Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 11 of 11

Thread: Google vinde Motorola!

  1. #1 SP
    \ tudyniuz's Avatar

    Google vinde Motorola!

    Google a gasit un cumparator pentru Motorola. Desi abia ne-am obisnuit cu Motorola apartinand de Google, iata ca pleaca din curtea acestora. Chinezii de la Lenovo au ajuns la o intelegere cu Google pentru 2,91 miliarde de dolari. In urma vanzarii, majoritatea patentelor Motorola vor ramane la Google, in timp ce doar o mica parte vor ajunge la chinezi. Lenovo va plati 660 de milioane in cash, 750 de milioane in actiuni iar restul de 1,5 miliarde pe parcursul urmatorilor 3 ani. Larry Page, directorul general Google, a spus ca Lenovo are potentialul de a face din Motorola o platforma importanta pe piata Android. De asemenea, a precizat faptul ca in urma vanzarii, Google va putea sa se concentreze pe Android aducand inovatii si facand ecosistemul mai puternic.

    Google a cumparat Motorola in 2012 pentru 12,5 miliarde de dolari, dar au mentionat inca de la inceput ca sunt interesati in mare parte doar de patente. Pana acum, au mai vandut bucatele din Motorola, recuperand cel putin doua miliarde de dolari. Desi motivul achizitiei a fost destul de clar, pana acum acesta nu a ajutat Google atat de mult pe cat s-a sperat. Motorola a fost supra-evaluata de Google, care nu a avut incasarile dorite in urma achizitiei de acum aproape doi ani.

    Cei de la Lenovo au mai vrut sa patrunda pe piata din SUA anul trecut, cand au incercat sa achizitioneze Blackberry, insa nu au reusit. Cumpararea Motorola le va da un start mai bun decat cu Blackberry.

    Multi ne-am fi asteptat ca Google in sfarsit sa controleze atat partea de hardware cat si cea software si sa devina un jucator mai important pe piata.

    Ce parere aveti, vreti doar software de la Google sau va surade ideea unor dispozitive pur Google?
    Attached Images Attached Images motorola-new-logo.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Asta e genul de stire la care nu pot sa spun decat: WTH?!? Dar, la naiba... stick to software Google, si aia e!

  3. #3 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Trebuie sa recunosc ca dimineata, cand m-am trezit, nu ma asteptam sa aud stirea asta

    Pacat... fix cand scoteau produse interesante. Presimt ca or sa vina cei de la Lenovo cu skinuri peste skinuri si bloatware peste bloatware.

  4. #4 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Deci..... au cumparat Motorola pentru 12.5 miliarde $ si vand catre Lenovo pentru 2.91 miliarde$ ???? Pai restul de 10 miliarde valoreaza patentele ?? Ceva e putred pe aici ! Lenovo au cumparat recent divizia servere a IBM, acum Motorola, chinezii astia se extind nu gluma.. Asta pe langa faptul ca au deja divizie de telefonie mobila a lor.

  5. #5 SP
    Junior Member zyx1141's Avatar
    China are foarte multi bani acum care se devalorizeaza daca nu sunt investiti, e normal sa faca investitii altfel raman fara ei
    Normal ca patentele valoreaza mult, pt ca genereaza profit si dupa, pentru cine doreste sa le foloseasca. Prin pastrarea patentelor Google isi consolideaza pozitia din punct de vedere software, cu Android.
    Posibil sa fi vandut Motorola inainte sa ajunga la faliment, pt ca nu au experienta in hardware..iar cu telefoane gen Moto G tintesti doar spre clasa de mijloc...care nu schimba telefonu la 8 luni cum merge competitia...

  6. #6 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Quote Originally Posted by djleo666 View Post
    Deci..... au cumparat Motorola pentru 12.5 miliarde $ si vand catre Lenovo pentru 2.91 miliarde$ ???? Pai restul de 10 miliarde valoreaza patentele ?? Ceva e putred pe aici ! Lenovo au cumparat recent divizia servere a IBM, acum Motorola, chinezii astia se extind nu gluma.. Asta pe langa faptul ca au deja divizie de telefonie mobila a lor.
    Au cumparat mai mult decat divizia de telefoane mobile, respectiv ce au vandut acum. Firma a fost vanduta pe bucatele si pana acum...

    La un prim search, ar fi cam asa:
    * Motorola Mobility vandut pe 2.91 miliarde $
    * Motorola modemuri si set-top-boxes vandut pe 2.35 miliarde $
    * valoarea patentelor estimata la 6 miliarde $
    * un numar necunoscut de divizii si dispozitive au ramas propietatea Google (ex: divizia responsabila de proiectul Motorola ARA, inlusiv posesiunea proiectului)

  7. #7 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    In pachetul de patente au fost in jur de 20.000 de patente, dintre care doar 2000 ajung la Lenovo.

    Citisem insa altceva, Motorola are patente pentru diverse tehnologii importante ce tin de Wi-Fi si GSM. Dupa achizitie, Google a incercat sa blocheze niste telefoane in SUA si Europa pe baza patentelor respective insa nu a reusit. S-a dovedit ca nu au fost indeajuns pentru a obtine macar niste redevente. Practic, mai mult au pierdut cu achizitia Motorola.

    Au facut totusi niste aparate de calitate cu Motorola (X si G) si au bagat un pic frica in ceilalti constructori de Android, iar in felul asta au ajuns de curand si la un acord cu Samsung pentru a mai dilua putin din inegalabilul Touch Wizz.

    Eeh, sa fie intr-un ceas bun. Sa vedem odata Google Glass la 400EUR si gata

  8. #8 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Remember?
    Attached Images Attached Images sv205798.jpg 18951501_1_1000x700_motorola-kramer-pitesti_rev002.jpg moto20v31.jpg

  9. #9 SP
    Senior Member tudomih's Avatar
    Motorola au fost pionieri si temerari la inceput, asa cum a devenit Apple la inceputul anilor 2000.

  10. #10 SP
    is the man! trickz's Avatar

  11. #11 SP
    esbhrwvnjfkajhd SeikQ's Avatar
    Asta le mai trebuiau. Google sa concureze direct cu ceilalti producatori de terminale cu SO de la google. Ia vedeti ce au patit Microsoft cu Windows Phone. Au cam ramas singuri.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Google Play Store By MonkY in forum Android
    Replies: 6 Last Post: 16-03-2021, 21:26
  2. Motorola Moto G By Dant3 in forum GSM
    Replies: 16 Last Post: 25-01-2014, 03:59
  3. Motorola Moto X By trickz in forum Android
    Replies: 1 Last Post: 03-08-2013, 21:22
  4. Google a cumparat Motorola! By MonkY in forum Stories & Other News
    Replies: 7 Last Post: 17-08-2011, 15:42

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts