E foarte greu sa afli originea Universului, exista teorii in aceasta privinta. De aceea nu poti sa spui "cu certitudine lucrul asta e asa".
Unii cred ca au aflat originea Universului, dar nu e cu nimic deosebita credinta lor de cea a unui religios care crede ca exista Dumnezeu. Religiosul avand si el argumentele lui, mai mult sau mai putin pertinente.
Dupa ultimele mele cunostinte teoria Big Bang e cea care vrea sa explice aparitia Universului. Dar pt. ca asta e greu de simulat intr-un laborator si ca atare greu de catalogat ca "demonstratie stiintifica" nu ramana de cat sa crezi ca asta e sursa.
Nu stiu daca se va putea demonstra vreodata ca Big Bang-ul a existat. Ceva care nu se mai repeta si s-a intamplat acu aprox 15 miliarde de ani e greu sa o demonstrezi azi. Poate peste multi, foarte multi ani.
Sigur ca unii pot spune, cine poate sa-i opreasca, "e o certitudine Big Bang-ul". Dar parerile lui nea Caisa pe mine nu ma intereseaza.
Tu ai impresia că teoria Big Bang sau teoria evoluţionismului sunt nişte lucruri scoase din burta unui nene ce avea ceva cu [insert religion here] ? G�ndeşte-te la ele că la un puzzle, cu fiecare descoperire mai adaugi o piesă şi imaginea devine mai clară.
Ateismul nu este o părere, o opinie sau o religie, atei sunt cei ce nu cred �ntr-o putere superioară, fiecare ateu are alte opinii asupra universului.
23. De acolo s-a dus el la Betel. Şi cum mergea pe drum, au ieşit din cetate nişte copii şi s-au apucat să r�dă de al zic�nd: "Hai, pleşuvule, hai!"
24. Iar el, �ntorc�ndu-se şi văz�ndu-i, i-a blestemat cu numele Domnului. Atunci, ieşind din pădure doi urşi, au sf�şiat din ei patruzeci şi doi de copii.
pfiu. thank god for that![]()
Gallup: Romanii, printre cei mai religiosi oameni de pe planeta | Eveniment
Organizatia a evaluat cetăţenii din 57 de ţări �n funcţie de gradul lor de religiozitate. Studiul Gallup a relevat ca, in general, 59% dintre toţi respondenţii s-au descris ca fiind religiosi, 23% au declarat că nu sunt religiosi, iar 13% s-au declarat atei convinsi, conform Catholic World News (CWN) şi RedC Research.
----- Ţările cu cel mai mare procent de persoane care se consideră religioase sunt Ghana, Nigeria, Armenia, Fiji, Macedonia, Rom�nia, Irak, Kenya, Peru şi Brazilia.
------ Ţările cu cel mai mare procent de "atei convinşi" sunt China, Japonia, Republica Cehă, Franţa, Coreea de Sud, Germania, Ţările de Jos, Austria, Islanda, Australia şi Irlanda.
Trageti voi concluziile![]()
Raportati studiul de mai sus la dezvoltarea economica in tarile respective, este evident ca frica de Dumnezeu nu duce la progres, sute de ani orice descoperire stiintifica a fost considerata erezie. Mie inca mi se pare crunt de absurd cum milioane de oameni sunt exploatati de indivizi cu interese personale in numele religiei.
Sent from my GT-I5500 using Tapatalk 2
Cu Dumnezeu, BOR si religia in Constitutia Romaniei - Agenda
ok , incepe sa ma deranjeze...
nu am citit tot si sincer nu stiu despre ce vb exact,poate ma puneti in tema sa ma bag si eu in seama,dar......cineva a spus ca "un ateu crede mai mult in faptul ca nu exista Dumnezeu decat un credicios ca exista.." ...din pacate
Ateul prin definitie neaga existenta oricarei deitati,implicit si a zeului crestin Yahweh.
Din pacate?
Imi place nespus cand vad "atei" care spun "Eu nu cred in Dumnezeu,Biserica etc insa cred ca este ceva superior care guverneaza"..si in plus nu cumva se numea "Biserica Ateista"? (chiar intreb, nu sunt sarcastic, dar asa am auzit in alte locuri). Si ce e si mai amuzant este cand "ateii" spun "Eu nu am nimic cu cei credinciosi sa creada in ce vor" insa posteaza tot felul de imagini "amuzante" doar doar s-o lua vre-un credincios de ei ca sa aiba cu cine se lua la harta.
Persoanele despre care vorbesti sunt cel mai probabil deiste sau pur si simplu au alte conceptii religioase.
Bookmarks