Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 22 of 29 FirstFirst ... 12 20 21 22 23 24 ... LastLast
Results 421 to 440 of 565

Thread: Religii, ateism, argumente si contra-argumente

1. #421 SP
    Junior Member stanes's Avatar
    oamenii mor, sufera asta e viata noastra, chiar daca murim vom avea o alta viata, Dumnezeu nu vrea de la oameni sa traiasca impliniti, vrea sa fim ingeri, pentru el nu conteaza ca murim, ca suntem sclavi, toti suferim..vom avea o alta viata, aceasta viata nu este pe placul lui Dumnezeu,

ai insirat niste chestii, vreau argumente, ce nu se potriveste cu Isus ?

2. #422 SP
    Member ymess's Avatar
    Nu stiu cum abia acum am descoperit acest thread

Impartasesc si eu o parte din perspectiva mea, buna sau rea, fiecare are dreptul la opinia lui buna sau gresita.
    Recent am vazut un talk foarte interesant:

In mare, ce mi-a atras atentia, e un lucru simplu: daca traiesti in dogmatism (aka nu tii cont de parerile altora) lumea in general nu te asculta.
    Asa ca fie ca esti ateu / crestin / musulman, etc. ar fi pacat sa nu tii cont si de celalte pareri indiferent daca la prima perceptie suna ridicol. Cam asa am da dovada ca suntem open minded, si in plus, vad o atmosfera foarte tensionata si acida in raspunsuri. In general cand raspundem agresiv ne pierdem controlul, atunci pierdem si dezbaterea. Asa ca daca sustineti o tabara si vreti sa convigenti pe cineva de adevarul absolut intr-un univers relativ, ar trebui sa ne pastram macar calmul si pozitivismul.
    Daca nici atat nu putem, ne putem intoarce la razboi si fanboysm intre xbox vs playstation etc. Nu ar fi nicio diferenta
    Tot ce zic mai jos e doar opinia mea, daca cineva are o opinie mai buna, argumente pro / contra, ascult cu mare drag

Cred ca cel mai important lucru e cum il percepem pe Dumnezeu, la ce anume ne gandim noi in mintea noastra. Eu sincer nu cred ca trebuie sa luam lucrurile ad literam si sa luam prima interpretare din Biblie, sa cautam chichite in interpretarea X sau Y, ci sa privim putin in ansamblu. Ca sunt povesti, ca sunt reale, fiecare le ia dupa bunul lui plac, eu incerc sa fac abstractie de la modul in care e pusa o idee si sa ma focusez pe ideea in sine. Mi se pare gresit sa ne gandim la Dumnezeu ca un mosulet cu barba care vegheaza de sus si ne judeca la final, care se razbuna sau ne iarta, si ca e un om care controleaza universul. Eu mai degraba ma gandesc la Dumnezeu mai mult ca o forta prezenta in univers, pe principiul sa faci bine inseamna Dumnezeu. That's it, in mare cam la asta cred ca se axeaza totul. Cred ca in lumea asta cel mai simplu lucru e sa faci rau, peste tot, inclusiv societatea in care traim nu incurajeaza empatia, moralitatea, familia, modestia, spiritualitatea. Sunt si multe contraexemple, dar trendul cred ca devenind aparent mai open minded, de fapt sunt niste scuze in a incuraja o imoralitate. Sunt de acord ca trebuie sa acceptam oamenii asa cum sunt ei, buni sau rai, de culoare, de gender, orientare, etc (you name it) si sa promovam acceptarea in sine, singura problema e sa nu incurajam orice idee doar de dragul de a fi open minded sau moderna. E foarte usor sa uitam de lucrurile marunte care conteaza, si in opinia mea, dintre toate religiile sunt de acord cu ideile promovate de ortodoxism. Nu sunt de acord cu absolut toate practicile sale (teoria ca teoria dar mai greu cu practica) insa per ansamblu cred ca ne pune bine sa ne gandim ca poate dam prea multa atentie grijilor, a banilor, si poate uitam de cel de langa noi, fie ca e familie sau prieten sau un om in nevoie. Si da, cred ca prea multi oameni au o sete crunta de a avea tot felul de vile, masini, apartamente, bani, afaceri, mult mai multe decat au nevoie si niciodata nu se vor satura. Sunt de acord cu proverbul: "La sfarsitul jocului de sah si regele si pionul intra in aceeasi cutie". Daca vreti si varianta (semi) stiintifica, un studiu foarte fain arata ca fericirea oamenilor nu depinde neaparat de succesul in cariera ci mai degraba conteaza relatiile noastre: Over nearly 80 years, Harvard study has been showing how to live a healthy and happy life | Harvard Gazette

Cat vine vorba de Biblie, Dumnezeu e cuvantul, e lumina, e iubire, e si asemanator cu un om, aparent e greu sa iti faci o imagine clara cu o gandire analitica. Totusi eu cred ca toate astea duc intr-o directie, in ideea de a face bine, si intr-un context foarte interesant. Nu se arata in mod clar, daca noi am vedea o persoana in cer careia sa ne subordonam, nu ar mai fi libertate, daca vrem credem daca nu, nu credem. Cred ca toata ideea e de a separa oamenii buni, adica cei care fac bine si se inteleg cu cei din jur si sunt de incredere fara ca sa fie pusi de cineva cu biciul sa faca asta, de oameni care pur si simplu aleg sa fie rai. Cred ca in intreaga maretie a universului, nu este totusi pura intamplare, nu stiu cum binele sau raul se pot cuantifica. Puteti sa va legati de inconsistentele Bibliei, nimeni nu zice sa nu cercetati, Biblia in sine ne indeamna sa citim si sa cercetam (da, asa zisi oameni care reprezentau biserica au pedepsit aceasta mentalitate, si da, au fost oameni care au abuzat de numele ei pentru interes personal) doar ca trebuie sa tinem cont de modul in care interpretam, in niciun caz litera cu litera. Biblia a reusit din punctul meu de vedere sa ofere lectii de viata, fie ca esti un adept al unui cult sau nu ("Sa ridice piatra cel fara de pacat") .

Cat despre alte practici, secte, in mod eronat am judecat oamenii aceia pentru practicile lor, pana cand intr-un moment recent din viata mea, o persoana penticostala a reusit sa dea dovada de mai mult discernamant si empatie decat mine intr-o problema delicata. Nu e okay sa judeci oamenii din alegerile lor, nu stim prin ce greutati au trecut ei, sau nu stim ce e de fapt in inima lor. Problema e a sunt de acord ca 90% din oameni (multi vor urla ca sunt babe si mosnegi) care merg in biserica sau manastire merg pentru obiceiuri / turism, nu pentru a deveni oameni mai buni, insa poate mai bine sa fie acolo sa aibe si fie cea mai mica sansa de a realiza ceva, decat sa fie nu stiu unde sau fara sa isi puna deloc problema. Majoritatea nu reusesc, asa e, si cred ca inteleg fenomenul, e foarte greu ca in sinea ta sa fi cu adevarat un om umil, un om respectuos, un om calm, un om lucid intr-o lume ce promoveaza banul, agitatia iar sa judeci / sa barfesti pe cel de langa tine e sport national.

Cred ca intr-un final credinta in Dumnezeu, pentru mine inseamna credinta in binele de pretutindeni, se vede din faptele noastre, cand un om face un lucru bun, inseamna ca binele (Dumnezeu) inseamna ceva pentru el, si cam de aici vezi si adevarata credinta a unui om.

Ca fapt divers, cred ca universul e super vast, si cred ca putem interpreta Biblia si nu numai in mai multe moduri corecte in acelasi timp. Exemplu culmea din filmul Noah e cum Big Bangul si evolutia lui Darwin coincid cu ordinea Biblica (
    )
    Imi place foarte mult ce a aratat Kurt Godel (
    ) si anume ca un sistem axiomatic nu poate fi in acelasi timp consistent (sa aratam ca o idee si negatia ei sa fie adevarata in acelasi timp) si complet (orice afirmatie adevarata din sistem poate fi demonstrata). Sigur, nu putem trage aceeasi concluzie despre univers, dar daca nici matematica noastra nu e consistenta (exista demonstratii corecte dar care au rezultate diferite) , dar ma gandesc, daca nici intr-un sistem simplu nu putem avea ambele lucruri, ce sa mai spunem despre univers? Din toata maretia universului, noi avem acces la universul observabil nostru, avem N lucruri de care putem fi siguri, si apoi din ele sa mai deducem multe altele. Dar intr-un final suntem limitati la ce e observabil nostru, poate alta civilizatie e peste noi si are acces la un univers observabil mai mare decat al nostru. Tot ce vreau sa zic, asa de mare si larg si variat e universul, cred ca sa consideram macar existenta unei fiinte sau puteri superioare e o problema ce merita pusa. Ca ultima idee despre viata de apoi, sunt de acord cu ce zice Godel: "If the world is rationally constructed and has meaning, then there must be such a thing [as an afterlife]." , daca viata nu e intamplatoare, nu prea ar avea sens sa nu existe o viata de apoi, iar sincer din experienta personala nu prea mai cred in coincidente

3. #423 SP
    lungimea postarii ma adoarme, cat non sens trebuie sa citesc ?

37. Felul vostru de vorbire sa fie: "Da, da; nu, nu"; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rau.

pe mine nu ma intereseaza ce crede lumea, eu spun doar ce spune Isus, toti, restul sunt prosti

4. #424 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Esti nou pe forum si nu stii, dar am avut de-a lungul timpului placerea de a avea niste specimene deosebite in compania noastra. Daca vei continua in ritmul asta, ai toate sansele sa ii intreci pe multi dintre ei

5. #425 SP
    ma bucur si zic Doamna ajuta ca nu sunt ca voi, mie mi-e scarba de multi

6. #426 SP
    Member Melo's Avatar
    Individul e caz de Obregia, nu stiu de ce va obositi sa scrieti poliloghii, oricum nu intelege nimic.

7. #427 SP
    cum treci de moarte, te-ai gandit ? mai ai de trait putina vreme, trece repede..eu gandesc dincolo de moarte, nu ma opresc ca voi la viata asta, ma atrage imparatia lui Dumnezeu

8. #428 SP
    Member ymess's Avatar
    Quote Originally Posted by stanes View Post
    lungimea postarii ma adoarme, cat non sens trebuie sa citesc ?

37. Felul vostru de vorbire sa fie: "Da, da; nu, nu"; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rau.

pe mine nu ma intereseaza ce crede lumea, eu spun doar ce spune Isus, toti, restul sunt prosti
    Cred ca e troll, capitolul 5 de la Matei de unde ai luat citatul vorbeste cu totul altceva, vorbeste despre juraminte, ai luat citatul fara context. Hai sa nu interpretam lucruri in afara contextului, si presa face acelasi lucru si stim cu toii ce iese

9. #429 SP
    pune contextul sa vedem ce intelegem

10. #430 SP
    Member ymess's Avatar
    Varianta ortodoxa:
    "34. Eu însă vă spun vouă: Să nu vă juraţi nicidecum nici pe cer, fiindcă este tronul lui Dumnezeu,
    35. Nici pe pământ, fiindcă este aşternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindcă este cetate a marelui Împărat,
    36. Nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poţi să faci un fir de păr alb sau negru.
    37. Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este."

Traducere dupa Cornilescu:
    "34. Dar Eu va spun: sa nu jurati nicidecum; nici pe cer, pentru ca este scaunul de domnie al lui Dumnezeu;
    35. nici pe pamant, pentru ca este asternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, pentru ca este cetatea marelui Imparat.
    36. Sa nu juri nici pe capul tau, caci nu poti face un singur par alb sau negru.
    37. Felul vostru de vorbire sa fie: "Da, da; nu, nu"; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rau."

11. #431 SP
    daca nu a schimbat subiectul, spune-mi ce inseamna asta .. cand juri spui multe cuvinte ? si trebuie sa juri cu da da nu nu ? sau cum ?

12. #432 SP
    Senior Member raducucosmin's Avatar
    As zice ca sentimentul e reciproc dar nu e. Eu de exemplu am trecut demult peste sentimentele de dispret, ura si apoi mila fata de aia pe care evolutia creierului i-a prins la buda.

Asta e, toti traim pe aceeasi planeta frumoasa si minunata.
    Singura problema pe care o am si care chiar imi tulbura existenta din cand in cand, e ca unii din astia pot vota si deci influenta viata celorlalti.

13. #433 SP
    ce ai facut in viata ta ? ce ramane dupa tine ?

14. #434 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    daca nu a schimbat subiectul, spune-mi ce inseamna asta .. cand juri spui multe cuvinte ? si trebuie sa juri cu da da nu nu ? sau cum ?
    Versetul ala se refera la a fi sincer in cele spuse, nu la a vorbi monosilabic. Ca deh, diavolu' a inventat minciuna, nu filosofia.

15. #435 SP
    filosofia e non sens, nu te ajuta, intri in intuneric...sincer in juraminte ? sau cum ?

nu aveti idee cat de departe sunteti, dar tot e mai bine decat sa crezi ca le stii pe toate, ca mine...strict la religie ma refer

16. #436 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Tu sigur nu esti schizofrenic? Fa un test.

17. #437 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Ca sa citez un mare clasic: mare e grădina domn(bo)ului.

Dupa ce am citit ce a fost scris de individ până și eu am început să mă crucesc.

Se simte nevoia de niste domni in alb.

18. #438 SP
    ce puteti face decat sa aruncati cu jigniri ? va iert

19. #439 SP
    Member marv's Avatar
    iubeste-ti aproapele!

Dragi colegi forumisti, de ce insistati sa hraniti troll-ul?

20. #440 SP
    ...ca pe tine insuti, va doresc tot binele din lume

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 22 of 29 FirstFirst ... 12 20 21 22 23 24 ... LastLast