Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 58

Thread: nVidia lanseaza o consola portabila cu Tegra 4: Project Shield

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    nVidia lanseaza o consola portabila cu Tegra 4: Project Shield

    Doar ce va vorbeam acum 2-3 zile despre faptul ca exista posibilitatea ca la CES-ul de anul acesta sa vedem noul chip Tegra 4 de la nVidia. Acestia insa, nu doar ca au venit cu un chip nou, ci cu o configuratie completa, intr-o consola portabila, denumita Project Shield. Consola respectiva este de tip open platform (nVidia specificand ca va lucra si cu Android si cu PC-ul - voi explica imediat cum realizeaza asta), are un ecran de 5" capabil sa afiseze 720P si bineinteles, este powered by Tegra 4.

    Acum, referitor la faptul ca va lucra si cu Android si cu PC... well, pe o parte SHIELD va merge cu un sistem de operare Android (nVidia chiar se lauda cu faptul ca este chiar un "Pure Android", pe care vor rula toate aplicatiile si jocurile din MarketPlace si TegraZone) iar pe cealalta parte, poate fi folosit ca extensie (client wireless) la orice PC ce are o placa video GeForce GTX (posibil via The Big Picture / Steam)! Ganditi-va la faptul ca de acum inainte veti putea juca pe consola portabila orice joc de PC (probabil vor exista anumite optimizari pentru SHIELD), insa nu stim insa daca va fi vorba despre streaming sau de o modalitate prin care jocul va fi si pe consola si pe PC, fiecare chip (Tegra 4 si GeForce) facandu-si propria treaba.

    Consola SHIELD se prezinta ca un full gamepad (2 joysticks, D-pad, 4 butoane ABXY, left / right bumpers, left / right analog triggers, butoane Start / Home / Back / Volume plus un buton nVidia) cu touchscreen (ganditi-va la controllerul WiiU sau PSVita).

    Noul display de 5" este denumit de nVidia ca fiind "Retinal Display", care la 1280 x 720 va avea practic 294 DPI (921,600 pixeli). "Inima" consolei va fi desigur Tegra 4 (un procesor quad core bazat pe ARM Cortex-A15 si un GPU cu 72 de nuclee custom - practic exact cum am anuntat acum cateva zile, de 6 ori mai puternic decat Tegra 3). Acesta va putea afisa inclusiv 4K Ultra High Defintion, iar panoul LCD denumit PRISM 2 se lauda cu faptul ca va consuma cu 45% mai putin decat generatia anterioara.

    Ca autonomie, nu ne sunt date cifre exacte, doar specificat "Tegra 4 provides hours of gameplay on a single charge". Banuiesc ca vom afla in curand si cate "hours" va fi capabil SHIELD-ul, mai ales ca respectiva consola este asteptata sa fie lansata in a doua jumatate a anului 2013. Despre preturi inca nu stim nimic, dar... stati aproape!

    P.S. Odata cu Tegra 4 cei de la nVidia au mai anuntat si modem-ul i500 Soft Modem, o solutie reprogrambila capabila de a fi utilizata in toate tipurile de retele. Acesta ar putea fi folosita inclusiv pentru LTE, fiind capabila sa proceseze 1.2 triliarde de operatiuni pe secunda (cu 40% mai rapid decat un chip de date conventional).

    Mai multe detalii aveti pe pagina oficiala: Articles : NVIDIA Untethers Gaming with Project SHIELD | GeForce

    Attached Images Attached Images nvidia_new_console_tegra_4_project_shield.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    Asta s-ar putea sa fie o lovitura sub centura destul de puternica pentru Vita & Ouya. Consola are potential mare, mai ales pentru ca e o platforma deschisa(ca soft ma refer).
    Pe langa asta sunt foarte curios cum de a gresit tipul numele consolei in timpul prezentarii - daca greseala a fost intentionata sau nu - si oare ce ascunde acel proiect? Oare sa fi fost un hint pentru o consola full size? Ma gandesc ca nvidia incearca sa joace mai puternic acum avand in vedere ca e posibil sa nu mai aiba parteneriate cu Microsoft sau Sony pentru noile console.

  3. #3 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Noul display de 5" este denumit de nVidia ca fiind "Retinal Display", care la 1280 x 720 va avea practic 294 DPI (921,600 pixeli).
    Pe bune ? Alta denumire mai inspirata nu au gasit ?

  4. #4 SP
    Senior Member OlBlueEyes's Avatar
    Sa citez un user "This thing is ugly, a mix of a joypad and a tablet. really useless.. why? nvidia create a world of stunning thing.. this is not"

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Am mai aflat ceva: Se pare ca vorbim de 5 pana la 10 ore de gameplay! Si 24 de ore de "High Definition Video"! Not bad! Sper ca sunt replaceable acele baterii (cu niste nebunii de 2700mAh, sunt sigur ca putem sa le ducem si mai sus)

    ---------- Post added 07-01-2013 at 01:10 PM ----------

    Si ceva mai multe filmulete legate de prezentarea celor de la nVidia:






  6. #6 SP
    Junior Member ilort's Avatar
    interesant, nu cred ca a mai vazut asa ceva...crap?

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by ilort View Post
    interesant, nu cred ca a mai vazut asa ceva...crap?
    Crap? Au incurcat-o rau de tot cei de la Sony si Microsoft (de Nintendo nu mai vorbesc)... daca nu scot ceva capabil 100% sa ruleze 4K!!!
    Deci piticania asta, e singura jucarie portabila din lume capabila sa ruleze jocuri in 4K. Si repet, e o portabila! Daca PS4 sau Xbox 720 nu vor face asta fiind "fixe", they will just fail.

    I really want this! Pun deja bani deoparte

  8. #8 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai tocmai asta e faza, ca nu e portabila in sensu in care suntem noi obisnuiti. E doar streaming wi-fi. Totul este procesat de PC/placa video din PC. E pe acelasi principiu ca Wii U. Pentru mine personal, este ceva complet neinteresant. In primul rand, pentru ca m-am obisnuit sa ma joc pe iPad si nu m-as putea obisnui sa ma joc pe ecranu ala mic un joc de X360/PC decat cu streaming pe un TV, ceea ce pot sa fac direct din X360/PC. 2nd pentru ca orice ar fi, e nevoie sa fie deschis PC-ul/X360/PS3 ca sa te poti juca "pe buda" pe ecranul ala mic.

    Daca intr-adevar ar fi fost randat in timp real de Tegra 4, chiar jos palaria. In cazul asta, este doar un alt gadget de care nu voi avea nevoie niciodata.

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    razvanrazy: Poti face streaming de pe The Big Picture (Steam) sau PC, dar totodata poti juca ORICE din TegraZone, fara sa ai nevoie de nimic. Plus jocurile clasice de Android, desigur... Cu alte cuvinte, e un "multicross platform", o chestie care pana acum nu a fost incercata de nimeni. Da, poate Project Shield in sine nu face cu ochiul tuturor (ca design ma refer), insa e un "pionier" pe partea asta. Sincer, astept cu nerabdare raspunsul celor de la Sony, Microsoft si... Apple

    P.S. In sfarsit, ceva peste iPad 4
    Attached Images Attached Images tegra-4-browser-time.jpg tegra-4-hdr.jpg tegra-4-modem.jpg

  10. #10 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Yo-ti inteleg entuziasmul, e ceva "nou", dar iti recomand sa nu-ti pui bani deoparte pt el. Mai asteapta cateva luni, pana la E3. Poate vom fi surprinsi cu altele, de la Microsoft sau Sony.

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Yo-ti inteleg entuziasmul, e ceva "nou", dar iti recomand sa nu-ti pui bani deoparte pt el. Mai asteapta cateva luni, pana la E3. Poate vom fi surprinsi cu altele, de la Microsoft sau Sony.
    Microsoft si Sony deja cred ca s-au intors la "drawing board" dupa anuntul celor de la nVidia. Deja fac calcule legate de 4K... calcule legate despre cum sa contracareze "Android + STEAM". Nu mai zic ca daca mai vin si cu aberatii gen "tag-uri pe jocuri pentru a omora piata SH", putem sa le aprindem si o lumanare.

    A nu se intelege gresit. Atat Sony, Nintendo cat si Microsoft vor detine in continuare IP-uri care fac bani, titluri exclusive care vor face sa li se vanda consolele. Asta insa nu este acelasi lucru cu succesul. Pentru asta, trebuie sa munceasca din greu... Iar pana la E3 (Iunie) mai e cale lunga...

  12. #12 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Bine, on the other hand, jucaria asta e buna pentru un lucru care nu mi-a trecut prin neuron pana acum. Iti poti lasa PC-ul pornit si sa te conectezi la un wi-fi la munca (sau 4G daca o sa suporte) si sa te joci ca un fel de OnLive, doar ca server-ul sa fie propriul PC. Not bad...

  13. #13 SP
    Member PayneKiller's Avatar
    Super misto proiectul si sper ca va costa mai putin decat PS Vita. Apropo MonkY, de ce mi-ai sters thread-ul cu acelasi subiect Il facusem inaintea ta

  14. #14 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu unul nu ma vad cumparand chestia asta. Nu imi place mini ecranul ala de 5" si pur si simplu nu ma atrage. Ma bucur insa ca tot apar tot felul de nebunii de genul asta. Asta inseamna ca avem mai multe optiuni cand alegem ceva, plus ca acum si Sony si Microsoft se vor gandi mai bine cand lucreaza la generatia viitoare. Nu o sa aibe scuza sa nu faca 4k si cred ca noile console vor avea acelasi impact la lansare din punct de vedere al performantelor asa cum a avut si generatia actuala (Nintendo excluded). Vom cumpara ditamai sistemul de PS4 care o sa fie peste Tegra 4 si orice de la Apple pentru ca altfel se va invechi imediat. La fel si pentru Microsoft.

    Pe cat nu ma intereseaza Project Shield, ma bucur ca ii obliga pe unii sa vina cu hardware serios.

  15. #15 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by PayneKiller View Post
    Super misto proiectul si sper ca va costa mai putin decat PS Vita. Apropo MonkY, de ce mi-ai sters thread-ul cu acelasi subiect Il facusem inaintea ta
    Daca va fi mai mult de 150-200$/EUR si-o iau rau de tot. Tine minte ca nu este si telefon.
    Mie personal mi s-ar parea mult si 100 euro.

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by PayneKiller View Post
    Apropo MonkY, de ce mi-ai sters thread-ul cu acelasi subiect Il facusem inaintea ta
    Sorry... acela nu era thread. Era un link. Daca te chinuiai si tu macar 2 minute sa scrii niste vorbe, ramanea acolo pe pozitie.
    Si stai linistit, ca nu ai inceput sa-l scrii inainte (incepusem cu 25 de minute inainte). Doar ca eu a trebuit sa ma uit la prezentare pentru a scrie ceva acolo, sa fac o imagine in Photoshop, sa gasesc cel putin 2-3 surse (pentru a ma asigura ca nu e un fake), si nu doar sa pun un link. Apreciez insa... pacat ca nu ai vrut sa o faci stire, aparea pe homepage si primeai tot "creditul".

    ---------- Post added 07-01-2013 at 03:46 PM ----------

    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Daca va fi mai mult de 150-200$/EUR si-o iau rau de tot. Tine minte ca nu este si telefon.
    Mie personal mi s-ar parea mult si 100 euro.
    Daca va fi singurul player 4K (mai sunt 2-3 pe piata care costa peste 3000 EUR), pot sa ceara si 500-1000 EUR, ca tot se va vinde. Cine are bani de TV 4K, sigur nu se uita la un "mizilic". Acum depinde daca este "for the masses", sau e mai mult asa, un "tech demo". Avand in vedere insa ca sunt legati de Steam cu al lor The Big Picture, sunt ferm convins ca va avea un pret decent.

    P.S. Slava Domnului ca nu este si telefon... am vazut oameni cu tablete la ureche, dar pana acum n-am vazut pe nimeni vorbind cu gamepadul pe strada

  17. #17 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eh, nu ar fi mare chestie. Ar fi un fel de Nokia Ngage
    Cat de 4k, o sa fie un "simplu" feature. Sa fim seriosi, cati au PC-uri destul de puternice sa ruleze un joc in 4K ? Sa nu mai spun de jocurile de android, care abea sunt in 720p.

  18. #18 SP
    Junior Member ilort's Avatar
    e ceva gadgetul asta, la pret am dubii.

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by ilort View Post
    e ceva dar cred ca prefer televizorul decat o maneta cu un ecran.
    Pai poti sa te joci pe TV fara probleme

    ---------- Post added 07-01-2013 at 04:19 PM ----------

    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Eh, nu ar fi mare chestie. Ar fi un fel de Nokia Ngage
    Cat de 4k, o sa fie un "simplu" feature. Sa fim seriosi, cati au PC-uri destul de puternice sa ruleze un joc in 4K ? Sa nu mai spun de jocurile de android, care abea sunt in 720p.
    Hmm... in prezentare daca ai observat, au testat 2 jocuri de Android in 4K...

  20. #20 SP
    Junior Member GoLd^'s Avatar
    Ceva imi spune ca cel putin SONY ( bine, sunt fan PLAYSTATION ), pregateste de ceva timp aceest 4K... nush dc... asa presimt... si tare mi ca nu ma insel...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Nvidia Shield Console By MonkY in forum Android
    Replies: 15 Last Post: 12-04-2016, 12:37
  2. Nvidia Shield Tablet By MonkY in forum Android
    Replies: 4 Last Post: 19-11-2014, 17:38
  3. nVidia Shield By Dant3 in forum Jocuri PC
    Replies: 21 Last Post: 12-11-2013, 13:16
  4. Replies: 11 Last Post: 31-07-2013, 15:52
  5. Replies: 7 Last Post: 07-01-2013, 02:43

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts