Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 32 of 47 FirstFirst ... 22 30 31 32 33 34 42 ... LastLast
Results 621 to 640 of 925

Thread: Ghid PlayStation 4

1. #621 SP
    Junior Member Krimevil's Avatar
    Salutari din partea unui recent posesor de PS4!
    Doresc sa mentionez ca am modelul 1216A, cel de 500GB cumparat la bundle cu Uncharted ND collection.
    Am o serie de intrebari pentru care m-am documentat inainte, dar nu am ajuns la un raspuns final.
    Acestea ar fi:
    1) In ceea ce priveste PS+ membership pentru un first time user, cum este cel mai eficient sa procedezi cu trial-urile existente? Stiu ca exista trials de 30zile (la taken king, etc.), 14zile (pe PS store) si 7 zile (la killzone, etc.). Se stacheaza aceste trial-uri? Daca se adauga membership de 1 an in timp ce trial-ul inca este valabil, se pierde durata trial ramasa si ramane doar anul cumparat?
    2) Un cont de RO si un cont de UK sunt considerate ca fiind in aceeasi regiune? Altfel spus chiar daca tara este diferita, pot sa cumpar de pe allromedia sau orice magazin, un membership pt UK si sa il adaug contului meu de RO?
    3) Spotify app functioneaza si cu un cont de RO sau numai pe US?
    4) Codul de 3 month membership din bundle-ul Uncharted, presupun ca este en-UK si poate fi aplicat unui cont de RO?
    5) Cum preferati sa procedati cu PS+? Ce cont folositi ca primary: US, UK sau RO? Pe ce cont adaugati PS+?
    6) Pt online shop folositi un cont de US/UK la care adaugati credit cu network cards? Sau folositi contul de RO pt ca permite achizitia cu card debit/credit romanesc? Also, presupun ca aceste achizitii se fac in principal de pe contul care are PS+ pt a beneficia de extra discount.
    7) Daca pt PS+ e de ajuns sa avem contul respectiv setat ca primary, pt a juca jocurile free "achizitionate" e valabil acelasi lucru? De exemplu, activez acum un trial de 14 zile pe RO, si iau jocurile de luna asta, luna viitoare decid sa trec pe un cont de US la care adaug un trial + 1 an membership. Daca vreau sa joc unul din jocurile de luna trecuta de pe contul RO, mai este posibil? Presupun ca sunt doua conturi separate, iar cel de RO se considera ca fiind inactiv, chiar daca am primary activ pe US, creat o luna mai tarziu.

Orice raspuns e binevit. Imi cer scuze daca e mult text, dar m-am gandit ca acest forum este singura mea sansa de a afla mai multe.
    Thanks!

2. #622 SP
    Senior Member raducucosmin's Avatar
    1) Trial-urile in general nu se aduna, alegi unul dupa care nu mai poti folosi alt trial code. sfatul meu e sa-l folosesti pe cel mai lung.
    dupa asta daca iti cumperi PS+ pentru 3 sau 12 luni, acelea se vor adauga la trial-ul existent, prelungind subscription-ul.

2) Sunt din aceeasi regiune, insa codurile de pe UK probabil nu vor functiona pe RO store.

3) Nu, aplicatiile care nu sunt disponiile in Romania din punct de vedere legal, nu vor functiona pe conturile de RO

4) Poti sa incerci codul si sa vezi daca contul de Romania ti-l accepta. daca da, e perfect, daca nu, iti faci cont de UK si il folosesti. singur asta poate insemna ca vei fi fortat ulterior sa continui sa ai ps+ ce contul de UK. sincer eu am intalnit ambele situatii la codurile promo oferite cu jocuri/console vandute in Romania. si coduri care eu mers pe RO si coduri care nu au functionat pe RO

5) asta depinde de fiecare user. unii se ghideaza dupa pret, si pana recent preturile cele mai mici erau pe US, acum cu pretul dolarului s-a mai echilibrat treaba. altii au fost oarecum fortati sa aiba pe US sau UK pentru ca aveau pe una din aceste tari conturi mai vechi, pe care aveau ps+ cu ani inainte sa se activeze store-ul romanesc. altii aleg Romania fie pentru ca au conturi noi (ca si tine) fie pentru ca vor sa sustina nevoia pentru aceste servicii in Romania. all up to you. jocurile si serviciile sunt aceleasi, reducerile nu prea, astea variaza in functie de zona. insa pe UK si pe RO in mare ai aceleasi reduceri periodice (completate sau nu de reduceri aditionale daca ai plus)

6) eu le folosesc pe toate 3. faza cu extra discount nu se aplica la toate reducerile. de multe ori exista discounturi care nu sunt dublate si de extra reduceri ptr ps+ owners

7) odata ce ti-ai setat PS+ pe un cont, si intr-o luna nu mai platesti abonamentul pe acel cont, jocurile respective nu mai sunt disponibile. chiar daca tu platesti PS+ pe un alt cont. odata ce ai ales un cont pe care sa ai PS+, din pacate, trebuie sa ramai cu el.
    6)

3. #623 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Codul Trial din Destiny și cel de 3 luni cumpărat cu pachetul Uncharted funcționează pe România

4. #624 SP
    Salut! Mersi Dant3 si raducucosmin pt raspunsurile rapide.

Ma declar lamurit in totalitate la intrebarile 1, 3, 4, 5, 7. As mai intreba cateva chestii in completarea intrebarilor 2 si 6:

2) In conditiile astea, "Time cardurile" de PS+ existente pe piata, se pot folosi numai pentru conturi US, respectiv UK? Celelalte tari/conturi care au PSN support nu se pot folosi de aceste time-carduri? A.k.a. orice alta tara din EU in afara de UK nu le poate folosi si sunt limitati la plata cu cardul direct in shopul regional?
    6) Deci le folosesti pe fiecare ca sa beneficiezi de reducerile ocazionale diferite, in principiu de pe US daca UK e aproape la fel cu RO. Daca iei un joc pe US account (fara PS+) si apoi te loghezi la RO account, care e primary cu PS+ si are alte jocuri cumparate pe store, vei avea access simultan si la jocul instalat prin contul de US, cat si la cele de RO?

Si inca una extra, legata de 6, oarecum in oglinda:
    7) Daca am cont RO (cu PS+ si X jocuri) ca primary si intru pe US(cont chel) pt simplul motiv ca as vrea sa am acces la o aplicatie restrictionata pe RO (gen spotify), mai am acces la jocurile de pe primary account - RO? Sau scenariul asta functioneaza doar cu physical box games?

5. #625 SP
    2) nu cred ca inteleg exact la ce te referi cand spui "time carduri".

6 si 7) vei avea access la orice joc de pe orice cont de pe consola, mai ales daca toate conturile au consola setata ca primary. iar daca ai PS+ pe un cont care e primary pe consola vei putea chiar juca online si de pe restul. de altfel, anumite beneficii le PS+ pot fi folosite de orice cont de pe consola, iar unele (precum salvarile in cloud) pot fi folosite doar de contul care are PS+.

tot legat de 7) asa cum spusesem sunt anumite aplicatii disponibile doar afara, pe care le poti instala. insa nu toate pot fi folosite foarte usor, pentru ca multe tin cont de IP si asa iti blocheaza accesul la serviciile respective. sunt pentru unele din ele si niste workaround-uri (de genul folosirii unor DNS-uri), dar acum nah, depinde de fiecare. insa de retinut este ca indiferent pe ce cont esti, poti juca jocurile de pe restul conturilor de pe consola atata timp cat sunt toate primary.

acum legat de preturi, iti recomand sa iti faci cate un cont pe fiecare versiune din cele 3, si poti face o comparatie "live" sa zicem. iei un joc care nu e la reducere nicaieri, si compari preturile de pe RO, UK si US (la ultimele doua evident folosind cursul de schimb la cumparare de valuta).

asa poti sa iti dai seama. eu personal stau cu 3 conturi de vreo 2 ani si imi convine pentru ca pot cumpara jocuri de unde e mai convenabil. imi cumpar carduri de US de pe amazon (pretul fiind fara adaos) sau de la diverse alte persoane daca prind vreo oferta. mai sunt oferte bune si aici pe formuri si pe situri gen CDkeys (care are mai ales carduri de UK, dar si unele de US) sau gamedealdaily. iar pe RO platesc direct cu cardul.

in ultimele luni, cum am spus au inceput sa se mai echilibreze preturile, cele de pe RO sunt comparabile cu cele in EUR de pe magazinele vest europene, si au inceput sa fie mai ieftine vizibil decat UK deoarece si lira a crescut destul de mult, si mai aproape de US, desi in final eu tot zic ca US e usor mai ieftin.

ex practic:

Star Wars Battlefront editia basic:

RO - 270 RON
    UK - 55 lire (aprox 350 RON)
    US - 60 USD (aprox 250 RON).

aici insa se complica un pic situatia, pentru ca nu intotdeauna doar pretul trebuie sa fie principalul criteriu. spre exemplu: anumite jocuri au multiplayer locked pe regiune, si de multe ori nu e vb de regiunea contului pe care il folosesti uzual, ci regiunea contului de unde ai luat jocul. astfel, sa spunem daca ai fi cumparat Mortal Kombat X de pe US, ai fi fost stuck sa joci MP doar cu oameni care au facut la fel. evident sunt multi worldwide care au cumparat de acolo, chiar si din Romania, dar majoritatea vor fi din US. acum depinde de joc si de cat de mult conteaza MP pentru tine.

6. #626 SP
    Super! Mersi de sfaturi.
    Cat despre 2) m-am referit la cardurile de PS+ membership care se găsesc pe net și în magazine: 365 Day UK PSN Plus Subscription
    Vad ca în descrierea produsului este specificat ca se aplică conturilor uk/eu. Eram curios dacă a testat cineva efectiv dacă merge un asemenea uk card adăugat unui cont de Ro, pentru simplul fapt ca în store e 224 și online îl pot găsi cu 210.

7. #627 SP
    Member LeicaBogdan's Avatar
    e doar uk. nu merge card ps+ de uk sa pui pe un cont de Romania. pentru Romania trebuie sa atasezi cardul personal

8. #628 SP
    Junior Member stefanpuica's Avatar
    de ce descarca asa greu prin wifi?
    pe laptop descarc cu 5mb/s si pe ps4 la un update de 2gb la un joc stau 2 ore

9. #629 SP
    Member Duni's Avatar
    pentru ca Sony s-a zgarcit si a pus o placa wireless de 2 lei si 50 de bani...

10. #630 SP
    Junior Member nafets's Avatar
    Eu trag cu 3-5MB/s prin wireless dar consola e chiar langa router

11. #631 SP
    Junior Member stefanpuica's Avatar
    eu am routeru la parter.miar trebui un cablu cam de 20m.pierde din putere pe un cablu de 20m?

12. #632 SP
    Member bdevil's Avatar
    Nu pierde daca e un cablu de calitate buna si mufat bine. De obicei cablurile UTP duc pana-n 100m.

13. #633 SP
    Junior Member thealphonso's Avatar
    Salutare!
    Nou posesor PS4 (Star Wars Limited edition). Arata intr-un mare fel si se pare ca problemele reclamate de unii dintre voi cu WiFi au fost rezolvate la CUH1216B.
    Posesor de facto nu sunt eu ci baiatul meu, dar nu inainte de Mos' Nicolae

Ii intreb in primul rand pe cei cu copii: cum ati setat consola a.i. voi sa aveti access din contul vostru la orice iar ei doar la continut restrictionat in fct. de varsta?
    Daca ma duc in "Settings-Parrental Controls-Restrict Use of PS4 Features" din contul meu (sau din cel al baiatului), restrictiile pe care le setez sunt valabile pentru toate conturile de pe consola, nu doar pentru cele in care facem efectiv setarea (in care suntem logati).

Contul meu este unul de tip principal iar cel al copilului secundar. Setarile parentale specifice contului secundar se refera doar la accesul online, la chat si la un plafon de cheltuire pe PS Store.

14. #634 SP
    Junior Member Duculetu's Avatar
    @raducucosmin si eu mi-am facut pe US dar nu am activat inca PS+ trial si nici nu am cumparat subscriptie/card pe un an.

Am sa respect formatul si trec intrebarile cu cifre:
    1. Overall care este cea mai buna regiune? Unde este procentul cel mai mare de oferte si preturile cele mai mici?
    2. Stiu ca nu exista posibilitatea sa schimbam regiunea contului, daca ar fi acum sa imi schimb regiunea, pot sa mut contul pe care il am pe alt email si sa imi schimb username-ul/nick-ul ca sa imi fac noul cont (pe alta regiune) pastrandu-mi emailul si username-ul sau astea vor ramane forever asociate cu contul de US?
    3. La cumpararea de PS+ sau de jocuri direct din PS4 store, pe un cont de US, pot folosi PayPal? Banuiesc ca un card de RO nu o sa fie acceptat. Daca nu ce optiuni am? (alte site-uri)

Multumesc anticipat

15. #635 SP
    Junior Member thealphonso's Avatar
    Duculetu,

iti voi raspunde la punctul 3: Pe contul de US nu poti folosi Paypal in care ai inregistrat card din Romania.
    Printre optiuni ai avea Playstation Network Cards. Primesti un cod pe mail pe care il introduci aici. Iti recomand si cuponul de discount de 20% de aici pe care l-am aplicat cu succes ieri la cumpararea a 2 jocuri de pe PS US.

PS: Niciun tătic / mămic pe-aici sa m-ajute si pe mine cu Parental Controls?

16. #636 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    @thealphonso
    Bun venit si sa o folositi sanatosi !
    Ma intreb acum care s-o juca mai mult pe ea, tu sau baiatu
    Nu pot spune ca am experienta cu un astfel de cont dar uite mai jos 2 linkuri utile.

Restrict Use of PS4 Features
    Limiting access for minors (children)

Spor la joaca !

17. #637 SP
    Quote Originally Posted by thealphonso View Post
    Duculetu,

iti voi raspunde la punctul 3: Pe contul de US nu poti folosi Paypal in care ai inregistrat card din Romania.
    Printre optiuni ai avea Playstation Network Cards. Primesti un cod pe mail pe care il introduci aici. Iti recomand si cuponul de discount de 20% de aici pe care l-am aplicat cu succes ieri la cumpararea a 2 jocuri de pe PS US.

PS: Niciun tătic / mămic pe-aici sa m-ajute si pe mine cu Parental Controls?
    Deci practic, de pe un cont de US nu am cum sa cumpar jocuri cu cardul de RO sau PP+card de RO. Va trebui mereu sa intru pe site-uri, le cumpar de acolo specific pentru US si le dau redeem in contul meu. Nu?

18. #638 SP
    exact. singurul avantaj ar fi preturile.

also, continui sa cred, ca si luand in considerare cresterea cursului de schimb al dolarului in ultimul an, tot pe US ies cel mai bine ca preturi, discounturi si overall money spent. asta in conditiile in care am trei conturi si de jucat ma joc pe UK, pentru ca acolo am toate trofeele si acolo am avut PS+ de la inceputm (acum regret amarnic ca mi-am facut contul principal pe UK la ora resp).

Black Friday-ul curent e cel mai bun exemplu. de pe amazon cumpar carduri valorice de US la pretul lor real. adica 10 dolari costa 10 dolari, 50 costa 50 etc. Uneori mai cumpar de 50$ (atunci cand e stoc), de pe cdkeys.com. pentru ca ei ofera un discoutn cvasi permanent de 5% prin facebook. iar de acest black friday voiam sa imi iau witcher. care are un pret de 25 de dolari in acest moment pe US store.

pe langa asta, cei de la Gamedealdaily au la vanzare in acest moment coduri de 20% discount la o achizitie de pe PS store US. codul costa 3.5 dolari. daca cineva vrea de exemplu sa isi ia un joc (sau mai multe care sa insumeze) 60 de dolari, vor plati in final 51.5.

totodata pe US au din cand in cand Flash Sales, ceea ce Europa nu are. Europa are si ea perioadele ei de discount-uri, dar foarte rar am putut spune ca da! cumpar de pe UK/RO fiindca e mai ieftin. si de vreo 2-3 ori pe an aia din US dau cadou 15 dolari la fiecare 100 cheltuiti. in europa nu exista asa ceva.

in fine, am dat exemplul cu SWBF mai sus, si la fel e si cum playstation plus in general.

19. #639 SP
    Imi pare prea multa bataie de cap pentru o reducere de 20 de lei. Imi puteti raspunde la intrebarile 1 si 2. Incep sa inclid mai mult sa ma trec pe RO.

20. #640 SP
    pentru intrebarea 1 cred ca am raspuns. e adevarat, uneori diferentele de pret sunt de 20 de lei, unoeri de 40, uneori de 100. nah. variaza.
    eu ii inteleg perfect si pe cei care aleg romania, nu doar din comoditate ci si pentru ca vor cumva sa sustina acest serviciu in romania.

pentru intrebarea 2, odata ce ai ales un mail si o tara, datele acelui cont nu pot fi transferate pentru alt cont, sub nicio forma, pentru nicio regiune.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 32 of 47 FirstFirst ... 22 30 31 32 33 34 42 ... LastLast