Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 10 of 29 FirstFirst ... 8 9 10 11 12 20 ... LastLast
Results 181 to 200 of 565

Thread: Religii, ateism, argumente si contra-argumente

1. #181 SP
    Senior Member nops66's Avatar
    Omule, eu am facut referire la postul tau doar in primele 2 fraze si din ce vad eu acolo nu prea te'am contrazis in legatura cu galileo. Eu am vrut sa evindetiez cu totul altceva in postul meu, si sunt sigur ca ai inteles dar nu pricep de ce te'ai atacat...ideea e foarte simpla: daca tu promovezi niste valori(si nu fac referire la tine - generalizez), niste principii, niste norme, de ce esti primul care le incalci? cum ai vrea sa iti castigi credibilitatea atata timp cat nu respecti ceea ce promovezi?

2. Daca ai avea bunavaointa sa'mi explici de ce fiecare biserica ar fi procedat la fel, ti'as fi recunoscator.

3. Nu'mi dau seama exact la cine faci referire, dar iti spun ca intr'o societate in care conceptul de democratie a fost foarte prost imprimat nu prea ai cum sa te miri de faptul ca fiecare e interesat doar de propriile drepturi dar uita de obligatii.

5. Iti dau in mare parte dreptate, ignorance is strength...dar eu sincer nu cred ca exista sau ca a existat vreodata un credincios care la un moment dat sa nu'si puna niste intrebari, spre exemplu: bai dar eu in ce cred de fapt? de ce cred? o fi bine? si lista e foarte lunga.

2. #182 SP
    Member angellicus's Avatar
    Ahhh, nu e vorba de atac! Poate nu am fost explicit, dar era un post general. Confuzia poate a aparut din moment ce numele tau a aparut prima data. O sa incerc sa iti raspund la intrebari.

1. Cind e vorba despre promovarea ideologiilor religioase, nu cred ca se mai pune problema credibilitatii. Faceam o paralela intre mentalitatea medievala si "ateii"/"non-crestinii" moderni. Gindeste-te in urmatorul mod. Inchizita a luat/furat/distrus libertatea in general - fie ea libertate fizica sau intelectuala. De obicei, atacul modern care e adresat Inchizitiei este tocmai acesta - ca nu oferea libertate, ca e nedomacratic - practic, incalca toate princiipile democratiei. Un critic modern al Inchizitiei, incalca o mare parte din aceleasi principii incercind sa isi impuna parerea. De exemplu, daca eu ca ateu, m-as apuca sa critic Inchizitia si Crestinismul nu as fi mai bun ca un Inchizitor din moment ce eu apar libertatea de exprimare, incalcand-o - pentru simplu fapt ca nu las crestinii sa creada ce vor ei. Contradictia aceasta nu trebuie generalizata, e mai degraba un caz particular. Se desfasoara asa pentru ca majoritatea oamenilor folosesc Inchizitia pentru a critica crestinii si nu pentru a arata monstruozitatea ei per se.

2. Toate Bisericiile ar fi procedat la fel, in masura in care toate cred ca ele detin adevarul absolut. In momentul in care ai o asemenea certitudine, e normal ca lucrurile au decurs cum au decurs. Totul e "bine si frumos" cind: omorind eretici le salvezi sufletele; inoculind doctrina ta, salvezi sufletele oamenilor! Gindeste-te putin la Ortodoxism in Comunism! Practic, ei au adoptat aceeasi politica. Evident, la o scala mult mai mica si dezavantajati de faptul ca nu ei controlau Comunismul, ci viceversa.

3. Nu pot sa te contrazic ca democratia e una in teorie si alta in practica, dar anumite pseudovalori tot au mai ramas. De fapt, asta e singurul loc in care apreciez munca Bisericilor. Au reusit sa imprime niste valori mult mai bine ca orice forma de guvernare. Ca s-a varsat mult singe pentru asta e o certitudine.

4. Eu cred ca intrebarile astea sunt niste intrebari goale. Majoritatea crestinilor isi pun intrebarile astea, dar fenomenologic nu isi pot raspunde la intrebari. E mult mai reconfortant sa crezi intr-un Dumnezeu, decit intr-un Vid. La urma urmei, cine si-ar dori sa moara si atit?! Uite, aici se afla raspunsul meu la Religie - o frica ontologica fata de moarte. De la trogloditi pina la oamenii moderni. Frica! Din frica asta, oamenii prefera sa nu isi raspunda la intrebari, sa lase lucrurile asa cum sunt si intr-o anumita masura sa ramina ignoranti. Traim in sec. 21 si multi oameni inca mai cred ca Pamantul a fost creat acum citeva mii de ani, nu cred in evolutie si asa mai departe. Intr-un fel inca suntem in Evul Mediu, doar intr-o forma mai diluata!

5. Daca nu am fost suficient de clar la anumite chestiuni, te rog, spune-mi si o sa incerc sa le dezvolt. Bafta!

3. #183 SP
    Member playgame's Avatar

4. #184 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar

5. #185 SP
    Senior Member Strike105X's Avatar
    Video-ul acesta mi-a amintit de:

comic but his right.

6. #186 SP
    Member playgame's Avatar
    Sa fii in stare sa te uiti la copii infometati cu muste pe fata si sa spui ca au primit o povara pe masura puterii lor de a o duce inseamna - fara nicio indoiala - sa fii realmente dus cu pluta, complet deconectat de la realitate si conectat la o perfuzie cu diaree ideologica.

Acuma foarte serios, cat de ingust trebuie sa fii sa sustii asa ceva? Mai are vreun rost sa citesti/combati si alte idei emise de acelasi creier? Mai merita individul asta vreun fel de replica? De atentie? De critici?

Tre' să fii o porcină foarte mulţumită �n banalitatea ta, ca să crezi că Universul e la fel de bl�nd cu toţi aşa cum e cu tine şi să susţii sus şi tare că traiul tău bun dovedeşte existenţa creatorului benevolent.

Suntem pe cont propriu pe lumea asta. Tre' sa punem mana sa facem noi ceva, nu sa asteptam sa pice de sus.

Atheists, agnostics most knowledgeable about religion, survey saysReport says nonbelievers know more, on average, about religion than most faithful. Jews and Mormons also score high on the U.S. Religious Knowledge Survey. - Los Angeles Times

---------- Post added 01-10-2010 at 10:31 PM ----------

Perspectives: christians vs muslims vs atheist

7. #187 SP
    Member playgame's Avatar
    Perspectives: christians vs muslims vs atheist

---------- Post added 06-10-2010 at 08:08 PM ----------

Una care nu e prea funny. Mai mult iti vine sa plangi.

Intr-un spital a fost internat un copil de 14 ani care a fost operat si nu mai avea sange in corp, iar spitalul nu mai avea rezerve de sange. Doctorii au vorbit cu mama copilului sa ii doneze ea sange, altfel copilul va muri in scurt timp. Mama a inceput sa planga si sa spuna ca religia ei nu permite acceptarea sangelui strain pe motiv ca asa scrie in biblie. I s-a explicat ca ii va muri copilul, dar ea bocea ca sa nu mai spun ce si zicea ca asta este voia Domnului.

Noroc ca doctoritei i se falfaia de religie si a chemat un judecator care a luat decizia sa i se administreze sange copilului. Dupa ce copilul si-a revenit si era in stare buna, a venit mama la doctorita si i-a spus ca ea si Dumnezeu i-au salvat viata copilului!!!
    Incredibil!Dar adevarat!
    Observaţi reflexul de a "mulţumi Domnului" indiferent de situaţie sau de cine a ajutat �n realitate.

8. #188 SP
    Member playgame's Avatar
    "Preoţi, cu crucea-n frunte la turma cea cre(ş)tină, Deviza-i ignoranţă şi scopul ei preasf�nt. Voi să trăiţi bine, mergeţi pe m�na noastră
    E fain pe lumea asta să nu ai niciun g�nd."

Biserica Romana Ortodoxa - Sac fara fund

Rom�nia a alocat o sumă record pentru finanţarea a 2313 biserici �n anul 2009.

Discuţiile recente din presă legate de susţinerea exagerată a cultelor �ntr-un an de criză şi de constr�ngeri financiare severe s-a purtat �n jurul celor 806 biserici pentru construcţia sau renovarea cărora parlamentarii au votat amendamente la Bugetul de stat pe anul 2009. Dar cele 806 biserici despre care s-a vorbit reprezintă doar amendamentele aduse de către parlamentari �n comisiile de specialitate. Acestora li se adaugă alte 1114 lăcaşuri de cult cuprinse deja �n bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor pentru anul 2009 �n valoare de 76,225,000 RON[1]. �n plus, 393 de biserici beneficiază de fonduri publice pentru lucrări de pictură[2].

Suma totală prevăzută �n bugetul de stat pentru 2009 pentru construirea şi renovarea de biserici este de 135.217.000 RON fiind cea mai mare alocată cu acest scop din istoria bugetelor Rom�niei.

Dezinteresul faţă de proiectele de cercetare ştiinţifică căreia i s-au redus fondurile cu 70% �n bugetul pe 2009, şi excesul de finanţare a cultelor �n Rom�nia reprezintă o sfidare a modernităţii şi civilizaţiei orientate spre cunoaştere şi dezvoltare tehnologică, dar şi un grav pericol pentru democraţie.

Ce bine ne şade:

Attached Images Attached Images metodascivscreyz1.jpg impotrivastiinteisn9.png biseicabugetbl4.png lefthandedjpg550.jpg ateobus2bspre2boenoanda.jpg disproportie.jpg

9. #189 SP
    Senior Member nops66's Avatar
    Pai stai mai omule, nu au fost ei oropsiti si asupriti atatea zeci de ani sub regimul comunist? Nu au si ei dreptul sa ceara despagubiri?

10. #190 SP
    Member playgame's Avatar
    Quote Originally Posted by nops66 View Post
    Pai stai mai omule, nu au fost ei oropsiti si asupriti atatea zeci de ani sub regimul comunist? Nu au si ei dreptul sa ceara despagubiri?
    Acuma s-au umplut de bani si continua procesul asta.

11. #191 SP
    Member playgame's Avatar
    Attached Images Attached Images idealul20invatamantului.jpg

12. #192 SP
    Senior Member Strike105X's Avatar

IoI

13. #193 SP
    Religii, ateism, argumente si contra-argumente

14. #194 SP
    Senior Member mentorica's Avatar
    Dumnezeu este in fiecare dintre noi .
    Casa lui Dumnezeu este sufletu nu biserica .
    Asta este credinta mea .

PS :Nu poti dovedi asa ceva ...

15. #195 SP
    Senior Member Zombozo's Avatar
    Quote Originally Posted by mentorica View Post
    Prove it.

16. #196 SP
    You're PARROTS Dudel's Avatar
    Quote Originally Posted by mentorica View Post
    Eu sunt tatal nostru.

17. #197 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Quote Originally Posted by Dudel View Post
    Eu sunt tatal nostru.
    Profund rau !

18. #198 SP
    Member playgame's Avatar
    Quote Originally Posted by Deathstrike View Post
    Prove it.
    Nu se refera la dumnezeul de care scrie in biblie, ci notiunea de dumnezeu inseamnand iubire, care este in fiecare din noi. Nu stiu sigur daca asta a vrut sa spuna si el, dar iubirea (reciproca) este vitala. Cealalta varianta nu e sustinuta de nici o dovada concreta.

Prea multa lume se bazeaza pe idei fara dovezi clare. Prea multa lume e inconstienta de faptul ca datorita stiintei a evoluat omenirea la nivelul la care ne aflam in ziua de azi. Medicina, astronomie, matematica, fizica etc etc. Acum 100-150 de ani multa lume murea de diferite boli, care acum se trateaza cu o injectie, medicamente sau mai stiu eu ce. Datorita stiintei, nu al religiei.

Calculatorul sau orice alt aparat electronic care va ajuta sa cititi acest mesaj este rezultatul stiintei, nu al religiei.
    In momentul in care se dezbate o tema religioasa, prea multa lume reactioneaza similar cu exemplul de mai jos (prima poza).
    Attached Images Attached Images religion.jpg science-vs-faith.png

19. #199 SP
    Senior Member mentorica's Avatar
    Quote Originally Posted by playgame View Post
    Nu se refera la dumnezeul de care scrie in biblie, ci notiunea de dumnezeu inseamnand iubire, care este in fiecare din noi. Nu stiu sigur daca asta a vrut sa spuna si el, dar iubirea (reciproca) este vitala. Cealalta varianta nu e sustinuta de nici o dovada concreta.

Prea multa lume se bazeaza pe idei fara dovezi clare. Prea multa lume e inconstienta de faptul ca datorita stiintei a evoluat omenirea la nivelul la care ne aflam in ziua de azi. Medicina, astronomie, matematica, fizica etc etc. Acum 100-150 de ani multa lume murea de diferite boli, care acum se trateaza cu o injectie, medicamente sau mai stiu eu ce. Datorita stiintei.

Calculatorul sau orice alt aparat electronic care va ajuta sa cititi acest mesaj este rezultatul stiintei, nu al religiei.
    In momentul in care se dezbate o tema religioasa, prea multa lume reactioneaza similar cu exemplul de mai jos (prima poza).
    Adevarat ce spui . multi reactioneaza asa din lipsa de creier ...sau pentru ca sunt prea indoctrinati ...pana la urma fiecare crede in ce vrea este o lume libera .

20. #200 SP

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 10 of 29 FirstFirst ... 8 9 10 11 12 20 ... LastLast