Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 9 of 29 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 19 ... LastLast
Results 161 to 180 of 565

Thread: Religii, ateism, argumente si contra-argumente

1. #161 SP
    Senior Member Strike105X's Avatar
    Quote Originally Posted by Enthroll View Post
    cam asta spun si unii catolici despre ortodoxism si alte religii. you know what you did there?
    Exista o mare diferenta intre mine si acei catolici... eu nici nu apartin si nici nu sunt influentat nici o religie. Cred ca putem cadea de acord ca de-a lungul istoriei catolicismul se face vinovat pentru cele mai multe crime/razboaie produse pentru a-si servi cica zeul, cruciade, vanatoare de vrajitori, Moartea lui Galilei, Inchizitia fiind doar cateva exemple. Si din pacate si in ziua de azi isi baga nasul in politica, au servici secrete puternice, existau si zvonuri ca sar fii ocupat de spalare de bani dar Papa Ioan Paul al doilea cica ar fii inchis secta aceea, sa numai vorbim de operatiunile de musamalizare in cazul multiplelor acte de pedofilie cauzate de preotii lor (acestea scapand aproape de fiecare data nepedepsiti) asa ca in continuare sustin ce am spus.

2. #162 SP
    Senior Member Enthroll's Avatar
    Oh yeah they did some really bad things, aici suntem de acord. Dar au fost mai multi, au avut mai multa putere si organizare inclusiv armata, au vrut mai multa putere. Totusi exista o diferenta intre un loc de cult / preot catolic si ortodox.
    Dar in cazul tau sau al meu, ce diferenta ar fi fost daca am fi catolici sau ortodoxi la nivel personal ? nici una ?

3. #163 SP
    Direct probabil ca nu (desi majoritatea romaniilor sunt credinciosi gandeste cum ar fii fost sa fie si catolici care sunt si mai infumurati deci probabil mai multi nervi pentru noi), indirect totusi sta altcumva treaba si asa politica noastra este un circ, gandeste de-si mai infingea si biserica catolica ghearele cum era... majoritatea ortodoxismului nu-si forteaza drumul in casele oameniilor dar nu este la fel si pentru cultul catolic.

4. #164 SP
    Senior Member RACHyyy's Avatar

5. #165 SP
    You're PARROTS Dudel's Avatar
    Sper sa nu te superi si cred ca am mai spus chestia asta. Materialele prezentate de tine si cateodata de playgame sunt exagerate. Voi dati dintr-o extrema in alta. Sunteti exact ca si martorii, vreti neaparat sa convingeti oamenii de niste lucruri care nu se bazeaza pe chestii concrete.
    Nu prea comentez pe thread ca na, tot aceleasi chestii se zic despre religie si nici nu prea am chef de certuri, da' nu pot sa iau in serios clipuri cu muzica bisericeasca care is exact ca si .ppt-urile alea ce le trimite toata lumea pe mail
    A, si la thread ii zice XXX argumente si contra-argumente. Clipul al 2lea aduce argumente sau contra-argumente ?

Strike, la ce te referi :
    majoritatea ortodoxismului nu-si forteaza drumul in casele oameniilor dar nu este la fel si pentru cultul catolic.
    ?

6. #166 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Quote Originally Posted by Dudel View Post
    vreti neaparat sa convingeti oamenii de niste lucruri care nu se bazeaza pe chestii concrete.
    Ce-i aia "chestii concrete"?
    Vrei sa spui ca nu e cazul sa discutam (credem) despre ceva ce nu putem atinge si vedea?

7. #167 SP
    Senior Member Enthroll's Avatar
    si eu sunt curios la ce se refera, eu nu am avut astfel de experiente cu catolicii. remember, nu mai suntem in evul mediu.

8. #168 SP
    You're PARROTS Dudel's Avatar
    1. cryyo, ma refeream strict la postul lui Rachyyy in legatura cu clipurile. Mi se par baliverne chestiile scrise acolo, fara nici o baza.
    Normal ca poti vorbi despre ce nu poti atinge si vedea lol.
    Eu nu am nimic impotriva oamenilor care cred, in schimb fac crize cand vad inca o biserica abia ridicata (cu ajutorul statului), alta care se renoveaza complet, copii care la scoala asculta popi sau neveste de popi fiecare cu idei mai cretine(nu zic ca nu sunt si inteligenti). Majoritatea sunt niste superstitiosi si creduli(cred in fantome si spirite).
    2. Am vazut un documentar interesant in care studiau creierul unor credinciosi si al unor necredinciosi si primii aveau o parte a creierului mult mai dezvoltata si cica erau mai feriti de boli. Eu zic ca poti crede in tine de exemplu.

3. La noi in oras singurii care umbla din poarta in poarta is martorii.

9. #169 SP
    Este o vorba: "lupul isi schimba parul dar naravul ba", am sa-ti spun motivul pentru care catolici nu ti s-au parut asa rai sau mai bine spus numele: Papa Ioan Paul al doilea. Sincer nu stiu cum a ajuns omul acela papa, avand in vedere modul lui de gandire total diferit fata de celelalte capeteni bisericesti, dar a ajuns si intradevar a facut schimbari in bine, sub domnia lui cazuriile de pedofilie au scazut drastic, a oprit operatiunile de spalare a banilor (sau cel putin o parte din ele), catolicismul a abandonat statusul de superioritate asupra celorlalte religii (mai ales asupra celor ce il venereaza pe Dumnezeu), deoarece pana la urma toti se rugau la acelasi zeu, a incercat sa aplaneze deasemenea si conflicte. Intradevar sub domnia lui catolicismul nu a mai fost ce a fost, dar din pacate a murit si cu noua conducere se pare ca o iau iara pe drumul cel vechi, cazuriile de pedofiilie brusc au crescut, au declarat catolicismul ca singura religie adevarata si toate celelalte niste blasfemi, aici fiind unde am dorit sa ajung, prin modul de inpunere a religiei si datorita strictetii isi forteaza drumul in casele oameniilor, iti dai seama ca mintiile oilor religioase sunt afectate de pumnul de fier astfel crescand si strictetea si desavarsirea catre aceasta religie.

10. #170 SP
    Quote Originally Posted by Dudel View Post
    Sper sa nu te superi si cred ca am mai spus chestia asta. Materialele prezentate de tine si cateodata de playgame sunt exagerate. Voi dati dintr-o extrema in alta. Sunteti exact ca si martorii, vreti neaparat sa convingeti oamenii de niste lucruri care nu se bazeaza pe chestii concrete.
    Nu prea comentez pe thread ca na, tot aceleasi chestii se zic despre religie si nici nu prea am chef de certuri, da' nu pot sa iau in serios clipuri cu muzica bisericeasca care is exact ca si .ppt-urile alea ce le trimite toata lumea pe mail
    A, si la thread ii zice XXX argumente si contra-argumente. Clipul al 2lea aduce argumente sau contra-argumente ?

Strike, la ce te referi :
    ?
    Sincer sa fiu, coloana sonora a "clipului" nu prea m-a interesat, ci mai mult ceea ce spune acesta, iar cand vinze vorba despre argumentele ce se aduc, cel ce l-a realizat este bine documentat (parerea mea). Daca pentru tine nu este o problema in a-ti pierde "identitatea spirituala" este si mai bine, inseamna ca inca o mai ai

P.S. Bine ar fi sa nu mai confundam "religia" cu credinta...

11. #171 SP
    Member playgame's Avatar

12. #172 SP
    Quote Originally Posted by playgame View Post
    Offtopic dar relevant cu quote-ul, defapt J.F. Kennedy se referea la Grupul Bilderberg:

PS: al 2-lea video parca mi-a citit anumite ganduri .

13. #173 SP

14. #174 SP
    Member angellicus's Avatar
    Quote Originally Posted by Strike105X View Post
    Exista o mare diferenta intre mine si acei catolici... eu nici nu apartin si nici nu sunt influentat nici o religie. Cred ca putem cadea de acord ca de-a lungul istoriei catolicismul se face vinovat pentru cele mai multe crime/razboaie produse pentru a-si servi cica zeul, cruciade, vanatoare de vrajitori, Moartea lui Galilei, Inchizitia fiind doar cateva exemple. Si din pacate si in ziua de azi isi baga nasul in politica, au servici secrete puternice, existau si zvonuri ca sar fii ocupat de spalare de bani dar Papa Ioan Paul al doilea cica ar fii inchis secta aceea, sa numai vorbim de operatiunile de musamalizare in cazul multiplelor acte de pedofilie cauzate de preotii lor (acestea scapand aproape de fiecare data nepedepsiti) asa ca in continuare sustin ce am spus.
    Galileo Galilei nu a fost ucis de Inchizitie - a murit de batranete. A fost atacat si judecat de aceasta, dar Galileo si-a retras afirmatiile - a fost in arest la domiciliu aproape toata viata sa. Cel cu Eppur Si Muove nu e tocmai Galileo! Intr-adevar, cineva a fost ucis de Inchizitie pentru ideologia aceasta: Giordano Bruno.

15. #175 SP
    Da, scuze am incurcat umpic faptele acolo.

16. #176 SP
    Member playgame's Avatar
    Quote Originally Posted by Strike105X View Post
    Offtopic dar relevant cu quote-ul.
    Si religia se potriveste in descrierea lui JFK.

17. #177 SP
    Nu prea, el acolo vorbeste:

1. Closed Society - Biserica nu este chiar atat de rezervata in interiorul ei, cu desavarsire si credinta ajungi destul de departe si cu destul de mult acces, desi admit dureaza mult, dar nu se compara cu un grup ca bilderberg totusi.
    2. Tainuire si Cenzura - acest lucru nu mai este la indemana biserici demult cu exceptia unor cazuri, de pedofilie (motivul pentru care sunt acestea exceptii se datoreaza faptului ca si cei molestati fac parte din biserica si se fac in mare parte presiuni "spirituale" pentru a nu se depune plangeri), spalarea baniilor (lucru care se produce la Roma/Vatican nu cred ca mai trebuie sa adaug ceva), pentru tainuire si cenzura ai nevoie de: influenta politica si financiara deopotriva, iar influenta biserici se diminueaza impotriva faptului ca toti politicieni se dau mari crestini.
    3. de la 02:33 daca urmaresti documentarul ENDGAME o sa vezi ca exact despre Bilderberg vorbeste.
    4. Ca sa fiu sincer biserica ca putere de a pune in miscare masele pierde tot mai mult teren pe zii ce trece, sigur multi se dau credinciosi si drepti in exterior, dar cand vine vorba a urma calea dictata de religie dau inapoi.

18. #178 SP
    Member playgame's Avatar

19. #179 SP
    Senior Member nops66's Avatar
    Quote Originally Posted by angellicus View Post
    Galileo Galilei nu a fost ucis de Inchizitie - a murit de batranete. A fost atacat si judecat de aceasta, dar Galileo si-a retras afirmatiile - a fost in arest la domiciliu aproape toata viata sa. Cel cu Eppur Si Muove nu e tocmai Galileo! Intr-adevar, cineva a fost ucis de Inchizitie pentru ideologia aceasta: Giordano Bruno.
    Nu l'a ucis inchizitia pe Galilei, dar i'a ucis si schingiuit pe multi altii...orice argument adus in favoarea stiintei, orice noua descoperire era considerata blasfemie sau vrajitorie si se pedepsea prin arderea pe rug...pai stai putin nene, daca Dumenzeu l'a inzestrat pe om cu ratiune si inteligenta, nu cenzura frate progresul si descoperirile...nu mai vorbim de faptul ca au murit milioane de oameni in cruciade. Daca sustii ca Dumnezeu e bun si milostiv si ne iubeste pe toti de ce masacrezi milioane de oameni in numele Lui? Daca Dumenezeu iti spune sa fii smerit, sa nu fii lacom, sa nu fii mandru, de ce TOATE bisericile sunt impodobite cu tone de aur? De ce de fiecare data cand omorau un om pt asa zisele erezii si blasfemii ii trecea toate averile in patrimoniul ei?

Sa fim seriosi, biserica institutie a fost pana acum maxim 200 de ani cea mai puternica arma de control al maselor. A facut populatia sa respecte niste norme elementare de comportament si morala(vezi cele 10 porunci - toate se regasesc in legislatia oricarui stat din prezent) prin frica si teroare - prin niste metode mai mult decat primitive si grotesti(tortura in special). De asemenea, conduce lumea din umbra de 2 milenii, de ce cele mai importante scrieri si insemnari istorice sunt tinute in subsolurile Vaticanului si pazite cu strictete si nu sunt destinate publicului larg? Daca doar cateva din acele scrieri s'ar pierde, biserica si'ar pierde de tot credibilitatea si puterea...istoria pe care o cunoastem astazi nu este nici macar pe sfert adevarata. Din pacate/fericire biserica a pierdut mult teren in fata societatii din prezent...omeneriea a fost bombardata de progres stiintific si noi descoperiri si au inceput sa'si piarda credinta si sa'si puna intrebari...drept urmare populatia a fost scapata incet dar sigur de sub control, asa ca marile puteri au incercat sa redobandeasca controlul maselor tot prin frica si teroare(cateva bombe aruncate ici-colo, cateva blocuri distruse, cateva zeci de mii de morti si voila)...in fine, va plictisesc si ma plictisesc si eu scriind, asa ca ma opresc aici...

P.S. nu prea are legatura cu religia, dar va recomand cartea "1984" a lui george orwell

20. #180 SP
    Member angellicus's Avatar
    M-am abtinut pina acum sa intervin in polemica asta "prolifica"! O sa incerc sa fiu concis!

1. nops66: Interventia mea cu Galileo nu a fost menita sa discrediteze ceva! Intr-o multime de informatii eronate, am vrut sa reduc niste "argumente" care sunt aruncate aiurea in toate discutiile, gen Galileo.

2. Orice om cu o umbra de culture stie ce a reprezentat Inchizitia. La fel, acest tip de om stie ca toate bisericile ar fi procedat la fel. Ortodocsii, intr-o paradigma similara, nu ar fi ezitat sa isi impuna doctrina!

3. Mi se pare amuzant ca toata lumea sare in sus cind vine vorba de barbaritatea Inchizitiei - ca e nedemocratica. In acelasi timp, prin tentativele voastre de a argumenta o pozitie sau alta, voi sunteti la fel de nedemocratici si barbari. Aparati anumite valori, gen libertatea de exprimare, uitand sa le utilizati si sa le apreciati.

4. Daca un om se simte comfortabil, crezind intr-un Dumnezeu - Iisus, Buddha, Yahve, Satan - lasati-l sa creada! Oricum, nu e treaba voastra. Dupa multa experienta in polemici legate de religie, am ajuns la concluzia ca toate discutiile purtate pe marginea religiei sunt menite sa intareasca ideologia personala a fiecaruia. Ateii, convertind crestinii, isi consolideaza ideologia ca au dreptate si viceversa pentru crestini.

5. Ca sa nu va bateti capul prea mult si sa considerati ca apar ceva, va spun de acum ca sunt ateu. Cu toate astea nu incerc sa imi impun viziuniile asupra celorlalti. Daca cei din jurul meu prefera sa creada in D-zeu, asta e alegerea lor si o respect. Asta e la urma urmei credinta! Sa alegi sa crezi, indiferent in ce! Singurul moment in care un "credincios" ma irita este momentul in care incearca sa isi rationalizeze credinta. Religia nu poate fi rationalizata, ea nu poate fi argumentata!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 9 of 29 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 19 ... LastLast