Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 14 of 29 FirstFirst ... 4 12 13 14 15 16 24 ... LastLast
Results 261 to 280 of 565

Thread: Religii, ateism, argumente si contra-argumente

1. #261 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Quote Originally Posted by cryyo View Post
    Nu dau 2 lei pe 90% din documentarele care apar la TV. Nu sunt obiective, cinstite. Au diferite interese atunci cand au fost produse.
    Ori sa faca prozeliti atunci cad abordeaza teme religioase, nu va uitati ca par 'nevinovate' si echidistante, nu exista assa ceva. Ori incearca sa loveasca in ideea de Dumnezeu/Creator cu orice chip.

Ateii nu se pot pronunta 100% cu privire la originea Universului. Ateismul este doar o opinie, o parere, nu certitudine. La fel sunt si religiile.
    cum sa nu fie certitudini ?sunt certitudini..altfel de ce ar crede in ele/ar fi atei ?si cum sa nu se pronunte cu privire la originea Universului..explicatii stiintifice..

2. #262 SP
    Banned cryyo's Avatar
    E foarte greu sa afli originea Universului, exista teorii in aceasta privinta. De aceea nu poti sa spui "cu certitudine lucrul asta e asa".
    Unii cred ca au aflat originea Universului, dar nu e cu nimic deosebita credinta lor de cea a unui religios care crede ca exista Dumnezeu. Religiosul avand si el argumentele lui, mai mult sau mai putin pertinente.
    Dupa ultimele mele cunostinte teoria Big Bang e cea care vrea sa explice aparitia Universului. Dar pt. ca asta e greu de simulat intr-un laborator si ca atare greu de catalogat ca "demonstratie stiintifica" nu ramana de cat sa crezi ca asta e sursa.
    Nu stiu daca se va putea demonstra vreodata ca Big Bang-ul a existat. Ceva care nu se mai repeta si s-a intamplat acu aprox 15 miliarde de ani e greu sa o demonstrezi azi. Poate peste multi, foarte multi ani.

Sigur ca unii pot spune, cine poate sa-i opreasca, "e o certitudine Big Bang-ul". Dar parerile lui nea Caisa pe mine nu ma intereseaza.

3. #263 SP
    Senior Member Zombozo's Avatar
    Tu ai impresia că teoria Big Bang sau teoria evoluţionismului sunt nişte lucruri scoase din burta unui nene ce avea ceva cu [insert religion here] ? G�ndeşte-te la ele că la un puzzle, cu fiecare descoperire mai adaugi o piesă şi imaginea devine mai clară.

Ateismul nu este o părere, o opinie sau o religie, atei sunt cei ce nu cred �ntr-o putere superioară, fiecare ateu are alte opinii asupra universului.

4. #264 SP
    Senior Member iPaul's Avatar

5. #265 SP
    Senior Member zinodaur's Avatar
    23. De acolo s-a dus el la Betel. Şi cum mergea pe drum, au ieşit din cetate nişte copii şi s-au apucat să r�dă de al zic�nd: "Hai, pleşuvule, hai!"
    24. Iar el, �ntorc�ndu-se şi văz�ndu-i, i-a blestemat cu numele Domnului. Atunci, ieşind din pădure doi urşi, au sf�şiat din ei patruzeci şi doi de copii.

pfiu. thank god for that

6. #266 SP
    Senior Member Clopotarul's Avatar

Gallup: Romanii, printre cei mai religiosi oameni de pe planeta | Eveniment

Organizatia a evaluat cetăţenii din 57 de ţări �n funcţie de gradul lor de religiozitate. Studiul Gallup a relevat ca, in general, 59% dintre toţi respondenţii s-au descris ca fiind religiosi, 23% au declarat că nu sunt religiosi, iar 13% s-au declarat atei convinsi, conform Catholic World News (CWN) şi RedC Research.

----- Ţările cu cel mai mare procent de persoane care se consideră religioase sunt Ghana, Nigeria, Armenia, Fiji, Macedonia, Rom�nia, Irak, Kenya, Peru şi Brazilia.

------ Ţările cu cel mai mare procent de "atei convinşi" sunt China, Japonia, Republica Cehă, Franţa, Coreea de Sud, Germania, Ţările de Jos, Austria, Islanda, Australia şi Irlanda.

Trageti voi concluziile
    Attached Images Attached Images gallup-romanii-printre-cei-mai-religiosi-oameni-de-pe-planeta-e5fb1.jpg

7. #267 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Quote Originally Posted by Clopotarul View Post

Trageti voi concluziile
    ca ar trebui sa mergem la Biserica mai mult...Catedrala Mantuirii nu se construieste singura..

8. #268 SP
    Member psicho1986's Avatar

Re: Religii, ateism, argumente si contra-argumente

Raportati studiul de mai sus la dezvoltarea economica in tarile respective, este evident ca frica de Dumnezeu nu duce la progres, sute de ani orice descoperire stiintifica a fost considerata erezie. Mie inca mi se pare crunt de absurd cum milioane de oameni sunt exploatati de indivizi cu interese personale in numele religiei.

Sent from my GT-I5500 using Tapatalk 2

9. #269 SP
    Attached Images Attached Images 150426_447336582007499_947815763_n.jpg

10. #270 SP
    Senior Member Madk91's Avatar

11. #271 SP
    Quote Originally Posted by darkpaul13 View Post
    cum sa nu fie certitudini ?sunt certitudini..altfel de ce ar crede in ele/ar fi atei ?si cum sa nu se pronunte cu privire la originea Universului..explicatii stiintifice..
    Exista diferite pozitii de ateism(gnostic,agnostic,pozitiv,militant etc).Marea majoritate a ateilor sunt atei agnostici,nu gnostici.

12. #272 SP
    No,God,No!

13. #273 SP

14. #274 SP

15. #275 SP
    Member Ares's Avatar
    nu am citit tot si sincer nu stiu despre ce vb exact,poate ma puneti in tema sa ma bag si eu in seama,dar......cineva a spus ca "un ateu crede mai mult in faptul ca nu exista Dumnezeu decat un credicios ca exista.." ...din pacate

16. #276 SP
    Ateul prin definitie neaga existenta oricarei deitati,implicit si a zeului crestin Yahweh.
    Din pacate?

17. #277 SP
    Member Ares's Avatar
    da,din pacate ......adik imi pare rau ca exista atei , vai de ei....am facut si o rima

18. #278 SP
    De ce iti pare rau ca exista atei?

19. #279 SP
    Member malpraxis06's Avatar
    Imi place nespus cand vad "atei" care spun "Eu nu cred in Dumnezeu,Biserica etc insa cred ca este ceva superior care guverneaza"..si in plus nu cumva se numea "Biserica Ateista"? (chiar intreb, nu sunt sarcastic, dar asa am auzit in alte locuri). Si ce e si mai amuzant este cand "ateii" spun "Eu nu am nimic cu cei credinciosi sa creada in ce vor" insa posteaza tot felul de imagini "amuzante" doar doar s-o lua vre-un credincios de ei ca sa aiba cu cine se lua la harta.

20. #280 SP
    Persoanele despre care vorbesti sunt cel mai probabil deiste sau pur si simplu au alte conceptii religioase.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 14 of 29 FirstFirst ... 4 12 13 14 15 16 24 ... LastLast