foarte stressati cu ea. Nu lasau pe nimeni decat sa faca streaming la filme, si atat. Nu tu apps, nu tu setari, nimic. Spuneau ca "nu e gata" si probabil nu vroiau sa se faca de ras. Deci e posibil sa vorbim doar de un chip de test momentan... Poate cand "va fi gata" o sa fie ceva mai performant. Sau poate din contra, vor fi nevoiti sa reduca frecventele sau timing-urile de memorie. Nu uitati ca totusi Shield asta are un ventilator inside (pentru cine nu a fost atent)! Care dupa spusele celor de acolo a intrat foarte rar in functiune, dar totusi... un ventilator intr-o portabila, nu suna prea bine!

Cat despre 4K, eu nu mai zic nimic... pentru ca vad ca se repeta istoria cu FullHD. Cred ca vreo 2 ani m-am batut cu lumea pe forumuri, si mai toti au sarit pe mine si mi-au scos ochii spunand si "argumentand" ca ei nu au nevoie de 1080P si 720P e arhisuficient, si ca nu se vede diferenta intr-o camera normala, pe un TV normal, la o distanta normala. Blah - Blah, if you ask me. E ca si cand ai zice avem degeaba camere foto in 25 Mpx, pt. ca ei nu oricum nu vad nimic peste 5 Mpx. Asa cum altii se pare ca nu vad nimic peste 2Mpx (1920 x 1080 = 2Mpx).

Cat despre Apple (si eventual Qualcomm, pt. ca Intel mai are de lucru - momentan vad ca ei s-au agitat sa scada consumul la Atom si i3-uri), sunt sigur ca acum tocmai ce au primit o noua "tinta". Imi imaginez ca daca atunci cand nu erau provocati au venit cu ceva de 2x mai rapid (vezi iPad 4), ce nebunie va fi acum cand au cu cine sa se bata.

Oricum ar fi, dupa CES (si inca nu s-a terminat), imi dau seama ca o sa fie un an "greu"... mai ales pentru buget

14. #34 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pe cat m-am contrat eu cu tine cand a aparut iPad 3, acum recunosc ca ai avut dreptate vizavi de rezolutie. Odata ce umbli cu asa ceva, nu mai vrei inapoi. Bine, din punctul meu de vedere iPad 3&4 au alte probleme. Dar pana la urma, nici nu inteleg de ce unii nu vor 4K? De ce sa nu vrei ceva mai bun. Si cu cat apare mai repede, cu atat o sa ajunga mai repede la preturi pe care sa ti le poti permite. Pana nu ajunge un TV cu 4K pe la 1000 euro nu cred ca ma voi apropia de el, dar cu cat apare mai repede la preturi mari, cu atat mi-l permit si eu mai repede.

15. #35 SP
    Junior Member codra's Avatar
    Eu nu cred ca viitoarele console de la sony si microsoft vor introduce jocurile 4k. Nu cred ca vor fi capabile din punct de vedere tehnic. Sincer, generatia actuala de console are standard 720p, nu 1080p. Ma refer la rezolutie nativa, nu upscale. Sa nu mai vorbim de jocurile care nu au nativ nici macar 720p. Sunt foarte putine jocurile care suporta nativ 1080p, aproape inexistente. Eu cred ca viitoarele console vor avea ca standard rezolutie nativa 1080p si 60 fps. Sa nu uitam ca multe jocuri actuale sunt mult sub 60 fps. Bine in specificatiile noilor console e posibil sa apara suport 4k, insa asta nu inseamna ca vom avea si jocuri la aceasta rezolutie. Oricum saltul din punct de vedere grafic sigur va fi, nu cred ca va fi la fel de mare cum a fost cel de la vechea generatie de console la actuala, dar va fi. Nu rezolutia este totul, degeaba joci un joc 4k daca e lipsit de detalii etc. . Mai bine un joc 1080p nativ 60 fps cu detaliile la maxim ( sa folosesc o expresie de pe pc . Sincer si eu imi doresc 4k si detalii si tot insa nu cred ca va fi posibil.

16. #36 SP
    Junior Member GoLd^'s Avatar
    Deja s-a aflat ca PS4 v-a avea si 2K si 4K...ma rog, se zvoneste

17. #37 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by codra View Post
    Sincer, generatia actuala de console are standard 720p, nu 1080p. Ma refer la rezolutie nativa, nu upscale. Sa nu mai vorbim de jocurile care nu au nativ nici macar 720p. Sunt foarte putine jocurile care suporta nativ 1080p, aproape inexistente.
    Cand te referi la "generatia actuala de console" presupun ca te referi la Xbox 360 si PlayStation 3 (Wii sau Wii U nici nu ar trebui luate in calcule, Nintendo e oricum "old school all the way"). Si daca te referi la Xbox 360 si PS3, tu esti constient de faptul ca vorbesti despre niste console care au un hardware si un design de acum 6-7 ANI ?!? Incearca te rog un exercitiu de imaginatie, si gandeste-te ce aveam acum 6-7 ani (mai poti chiar adauga un an doi, timpul necesar pentru development si research, plus fabricatie).

