Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 49 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 14 ... LastLast
Results 61 to 80 of 977

Thread: Probleme si solutii PC

  1. #61 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu zic sa mergi cu el la garantie... prea multe Reallocated Sectors Count. Acelea sunt BAD-uri pe care HDD-ul le re-aloca din zona extinsa. Uita-te la numarul acela, si daca e in crestere, go go go. Cand e vorba de 1, 2... nu-i bai. Dar la ce ai tu acolo, se schimba in garantie. De-asta si pierzi date.

    P.S. Nu te chinui sa-l scanezi de BAD-uri, ca de obicei cele realocate nu se mai pot detecta cu chkdsk si alte nebunii.

  2. #62 SP
    Member verde's Avatar
    Azi mi-am reinstalat windowsul si am intampinat 2 probleme:
    1.Mi-a fost pusa parola la account si nu o stiu .Cum a-s putea sa o aflu sau sa o sterg?
    2.Am 3 account-uri dar nu pot intra doar pe administrator.Cand pornesc calculatorul imi intra direct pe Administrator si nu mai pot intra pe alte accoount-uri deoarece nu am optiunea Log Off in start.

    Aceastea sunt problemele mele.Rog sa ma ajute cineva cat mai rapid deoarece maine imi vine sora acasa si nu pot folosi acelasi account cu ea.Multumesc anticipat!

    ---------- Post added 08-05-2010 at 09:25 PM ----------

    a mai aparut o problema: Y! Messengerul nu se conecteaza nicicum ,zice ca nu sunt conectat la net.L-am reinstalat si nimic.

    ---------- Post added 09-05-2010 at 06:04 PM ----------

    Gata.Am rezolvat.Multumesc de "ajutor"

  3. #63 SP
    Senior Member tray's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Eu zic sa mergi cu el la garantie... prea multe Reallocated Sectors Count. Acelea sunt BAD-uri pe care HDD-ul le re-aloca din zona extinsa. Uita-te la numarul acela, si daca e in crestere, go go go. Cand e vorba de 1, 2... nu-i bai. Dar la ce ai tu acolo, se schimba in garantie. De-asta si pierzi date.

    P.S. Nu te chinui sa-l scanezi de BAD-uri, ca de obicei cele realocate nu se mai pot detecta cu chkdsk si alte nebunii.
    super,am aflat ca atat firma ,cat si distribuitorul au dat faliment . mai aveam la el garantie 4 ani...

  4. #64 SP
    Senior Member Pastilutza's Avatar
    Salutare,

    Vin si eu cu o problema: De cand mi-am pus Windows 7 pe laptop am inceput sa am probleme cu el.Inainte puteam sa ma joc toata ziua WOW sau sa lucrez 24 de ore in 3ds max fara sa am probleme,dar acum de cand am windows 7 ajunge sa se incalzeasca prea tare si banuiesc ca din cauza procesorului care se incalzeste prea tare se inchide.Am tot cautat pe net si am vazut ca pot sa am probleme din cauza couler-ului care poate sa fie plin de praf si sa nu mai fie lafel de eficient


    Ce ma sfatuiti sa fac?

    P.S: Procesorul meu este un Intel Celeron.(App,pot sa schimb procesorul dupa un laptop?)

  5. #65 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca e vorba de un laptop, aproape sigur trebuie sa-i faci o curatenie generala (interna). De obicei intra praf si nu mai face fata ventilatorul/radiatorul... Eventual chiar schimbat sistemul de racire. Mai poti totodata sa setezi din Power Management la Windows7 sa nu-ti foloseasca niciodata 100% procesorul... sau poti achizitiona asa ceva, sa-ti tina mai rece laptopul: Standuri/Coolere notebook

    Oricum, inainte de toate, te sfatuiesc sa iei Everest Ultimate si sa ne spui ce temperaturi ai... e posibil ca nu aceea sa fie problema. Bafta !

    P.S. Se poate schimba procesorul, insa de obicei nu merita (cu banii pe care-i dai pe un CPU de notebook, plus instalare, plus modifiare racire... iesi la un pret mult prea mare... mai repede iei pe unul nou).

  6. #66 SP
    Senior Member Pastilutza's Avatar
    Monky,imi arata Temperatura Dioda CPU=92 grade
    Temperatura procesor: 40 grade


    E de bine?

  7. #67 SP
    Senior Member SYZYGY's Avatar
    Odata ce foloseai 3d max si wow la greu inainte de Win 7 ...nu prea cred ca e de la procesor / overheating ca era destul de "stresat" si cu cele 2 aplicatii inainte.Aceiasi problema am avut si eu cu win7...si pana la urma am instalat inca un xp.Pe win7 intru pentru cateva aplicatii / jocuri si xpu il folosesc daca imi trebuie sistemu stabil cateva ore cat il folosesc la greu.

  8. #68 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Pastilutza View Post
    Monky,imi arata Temperatura Dioda CPU=92 grade
    Temperatura procesor: 40 grade


    E de bine?
    Daca ai pe undeva real 92 grade in laptopul acela (indiferent ca e GPU sau CPU, HDD sau RAM), eu zic sa-l inchizi si sa-l duci la curatat, schimbat pasta termica, schimbat/curatat ventilator si heatpipe-uri. Asta pana nu se arde ceva iremediabil... daca nu cumva deja e prea tarziu (odata ce ai crash-uri lately).

  9. #69 SP
    Senior Member Pastilutza's Avatar
    Gata,am sunat la un service pentru o programare si la 4 ma duc cu el la doctor.Am observat ca,(virgula) coolerul nu se mai aude deloc si cred ca de la atata praf,par si alte minuni s-a stricat.
    Sper sa nu imi ia ala pielea de pe mine ca nu am decat 150 roni(maxim).


    EDIT: "Houston,we have a problem!!!''

    Defapt,acum am dat un scan iar cu everest ultimate si am temperatura procesorului de 80...clar,coolerul este mort(.



    ---------- Post added 17-05-2010 at 05:26 PM ----------

    Problema rezolvata.

    Am fost la Cedarom si mi-a facut curatenie inauntru.Coolerul merge perfect acum si pot sa ma duc lejer in Raid-uri sau sa lucrez in 3ds max fara sa se mai fragmenteze.

  10. #70 SP
    Junior Member Ktalin's Avatar
    Salut pe toata lumea,
    Scuzata sa-mi fie nedumerirea in privinta unor lucruri care probabil sunt elementare, dar vin si eu cu rugamintea de indrumare pentru urmatoarea problema: am un procesor Intel E8400 core 2 duo instalat pe o placa de baza Asus pn5-d cu 4G ram ddr 800, doua ventilatoare de carcasa 80 mm si repectiv 120 mm care scot aerul cald si sursa de 550W Thermaltake (am facut aceasta insiruire ca sa se stie cum stau lucrurile). Am schimbat coolerul stoc pe care l-am primit cu procesorul in cutie, cu un Freezer 7 pro rev2 pentru ca temperaturile procesorului avand acest coolerul box pareau prea mari: CPU idle 63 - 65C iar in full load 81 pana chiar in 85 C, Core 1 si 2 - 53 grade iar in full pana la 65 grade, asta conform testelor cu Everest U şi cu un programel asus primit odata cu placa de baza. Stiu ca procesorul conform prospectului fabricantului este facut sa functioneze pana la 100 grade C, dar... parca nu as vrea sa risc.
    Dupa ce am schimbat coolerul, temperaturile au mai scazut cu aprox. 10 grade: CPU idle. 53-55C full 71-75 grade maxim, Core 1 si 2 - 40C full 53 maxim 55, testate cu programele mai sus-mentionate minim 10 minute. Mentionez ca temperatura ambientala este destul de scazuta pana in 20 grade C conform acestei perioade a anului. Si totusi temperaturile imi par in continuare prea mari, ce credeti?
    Intrebarile mele sunt:
    -credeti ca aceste temperaturi (ultimele) sunt prea mari, tin�nd cont de faptul ca vin zilele calduroase ale verii si nu am aer-conditionat pentru spatiul in care se afla acest sistem?
    -care este temperatura reala a procesorului, CPU sau cele doua Core conform Everest, pentru ca diferentele sunt prea mari parca intre ele (sa fie senzorul de vina, pentru ca la un test cu nxsensor, parca sau asa ceva, indicatia era permanenta - procesor:22C, core 1 si 2: 39-40C idle)?
    Multumesc anticipat pentru pareri si raspunsuri.

  11. #71 SP
    Senior Member Strike105X's Avatar
    Ai aplicat pasta termala ? Desi procesorul in sine lucreaza (ar trebui fara probleme) la temperaturiile acelea, ele sunt parerea mea prea mari... la procesor ar trebui sa ai intre: 20~34 grade celsius IDLE si 40~54+ de grade celsius full load mai ales cu 20 de grade in camera... Sfatul meu daca totul este curat prin calculator, pasta termala este aplicata (o nota in plus la pasta termala: daca ai folosit ceva ce a venit cu cooler-ul sfatul meu ar fii sa cumperi una separat si sa incerci o pasta ceva mai buna), este intai sa verifici bios-ul si sa vezi daca voltajul la procesor nu este mai mare de 1.3V, dupa care daca totul este okay si problema persista ai putea sa testezi la altcineva procesorul sa vezi daca tot temperaturile acestea le are, rar am mai intalnit placi de baza care fac procesoarele sa ruleze mai fierbinti desi asta era o problema mai veche la gigabyte nu la asus...

  12. #72 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    M-am pricopsit si eu cu un pixel mort(sau blocat nu stiu exact - a ramas pe culoarea verde) aproape de centrul monitorului. Exista ceva solutii?

  13. #73 SP
    Senior Member Strike105X's Avatar
    Daca nu ii negru ii bine (cand apare negru este dead pixel si pentru aia nu se poate face nimic), deci inseamna ca ii blocat, ai 2 optiuni:
    1. astepti sa treaca (eventual incerci si sa-l inchizi de tot si il lasi sa faca o pauza).
    2. incerci unul din aceste doua programe: UDPixel sau jscreenfix.

  14. #74 SP
    Junior Member Ktalin's Avatar
    Multumesc Strike105X de sfat. Pasta termoconductoare pe care o aveam la fostul cooler a fost aplicata de mine dupa ce am sters pasta preexistentă (am pus MX-2 de la Arctic Cooling - nu-i super dar tine mult in timp si nici nu-i cea mai rea), si totusi temperaturile erau foarte, foarte mari. Coolerul nou la-am montat cu pasta cu care a venit preaplicata (tot MX-2 de la Artic Cooling), dupa ce am curatat bine procesorul, castigul a fost cam de 10 grade in minus dupa cum am spus. O alta pasta mai buna nu cred ca ar rezolva problema decat cu cateva grade. In rest calculatorul este ca nou, perfect curat, nu are doua luni de cand am compus acest sistem. Problema banui ca este in alta parte (placa de baza nu trece de 43C in full iar placa video se duce maxim in 42 de grade), ori placa de baza se supraincalzeste(dar nu-mi afiseaza asta) ori senzorul da date anapoda. Tensiunea la procesor este de sub un volt : 0,92 v. Am sa incerc procesorul pe alt sistem de-al meu dar asta cere timp pe care deocamdata nu-l am (sa desfac toate alea si sa instalez de pe unul pe altul). Mutumesc inca odata de idei. Poate mai sunt si alte pareri?

  15. #75 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Ktalin View Post
    Dupa ce am schimbat coolerul, temperaturile au mai scazut cu aprox. 10 grade: CPU idle. 53-55C full 71-75 grade maxim, Core 1 si 2 - 40C full 53 maxim 55
    Maestre, se pare ca problema ta este legata de senzorul de temperatura de la procesor. Temperatura reala este data de Core 1 si 2, si nu de dioda montata sub CPU. Nu are cum sa fie 55 grade pe Core si 75 grade pe dioda CPU (avand in vedere ca aceasta este in afara pastilei). Mai exact, ce se intampla la tine, este o problema legata de ajustarea pe care o face BIOS-ul la temperatura citita de dioda. Se stie ca acestea de obicei sunt "reglate" initial dupa teste nu prea riguroase... dar in timp se rezolva prin update-uri de bios. Lucru pe care ti-l recomand sa-l faci si tu...

    P.S. Pune RealTemp si/sau CoreTemp in timp ce rulezi un LinX, si ceea ce vei vedea acolo sunt temperaturile reale, din core-uri. Temperaturi ne-alterate de BIOS sau orice altceva.

  16. #76 SP
    Junior Member Ktalin's Avatar
    Multumesc MonkY, la asta ma gandeam si eu in ultima vreme, insa nu eram sigur cine arata temperatura procesorului, CPU-ul sau Core 1 si Core 2, plus ca placa de baza este cunoscuta ca fiind o placa mai firbinte, tipul asta vreau sa zic pn5-d de la asus. Acum mai are logica, mai ales ca viteza de lucru este buna, nu au fost opriri, restartari, sau alte evenimente care sa indice o functionare defectuoasa.

  17. #77 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    Pixel solved!
    a necesitat si putin "masaj" de resuscitare lol

  18. #78 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by GeOKeR View Post
    Pixel solved!
    a necesitat si putin "masaj" de resuscitare lol
    Good news ! Te referi la aplicarea de presiune cu degetul pe zona respectiva sau ai folosit o alta metoda ?

  19. #79 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    Am apasat cu varful unghiei usurel.

  20. #80 SP
    SnowManiac dadu093's Avatar
    O mica intrebare legata de bufferul la filmele de pe internet...
    Tot timpul cand stau pe internet de pe laptop, am probleme destul de mari la capitolul youtube, sau cand incerc sa vad orice film de pe net. Filmele se incarca foarte foarte greu, si si dupa ce sunt incarcate se mai blocheaza...Care poate fi problema? Laptopul e conectat wireless, dar in rest internetul merge foarte foarte bine si pe laptop. Si, chestia ciudata e ca, a venit la mine un prieten cu un alt laptop, si de la el, mergeau perfect filmele (cit ca eram si pe laptopul meu, si era si consola conectata...). Ce pot face?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 49 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 14 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 644 Last Post: 31-08-2023, 13:32
  2. Xbox Series X|S - Probleme si Solutii By Teo in forum Microsoft Xbox Series
    Replies: 22 Last Post: 22-03-2023, 20:35
  3. DualShock 4 - DS4 - Probleme si solutii By MonkY in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 74 Last Post: 08-03-2023, 22:53
  4. Solutii montare ps4 in masina By Dan123456 in forum Auto & Moto
    Replies: 1 Last Post: 16-06-2020, 00:53
  5. Hauppauge HD PVR (Probleme si solutii) By eXist in forum Console Club
    Replies: 1 Last Post: 28-03-2011, 15:05

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts