Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast
Results 61 to 80 of 89

Thread: PS4 Tech-Talk: Hardware heaven or hell?

1. #61 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Yeah right. Asa au zis si la PS3, ca vor fi ca la PS2... si primele luni, erau 70 EUR toate porcariile de jocuri.
    pai man acolo se poate explica prin prisma DVD vs Blu-ray (desigur DVD fiind mult mai ieftin ca un blu-ray) si se intelege cresterea pretului si este absolut normala. gandeste-te cat costa acum un blu-ray si cat costa la lansarea lui PS3, chiar daca pretul va ramane acelasi, profitul va creste putin (imo) .

2. #62 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    chipul folosit de PS4 va fi lansat si pentru PC, insa AMD va lansa o varianta mai "slaba" a chipului. detalii in articol AMD to sell a cut down version of Sony's Playstation 4 APU- The Inquirer
    Sony's decision to opt for AMD's x86 APU had left some commenting that the Playstation 4 is merely a console made out of commodity hardware, but given that AMD will be selling the commodity version of the chip minus Sony's technology, perhaps for the first time the industry can see just how much work console designers such as Sony, Microsoft and Nintendo do beyond the standard hardware available to consumers to squeeze out more performance. µ

3. #63 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by AndRewqp View Post
    pai man acolo se poate explica prin prisma DVD vs Blu-ray (desigur DVD fiind mult mai ieftin ca un blu-ray) si se intelege cresterea pretului si este absolut normala. gandeste-te cat costa acum un blu-ray si cat costa la lansarea lui PS3, chiar daca pretul va ramane acelasi, profitul va creste putin (imo) .
    Stai linistit. Intre 10 si 15 centi nu e o diferenta atat de mare incat sa se vada diferenta de pret in final. Daca-ti aduci aminte, disk-urile de PS2 chiar erau speciale, tratate cu un lac protector (care le dadea si culoarea aceea inchisa). Au renuntat la BluRay pt. a fi mai cheap
    Quote Originally Posted by AndRewqp View Post
    chipul folosit de PS4 va fi lansat si pentru PC, insa AMD va lansa o varianta mai "slaba" a chipului. detalii in articol AMD to sell a cut down version of Sony's Playstation 4 APU- The Inquirer
    Daca se va intampla asta (si de la AMD ma astept la orice), va fi doar un pas pana vom vedea emulatoare de PS4 pe piata (daca nu va fi cumva OS-ul direct spart si pus pe PC). Oh, ce-o sa mai rad atunci: "Pe ce te joci Uncharted 4?" "Pe PS4. Tu?" "Fraiere... eu ma joc pe AMD, cu dublu RAM, SSD & Co."

4. #64 SP
    Completionist Boghy02's Avatar
    . Oh, ce-o sa mai rad atunci: "Pe ce te joci Uncharted 4?" "Pe PS4. Tu?" "Fraiere... eu ma joc pe AMD, cu dublu RAM, SSD & Co."
    Esti belea Monky

5. #65 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    disk-urile de PS2 chiar erau speciale, tratate cu un lac protector (care le dadea si culoarea aceea inchisa).
    Eu stiam ca alea de PS1 erau asa...

Daca se va intampla asta (si de la AMD ma astept la orice), va fi doar un pas pana vom vedea emulatoare de PS4 pe piata (daca nu va fi cumva OS-ul direct spart si pus pe PC). Oh, ce-o sa mai rad atunci: "Pe ce te joci Uncharted 4?" "Pe PS4. Tu?" "Fraiere... eu ma joc pe AMD, cu dublu RAM, SSD & Co."
    Da, glumim, ne distram, dar daca merg pe x86 chiar exista o posibilitate mult mai mare sa apara un emulator care sa si mearga decent.

Quote Originally Posted by DanTe23 View Post
    Deocamdată vorbim discuţii, o sa vedem, important e ca majoritatea jocurilor vor apărea si pe ps3, iar diferenţa nu se justifică, jocurile pe ps3 nu arată rau.
    Da, clar, nu stiu de ce mai scot PS4... Nici jocurile de PS2 nu aratau rau. Si nici alea de PS1 nu aratau rau deloc. Ba chiar aratau foarte bine. La vremea lor, fireste.

6. #66 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    Eu stiam ca alea de PS1 erau asa...

Da, glumim, ne distram, dar daca merg pe x86 chiar exista o posibilitate mult mai mare sa apara un emulator care sa si mearga decent.

Da, clar, nu stiu de ce mai scot PS4... Nici jocurile de PS2 nu aratau rau. Si nici alea de PS1 nu aratau rau deloc. Ba chiar aratau foarte bine. La vremea lor, fireste.
    Asa e, diferenţa e colosala intre ps3 si ps4...de fapt care ps4, la interpretat ce spun alţi useri esti numărul 1

7. #67 SP
    Quote Originally Posted by DanTe23 View Post
    Asa e, diferenţa e colosala intre ps3 si ps4...de fapt care ps4, la interpretat ce spun alţi useri esti numărul 1
    O, da. Trebuie sa fii Einstein combinat cu Sherlok Holmes ca sa deduci diferenta dintre PS3 si PS4. Diferenta va fi similara cu aia dintre PS1 si PS2 sau aia dintre PS2 si PS3. Adica grafica mult mai buna pe ultima generatie. Cat de "mult mai buna" e greu de "cuantizat", in "poligoane" si "texturi" se poate masura, insa conteaza mai putin, important e ca va fi o diferenta substantiala care n-o sa poata fi negata de nimeni...

...decat daca ai dioptrii de -20 si te uiti la ecran fara ochelari.

Deci da, diferenta "va fi" colosala intre ps3 si ps4, nu am nevoie sa vad jocurile de ps4 ca sa realizez asta, nu am nevoie nici macar de specificatiile tehnice de la ps4. Ca doar tehnologia nu sta pe loc si Sony n-o sa bage tehnologie din 2006 in ps4, ca nu-s chiar cretini, nu? Vor folosi tehnologii actuale. Si developerii vor utiliza tehnologia aia.

Dar cu ce ma ocup eu, pierd vremea noaptea sa demonstrez ceva evident. Grrr....

8. #68 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Pana una, alta eu mi-as dori ca macar sa vad tabla de pe ea si dupa aia incerc sa aflu si cat de 'colosala' e hardware.
    De fapt as vrea sa vad, ca laudatori se tot strang la pomul asta si parca nu as vrea sa iau sacul degeaba cu mine.

9. #69 SP
    Ω Pira's Avatar
    Pe mine nu ma deranjeaza absolut nimic legat de PS4, doar ma bucur ca iasa. Nu ma intereseaza ce cipuri, diode si surubele folosesc, ideea e sa apara jocuri de calitate (noi serii), fiindca grafica high-tech sigur va fi.

10. #70 SP
    Banned darkpaul13's Avatar
    pana acum majoritatea isi doreau o arhitectura cat mai aproape de cea a xbox-ului(care la randul ei e foarte asemanatoare cu cea de PC si prin urmare mai usor de lucrat)..acum cand e arhitectura de PC nu e bine nici asa..ca se vor putea rula jocuri ps4 pe pc..

11. #71 SP
    x2z
    Senior Member x2z's Avatar
    +1

Eu ma bucur ca apare PS4, pur si simplu. Ca il sparg, ca se vor juca si pe calculator etc, ma intereseaza prea putin. Nimic nu se compara cu un joc in multiplayer, lucru de care nimeni din cei amintiti mai sus nu se vor putea bucura.

12. #72 SP
    Member Snake's Avatar
    Avand in vedere ca atat PS4 cat si noul Xbox vor folosi chip-uri AMD, am un feeling ca anul viitor AMD o va duce mult mai bine. Dar totodata nu pot sa nu ma intreb: oare va face fata AMD/Ati la un astfel de mass production?!? Ca la quality control nici nu vreau sa ma gandesc.

13. #73 SP
    Quote Originally Posted by Snake View Post
    Avand in vedere ca atat PS4 cat si noul Xbox vor folosi chip-uri AMD, am un feeling ca anul viitor AMD o va duce mult mai bine. Dar totodata nu pot sa nu ma intreb: oare va face fata AMD/Ati la un astfel de mass production?!? Ca la quality control nici nu vreau sa ma gandesc.
    Daca nu fac fata mai deschid ei o fabricuta in China, nu-i problema. Cat despre Quality Control... la procesoare si chip-uri video e foarte lejer de facut, nu e ca la software, bagi chip-ul intr-un socket, ii dai niste teste si gata (bine, e un pic mai complex, dar in mare cam asta e).

14. #74 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    O sa aibe multa bafta AMD acum de cand au pus mana pe console. In plus, majoritatea jocurilor de PC vor rula mai bine pe componente AMD pentru ca vor fi componente asemanatoare si pe console, si se vor optimiza mai bine. Bravo lor, asa sa fie. Sa fie cat mai multa competitie, doar noi avem de castigat din treaba asta.

15. #75 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cat despre Quality Control... la procesoare si chip-uri video e foarte lejer de facut, nu e ca la software, bagi chip-ul intr-un socket, ii dai niste teste si gata (bine, e un pic mai complex, dar in mare cam asta e).
    Deci de-aia mi-au dat mie atatea Xbox-uri RRoD... ca a fost lejer quality control-ul. Phew, m-am linistit.

16. #76 SP
    Deci de-aia mi-au dat mie atatea Xbox-uri RRoD... ca a fost lejer quality control-ul. Phew, m-am linistit.
    Ce are quality control-ul unui chip video cu implementarea respectivului chip pe placa? Eu vorbeam strict de chip-urile de la AMD, nu de cum lipeste Microsoft chip-ul pe placa de la XBOX si de ce racire ii ataseaza.

Daca Microsoft nu erau absolut complet retardati si lasau chip-ul ala mai aerisit (trebuie sa fii cretin rau de tot sa pui unitatea optica peste radiator) nu mai erau asa probleme. Fireste ca nici ROHS-ul n-a ajutat aici, dar deja astea-s alte discutii. Ideea e ca chip-ul AMD din XBOX 360 n-a avut absolut nicio problema, din punctul meu de vedere quality control-ul la AMD a fost de nota 10.

17. #77 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ce are quality control-ul unui chip video cu implementarea respectivului chip pe placa? Eu vorbeam strict de chip-urile de la AMD, nu de cum lipeste Microsoft chip-ul pe placa de la XBOX si de ce racire ii ataseaza.
    Are, pt. ca din cate am inteles au estimat TDP-ul prost, la care ventilatoarele de 70mm si radiatorul initial nu a facut fata. Bine, ca si Microsoft putea sa nu mearga pe mana lor si sa faca mai multe teste in-house, si sa stabileasca propriul lor TDP.
    Daca Microsoft nu erau absolut complet retardati si lasau chip-ul ala mai aerisit (trebuie sa fii cretin rau de tot sa pui unitatea optica peste radiator) nu mai erau asa probleme.
    Incorect. Si la PS3 daca stam si ne gandim, unitatea optica sta peste radiator/ventilator (e chiar mult mai "aglomerat" la PS3 Slim)... si cu toate astea, nu au fost problemele de la Microsoft.
    Ideea e ca chip-ul AMD din XBOX 360 n-a avut absolut nicio problema, din punctul meu de vedere quality control-ul la AMD a fost de nota 10.
    Vezi ca le cam incurci. Xbox 360 nu a avut niciun chip AMD in el (cel putin in primele revizii). A avut un CPU IBM (fara legatura cu AMD) si un GPU Ati (care la vremea respectiva inca erau in discutii cu AMD pentru a fi cumparati). Si au tot picat, pana au reusit sa scada de la 90nm la 65nm si mai apoi la 45nm, cand in sfarsit racirea a fost suficienta.

18. #78 SP
    Junior Member dinnukin's Avatar
    Salutare!

Am o întrebare apropo de conexiunile A/V ale PS4. Văd că au scos mufele analog. Pe PS3, eu folosesc pt video HDMI conectat la un proiector fără boxe și fără posibilitatea de a scoate audio, și pentru audio folosesc ieșirea analog, conectată prin RCA la boxe.

Voi avea vreo opțiune ca pe PS4 să conectez, similar setup-ului meu de acum, HDMI doar pt video și audio-ul într-un alt fel? Menționez că nu am o stație audio sănătoasă ca să pot conecta pe optical și în mod cert nu-mi voi permite așa ceva în curând. Există convertori optical - jack?

Mersi frumos !

19. #79 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Salut dinnukin si bine ai venit pe CG! Initial vroiam sa-ti spun ca poti face orice cu un receiver... dar am vazut nu vrei asa ceva. In principiu poti folosi un convertor de la SPDIF la RCA de genul acesta: Amazon.com: ViewHD Optical SPDIF/Coaxial Digital to RCA L/R Analog Audio Converter with 3.5mm Jack Support Simultaneous Headphone with Speaker Outputs: Electronics. Ai si imagini mai jos.
    Attached Images Attached Images convertor_audio_spdif_to_rca_input.jpg convertor_audio_spdif_to_rca_output.jpg

20. #80 SP
    Junior Member dinnukin's Avatar
    MonkY, mulțumesc foarte mult pentru răspunsul prompt! Să înțeleg că tot receiver-ul e soluția favorabilă... Mulțumesc oricum și de link, voi ști acum la ce să mă uit! Știi cumva ce receiver are un raport calitate/preț ok?

P.S. Bine v-am găsit !

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast