Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 163 of 163 FirstFirst ... 63 113 153 161 162 163
Results 3,241 to 3,258 of 3258

Thread: Ce ne-am cumparat azi - diverse

1. #3241 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Desi nu mi-am cumparat niciodata vreo figurina, acum nu m-am putut abtine.

Eram intr-un muzeu cu tabloruri si sculpturi, majoritatea cu tematica alien / skull / gothic. La un moment dat a văzut prietena mea capul lui Mimir in mărime naturală si creierul mi s-a blocat. Am intrebat-o pe domnisoara de la intrare despre el si mi-a spus ca daca am rabdare, in 15minute ajunge acolo creatorul si imi spune el exact cum l-a facut.

Ajunge tipul respectiv in locatie si ne face un tur in atelierul din spate unde ne-a aratat cum le face, avea si cateva clipuri video cu crearea lui Mimir. Unele le face pe schelet metalic si foloseste un soi de chit auto ( cred ca asa ceva , semana cu ghipsul). Este un clip pe YT cu un tip care face o sculptura similara, insa materialele cred ca sunt diferite, la al meu materialul avea o consisenta ca de plastilina alba. In poze pare stralucitor, insa in realitate arata mai natural, are un mic strat de lac peste.

Desi nu era nimic la vanzare, am zis sa il intreb daca mi-l poate vinde. Fusese o intrebare fara prea multa intentie fiindca imi era dificil cu transportul dintr-o parte in alta, imi da instagram-ul lui si plec.

Plecam in oras sa mancam, insa gandul tot la el imi ramasese. Intr-un act de impulsivitate, scot telefonul, ii dau mesaj si plecam spre muzeu. Ne-am dus doi, ne-am intors trei.

Pare solid, insa cam stau cu grija cu transportul, i-am pus burete pe la coarne si l-am invelit bine intr-o folie spumoasa. In caz de vreo problema, il voi purta precum Kratos.
    Attached Images Attached Images dsc02245.jpg dsc02258.jpg dsc02263.jpg dsc02284.jpg dsc02285.jpg dsc02286.jpg dsc02293.jpg

2. #3242 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Nici eu nu sunt fan figurine, dar asta e cea mai misto pe care am vazut-o vreodata. Din punctul meu de vedere fix asa trebuia sa arata figurina din editia de colectie Ragnarok, in loc de ciocanul magic; as fi atarnat si eu capul lui Mimir in living.

Nu ne spui si unde e muzeul si cat a costat minunatia?

3. #3243 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Nu e luata din Europa, fac un tur de cateva luni in Peru-Ecuador-Bolivia-Paraguay-Brazilia, locatia unde am gasit-o este langa granita Peru-Ecuador si se numeste Prohibido Centro Cultural, se afla in oraselul Cuenca.

I-am dat 100 USD. El initial imi propusese sa-mi faca alta la fel in care sa sa-mi ranforseze coarnele sau sa le faca detasabile, insa acest lucru dura destul si nu aveam timp sa mai stam aici, dura oricum cateva zile bune plus ca era problema ca trebuia sa se usuce vopseaua.

Cam asta este singura problema la mine, avem multe zboruri interne si imi e teama cu coarnele sa nu se rupa in timpul transportului. Am postat o poza in care este impachetat, la coarne are cativa bureti de protectie. Daca nu ma descurc asa, chiar il voi purta precum Kratos la imbarcari, am oricum cate doua bagaje de mana la fiecare zbor.

