Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 6 of 6 FirstFirst ... 4 5 6
Results 101 to 117 of 117

Thread: Steam Deck

1. #101 SP
    Member codpin's Avatar
    Asta cu Ally X cu Bazzite e ca si cum ai lua Mac sa pui Windows pe el. Mi se pare ca ma scarpin cu mana pe dupa cap sau care era expresia aia. Ally X ruleaza pe windows si cam asta spune tot.

Legat de OLX, majoritatea noi sunt fara garanție deci mie asta imi zice furaciune in 90% din cazuri si efectiv nu pot sustine practica asta. Iar fara garantie nu il iau pt ca am citit multe situatii de defecte din fabrica unde a trebuit inlocuit produsul cu totul iar Steam sunt destul de ok ca si customer support din pct asta de vedere.

Cat despre switch 2, asa cum s-a mai zis, presimt ca multi vor fi dezamagiti de performantele lui. Plus ca am avut switch, am jucat cam ce am vrut din exclusivele lor si apoi l-am abandonat.

Ce ma atrage la Deck e faptul ca e chiar un indie machine. Jocurile pe steam sunt mai ieftine decat o punga de seminte si am deja o librarie consistenta acolo desi nu ma mai joc pe PC de vreo 8-9 ani. Pur si simplu luam ce mai aparea la promo sa fie acolo, oricum erau cativa euro. Acum as avea ocazia sa ma si joc, majoritatea fiind jocuri care imi plac da le-am lasat in backlog ca au aparut mereu alte jocuri mai mari pe consolele pe care le am deja.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

2. #102 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Quote Originally Posted by codpin View Post
    Asta cu Ally X cu Bazzite e ca si cum ai lua Mac sa pui Windows pe el. Mi se pare ca ma scarpin cu mana pe dupa cap sau care era expresia aia. Ally X ruleaza pe windows si cam asta spune tot.
    Asa am crezut si eu, dar in realitate ROG-ul ruleaza Bazzite foarte bine, pana si modelul original de Ally are performante mai bune decat Steam Deck OLED:

EDIT: Comparatia cu Mac si Windows nu prea are sens pentru ca Steam Deck si ROG sunt arhitecturi asemanatoare (ambele sunt AMD).

3. #103 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Nu stiu cum poti, dar cel mai probabil, asta este problema. Asa ai mainile mereu incordate, ca sa cuprinzi toata consola si clar iti obosesc mai rapid.
    Stiu si eu pe cineva care doar asa joaca, inclusiv pe Xbox sau PS, dar eu nu am "reusit" niciodata sa fac asta, natural.

La mine, degetele mijlocii stau pe spatele consolei, si doar degetele aratatoare se odihnesc pe triggers si le misc, dupa nevoie, pe buttons sau triggers.
    da, am incercat varianta de care zici tu si e mult mai comoda. Doar ca pentru modul in care ma joc eu, chiar am nevoie de cat mai multe butoane pe care sa le pot accesa cat mai repede. Pe DS imi e foarte comoda pozitia descrisa mai sus. As putea sa folosesc in loc de shoulder buttons butoanele de pe spate, doar ca nu vreau sa am 2 stiluri diferite de a tine controllerul in mana, vreau sa fiu constant cu muscle memory-ul.

---------- Post added 15-11-2024 at 10:30 ----------

Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    Vad tot mai multe anunturi pe OLX cu OLED-uri, cred ca daca urmaresti o vreme poti sa prinzi ceva cu pret mult mai bun decat pe Steam. Chiar si acum vad doua noi de 1TB la 2700 RON.
    Si eu m-am gandit intr-o vreme sa-l cumpar dar nu ma pot obisnui cu ideea sa platesc asa mult pentru doar 800p si bateria slabuta, mai bine astept Switch 2 care va avea performante asemanatoare, sau chiar mai bune din cauza DLSS-ului, si cu siguranta va fi mai ieftin.
    Sau daca vreau performanta serioasa mai bine pun 200 Euro si iau un Rog Ally X care suporta 1080p si mai nou exista Bazzite OS care-l transforma intr-un Steam Deck, deci e mult mai versatil.
    Sa iei switch pentru ca e mai ieftin, e cea mai proasta idee, avand in vedere ca jocurile de Switch sunt cele mai scumpe (doar daca revinzi pe OLX jocurile poate sa fie ok). 1080p si putere mai mare => tine bateria putin. Acesta este si motivul pentru care cei de la steam nu au vrut sa mearga cu 1080p. Nu am testat Rog Ally sau alte variante de la Lenovo, dar ce pot sa zic e ca pana acum SteamDeckul functioneaza si atat (ba chiar am ramas surprins sa vad ca in unele jocuri am mai putin stutter decat pe PC - exemplu Little Nightmers 2).

---------- Post added 15-11-2024 at 10:38 ----------

Deci ma mananca degetele sa imi iau si eu un Deck. De vreo 3-4 luni ma tot gandesc si incerc sa ma conving sa nu.

Singura motiv pt care nu l-am luat e ca abia am timp sa ma joc pe astea mari (PS5 si XSX) si probabil o sa adune praf si asta impreuna cu ele. Dar ma sparge thread-ul lor de reddit, ce se joaca lumea pe el...

Astept sa vad ce oferta au de BF la ei pe shop si e posibil sa cad in pacat

Am zis si eu ca astept oferta de BF, dar lumea spune ca Steam nu face discounturi de BF, dar e posibil sa reduca SD-ul la promotiile de Craciun, dar ca nu fac discounturi mari - plauzibil e vreo 10% pt varianta OLED. si eu aveam acelasi plan. Cat despre ventilatoare, nu cred ca OLED-ul e mult mai silentios din ce am citit. Oricum, la inde-uri nu ai de ce sa-ti faci probleme, nu stiu cum se comporta in timp, dar nou e foarte silinetios. incepe sa faca scandal abia pe la vreo 75% + din putere. La sub 50% nu-l auzi.

4. #104 SP
    Quote Originally Posted by Antiohh View Post
    Sa iei switch pentru ca e mai ieftin, e cea mai proasta idee, avand in vedere ca jocurile de Switch sunt cele mai scumpe (doar daca revinzi pe OLX jocurile poate sa fie ok). 1080p si putere mai mare => tine bateria putin. Acesta este si motivul pentru care cei de la steam nu au vrut sa mearga cu 1080p. Nu am testat Rog Ally sau alte variante de la Lenovo, dar ce pot sa zic e ca pana acum SteamDeckul functioneaza si atat (ba chiar am ramas surprins sa vad ca in unele jocuri am mai putin stutter decat pe PC - exemplu Little Nightmers 2).
    Eu sunt investit deja in ecosistemul Nintendo, deci am backwards compatibility cu o gramada de jocuri pe care le-am cumparat deja . Si doresc sa cumpar jocuri Nintendo dar nu ma intereseaza sa le piratez ca sa le joc pe alte platforme. Si desi jocurile pot fi mai ieftine digital, tot timpul am preferat physical media.
    Daca-ti pasa de battery life poti rula la o rezolutie mai mica si pe Ally, dar important e ca ai optiunea sa le joci la performante mai bune.

EDIT: in video-ul postat pe pagina anterioara demonstreaza ca Ally X poate rula RDR2 in 900p, Ultra Settings la 40-60 FPS (AMFM2) cu doar 17W, adica 3 hours battery life.

5. #105 SP
    Member codpin's Avatar
    Quote Originally Posted by Antiohh View Post
    da, am incercat varianta de care zici tu si e mult mai comoda. Doar ca pentru modul in care ma joc eu, chiar am nevoie de cat mai multe butoane pe care sa le pot accesa cat mai repede. Pe DS imi e foarte comoda pozitia descrisa mai sus. As putea sa folosesc in loc de shoulder buttons butoanele de pe spate, doar ca nu vreau sa am 2 stiluri diferite de a tine controllerul in mana, vreau sa fiu constant cu muscle memory-ul.

---------- Post added 15-11-2024 at 10:30 ----------

---------- Post added 15-11-2024 at 10:38 ----------

Am zis si eu ca astept oferta de BF, dar lumea spune ca Steam nu face discounturi de BF, dar e posibil sa reduca SD-ul la promotiile de Craciun, dar ca nu fac discounturi mari - plauzibil e vreo 10% pt varianta OLED. si eu aveam acelasi plan. Cat despre ventilatoare, nu cred ca OLED-ul e mult mai silentios din ce am citit. Oricum, la inde-uri nu ai de ce sa-ti faci probleme, nu stiu cum se comporta in timp, dar nou e foarte silinetios. incepe sa faca scandal abia pe la vreo 75% + din putere. La sub 50% nu-l auzi.
    Pai nici eu nu-mi fac iluzii ca ar fi super reduceri. La Christmas Sale ma refeream si eu. Iar 10-15% la un pret de 600+ euro inseamna vreo 100 euro. M-as zgaria pe ochi sa il iau full price si apoi sa vad reduceri.

6. #106 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Nu cred ca Switch și Deck se pot compara așa, nu mi se pare ca oferă același produs. Pe Deck ai acces la emulație pentru majoritatea consolelor, paradisul oricărui pasionat de retro, in timp ce Nintendo a scos doar anul asta vreo 10 exclusive, mai multe decât Sony și Microsoft la in loc.

Plus ca Switch are joycons detașabile, lucru ce deblochează moduri de joc inedite. Spre exemplu în Ring Fit am zeci de ore jucate și se vad rezultate atât când mă urc pe cantar cât și în viața de zi cu zi când depun efort. Soția face cardio in just dance mai ceva ca la alergat. Pentru mine astea contează și nu se pot compara cu alte console.

7. #107 SP
    Quote Originally Posted by Espiritus View Post
    in timp ce Nintendo a scos doar anul asta vreo 10 exclusive
    Tin sa te contrazic un pic aici, anul asta a fost cam slab pentru jocuri Switch daca-l compari cu anii trecuti. N-au avut nici macar un exclusiv peste 90 in timp ce Sony au avut Astro Bot si FF7 Rebirth care sunt candidate serioase la GOTY.

8. #108 SP
    Junior Member burebistas's Avatar
    Pai la OLED ma gandesc si eu. Din ce zic toti, LCD a fost o varianta de test iar varianta OLED pe langa ecran si baterie mai buna vine si cu alte mici imbunatatiri care fac experienta mai placuta la utilizare (inclusiv faza cu ventilatorul). Per total e o versiune mai rafinata.

Eu sunt o persoana rationala (cel putin asa imi place sa cred) si incerc sa reduc cat de mult pot impulse buying. Daaaaar, piticul ala din creier nu ma lasa in pace.

Si faza e ca am avut switch, m-am jucat o vreme pe el si apoi statea si aduna praf pana l-am dat. Deci nu as fi la primul devize portabil si mi-e ca si Deck-ul va avea aceeasi soarta. Daaar, piticul ala...

Asa am zis si eu initial ca n-am nevoie de un deck, am toate consolele inclusiv switch-ul si nu apuc sa ma joc pe toate insa imediat ce s-a anuntat Oled-ul anul trecut am sarit pe el pentru ca au remediat fix toate problemele pe care le aveam cu deck-ul original de parca m-au ascultat cei de la Valve (screen bezels mari/groase, baterie slaba, compatibiltatea cu toate jocurile nu era asa grozava la inceput etc.). Acum stau si il butonez in fiecare zi, este foarte bun pentru indies / jocuri unde poti face grinding / roguelikes / emulare. Daca ai o librarie mare pe steam, este un avantaj si mai mare. Poti face streaming de pe Xbox/PS5 si ai jocurile alea on the go (daca ai internet bun). Sa nu mai zic de moduri, ai access la workshop-ul de pe steam, free games etc.

Switch-ul de exemplu il foloseam doar pentru exclusive si docked pentru ca mi se parea prea mic in handheld mode (multe jocuri cu fonturi mici). Incepuse sa prinda praf si la mine in ultima perioada. Multe jocuri veneau blocate la 30fps pentru ca doar atat putea sa duca switchul in schimb pe deck ajung si la 90fps astea mai vechi/indie.

Singurul "con" mare la deck dupa parerea mea e ca nu poti juca chiar orice joc AAA nou la performante acceptabile (minim 40fps). GPU-ul e echivalentul unui GTX 1050TI sau cam asa. Jocurile mai noi nu prea duc asa cum trebuie si sa activezi frame generation de la 29fps -> 40fps fac jocurile si mai laggy. Unele necesita FSR Performance (rulezi jocul la o rezolutie mult mai mica) and so on. Daca nu te deranjeaza 30fps pe astea mai noi, ar trebui sa fie ok, dar personal nu le-as juca asa daca am alte optiuni mai bune (pot face streaming de pe o consola mai puternica pe deck).

In concluzie, recomand deck-ul daca ai un backlog mare deja pe steam de jucat si/sau vrei sa joci indies/jocuri mai vechi (cu moduri)/emulare.

9. #109 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Am ajuns la concluzia ca sunt ok butoanele+ergonomia si pt din astia mai tryhard, ca mine. Shoulder buttons-urile sunt destul de ciudate totusi. Au o cursa ,,in gol,, initial si apoi un click ca sa preia comanda (plus ca la unul dintre ele chiar se aude un arc scartaind finut). Trebuie sa apesi destul de tare si nu mi se pare ca se simte foarte bine, dar na, acceptabil. Am batut cativa bossi din Cuphead pe modul expert, chiar si hitless. Am batut lejer si cativa bossi din Sekiro - merge bine jucaria, nu ma asteptam sa duca Sekiro la un framerate care sa nu ma enerveze. Duce pana si DS2, fara sa faca scandal ventilatorul in 60fps. Imi place chiar mai mult decat anticipam. Haha, presimt ca ma reapuc de facut jocuri 100%, avand in vedere ca am salvarile in Cloud si timpii morti in care ma pot juca de acum.

Totusi, am o intrebare, daca joci offline, cum se sincronizeaza dupa salvarea cu ce ai pe PC? E o problema daca ma joc pe steamdeck offline si dupa ajung sa deschid jocul pe PC? Ce salvare se ia in calcul daca fac una noua pe PC si salvarea de pe SD nu a fost sincronizata online?

10. #110 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Daca vrei sa se sincronizeze, cand joci offline, da-i intai un online si lasa-l sa se sincroninzeze.

Altfel, daca deschizi PC-ul, vei juca doar salvarea din cloud, nu cea de pe Deck.

Eu joc doar offline, pentru ca am avut (o singura data) surpriza sa-mi faca la fel ca pe console, adica sa ma scoata din joc, fara sa salveze, cand a avut un update.

11. #111 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Hm, intrebam mai mult daca mi se intampla sa uit, nu intentionat. Problema mea e ce se intampla cu salvarea de pe deck cand revine deckul online. Practic cea mai recenta salvare e de pe PC si e sincronizata online, ce se intampla cu cea de pe deck cand revine online deckul?

---------- Post added 16-11-2024 at 09:34 ----------

ah, aparent am gasit acum pe reddit raspunsul.

,,Steam Cloud will usually ask you which version of the save file you want to keep if it's not obvious or just use the one with the latest timestamp.,,

12. #112 SP
    Limited Edition White e inca in stoc de ore bune, daca intereseaza pe cineva.

13. #113 SP
    Member codpin's Avatar
    Cand imi comand si eu in final Steam Deck Oled, dupa 3 zile baga si Valve OLED refurbished...

Asa ca cine vrea la pret de LCD, cautati refurbished ca au si la 512 si la 1TB.

14. #114 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    In curand - aplicatie nativa GeForce Now

Ce e tare e ca acum poti linkui contul de Xbox si daca aveti Gamepass, aveti acces si la jocurile alea

15. #115 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Am citit că din aprilie vom putea instala SteamOS pe orice fel de handheld-uri vrem. Să vedem cate sunt cele suportate. Ar fi prea fain să putem folosi desktop pentru a instala oficial SteamOS.

De sărbători m-am jucat exclusiv pe Steam Deck și pe PS5. Spre asta se merge acum, sper că și-au dat seama și marii producători.

16. #116 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Nu prea inteleg, de ce ai vrea SteamOS pe desktop?

17. #117 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Nu există handheld care să fie atât de puternic și gaming pe Linix ne poate scăpa de antochest la nivel de kernel. Vreau să văd dacă și cum aș putea renunța la Windows.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 6 of 6 FirstFirst ... 4 5 6