Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4
Results 61 to 75 of 75

Thread: De ce se vb in engleza asa de mult ?

1. #61 SP
    Senior Member G3ox's Avatar
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    Sunt diferente mari intre a folosi engleza la modul romglez si de a inlocui cuvinte pe care ti se pare aiurea sa le traduci.

Una e sa vorbesti exact cum a enumerat Mo la punctul 1 si alta e sa spui ca: Ai o problema la PC si nu poti intra pe un site de pe care sa vezi tracking-ul comenzii tale.
    Romaneste ar fi: Am o problema la calculatorul personal si nu pot intra pe o pagina de internet pentru a-mi da comanda in urmarire.
    Suna foarte politienesc (datorita urmaririi) cat si foarte foarte formal. Cuvintele respective se pot traduce in romana insa nu isi au rostul aceste traduceri. Spaniolii de exemplu au tradus mouse prin rat�n deci se poate si nu e nici o rusine sa-i spui soarece atata timp cat iti pastrezi identitatea nationala.

Insa romaneste e sa faci aceste imprumuturi lingvistice si sa le iei ca pe ale tale. Ganditi-va ca in vocabularul nostru avem o groaza de cuvinte turcesti, frantuzesti, englezesti, germanice, slave, etc.
    Va dati seama cat de ofticati erau romanii cand ii vedeau pe aia care vorbeau cu varza, barza, viezure.
    Cam la fel cum ii priviti si voi acum pe unii "romglezi".

Asta ca sa scuzam pe cei care folosesc cuvintele astea, pentru ca si eu fac parte din ei cu argumente valide.

Insa pe cei care cum a spus si Mo:

Lipsa mea de respect pentru ei e la fel de mare ca nevoia lor de o identitate.
    no one could have said it better

2. #62 SP
    Senior Member eXistenZ's Avatar
    de ce nu s-a inchis pana acuma acest thread ?

3. #63 SP
    Member Solozaur's Avatar
    nu stiu de ce v-ati luat asa tare cu "wai" .. eu folosesc wai, dar numai in anumite contexte - de exemplu cand vorbesc cu prieteni foarte buni, si nu ma vad sa folosesc mai pentru ca suna prea dulce parca, de cand imi spunea mama mai baiete mai .. nu pot sa vb eu cu prietenii cu mai

dar cand vorbesc cu lume pe care nu o stiu asa de bine( de exemplu pe forum ) nu folosesc niciodata wai pentru ca suna urat tare sa ii zic unei persoane pe care nu o stiu "wai"

sa apar oleaca pe cei care il folosesc, desi recunosc ca suna urat tare wai, dar mie imi pare mult mai personal decat mai

4. #64 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    poate ma lumineaza si pe mine cineva ce inseamna wai ca ma depaseste....

5. #65 SP
    Senior Member muggs's Avatar
    un fel de băi folosit de cei nascuti dupa 1990

6. #66 SP
    Member Zaktan's Avatar
    Eu sunt nascut in 98,si nu folosesc
    Trebuia sa spui ceva de genu:
    Folosit de oameni care cred ca par mai "smekeri" ca folosesc acel cuvant

7. #67 SP
    Banned Mario's Avatar
    eu am ceva care folosesc aceasta rom engleza....si mika na folosit google translator stai linistit ca stii mai multa egleza decat multi dar nu ma enerveaza asta ma enerveaza aia care stiu si ei un pic nici macar decent si tot...folosesc anumite cuvinte....si expresii...bai frate fac germana da nu stiu o iota cum ar fi sa incep sa zic danke sau schaise sau cum se scrie??cam asta e cu rom englezi astia

8. #68 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Mie imi plac tare mult toate persoanele care vin pe un forum si posteaza ca si cum ar fi pe messenger. Fara punctuatie, fara a pune o fraza cap la cap, plin de puncte de suspensie, pentru ca nu-s in stare sa se exprime coerent in scris. Si totusi, fiind un forum se presupune ca ai posibilitatea sa revezi ceea ce ai scris, deci sa-ti asezi ideile si sa apara scris ceva pe care sa-l inteleaga si altii. Pe mine asta ma supara cel mai mult, mai mult si decat "wai" si decat "romglezisme".

9. #69 SP
    Senior Member Mask's Avatar
    Mario,te rugam sa renunti la acele punte de suspensie.
    Multumesc!

10. #70 SP
    Senior Member sekhemet's Avatar
    ai hesusu...esti incredible....tati nu o zic cu rautate ca rade lumea de "romana" ta...serios pune mana si invata putina ortografie,gramatica elementara si nu mai judeca oamenii care vorbesc romgleza..ca macar ei se exprima bine...serios...nu o zic cu rautate dar: ori ai 7 ani... ori nu ai terminat cele 8 clase de baza....

11. #71 SP
    Member Zaktan's Avatar
    Parca primise Ban,cine i l-a scos?

12. #72 SP
    Junior Member azraelle's Avatar
    voi chiar va plictisiti rau de tot, zambesc acum, nu vreau sa atac pe nimeni.Oameni buni.Make something with your lives!! Time is precious! Don't waste it!!! aaaaaaah, la naighba am scris in engleza.DE CE? pt ca suna mai bine si MIE imi place.[si cand am scris 'naighba' am facut-o intentionat].

13. #73 SP
    Senior Member Mask's Avatar
    Foarte bun topicul,acum cateva zile ma gandeam...De ce se vorbeste engleza si nu romana de exemplu?Este adevarat ca noi suntem o tara de infractori si nu e o zi in care sa nu fie un omor/viol la Stiri.Dar...

14. #74 SP
    Banned Mario's Avatar
    in sfarsit a aparut unu care sa isi dea seama .....limba noastra e pre frumoasa ,uitativa cati poeti sunt scriitori care sunt renumiti mondial dar chestia e ca nu isi da seama nimeni pai in curand peste 2 generatii in loc sa zici sa zicem C**at o sa zicem sh*t si o sa fie foarte normal...noi nu stim sa ne pastram valorile avem atatia sportivi si in toate domeniile ,da,daca nici limba nu reusim so pastram inseamna ca suntem ultimii ratati.Blez,esti destept bv'o

15. #75 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Quote Originally Posted by Mario View Post
    in sfarsit a aparut unu care sa isi dea seama .....limba noastra e pre frumoasa ,uitativa cati poeti sunt scriitori care sunt renumiti mondial dar chestia e ca nu isi da seama nimeni pai in curand peste 2 generatii in loc sa zici sa zicem C**at o sa zicem sh*t si o sa fie foarte normal...noi nu stim sa ne pastram valorile avem atatia sportivi si in toate domeniile ,da,daca nici limba nu reusim so pastram inseamna ca suntem ultimii ratati.Blez,esti destept bv'o
    Limba se pierde in momentul in care uiti sa scrii corect, in momentul in care uiti de semne de punctuatie si ortografie.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4