In realitate arata mult mai bine, in fotografii straluceste nenatural de mult din cauza flash-ului.
    Attached Images Attached Images 1721538228776.jpg

4. #3244 SP
    Member Cristache07's Avatar
    1. Cap si suport Terminator T-800 (brand Nemesis Now)
    Il aveam de multi ani in lista la Amazon si in weekend m-am riscat intr-un fel sa-l comand crezand ca e o ieftinitura. Sunt placut impresionat de calitate si detalii, peste asteptari, nu este metal, e un soi de rasina zic ei pe cutie. Inaltime :20 cm Latime: 8 cm Adancime 13 cm
    Pret 39 de eur, pe viitor voi lua si capul.
    2. Blu-ray Legacy of Celibidache
    Lansat acum cateva luni, este o colectie de inregistrari din perioada 1988-1994 a marelui dirijor Celibidache alaturi de orchestra din Munchen care a condus-o timp de 17 ani si a facut-o faimoasa.
    Attached Images Attached Images t800.jpg t800side.jpg cel.jpg

5. #3245 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    My precious! Finally!
    Attached Images Attached Images 1.jpg 3.jpg 4.jpg 2.jpg

6. #3246 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Am dat de topic în momentul când mă uitam la ce s-a mai postat. Am văzut aici multe lucruri faine, cum este capul lui Mimir și figurine. Pot să spun că am adăugat multe de pe site-ul 101figurine, nu bănuiam că există așa ceva la noi.

Am văzut ieri (culmea, într-o reclamă TV la eMag) un birou reglabil pe înălțime care pare destul de fain. Am ratat ocazia de a avea unul sponsorizat de fostul angajator, m-am gândit că nu am nevoie, deși ar fi trebuit s-o fac. Nu m-am gândit că voi lucra de acasă 2 ani. Biroul este ĂSTA, am avut și reducere de 20% (mai e valabilă doar azi pentru vreo oră, e parte din Flash Sales la eMag). Nu am extraordinar de multe așteptări de la el și sunt conștient că există birouri pe la 2000+ lei, dar pentru ce-mi trebuie mie cred că este destul de ok. Acum folosesc un birou foarte vechi din PAL pe care de-abia are loc un monitor de 27 inci și pe care nici măcar nu lucrez (mi-ar place să nu mai fiu nevoit să lucrez din cel de-al doilea biou din dormitor). Am ales biroul de doar 140 cm pentru că ar trebui să fie de ajuns, mai ales că am deja un pad gigantic de mouse și tastatură câștigat acum ceva ani la un concurs. Am văzut că unii l-au folosit chiar și cu două monitoare sau cu brațe de monitoare. O dată ce am montat biroul voi pune niște poze.

7. #3247 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar
    In sfarsit I joined the club.
    Attached Images Attached Images whatsapp-image-2024-11-09-10.11.49_c3dc9a3c.jpg whatsapp-image-2024-11-09-10.11.49_e2560525.jpg whatsapp-image-2024-11-09-10.11.49_10e0ff27.jpg whatsapp-image-2024-11-09-10.11.49_c43b7d28.jpg

8. #3248 SP
    Member codpin's Avatar
    Felicitari! Faci si un mic review? Cat de usor e de folosit si facut tranzitia pt cineva care e doar pe Windows? Cum e cu multi display support?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

9. #3249 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar
    Multumesc frumos @codpin. Ca si device, mac mini e ceva minune tehnologica, este foarte rapid, majoritatea aplicatiilor se incarca aproape instant, cu mici exceptii. Este un device extrem de mic, cam 1.5 apple tv's asa ca dimensiuni 12x12cm si 5cm inaltime. Il poti lua cu tine efectiv daca il folosesti si acasa si la birou si ai monitor in ambele parti, nu prea mai ai nevoie de laptop decat daca ai de facut ceva urgent in deplasarea birou-casa si invers.

Cu multi display support este relativ simplu, ai portul HDMI pe care eu tin un monitor 4k de 60hz si mai ai 3 porturi thunderbolt 4 pe spate la care mai poti conecta inca doua displayuri, sau direct 3 displayuri pe porturile thunderbolt. In cazul meu pe M4 specurile la ce monitoare poti folosi arata de forma asta (informatie culeasa de pe site-ul oficial apple):

Mac mini (2024) with M4 chip

Mac mini (2024) with M4 chip supports up to three external displays simultaneously, based on the resolution (up to 8K) and refresh rate (up to 240Hz) of each external display.
    Two external displays

Supports two external displays in any one of these configurations:
    • One display up to 8K at 60Hz (or 4K at 240Hz) over Thunderbolt or HDMI, and one display up to 5K at 60Hz over Thunderbolt
    • One display up to 8K at 60Hz (or 4K at 240Hz) over Thunderbolt, and one display up to 4K at 60Hz over HDMI
    Three external displays

Supports three external displays in any of these configurations:
    • Two displays up to 6K at 60Hz (or 4K at 144Hz) over Thunderbolt, and one display up to 5K at 60Hz over Thunderbolt
    • Two displays up to 6K at 60Hz (or 4K at 144Hz) over Thunderbolt, and one display up to 4K at 60Hz over HDMI
    • One display up to 6K at 60Hz (or 4K at 144Hz) over HDMI, one display up to 6K at 60Hz (or 4K at 144Hz), and one display up to 5K at 60Hz over Thunderbolt

Ca si experienta in utilizare este foarte similara cu cea de pe windows, in setarile displayului ti-apar toate dsiplayurile conectate si le poti configura tu, daca de exemplu ai unu langa celalalt si al treilea este deasupra sau dedesubt le poti aranja sa arate fix ca setupul real ceea ce va permite mutarea cursorului in sus sau in jos pentru a naviga catre displayul respectiv, nu numai stanga dreapta.

Ca si tranzitie eu nu pot sa ma exprim 100% in situatia de fata pentru ca eu folosesc si linux si windows si am mai folosit mac os in trecut. Dar sfatul meu este sa nu mai stai pe ganduri cam 90% din ceea ce vrei sa faci nu ar trebui sa intampini obstacole la utilizare, este un sistem de operare bazat foarte mult pe vizual si pe drag and drop. Label menu-ul standard din orice aplicatie gen file options, etc, se va gasi intotdeauna in coltul din stanga sus, de la logo-ul apple inspre dreapta, observand ca fereastra aplicatiei ramane mereu curata, o chestiune care pe mine ma incanta pentru ca imi permite sa am o imagine clara asupra ferestrei aplicatiei. Cand o aplicatie se face fullscreen este fullscreen ca la browser web, adica iti dispar taskbarul si elementele de ui de deasupra.

Diferenta majora pe care o vei sesiza este ca taskbarul este inlocuit de un dock interactiv care se imparte in doua. Prima parte este locul unde poti pune tu ce aplicatii vrei (de obicei cele mai uzuale si pe care are sens sa le ai cel mai la indemana). A doua parte reprezinta locul unde ruleaza aplicatiile deschise recent si iconul de recycle bin. Din punctul meu de vedere este mult mai utila aceasta abordare, in special pt productivitate, pentru ca permite sa arunci un ochi instant la ce ai deschis recent decat sa iti aduci aminte de ce ai nevoie, mai ales daca ai inchis in prealabil aplicatia respectiva. Din cate stiu se poate configura ca aplicatiile sa nu ramana acolo in dreapta, dar e un ajutor in plus in multitasking pentru ca nu mai treuie sa deschizi panorama pentru a vedea toate aplicatiile (in windows este win key+tab in Mac Os este F3 - pe tastaturi dedicate mac os).

Cea mai tare chestie pe care eu o iubesc si din motivul asta iubesc browserul safari este faptul ca ai optiunea sa vezi toate taburile deschise in mini ferestre ca sa stii exact unde vrei sa ajungi (la mine vizualul functioneaza mai bine decat scrisul). Nu stiu daca se mai regaseste la alte browsere sub forma asta dar intr-un job in care lucram foarte mult in browser mi-a salvat ore intregi de timp pentru ca navigarea se facea mult mai repede decat sa stau sa citesc lable-ul la fiecare tab.
    Plus tab groups pe care le aveam grupate in categorii (alta functie pe care nu stiu daca o vei regasi la alte browsere) si pe care le puteam denumi dupa bunul plac ca sa ma exprim mai neacademic asa .

Alt aspect care pe mine ma incanta in mod deosebit, suita office ruleaza exceptional pe Mac Os, din punctul meu de vedere, poate chiar mai bine.

Vis-a-vis de usurinta in utilizare si cum scrie apple driveri si cum se comporta aplicatiile de windows portate pe Mac Os, eu am avut niste casti microsoft special concepute pentru Ms Teams, teoretic butoanele dedicate trebuiau sa raspunda la apel, sa puna pe mute etc. Pe windows 11 mergeau intermitent, basca se si deconectau de la bluetooth si alte porcarii de genul.

Am vrut sa testez si am luat Ms Teams pe Macbook air imprumutat de la un coleg, partajat castile direct prin bluetooth si totul mergea direct, butonul de raspuns si mute totul functiona exact cum m-as fi asteptat de la windows, fara sa ma chinui cu driveri, configurari si update de firmware.

Cam orice dispozitiv functioneaza asa, exceptie fiind produse specializate care chiar au nevoie de driveri chiar si pe Mac Os.

Sfatul meu este sa nu stai pe ganduri, ai 30 zile drept de retur la emag si alti retaileri seriosi, ia-ti unul cu config de baza (da, configuratia de baza zboara, testat in apple store cu 20+ plus aplicatii deschise, 15 taburi deschise in safari in timp ce final cut "repara un video" iar logic pro facea un sample la niste beaturi iar memory compressionul nu intra decat o data la 2-3 minute) si foloseste-l exact cum ai vrea sa il folosesti pe windows si poti compara. Apoi daca nu te incanta sau nu e ceasca ta de ceai cum zice englezu, il poti returna fara batai de cap.

Sper ca te ajuta mini review-ul, bafta si sa te vedem aici cu post cu mac luat cat mai curand.

10. #3250 SP
    Senior Member iPaul's Avatar
    Daca are cineva idee unde gasesc unitate optica pentru PS5, v-as ramane recunoscator. Efectiv pe toate site-urile de profil este out of stock.
    Attached Images Attached Images 462564871_1543997186489076_4276900100095077295_n.jpg

11. #3251 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Quote Originally Posted by iPaul View Post
    Daca are cineva idee unde gasesc unitate optica pentru PS5, v-as ramane recunoscator. Efectiv pe toate site-urile de profil este out of stock.
    Doar olx si vreo 2 site-uri cu preturi mai mari

12. #3252 SP
    Member tmihai20's Avatar
    De Black Friday am cumpărat primul meu OLED, un LG C4 de 65 inci la 6500 de lei (100 de lei pe inci, cum îmi place mie să spun). Nu am încă poze, dar ecranul este foarte fain chiar și necalibrat. Am vorbit deja cu cineva pe Softpedia despre calibrare: 700 de lei primul mod (SDR, HDR10, HDR10+, Dolby Video sau HLG), apoi 350 fiecare alt mod + benzina. Nu cred că voi face calibrarea acum, deși în decembrie stau acasă mai mult de obicei.

Ieri am cumpărat și niște ceva audio, printre care și primele mele căști IEM (Fiio FH1s, FiiO a JadeAudio KA5 USB DAC Headphone Amplifier și a FiiO LS-4.4A). Le aveam în wishlist de mult pe AliExpress, acum e promoția lor 11.11 (Single's Day). Nu prea folosesc căști in-ear pentru că mai toate îmi cad din urechi. Sper ca Fiio să fie mai bune din punctul ăsta de vedere.

13. #3253 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    • Mingea oficiala Euro 2024 - Adidas Fussballliebe
    • Mingea oficiala Champions League 2024/25 - Adidas Finale 24
    • Tricou oficial echipa nationala cu Stanciu #21 - a purtat acest numar exclusiv la Euro 2024
    • Tircou oficial Liverpool 2008/10 cu Gerrard #8 luat de pe Classic Football Shirts
    Attached Images Attached Images dsc_0685.jpg dsc_0706.jpg dsc_0644.jpg dsc_0663.jpg

14. #3254 SP
    Senior Member iPaul's Avatar
    iPhone 16 Pro Max
    Attached Images Attached Images img_7916.jpeg 467388938_1057691096093142_213947643355459320_n.jpg

15. #3255 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Am căutat relativ recent un încărcător bun, GaN, dar cu fir pentru a înlocui încărcătorul vechi care e capabil doar de QuickCharge și nu mai încarcă rapid nici unul dintre telefoanele mele. Încărcătorul trebuie să aibă și vreo 2 porturi normale USB, dar și măcar vreo 2 porturi Type-C. Am găsit la un moment dat pe eMag un încărcător de 65 W cu multe recenzii, unele bune, altele rele, prețul era pe la 80-90 de lei. N-am vrut unul ieftin pentru că vioam unul bun, dar nu voiam să aștept după AliExpress. Încărcătorul era fără cablu, am dat înapoi din punctul ăsta de vedere. L-am comandat și am regretat imediat. Era foarte ușor, părea să nu fie capabil nici măcar de încărcare QuickCharge. Am scris o recenzie corectă și l-am returnat, mai ales după ce mi-am dat seama că acel încărcător costă 3-4 USD pe AliBaba. Am fost imediat căutat pe WhatsApp, mi s-a răspuns la recenzie, spunându-mi că îmi pot trimite un alt produs, dar am refuzat frumos. Până la urmă mi-au trimis alt încărcător (cadou) despre care le-am spus clar că nu l-am dorit. Încărcătorul este bun, ei îl vând pe la 200 de lei. Mi-au spus că au făcut asta pentru a-mi schimba părerea despre ei. Firma e din Cluj și am impresia că fac dropshipping la produse din China. Nu e nimic rău în asta, dar am fost puțin deranjat de insistența lor.

Ce-am vrut să subliniez este au apărut mulți vânzători externi sau care (poate) fac dropshipping. Eu nu m-am bazat pe toate acele recenzii pozitive, erau câteva destul de critice, dar nu erau suficiente ca să iasă în evidență și să scadă nota produsului. Produsul este în continuare promovat și apare la sortarea după popularitate (cea care este subiectivă și aleatoare după algoritmul eMag). Am descoperit că au apărut prea mulți vânzători care au prețuri mici la produse relativ scumpe (cum ar fi încărcătorul Samsung Trio). Costă 170 lei în mod normal, 80 de lei este prețul unui comerciant din China și produsul este clar unul fals grosolan (raportat de un posesor de S24 Ultra, care credea că toate încărcătoarele Samsung Trio sunt proaste). Era o vreme când nu trebuia să fiu atât de vigilent când cumpăram de pe eMag.

16. #3256 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eu recomand Anker all the way pentru orice fel de incarcator - indiferent ca e vorba de baterie externa, de incarcator de masina (la priza electrica) sau incarcator de priza.
    Poate sunt putini mai scumpi decat restul, dar au si ei promotii si daca pana de curand nu-i gaseam oficial pe la noi prin tara, decat cu produse mai vechi, aduse de cine stie - acum au venit "mai oficial" chiar la eMag.
    Zic "mai oficial", pentru ca nu am vazut sa aibe produsele noi prea rapid.

17. #3257 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    +1 pentru Anker, am un powerbank de-al lor care merge inca foarte bine.
    Livreaza si la noi de pe site-ul lor oficial, unde au preturi mai bune.

18. #3258 SP
    Member Cristache07's Avatar
    Elvis Presley The '68 Comeback Special
    si
    Berlin Calling - un film despre muzica electro, droguri si efectul lor asupra lui DJ Ickarus aka Paul Kalkbrenner (l-am gasit mai bun, mai realist decat It's all gone Pete Tong iar tema filmului mai mult ca niciodata actuala la noi in tara referitor la droguri la festivalurile de muzica).
    Attached Images Attached Images screenshot-2024-12-04-165925.png

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 163 of 163 FirstFirst ... 63 113 153 161 162 163