Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 39 of 66 FirstFirst ... 29 37 38 39 40 41 49 ... LastLast
Results 761 to 780 of 1302

Thread: Clubul Xbox Series X

  1. #761 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai asa cum 4K gaming/TVs au devenit un standard in acesti 4-5-6 ani, e posibil ca si 8K sa devina.

    Daca te uiti la vanzarea de TV-uri acum, nu prea mai gasesti panel ed 1080p. Costurile de productie cred ca sunt identice la 1080p si 4K si atunci...de ce sa nu mergi pe 4K?
    Sunt sanse sa ajungem la fel cu 6k sau 8k in 6-8 ani.

  2. #762 SP
    Junior Member nicugoalkeper's Avatar
    Parerea mea este urmatoarea:
    1. Vor putea rula la 4K@60fps dar asta nu inseamna ca vor rula cu grafica la maxim dupa 1-2 ani (comparat cu PC)
    2. Depinde de ce vorbim: standard pe televizoare va devenii in maxim 4 ani, dar clar nu si standard de televiziune, de fapt programele 4K la TV sunt reduse si in tari mari nu doar in Romania, iar VOD nu ofera nici 50% continut 4k. Tocami aici va fii si marea discrepanta (si acum este), ait TV 4K dar continut mai putin de 50%.
    Aici vine si discutia de urmatoare consola, XBOX X pro sau PS 5 Pro sau cum se vor numii, sincer daca peste 2-3 ani avem urmatoarea varianta la pret de pana in 500 Euro, e mult mai avantajos acest upgrade decat in cazul unui PC unde un upgrade sanatos doar la placa grafica costa mai mult ...

  3. #763 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Ok. Personal nu consider ca o consola este future proof daca in 2-3 ani scot un upgraded version
    Consolele nu au fost niciodata "future proof" (nu in adevaratul sens al cuvantului, adica sa tina pasul cu tehnologiile de peste x ani). Dar faptul ca te poti juca pe ele si peste 20 de ani (aceleasi jocuri vechi), e suficient, zic eu. Probabil un PS4 peste 20-25 de ani va fi considerat "retro". Bine, tare curios sunt daca va mai functiona consola, avand in vedere ca vor opri serviciile online pentru PS4 (si stim foarte bine ca multe dintre jocurile actuale de pe disk sunt praf fara update-uri).
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Overall raman la ideea ca este cel mai mic salt tehnologic dintre generatii
    Eu o sa fiu Gigi Contra si o sa spun ca din punctul meu de vedere, acum e mai mare saltul ca niciodata. Si nu ma refer doar la saltul grafic (care practic e dublu de la 6Tflops la 12Tflops), sau la RAM, CPU, etc. Ci saltul per total, dar cu accentul pe storage. Acesta ar trebui sa fie cel putin la fel de mare saltul precum trecerea de la jucat de pe CDROM cu jucat de pe HDD. Va mai aduceti aminte cat muncea unitatea optica pe vremuri? Well, faceti diferenta dintre cat asteptati pe vremuri sa incarce un joc de pe unitatea optica, cu incarcatul unui joc pe un iPad sau iPhone (sau in fine, orice alt device mobil cu flash storage rapid - UFS 3.x sau NVM). Daca niste jucarii mobile au ajuns sa dea clasa la transfer pana si unui monstru precum PS4 Pro sau Xbox One X, acum ar trebui sa se schimbe treaba. Practic de-abia acum putem considera next-gen, desi sincer cred ca atat Sony cat si Microsoft ar fi putut optimiza consolele pentru SSD-uri si de la generatia anterioara.

    So, pe scurt: daca la un Xbox One X stateai 2-3 minute sa incarce un joc, acum cu quick resume dureaza 2-3s or so. Ba mai mult, faci chestia asta prin n jocuri (am inteles ca e o limita, posibil sa fie setata la ultimele 5 jocuri). Again, ca pe iOS, cu marea diferenta ca acum am inteles ca poti da resume chiar si dupa un reboot. Daca asta nu e mare salt tehnologic, atunci nu stiu ce s-ar mai fi putut face. Da, probabil ar fi putut veni cu 20-30Tflops pe un monstru de GPU, cu mai mult RAM, cu Dzeu stie ce unitati de coprocesare... Dar costurile ar fi fost mult prea mari si targetul de entuziasti ar fi fost mult prea mic - iar in general acel target este cel care oricum are deja tehnologii mai bune pe un PC. Basca, aproape sigur am fi avut o consola care se supraincalzeste, care face prea mult zgomot in incercarea de a raci monstruozitati de CPU/GPU, sursa externa mult mai puternica, and so on...
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    ei tot incearca sa ajute consumatorul prin abonamente si upgrades gratuite intre jocurile dintre generatii, consider ca ori se opreste de tot industria, face un pas in spate si regandeste ceva ce nu functioneaza, ori trecem cu totii pe Game Streaming si gata.
    E clar ca in acest moment toata lumea se axeaza pe subscriptii, abonamente, etc. E valabil la orice. De la abonamentul tau de telefon, pana la Netflix. Macar sa fim multumiti ca nu ne obliga nimeni ca la abonamentele de telefonie, sa luam neaparat pe 12 sau 24 luni. Pe de alta parte, nu te obliga nimeni sa faci subscriptii... poti sa te joci linistit orice joc ai cumparat deja. Plus game streaming daca asta iti place. Eu zic ca deja ni se ofera de toate pentru toti. Nu vad de ce sa faca un pas in spate... practic fiecare isi alege modul in care ii convine cel mai mult.

    Hai ca-i bine. Ca sa nu fie rau.

  4. #764 SP
    Junior Member nicugoalkeper's Avatar
    Foarte bine punctat @MonkY.
    Per total daca ai o baza deajuns de mare utilizatori o subscriptie este mai avantajoasa pentru un producator de jocuri in timp, chiar daca sa zicem ca nu ai un joc din ziua 1, dar i-l ai peste 6 luni si tot este ok.
    Iar unui producator ii vine o suma constanta lunar ceea ce nu e rau deloc (mai ales daca a avut si vanzari individuale).

  5. #765 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Subscriptia mai are si alt scop "ascuns". De multe ori ii "atinge" pe cei ca mine. De exp. eu am platit un an de zile la Apple Arcade, dar nu stiu daca am jucat 2-3 jocuri intr-un an. Practic, cu mine si-au scos banii.

  6. #766 SP
    Junior Member nicugoalkeper's Avatar
    Nu esti singurul la Amazon sau HBO Go nu stiu daca mai uit de 10 ori pe an, dar subscriptia merge...

  7. #767 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    A fost postat articolul dar nu si video:

    Absolut penibil Mi s-a luat pana peste cap de DF si de cum pupa ei acolo mult si bine la Microsoft.
    Nu inteleg cum este posibil sa nu ai nici macar 2x performance fata de One X in jocurile alea. Cum e posibil sa ajungi la 35-40fps pe One X iar pe Series X sa fie la 55-60fps Cum sa ai sub 60fps? Nu zic de urcat la peste 60, dar cum sa nu ai 60 fix fix?!
    Si ok, inteleg ca nu ai, dar dupa toate astea, de ce zice numai de bine, il lauda de parca pe Series X ruleaza in 8K si este acceptabil

    Inteleg ca este "up to 2x more powerful than X1X" in forta bruta, dar in practica nu e intotdeauna fix asa, fix 200%.
    Poate fi chiar mai putin uneori, dar de regula va fi un pic mai mult de 200%, pt ca are si alte cipuri pe langa, acum, are niste Compute Units speciale pt raytracing (cipuri separate), de ex, asa ca in principiu raytracingu cu un anumit numar de raze va fi "free" efectiv (adica fara sa afecteze performanta) - dar daca ai peste nr ala de raze, atunci va afecta din fps.

    Si apoi, mai e si CPU care e mult mai puternic deci asta va depinde de ce poti sa faci cu CPU-ul. Adica in functie de joc si de genul jocului, faptul ca CPU e mai puternic va conta... sau nu.

    Oricum, overall, e ce ziceam eu - ce faci tu ca developer (si mai ales aici sunt chiar MS si Sony intr-o postura delicata) cand tre sa vii cu ceva sa arate wow, sa aiba acel wow factor, insa tu stii ca ai doar 2x performance fata de generatia anterioara - gen tot ce rula inainte 4k30 acum va rula 4k60. that all - tre sa apelezi la absolut toata lista de tricks in the book ca sa scoata orice se poate ca dpdv vizual lumea sa vada (sau macar sa creada) ca e mai bine.

    Ei in practica la jocuri aleg "optimisation pass" adica de ex in zonele, regiunile sau pasajele unde scade prea mult fps-ul, atunci au un departament care efectiv ajusteaza locul respectiv in joc - mai putine poligoane, mai scot un copac, mai baga un level-of-details mai jos o treapta, mai putine particle effects etc.
    Cand fac debugging ei oricum au pe ecran un overlay, care le arata inclusiv nr de poligoane vizibil pe ecran si au un anumit interval definit cand incep proiectul, un target in care sa se incadreze, gen intre 4.200.000 si 5.300.000 poligoane pe ecran, samd - asta e fix partea unde se va dubla (nr de ore de lucru / de salariati) in cadrul game companies pt faptul ca acum tre sa faca acelasi proces si pt series S.

    Ce se va intampla in practica pt ca puterea e foarte limitata vs expectations/needs, va fi ca vor folosi din ce in ce mai mult (as zice efectiv "vor abuza") tehnologiile de limitare a procesarii - gen randare la lower resolution, dynamic resolution si dynamic shader aia care e cam tot acelasi lucru.

    Again, din punctul meu de vedere, cea mai mare diferenta intre generatii e doar ca au bagat SSD, doar ca aia ajuta doar la loading screen in principiu. Doar rareori te ajuta si in joc. Ce aratau la Sony de ex ca acum pot incarca chestii realtime in timpul jocului aia puteau foarte bine sa le incarce de la inceput no problem.
    Dar nu s-a vrut - la fel cum nu s-a vrut sa se foloseasca SSD pe generatia actuala de console.

  8. #768 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Man, acolo e vorba de jocuri de Xbox One, nu de jocuri facute/gandite pentru Series X. Plus, in video spune foarte clar "jocurile ruleaza in compatibility mode". Adica nu sunt enhanced, nu sunt optimizate pentru noua consola, ba chiar cred ca au limite ceva (emulare pt. anumit hardware, spu, ceva). Iar in afara de trecerea de la 35-40fps la 55-60fps (probabil ar putea mai mult, dar cu siguranta e lock la 60), daca am inteles eu corect, mai e ceva extra: rezolutia nativa de randare e mai mare pe Series X. Caz in care, no ofense, dar saltul e HUGE.

    Nu stiu man, dar pari a fi foarte pornit impotriva noii console... Poate PS5 va merge mai bine, asta e. Atat s-a putut.

  9. #769 SP
    Manager paul's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Tocmai asta e problema...ca este optimizat.
    Optimizat pentru Series. Ceea ce nu e inca.
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    A fost postat articolul dar nu si video:
    Cum nu? Chiar unde ii e locul: http://www.consolegames.ro/forum/f12...s/#post1490870.

  10. #770 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    mai e ceva extra: rezolutia nativa de randare e mai mare pe Series X. Caz in care, no ofense, dar saltul e HUGE.

    Nu stiu man, dar pari a fi foarte pornit impotriva noii console... Poate PS5 va merge mai bine, asta e. Atat s-a putut.
    Rezolutia nu creste - daca o facea, specificau cu roz mare pe ecran

    Also, nu sunt deloc pornit pe Xbox Series X ci pe DF si felul in care aleg sa-si exprime parerile super pozitive si debordeaza de incantare cand efectiv la asta ne asteptam cu totii. 2X performance peste X1X deci orice ruleaza in 4K cu 30fps, sa vedem 4k cu 60fps. Eu asta ma astept. Dar nu e cazul iar ei tot sunt uimiti de chestia asta in sensul ca li se pare tare ca acum putem ajunge la aproape 60fps - da! asta era ideea!!.

    Quote Originally Posted by paul View Post
    Optimizat pentru Series. Ceea ce nu e inca.
    Tot nu inteleg ce vrei sa spui. De ce sa fie optimizat pentru Series? Pe Ps4 slim cu SSD este optimizat separat? E acelasi lucru de a incarca informatia de pe acelasi mediu de stocare - doar ca 5x mai rapid pe XSX vs ce a pus tipu ala in PS4 Slim...

  11. #771 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    1.Jocurile testate nu sunt optimizate pentru XSX ruleaza in compatibility mod.
    2.70% o sa faca trecerea de la PS4/Xbox One care nu sunt in stare sa asigure nici 1080p la 30 FPS!! la PS5/XSX


    Noua generatie de console pe langa viteza de incarcare o sa asigure 4k 60 fps.

  12. #772 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    1. acel compatibility mode, dupa cum au zis si ei, foloseste toti cei 12TF + CPU + SSD, deci ar trebui sa zboare.
    2. zice acolo ca nu schimba rezolutia si nici macar fps daca nu este lasat liber initial. Deci un joc care ruleaza in 1440p cu 30fps locked pe X1X, va rula in 1440p cu 30fps locked si pe XSX.
    D-aia se focuseaza pe jocuri care au uncapped framerate, dar rezolutia nu se schimba.

  13. #773 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu m-am uitat la video si ce am inteles e ca toate jocurile vechi vor rula in 60fps, iar unele "selected titles" vor avea si rezolutia marita, tot cu cap la 60fps. Pentru mine e foarte OK, avand in vedere ca totusi sunt jocuri vechi si vor functiona 100% in acest compatibility mode. Plus ca vorbim de o varianta "in development", nici macar nu cred ca vorbim de vreo optimizare, ceva. Anyway, am inteles. E cam de rahat consola asta... O sa fiu rautacios acum: lasa ca iti iei PS5 si totul va fi la superlativ.

  14. #774 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Eu m-am uitat la video si ce am inteles e ca toate jocurile vechi vor rula in 60fps, iar unele "selected titles" vor avea si rezolutia marita, tot cu cap la 60fps. Pentru mine e foarte OK, avand in vedere ca totusi sunt jocuri vechi si vor functiona 100% in acest compatibility mode. Plus ca vorbim de o varianta "in development", nici macar nu cred ca vorbim de vreo optimizare, ceva. Anyway, am inteles. E cam de rahat consola asta... O sa fiu rautacios acum: lasa ca iti iei PS5 si totul va fi la superlativ.
    Pai nu. Ambele sunt slabute si sub asteptari, dar e tot ce ofera si nah...luam asa

    Again, nu e vorba de cat de bune sau slabe sunt ele, ci de cum le impacheteaza oamenii astia in loc sa spuna pe bune.

    Also, daca ai inteles ca toate jocurile vechi vor rula in 60fps (nu stiu exact de unde ai inteles asta, pt ca majoritatea sunt locked in 30fps), de ce avem 50ish fps acum si nu locked in 60?

  15. #775 SP
    Member KurtKnispel's Avatar
    Gata frate, acum vrem jocuri backward la 60 fps. Razvane, zi mersi ca ai BC total si ca ruleaza cu fps mai mare (cu exceptia celor locked), pentru ca puteai sa ai limitare si sa ruleze toate la fps-ul nativ. Oare atunci ce faceai?

  16. #776 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Quote Originally Posted by KurtKnispel View Post
    Gata frate, acum vrem jocuri BC la 60 fps. Razvane, zi mersi ca ai BC total si ca ruleaza cu fps mai mare (cu exceptia celor locked), pentru ca puteai sa ai limitare si sa ruleze toate la fps-ul nativ. Oare atunci ce faceai?
    Sau ca la ps5 sa nu mearga jocurile de ps3...2...1

  17. #777 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Pe principiul hai sa ne bucuram ca la Sony se poate si mai rau.
    Glumesc. Chiar mi se pare super ca se pot juca toate jocurile vechi pe Xbox acum (cu sau fara 60fps). Jos palaria pentru Microsoft, eu raman blocat cu PS3-ul in sufragerie inca o generatie.

  18. #778 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Era un exemplu, singurul de altfel. Stii unii se plang ca BC-urile sunt ne-ridicate la 4k@120 fps inca. Eu zic sa zicem mersi ca merg bc si pe noua consola nu ca la sony...

  19. #779 SP
    Junior Member nicugoalkeper's Avatar
    Dupa mine diferenta aia de 5 FPS poate sa apara datorita emulari deficitare, parca vad ca dupa 1-2 upgraduri de soft se rezolva. Nu cred sa fie o alta problem, cu toate ca nu exclud ca emularea sa utilizeze foarte multe resurse si sa forteze un thermal throttling ceea ce sa creeze aceste scaderi (sper ca nu).
    Pana nu avem un joc optimizat 100% pentru ambele console e greu de zis.

    Legat de 4k@120 fps nu stiu daca 25% din toti cei care detin console joaca pe altceva decat ecranul unui televizor ...

    Legat de PS 5 astept sa le am pe amandoua si sa le compar pe acelasi joc sa vad daca cor fii diferente si care vor fii acelea.

  20. #780 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Quote Originally Posted by nicugoalkeper View Post
    Legat de PS 5 astept sa le am pe amandoua si sa le compar pe acelasi joc sa vad daca cor fii diferente si care vor fii acelea.
    This!
    Daca nu se supara nimeni, putem ruga moderatorii sa creeze un sticky thread pe Console Club 'Xbox Series X vs Playstation 5 benchmarks' sau cum vor ei sa il denumeasca, unde sa existe numai si numai versus din 3rd parties, atat de la useri cat si de la DF/youtubers?
    Vor curge comparatiile de la DF si vor fi imprastiate peste tot.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 39 of 66 FirstFirst ... 29 37 38 39 40 41 49 ... LastLast

Similar Threads

  1. Clubul Xbox Series S By paul in forum Microsoft Xbox Series
    Replies: 164 Last Post: 17-02-2024, 00:44
  2. Clubul Xbox One S By MonkY in forum Microsoft Xbox One
    Replies: 199 Last Post: 25-11-2023, 06:13
  3. Clubul Xbox One By MonkY in forum Microsoft Xbox One
    Replies: 7883 Last Post: 15-06-2023, 20:45
  4. Clubul Xbox By MonkY in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 128 Last Post: 12-06-2023, 22:57
  5. Clubul Xbox 360 By Mika in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 15756 Last Post: 18-09-2021, 00:56

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts