god is an imaginary friend for adults
Biserica ...este un lucru creat de niste oameni mult mai influenti edcat presedintii care controleaza globul de undeva din umbra pentru manipularea "incuiatilor"
off: si daca nu exista alta viata in spatiu inafara de The Big Earth dc esti impuscat daca intrii in Area 51 ?
Omul a creat imagini despre Dumnezeu ca să se servească pentru a domina proprii lui fraţi. Religiile au fost create ca astfel popoarele şi naţiunile să poată fi manipulate atunci c�nd armatele nu vor putea să o facă, şi frica este arma care menţine popoarele şi naţiile �n �ordine�.
Omul pe care �l despoi de natura divină - pe care-l despoi de Dumnezeu - este uşor de guvernat şi de supus. Dumnezeu n-a creat nici iadul nici diavolul. Acestea sunt �ngrozitoare creaţii ale omului
care servesc să-şi chinuiască fraţii. Ei au fost creaţi de dogmele religioase �n vederea
intimidării maselor, pentru a face o colectivitate manipulabilă. această este un mare adevăr.
Dumnezeu Tatăl este orice lucru - cel mai mic fir de nisip �n mare, fluturii de primavară,
stelele mici şi mari �n imensitatea cerului vostru. Toate lucrurile sunt Dumnezeu; at�t de bine
că un loc ca Iadul ar fi comparabil cu un cancer �n corpul său care �ncetul cu �ncetul l-ar
măcina.
Niciodată, nimic nu v-ar putea separa de �mpărăţia Cerurilor, căci nimic nu este mai
mare dec�t Dumnezeu şi Viaţa. Dumnezeu Tatăl vă iubeşte pentru totdeauna, pentru că El
este orice direcţie pe care ai putea-o lua, orice g�nd pe care l-ai putea �mbrăţişa.
Iisus a trăit pe acest plan �ntr-un timp �n care oamenii nu se iubeau deloc �ntre ei, unii erau sclavii altora şi dragostea puţin preţuită. Iisus era un exemplu de dragoste pentru toţi! Este aceeaşi dragoste care l-a făcut să fie recunoscut ca �M�ntuitor al lumii� pentru a fi adus dragostea pe acest plan unde foarte puţini oameni o exprimau şi o dădeau cu generozitate.
De altfel, a adus această �nvăţătură după care Tatăl nu este Dumnezeu care judecă şi pedepseşte, ci numai un Dumnezeu al iubirii - de milă, de har şi de compasiune.
In decursul istoriei această �nvăţătură din nefericire s-a alterat, �n parte din scrierile
celor care au �nţeles complet greşit �nvăţătura at�t de simplă acestui suflet fără păcat. Iisus
iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis
că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia �n El - acelaşi Tată care trăieşte �n toţi oamenii.
Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a �mbrăţişa �ntreaga omenire, era cunoaşterea
unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins r�nd pe r�nd de iluziile care erau cauza unei
vieţi de ipocrizie; şi făc�nd-o El exprima din plin pe Tatăl trăind �n El.
El spunea fără �ncetare: �Ceea ce Eu am facut, fiecare din voi o poate face căci voi şi Tatăl sunteţi Una. �mpărăţia cerurilor este �n voi�.
Deci idea a fost prost interpretata. Tatal Dumnezeu = Iubire.
Este important sa oferim asta reciproc pt a progresa.
Cenzura Ortodoxă - BOR la CNA
C�nd BOR spune tare ceea ce vrea, politicienii slugoi se �nghesuie să-i facă pe plac. C�nd Daniel a cerut modificarea legii educaţiei, a doua zi s-a modificat.
Cu toţii ştim asta şi o ştiu şi ei. Aşa că atunci c�nd cer ceva, se aşteaptă să se şi ia măsuri �n privinţa asta.
Acum se pare că li s-a pus pata pe Valentin Mondoc de la Realitatea. Acesta a ridicat semnale de alarmă cu privire la privilegiile imperiului financar - c�tă �ndrăzneală - şi trebuie pus la punct.
Citim de aici:Drept la replică: UN ATAC IPOCRIT LA ADRESA PATRIARHIEI ROM�NEC�tă disperare şi pasiune! Curat creştin.
Pe de altă parte, Patriarhia Rom�nă constată din nou �ncălcarea flagrantă a deontologiei profesionale şi a normelor Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) de către realizatorul materialului (Valentin Mondoc), care, ca şi altădată, probabil la comandă, a preferat filmarea cu camera ascunsă şi informarea din surse �ndoielnice cu scopul vădit de manipulare grosolană a opiniei publice. Această practică, sancţionată deja de CNA, tinde să devină
obişnuinţă �n politica editorială a postului de televiziune REALITATEA TV. Este stranie şi ipocrită campania pe tema impozitării cultelor iniţiată de către REALITATEA TV, un trust media asupra căruia planează suspiciuni privind plata taxelor şi contribuţiilor către bugetul de Stat, iar societatea comercială care foloseşte �n prezent Complexul Lebăda are ca
administrator o persoană cu funcţii importante de conducere �n cadrul trustului media REALITATEA-CAŢAVENCU. �n concluzie, nu este �nt�mplătoare apariţia ştirii despre Complexul Lebăda la postul de televiziune REALITATEA TV!
Traducere: "respectivul a zis prea multe şi trebuie pus la punct. Băieţi, aranjaţi-l".
Mă mir că nu i-au dat şi adresa de acasă, numărul de telefon şi şcoala la care �nvaţă copiii săi.
Sursa: tlp.ro
YouTube - The faith of idiots!
Campanie ASUR: "Nu-ţi lăsa banii �n plata Domnului"
Pe 2 August, s-a lansat campania �Nu-ti lasa banii in plata domnului!� destinata a sensibiliza opinia publica si factorii de decizie politica asupra propunerii de taxare si a problemelor legate de finanţarea de către Stat a cultelor religioase.Debutul campaniei va fi marcat de amplasarea unor panouri publicitare �n zona din jurul Palatului Parlamentului, inclusiv �n apropierea terenului pe care BOR urmăreşte să ridice asa-numita �Catedrală a M�ntuirii Neamului�.
Site-ul de campanie: in.plata-domnului.ro
De pe site-ul de campanie citire:In Romania sint 18.300 de biserici; doar 4.700 de scoli generale stau la dispozitia copiilor.Campania �n ştiri:
In Romania, in ultimii 15 ani, s-a inaugurat cite o biserica noua la fiecare doua zile; nota de plata fiind achitata, intr-o masura semnificativa, de bugetul de stat sau de catre bugetele locale. In Romania, in aceeasi perioada, din cauza unui buget insuficient alocat Ministerului Educatiei, s-au desfiintat peste 21.000 de unitati de invatamint, echivalent cu disparitia a patru scoli in fiecare zi a fiecarui an!
ASUR: �n Rom�nia sunt 18.300 de biserici ?i doar 425 de spitale | REALITATEA .NET
"De ce finan?eaz? statul Biserica?". Pentru "seculariz?rile lui Cuza ?i opera social?" - Dezbatere evz.ro > EVZ.ro
---------- Post added 22-08-2010 at 11:18 AM ----------
http://inregistrari.antena3.ro/view-...a_Badea-5.html
Uitati-va cel putin de la min 12 pana la min 35. Le zice cat se poate de bine.
Credinţa Europei �n zei
Suntem cam pe unde e şi Turcia, vechii noştri inamici.
Paranoia să fie motivul pentru care am decis să nu evoluăm?
De ce se mai construiesc biserici?
Bisericile pironesc cadavrul religiei de scoarţa terestră ca nu cumva să-şi ia zborul �n spaţiu şi să se prindă lumea că e Game Over.
�n plus, popii trebe' să achite rata la BMW şi cotizaţia la partid.
sper ca nu o sa ofensez pe nimeni cu lista de poze...insa au foarte multe un mesaj [biserica ar trebui sa ajute ?! )
aviz parintilor
seria noe
poza din creation museum la retardati
oleaca de blas...erezie
toate is luate de pe The Richard Dawkins Foundation for Reason and Science
Discutie dintre mine si un prieten:
El: Esti ateu? (* insert WTF face here)
Eu: Da...pana mea
El: Si nu crezi in Dumnezeu?
Eu: Nu...
El: De ce ma?
Eu: Crezi in fantome?
El: Nu. Ce treaba are?
Eu: ...
El: Ba, imi pare rau dar nu mai pot sta langa tine.
Eu: De ce ma? Eu asta cred, doar nu am de gand sa te fac si pe tine sa crezi ce cred eu...
El: Nu frate, dar am avut un prieten care era ateu si tot imi arata chestii. Omul era aproape satanist.
Eu: Ma, daca nu cred in Dumnezeu, automat nu cred nici in Satana. Si oricum, daca nu ti ziceam, iti dadeai seama?
El: Nu...
Eu: Pai ??
El: Dar de ce nu crezi?
Eu: Pai...
.... (motiv)
.... (motiv)
.... (motiv) etc.
Eu: Te ai prins?
El: Ba frate, prea mult Discovery si alte c*caturi uri de genul. Nu ai dreptate deloc. Eu cand ma rog simt...il simt pe dumnezeu in mine.
Eu: ...mda...
Strigăte de disperare, lacrimi, sange, hemoroizi - astea sunt reacţiile oamenilor c�nd le propui o societate fără religie.
Au fost crescuţi şi educaţi cu ideea că e nevoie de această "instituţie" (eu prefer să �i zic circăraie) şi nu �şi imaginează ce ar face oamenii dacă n-ar mai avea biserici şi dumnezei la care să se �nchine c�nd au probleme.
Dar practic, ce-i o religie?
Religiile sunt �n primul r�nd niste povesti (de adormit sau de speriat copiii) ce sunt prezentate drept realitate maselor dornice de �nchinare. Chiar şi comunismul, nazismul, etc, se regăsesc �n descrierea asta; �n loc de porunci ai supremaţia proletariatului sau a rasei Ariane; �n loc de zei ai cultul personalităţii; �n loc de demoni ai ideologiile concurente.
Vorbind de religie doar �n sensul clasic, Biserica e o formă de Mafie: �ţi �nchini lor viaţa şi plăteşti anual o taxă "de protecţie" ca să-ţi apere nişte proprietăţi pe care nu le ai şi să te �nveţe să te "descurci" �ntr-o lume imaginară.
Cristian Tudor Popescu (CTP) remarca la un show că e nevoie totuşi de biserică pe post de reper moral şi ideologic al oamenilor, mai ales pentru oamenii de la ţară.
Cum??
Nu-i o idee prea bună să ai ca reper o legendă. Un mit. O poveste. Ceva fals.
Apoi, de unde e avizat CTP �n domeniul sociologiei ca să emită astfel de opinii din "�nţelepciunea populară"? CTP dă mai degrabă a pseudosavant ca aceia de pun diagnostice la telefon.
Realitatea arată că ţările care au abandonat religia sau au păstrat-o doar pe post de muzeu sunt mult mai civilizate şi au o rată mai scăzută a criminalităţii.
Faptu' că actorii principali ai Ştirilor de la ora 5 sunt cei 95% Creştini Ortodocşi evlavioşi e o dovadă că bisericile şi-au ratat misiunea mesianică.
Cei care ştiu că e doar o mare circăraie nu se miră deloc.
Ce ne-au dat bisericile cu adevărat folositor?
Doar calendarul �mi vine �n minte, sau ceva la fel de minor. �n rest doar i-a apărat pe oameni de probleme imaginare (păcat, blesteme, demoni) sau de alte religii la fel de aberante (Creştinism vs Islam).
�n schimb a pus mereu beţe �n roate dezvoltării ştiinţelor şi g�ndirii libere �n afara limitelor impuse de ei.
De la geocentrism (vezi: Galileo) la "Creaţionism Ştiinţific", acesti măscărici s-au băgat mereu să strice acolo unde n-aveau ce căuta, profit�nd de prestigiul ce �l au �n faţa oamenilor de r�nd atunci c�nd agită �n m�ini cruci şi biblii.
C�nd oamenii vor �nceta să fie manipulaţi de orice bărbos ce bălăngăne o cadelniţă, poate atunci vor fi capabili să profite cu adevărat de puterea alegerii pe care le-o oferă democraţia.
C�nd oamenii vor �nceta să aştepte să le cadă din cer m�ntuirea, poate atunci vor pune osul la muncă să-şi rezolve singuri problemele. (tlp.ro)
Religia - o frază de d�nşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta os�nda ca vita de la plug?
Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Şi v-a făcut să credeţi că veţi fi răsplătiţi...
Nu! moartea cu viaţa a stins toată plăcerea -
Cel ce �n astă lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, căci morţi sunt cei muriţi.
M. Eminescu - "�mpărat şi proletar"
Religia si moartea
Un om mort nu �nvie dacă spui că nu-i mort.
Argumentul favorit al unor apărători ai religiei e că religia, cu poveştiile ei despre viaţa de apoi & tot tac�mu', �i ajută pe cei vii să se �mpace cu durerea.
Mai �nt�i, de c�nd a devenit Biserica un instrument al consolării celor vii? Nu ei sunt cei care �ncearcă să ne spele creier c�nd suntem mici că viaţa asta e doar o umbră a adevăratei vieţi ce urmează după?
Şi nu tot ei sunt cei care amplifică frica de moarte, prin ameninţările despre Judecata de Apoi? Ce drăguţ din partea lor, c�rpesc oale de ei sparte.
Apoi dpdv. moral, popii care le spun oamenilor că rudele lor sunt �n Rai (sau cel puţin se odihnesc undeva pe veci) nu-s cu nimic mai buni dec�t şarlatanii care pretind că vorbesc cu morţii şi transmit mesaje de "dincolo".
Ambii sunt vampiri ce sug foloase de pe urma suferinţei. Ambii sunt nesinceri.
Care-i faza cu "Dumnezeu să ierte" ?
Cum anume alini durerea celor vii promov�nd poveşti cum că cei morţi ar fi vinovaţi de ceva?
A, da.. ca să justifice aberaţia despre Iad cu care i-au speriat pe vremea c�nd erau copiii.
Nu-i nimic onorabil să pătezi amintirea celor dispăruţi cu poveştile inspirate din cărămida numita Biblie, �nsă prea puţini �şi dau seama.
Şi mai puţini găsesc ceva anormal �n imaginea bărbosului cu cadelniţă care afumă mortul şi e complice la risipirea permanentă a moştenirii sale culturale - lecţii de viaţă, sfaturi, etc. păstrate �n amintirea celor vii - acoperindu-le cu vălul lălăiturilor duhovnicesti.
C�nd mai participaţi la �nmorm�ntări sau parastase creştine, �ncercaţi să-i faceţi pe oameni să vorbeasca deschis de momentele frumoase petrecute �mpreună cu decedatul, de lecţiile pozitive ce le-a dat �n timpul vieţii, etc. Aşa �i ajuţi cu adevărat pe oameni, păstr�nd vii amintirile frumoase, nu plictisindu-i cu slujbe interminabile şi ritualuri repetitive, fără sens.
Omul să-l ajuţi c�t �i viu că dupaia..
Fraza <<"Biserica Ortodoxă Rom�nă" e biserică de stat>> �ncalcă prevederile Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor.
�n această lege se spune că:
“Art. 9. –Dacă ei se declară "Biserică Naţională" sau �şi numesc liderul "Patriarhul Rom�niei" nu-i legitimizează �n faţa legii mai mult dec�t ar fi Bivolaru legitim de s-ar auto-intitula "Guru Naţional".
(1) �n Rom�nia nu există religie de stat; statul este neutru faţă de orice credinţă religioasă sau ideologie atee.
(2) Cultele sunt egale �n faţa legii şi a autorităţilor publice. Statul, prin autorităţile sale, nu va promova şi nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări faţă de vreun cult.”
Sursa
Nu vă lăsaţi păcăliţi nici de manevrele clasei politice; politicienii manipulează poporul m�nă-n m�nă cu preoţimea �ncă de pe vremea c�nd locuiam �n peşteră.
(tlp.ro)
Exces de credinţă
Auzim mereu replicile standard: "rom�nul e leneş", "rom�nul e hoţ", �nsă nu auzim niciodată "rom�nul e credincios".
Oare de ce? Chiar mă mir. Analiz�nd istoria acestui popor trag concluzia că credinţa e tocmai baza fiinţei sale.
- Crede că "Merge şi-aşa", deci mediocritatea e un ţel onorabil.
- Crede că "Doamne-ajută", deci nu trebe să se chinuie la r�ndul său; nu trebe să pună osul.
- Crede că "Iartă Dumnezo'", deci nu �şi face prea mari griji dacă mai ciupeşte de unde poate. Se spovedeşte oricum, sau se poate spovedi nevasta pentru el că e suficient de bisericoasă, superstiţioasă şi supusă pentru am�ndoi.
Ajungem acum la partea politică:
- I-a crezut pe toţi voievozii şi şi-a trimis fii să moară �n războaiele lor cu crucea �nainte, rugăciuni pe buze şi lacrimi �n ochi.
- L-a crezut pe Bălcescu şi pe paşoptişti care i-au spus că istoria sa este cea mai măreaţă dintre toate şi nu mai are ce �nvăţa de la occidentali.
- I-a crezut pe cei din "Monstruoasa Coaliţie" c�nd l-au dat jos pe Cuza, cel ce a extirpat cancerul Rom�niei prin secularizarea averilor mănăstireşti şi au adus un conducător de import dar cu pedigree şi banner-ul "Nihil sine Deo". (PS: �n general Carol I a fost net superior oricărui domn sau voievod ce l-a precedat).
- I-a crezut pe unii Legionari c�nd i-au spus că sufletul său e Ortodox din naştere, �n ciuda faptului că realizările Ortodoxiei nu se compară proporţional cu cele ale Bisericii Rom�ne Unite, ce a adus rom�nii din Transilvania la standarde europene dpdv. cultural, pt. o perioadă.
- I-a crezut pe Comunişti c�nd au �ndeplinit visul acelor Legionari (ironic!), elimin�nd practic din plaja religioasă a naţiunii orice altă religie �n afară de BOR.
- �i crede �n continuare pe preoţi cand �i spun că mai are nevoie de biserici (da! şi mai multe! c�t mai multe!) sau chiar de un Turn Babel al M�ntuirii Neamului.
- Crede �n continuare că: "pe primul loc oamenii", "jos mafia, sus patria", "să trăiţi bine" şi alte manele populiste.
- Crede �n leacuri băbeşti (fie că-s de la noi sau importate din cultura New Age. Vezi: medicina alternativă).
- Crede �n toţi profeţii şi �n toate zvonurile (mă uit aici fix �n ochii audienţei OTV. Ştiu ei de ce.)
Rom�nul e cu adevărat credincios!*
(sursa tlp.ro)
Bookmarks