Asa, de fun, hai sa vedem ce aveam prin 2004-2005 Si tot de dragul comparatiei, sa vedem ce avem in 2013
    Android nu exista nici macar ca proiect! Android-ul a ajuns sa fie aproape in orice TV, tablet, smartphone
    Procesoarele de tip ARM erau chestii de nisa, la maxim 300Mhz, incapabile sa ruleze un divx 480P Acum au ajuns la 4 si 8 core-uri, la frecvente de peste 2Ghz, capabile sa ruleze 4K
    Nu aveam decat un singur BluRay player pe piata, si acela era un prototip (lansarea oficiala fiind in 2006) BluRay-ul a depasit DVD-ul, gasesti playere peste tot, ba chiar cu upscale-uri in 4K
    Televizoarele FullHD erau de neatins ca pret... era o minune daca reuseai sa-ti iei un HDReady! Acum un FullHD e o nimica toata si avem 4K-uri, 8K-uri, OLED, LED, 3D
    Apple nici macar nu lansase iPhone-ul (de-abia in 2007) Apple are deja un iPhone care in benchmark-uri probabil bate un PC din perioada 2004-2005
    In PC-uri de-abia aveam DDR2 la 266Mhz Acum avem in sisteme DDR3 la 2800Mhz si GDDR5 la 7Ghz
    WiFi-ul era o "minune" - deabia aveam 802.11g la 54Mbps Acum avem WiFi 802.11ac care se duce la 1.75Gbps
    Cuvinte precum clouding si streaming erau science fiction Acum si un smartphone de 50 USD are incluse servicii de clouding si face streaming
    2GB RAM DDR2 intr-un PC era "overkill" Acum cu aceeasi bani iti iei linistit 16GB RAM DDR3
    Aveam USB-uri la maxim 35MB/s Acum avem USB la 625 MB/s
    Luand in calcul faptul ca totusi consolele de la Microsoft si Sony vor sa fie pe piata pentru mai mult timp, asa cum la lansarea PS3-ului ni s-a parut o minune 1080P-ul si 3D-ul, asa si acum trebuie sa fie gandite "in avans", astfel incat sa tina 4K. Totodata, trebuie sa ne gandim si cum evolua piata tehnologica in 2005 si ce se intampla de 2-3 ani incoace (si asta pe perioada de criza).

Stiu ca nu va atrage chestia cu 4K asa cum se intampla la mine... insa eu va spun sincer de la inceput, ca daca Microsoft si Sony mai fac aceleasi greseli ca si la generatia anterioara, vor deveni niste fail-uri. Developerii se vor muta pe o piata mai dinamica, si unde nu sunt restrictii atat de mari (eu cand am auzit ca un developer la un arcade trebuie sa plateasca zeci de mii de EUR pentru a urca un update pe PSN, am ramas socat - acelasi lucru este complet gratuit la Android sau iOS).

Titlurile mari sunt inca pe console, insa cand o jucarie portabila ajunge sa aiba putere mai mare decat "piesa ta de rezistenta" (pentru al carei development ceri iarasi alte zeci de mii de eur pentru fiecare devkit in parte), ma indoiesc profund de faptul ca acei developeri vor prefera sa mearga asa.

Prin urmare, eu unul consider ca Microsoft si Sony nu au sanse decat daca vin cu niste "rachete". Ceva care sa para S.F. in momentul de fata (asa cum au fost si acum 6-7 ani), dar care sa reziste suficient pe piata. Ganditi-va cum s-a intamplat si la PS3 si Xbox 360, cand titlurile cu adevarat serioase au aparut la mai bine de un an de la lansare. No offense, dar deja intr-un an, cred ca o sa vedem o chinezarie ieftina de maxim 100 USD, capabila sa ruleze 4K.

18. #38 SP
    Junior Member GoLd^'s Avatar
    Mi-a placut aia cu `overkill`

19. #39 SP
    Junior Member codra's Avatar
    Da, progresul tehnologic nu poate fi pus la indoiala, insa eu imi mentin parerea. Eu nu cred ca noile console vor avea specificatii SF, ci cred mai degraba pe baza informatiilor care exista pana acum ca se vor baza pe tehnologia existenta pe raft. Despre PS3 xbox 360 chiar putem spune ca au venit cu inovatii. E vorba de cell in cazul ps3-ului (care s-a dovedit performant insa o tehnologie scumpa si cu o arhitectura complicata pentru developeri, astfel ca numai developerii 1st party au scos untul din el) si de xenos-ul xboxului care a introdus pentru prima data arhitectura unified shader, preluata ulterior si de placile video de pc. Tehnologia avanseaza mult intr-adevar, insa problema este ca sony si microsoft va trebui sa vina cu preturi competitive, specifice consolelor (desi eu personal as prefera sa platesc 100 de euro in plus pentru o consola mai performanta). Sunt pc-uri high-end care intampina probleme in jocurile solicitante la rezolutii foarte mari in cazul carora numai placa video costa mai mult decat toata consola.
    Daca facem o comparatie intre ps3, xbox 360 si pc-urile high-end din momentul lansarii lor cred ca acestea stau mai bine decat vor sta noile console fata de pc-urile high-end. Pana la urma si nintendo ce componente putea sa puna in wii u la pretul de 300-350 de euro, mai ales ca au optat si pentru acel controller, luand in considerare si vanzarea in pierdere a consolei si pretul mai redus al componentelor la o cumparare in masa. Au ales o placa video mai performanta in detrimentul unui procesor modest comparat la standardele actuale. E greu in cazul consolelor sa nu vina cu niciun compromis.
    Si eu sunt atras de tehnologie si repet, as plati mai mult pe o consola pentru a fi mai performanta, doar platim o data la 5-7 ani.
    In tech demo-uri deja exista 4k, cum e cazul granturismo: Gran Turismo 5 Tech Demo Will Show Off Crazy 4K Resolution - PS3 News . La fel este si cazul prolog-ului: Gran Turismo 5 Prologue Running At 240 FPS , 3840x2160 Resolution , care ar fi avut nevoie de 4 ps3-uri pentru a fi rulat. Daca o luam pur matematic ca noul ps va fi de x ori mai performant decat ps3 ar fi simplu, insa stim cu totii ca nu este atat de simplu. Vom vedea ce se va intampla.

20. #40 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast