Desi nu mi-am cumparat niciodata vreo figurina, acum nu m-am putut abtine.
Eram intr-un muzeu cu tabloruri si sculpturi, majoritatea cu tematica alien / skull / gothic. La un moment dat a văzut prietena mea capul lui Mimir in mărime naturală si creierul mi s-a blocat. Am intrebat-o pe domnisoara de la intrare despre el si mi-a spus ca daca am rabdare, in 15minute ajunge acolo creatorul si imi spune el exact cum l-a facut.
Ajunge tipul respectiv in locatie si ne face un tur in atelierul din spate unde ne-a aratat cum le face, avea si cateva clipuri video cu crearea lui Mimir. Unele le face pe schelet metalic si foloseste un soi de chit auto ( cred ca asa ceva , semana cu ghipsul). Este un clip pe YT cu un tip care face o sculptura similara, insa materialele cred ca sunt diferite, la al meu materialul avea o consisenta ca de plastilina alba. In poze pare stralucitor, insa in realitate arata mai natural, are un mic strat de lac peste.
Desi nu era nimic la vanzare, am zis sa il intreb daca mi-l poate vinde. Fusese o intrebare fara prea multa intentie fiindca imi era dificil cu transportul dintr-o parte in alta, imi da instagram-ul lui si plec.
Plecam in oras sa mancam, insa gandul tot la el imi ramasese. Intr-un act de impulsivitate, scot telefonul, ii dau mesaj si plecam spre muzeu. Ne-am dus doi, ne-am intors trei.
Pare solid, insa cam stau cu grija cu transportul, i-am pus burete pe la coarne si l-am invelit bine intr-o folie spumoasa. In caz de vreo problema, il voi purta precum Kratos.
Bookmarks