Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 32 of 32 FirstFirst ... 22 30 31 32
Results 621 to 631 of 631

Thread: Discutii routere - probleme, solutii si recomandari!

  1. #621 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Am mai facut cateva teste si netul functioneaza ok insa prin routerul lor unde am un singur slot LAN. Nu mai am pierderile de pachete de date pe care le am inca la internetul vechi, mai sunt abonat inca pana-n data de 12.Dec la firma de cartier.

    Este cineva pe aici care este abonat la RDS si are router-ul lui propriu si nu intampina problemele cu NAT DOUBLE / NAT MODERAT ?

    Daca da, dati-ne, va rog, un model. Doresc cat mai curand sa fac achizitia de router. Pe mine ma intereseaza unul cat mai ieftin ( 100-200 lei ) la care sa nu intampin problemele de mai sus. Viteza wi-fi si seuritatea nu este importanta.

  2. #622 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Tocmai ce au anuntat ca vor avea un nou router, cu WiFi6. Banuiesc ca ai putea face o cerere la ei, daca nu vrei sa investesti intr-un router bun.
    Attached Images Attached Images img_8215.jpg

  3. #623 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar

    Discutii routere - probleme, solutii si recomandari!

    Daca vrei cat mai ieftin, atunci sa nu ai pretentie si de calitate. Parca vad ca apoi te vei plange ca-i slab internetul de la Digi.

    Totodata, cu referire la Double-Nat, se pare ca dumneata n-ai inteles exact ceea ce inseamna CGN la RDS, te rog sa te interesezi ca sa nu dai banii pe un alt router si sa te trezesti cu aceleasi probleme de Double-Nat sau Nat Moderate.

    PS: pentru anumite chestii, ideal ar fi sa bagam mana mai adanc in buzunar si sa cumparam aparatura de calitate, daca vrem si experienta de calitate. Altfel, sunt doar bani aruncati in vant. Vei cumpara acum o “petarda” de aparat, peste 2 luni nu vei mai rezista si il vei schimba si tot asa, pana vei ajunge la bani dati in vant si tot cu aparate proaste. Bani care cumulati, te-ar fi scutit de stres prin cumpararea unui aparat serios.
    PS2: vad ca nu pui prea mare pret pe wireless, ci pe stabilitate, ceea ce este o gandire corecta tinand cont de faptul ca oricum acoperire/viteza wireless de calitate nu vei obtine decat cu un router + AP(-uri) in functie de suprafata. Pe partea de routare, cel mai bun raport pret/performanta este https://m.cel.ro/wireless/access-poi...pMCYxNDQtMQ-l/. Ce-i drept, depaseste cu putin bugetul tau dar nu vei gasi ceva care sa-i dea peste nas, in special pe functia de baza, aceea de router.

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #624 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Quote Originally Posted by JohnnyUSA View Post
    ...Parca vad ca apoi te vei plange ca-i slab internetul de la Digi.
    ...
    15 ani am avut net de la o firma de cartier si totul era PERFECT, P-E-R-F-E-C-T, pana in august cand probabil au schimbat ceva la infrastructura. Aveam un router care probabil a costat 50lei si mergea totul impecabil, in jocurile online era NAT OPEN mereu si aveam un ping extraordinar, 40-80 ms. Nu m-a deranjat niciodata viteza de 100Mpbs, nu am avut o problema sa las consola deschisa cateva ore ca sa mi se downloadeze un joc iar orice streaming Netflix/YouTube mergea perect in 4k.
    Daca nu ar fi avut incidentul recent, probabil eu eram multumit cu acea firma de cartier si in urmatorii 15 ani.

    Quote Originally Posted by JohnnyUSA View Post
    Totodata, cu referire la Double-Nat, se pare ca dumneata n-ai inteles exact ceea ce inseamna CGN la RDS, te rog sa te interesezi ca sa nu dai banii pe un alt router si sa te trezesti cu aceleasi probleme de Double-Nat sau Nat Moderate.
    Prima data am auzit despre CGN la postul tau de acum cateva zile. O sa le mai dau un apel sa vad daca pot dezactiva dracia asta. Am citit despre el pe wikipedia si vreo 5 pagini dintr-un thread al unui forum autohton unde era crticat/aplaudat. Pe Wiki mare lucru nu am inteles, majoritatea termenilor era necunoscuta.

    Quote Originally Posted by JohnnyUSA View Post
    PS: pentru anumite chestii, ideal ar fi sa bagam mana mai adanc in buzunar si sa cumparam aparatura de calitate, daca vrem si experienta de calitate. Altfel, sunt doar bani aruncati in vant. Vei cumpara acum o “petarda” de aparat, peste 2 luni nu vei mai rezista si il vei schimba si tot asa, pana vei ajunge la bani dati in vant si tot cu aparate proaste. Bani care cumulati, te-ar fi scutit de stres prin cumpararea unui aparat serios.
    Nimic mai adevarat insa avand in vedere ca la mine cu aparatura actuala, acel router de 50 de lei, era totul Perfect, Supercalifragilisticexpialidocious, nu aveam nevoie de mai mult. La mine nu era problema de aparatura, ci de infrastructura lor sau ce problema au avut recent.
    Iar acum, iti dai seama ca nu imi convine sa sa dau bani in plus pe un router cu nu-stiu-ce functii de forwarding si alte artificii, sa am trei aparate de internet in casa, toate din cauza Digi dar voi fi nevoit sa o fac si o voi face, trebuie sa gasesc o solutie!


    Ma simt ca un batran care era foarte multumit de vechea lui Dacia 1100 si era totul perfect, nu simteam nevoia si nu as fi dorit mai mult. Legea s-a schimbat si din cauza poluarii nu am mai putut s-o folosesc iar acum am un X5 care imi creaza o gramada de batai de cap si nu am niciun beneficiu fata de vechea Dacie, tot la piata si la casa de pensii ma duc cu ea, astea sunt nevoiele mele.

  5. #625 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar

    Discutii routere - probleme, solutii si recomandari!

    Nu stiu daca neaparat Digi sunt de aratat cu degetul aici. IPV4 este pe ultima suta de metri, in sensul ca, usor usor se epuizeaza IP-urile disponibile datorita, in special a extinderii “world wide” a internetului, iar IPV6 este inca in fasa si sunt destule de pus la punct.

    Fiecare provider de internet, cumpara o clasa/mai multe clase de ip-uri. Asa este si in cazul RDS-ului. Din pacate, s-au cam epuizat si la ei si de aici a aparut CGN-ul care, in principiu, permite alocarea unui ip extern mai multor clienti. Tocmai de aici apare acel Double-Nat pentru ca, routarea nu se mai face doar prin routerul lor ci, mai are loc o routare unde dumneata nu ai acces.

    Teoretic, asta se poate rezolva sunand la ei si explicandu-le clar ca dumneata ai nevoie de IP extern routabil. Acum, daca dai de vreun batut in cap sau de vreunul care o sa-ti recomande serviciul IP fix pentru asta, se numeste ghinion si ori stai tare pe pozitii si te certi cu individul, ori inchizi si cauti alt reprezentant mai... maleabil.

    Referitor la router, daca dumneats esti multumit cu cel de 50 RON, nu ma pot pune eu contra. Nu-ti fac eu bugetul si nu sunt eu in masura sa-ti spun cum sa-ti cheltui banii. Cert este ca la un moment dat, vei ajunge oricum sa faci ce am spus eu, vei vedea

    PS: uite aici un topic interesant vis-a-vis de CGN - https://forum.softpedia.com/topic/10...at-cgn-la-rds/, vezi daca la dumneata chiar e vorba de asa ceva.

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. #626 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Quote Originally Posted by JohnnyUSA View Post
    Teoretic, asta se poate rezolva sunand la ei si explicandu-le clar ca dumneata ai nevoie de IP extern routabil. Acum, daca dai de vreun batut in cap sau de vreunul care o sa-ti recomande serviciul IP fix pentru asta, se numeste ghinion si ori stai tare pe pozitii si te certi cu individul, ori inchizi si cauti alt reprezentant mai... maleabil.
    Acum am terminat apelul iar consultantul mi-a spus ca problema imi va fi rezolvata daca adaug un IP(?) fix in sectiunea DNS DINAMIC, a spus ca totul ar dura cinci minute si ca este aceeasi chestiunea cu cea zisa de tine, IP extern routabil.

    Ar rezolva asta problema?

    Attached Images Attached Images dns.jpg dns2.jpg

  7. #627 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar

    Discutii routere - probleme, solutii si recomandari!

    Consultantul ala bate campii. DDNS (ceea ce te pune el sa faci) sau Dynamic DNS, nu are nici o treaba cu Double-NAT, este cu totul si cu totul alta mancare de peste.

    Da-mi Teamviewer pe privat sa vad exact ce conexiune ai dumneata, sa stim mai departe cum punem problema.

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  8. #628 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Am rezolvat problema, se pare ca permanent!

    Le multumesc inca o data celor care m-au ajutat!

    O sa postez aici solutia pentru cei care intampina sau vor intampina aceasta problema cu Double-NAT, NAT Moderat.

    Am facut la ei o sesizare pe site iar ulterior am primit un mail in care scria sa activez DDNS. DDNS ar trebui sa faca ceea ce a spus JohnnyUSA si asta le-am scris si lor ulterior la indemnul ca problema ar fi rezolvata daca activez aceasta functie:


    DynamicDNS-ul inseamna ca mi se atribuie un nume de tip .go.ro ip-ului meu extern (86.120.242.53). De exemplu: teodor.go.ro se va translata in 86.120.242.53. La ce m-ar ajuta aceasta chestiune in problema cu Dublu-NAT?
    Dupa ce le-am scris aceasta chestiune m-a sunat acel consultant care se ocupa de sesizari, era foarte amabil, si mi-a explicat ca atunci cand cand activez aceasta functie, pe langa chestiunea specificata de mine mai sus, ma va ajuta si cu problema mea de Dublu NAT / Moderat.

    Am facut ceea ce mi-a spus, am activat acest serviciu dn contul meu Digi si i-am atribuit un nume, in cazul meu a fost numeprenume.go.ro

    Am tot facut aseara teste si pare totul perfect, am NAT OPEN si in jocuri, gaseste jocurile mai rapid si pare ca functioneaza corespunzator. Sper sa nu mai intampin vreo problema. Am restartat consola si router-ul de cateva ori, mereu se pastreaza NAT OPEN. Stiu ca era un coleg caruia ii apareu problemele respective dupa restart.

    Inainte cand scriam in google What's my IP, imi afisa un IP diferit fata de cel afisat in router. Acum de fiecare data sunt identice!
    Attached Images Attached Images dsc_0267.jpg dsc_0264.jpg dsc_0265.jpg dsc_0266.jpg

  9. #629 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    DDNS nu are legatura cu CGN. Totusi, probabil au ceva setare in site (mai nou), care te scoste din lista de CGN in momentul in care activezi DDNS. Ceea ce, nu avea cum sa stie nimeni daca ei nu ti-o spun explicit.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  10. #630 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Am și eu o întrebare, din motive de locație nu pot pune PS5 pe cablu și sunt nevoit sa joc pe Wifi, eu mai am un router separat de cel care este instalat de la provider.

    Am înțeles că aș putea folosi celalat router ca un Wi-Fi extender.

    Întrebarea mea ar fi dacă ajută sau rețeaua va fi la fel de proastă?

  11. #631 SP
    Junior Member sup3rfly's Avatar
    Salut, ajuta atata timp cat vechiul router nu il pui foarte departe de router-ul de la ISP(faci si tu o proba cu telefonul ca nu cumva sa il pui intr-un loc unde nu ai decat o liniuta semnal). Ca idee, daca la vechiul router iti ajunge semnal prost, tu o sa il dai mai departe la fel de prost(chiar daca vezi maximul de linii la wi-fi-ul device-ului pe care il folosesti).
    Si vezi ca nu toate routerele au si mod de AP sau extender, asta trebuie sa verifici tu, sa vezi daca vechiul router il poti folosi ca AP sau extender(recomand AP).

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 32 of 32 FirstFirst ... 22 30 31 32

Similar Threads

  1. Probleme si solutii PC By AndRewqp in forum Hardware
    Replies: 963 Last Post: 08-05-2021, 08:51
  2. DualShock 4 - DS4 - Probleme si solutii By MonkY in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 70 Last Post: 09-11-2019, 17:32
  3. Licitatie: 2 routere MSI & TRENDnet + bonus By mirciulik.6 in forum Licitatii
    Replies: 7 Last Post: 16-03-2014, 12:52
  4. Hauppauge HD PVR (Probleme si solutii) By eXist in forum Console Club
    Replies: 1 Last Post: 28-03-2011, 15:05

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts