Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 41 to 52 of 52

Thread: Ce facultate sa aleg?

  1. #41 SP
    Member MihneaWii's Avatar
    Ai mei zic ca astea sunt cazuri rare, adica tata ca el e mai batut in cap. Zice ca aia 8 erau olimpici si rahaturi din alea. Erau ?

  2. #42 SP
    Senior Member Marinake's Avatar
    Tocmai ce a zis si el ca nu au terminat cu cine stie ce note.

  3. #43 SP
    Member MihneaWii's Avatar
    Apucasem sa dau post

  4. #44 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    olimpici nu man nu erau, invatau cu o noapte inainte la fiecare examen, dar erau pasionati, adica le placeau sa lucreze, mai ales sa fara roboti si stuff like that si daca le dadeai un proiect il terminau. nu sunt cazuri rare crede-ma, dar nici batuti in cap nu erau

  5. #45 SP
    Member MihneaWii's Avatar
    Faza e ca si mie mi-ar placea chestiile astea, dar momentan habar nu am, probabil o sa invat in facultate despre robotei and stuff. Oricum eu acolo ma duc, ca vrea el sau nu

  6. #46 SP
    Senior Member Marinake's Avatar
    Pai cam pentru asta este facultatatea. In unele cazuri te iau de la 0 cu materia si ai ocazia sa inveti lucruri noi foarte usor.

  7. #47 SP
    Banned tezuka_2014's Avatar
    Decat jurist sau economist, mai bine inginer in telecomunicatii.

  8. #48 SP
    Senior Member Marinake's Avatar
    Revin la acest minunat thread. Ma vad in ajunul inscrierilor la facultati in situatia in care nu prea stiu unde mama dracu' sa dau. Am terminat si cu BAC-ul, putin cam rusinos, dar macar am scapat si de o grija.

    Problema este ca majoritatea facultatilor care ma atrag necesita matematica si nota de admitere este 80% reprezentata de nota de la BAC la Matematica, Fizica sau Informatica. Eu am dat Romana, Istorie, Geografie. Am cam facut-o lata ca acum ma vad intr-un moment in care vreau sa fac ceva pentru mine si viitorul meu, am posibilitati materiale cat de cat ok, dar sunt constrans de porcaria asta de BAC.

    Nu stiu de ce se pune asa mare accent pe diplomele astea nenorocite, sunt doar niste bucati de hartie overall si tot prostul poate sa obtina una, dar nimeni nu apreciaza individul care poate face orice ii spui, dar nu are hartia aia ca sa dovedeasca.

    In fine, intrebarea mea este urmatoarea: Ce facultati imi recomandati? Sunt in pana de idei acum :/

    Am terminat arhitectura, sunt creativ, le am cu desenul, sunt dispus sa invat lucruri noi, nu imi este frica de necunoscut, cunosc limba engleza extrem de bine, ma descurc foarte bine la romana, imi place sa lucrez in echipa si am atitudini de lider, ma pun mereu pe mine pe locul 2 pentru binele altora si invat repede orice. Ar mai fi cate ceva de spus. Ca defect major, este lenea si faptul ca imi trebuie un impuls ca sa actionez.

    Imi place foarte mult sa ma joc, sa mesteresc la calculatoare si ma atrage foarte mult partea de hardware, sunt bun si la muzica dar nu prea ma vad facand o cariera din asta. Jobul ideal pentru mine ar fi unul in care sa stau sa asamblez si sa repar calculatorare, sa imi ofere mult timp liber si sa fie cat de cat bine platit. Nu m-ar deranja nici sa fac parte dintr-o echipa sau chiar sa coordonez una, dar pentru mine timpul liber este o cerinta majora. Nu vreau 100000 de euro, nu ma pasioneaza sa am bani cu gramada, doar strictul necesar si din cand in cand un mic capriciu, dar in rest, nu cheltui, nu cer.

    Vreau sfaturi pertinente, nu pareri de la oameni care nu stiu cu ce se mananca o facultate sau viata in general. Poate ca in unele cazuri nu m-am facut inteles sau ceva dar va rog sa va puneti putin in situatia mea si sa vedeti cat de nasol pot decurge lucrurile.

  9. #49 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    De ce nu te bagi la ceva pe Arte, daca tot esti pasionat si talentat ? Gandeste-te ca pe partea asta te poti angaja undeva pe design. Gandeste-te ca ai putea combina placerea cu munca si sa incerci sa te angajezi la Ubisoft sau EA sau mai stiu eu pe unde, pe partea de design sau arhitectura.

    Multa bafta in alegerea facuta si felicitari pentru BAC. Din pacate, tot mai putina lume este in stare sa-l ia, chiar daca e cu o nota mai mica

  10. #50 SP
    Member ymess's Avatar
    Daca ai terminat profil uman, nu prea ai cum sa dai la politehnica sau alta facultate unde sa faci hardware, poate doar la facultati de electronica unde se intra pe baza de dosar, la cele cu admitere nu ai cum sa recuperezi matematica si fizica din anii de liceu. Daca esti bun la romana si te pasioneaza calculatoarele, ai putea sa scrii articole despre IT, mai ales ca spui esti bun la romana si creativ, iar daca esti lenes nu vad un mare impediment in domeniu asta. Daca esti bun la desenat, ai putea deveni game artist, am inteles ca e un job cautat, daca stii arhitectura ai putea face modele 3D pe calculator, e bine daca ai o facultate in domeniul asta, dar cel mai important cred e sa ai un portofoliu. Un alt job care ar fi interesant e UI designer sau chiar UX designer, practic sa te ocupi de interfata aplicatiilor, de modul in care interactioneaza. Desi eu vreau sa ma axez pe partea tehnica, strict pe programare ,sunt foarte incantat de ideea de a tine pasul cu trenudurile in design si sa faci o aplicatie intuitiva.

  11. #51 SP
    Member chris diaz's Avatar
    Quote Originally Posted by Marinake View Post
    Problema este ca majoritatea facultatilor care ma atrag necesita matematica si nota de admitere este 80% reprezentata de nota de la BAC la Matematica, Fizica sau Informatica. Eu am dat Romana, Istorie, Geografie. Am cam facut-o lata ca acum ma vad intr-un moment in care vreau sa fac ceva pentru mine si viitorul meu, am posibilitati materiale cat de cat ok, dar sunt constrans de porcaria asta de BAC.
    Felicitari, daca nu te apuci serios de invatat, o sa vinzi shaorma pe 1000 de lei lunar. Tu citesti macar ceea ce scrii ? Daca ai facut-o lata la examenul de bacalaureat, exact la materiile la care te-ai pregatit (Romana, Istorie, Geografie), imagineaza-ti cat de "lata" o s-o faci la examenele ce presupun matematica si fizica aprofundata. Chiar daca in anumite facultati, ti se spune ca incepi de la zero mate si fizica, sa stii ca nu-i asa, ok, se incepe de la zero cu anumite notiuni, definitii, dar ritmul de predare este foarte alert, se tot aduna materie care trebuie invatata, iar daca tu esti varza, iti va fi foarte greu, daca nu chiar imposibil sa razbandesti.

    Sa stii ca poti lucra ca depanator de calculatoare, sisteme IT, fara o facultate, sunt ceva cursuri de urmat (circa 6-9 luni) si primesti o diploma.
    Ca salarizare nu este asa stralucita meseria de depanator, ori lucrator intr-un service de IT, am amici care lucreaza de 3-4 ani si castiga doar 1800 lei/luna.

    Ce vrei tu, adica un job de vis, munca putina, salariu decent nu vei gasi in veci. Trezeste-te la realitate ! Orice job unde se castiga decent (pentru mine inseamna minim 3000 lei/luna), presupune multa munca, efort indelungat si dispozitia de a lucra peste program.

    Chiar daca par putin dur cu tine, incerc sa-ti arat ce te asteapta in viata. Spui ca ai calitati de lider ? La ce proiecte si cu ce echipe ai lucrat pana acum ? Ai fost desemnat de colegii tai drept liderul lor, sau asa te vezi tu ? Sunt intrebari la care daca iti vei raspunde sincer, vei observa ca una este cum te vezi tu si alta-i realitatea.

    Sfatul meu :
    - daca spui ca ai ceva finante si banii nu sunt o problema, stai un an pe tusa, fara sa dai la vreo facultate. Fa o lista cu ceea ce crezi ca ai putea face si fixeaza-ti niste obiective. Apoi pune-ti intrebari legate de efort si cat de mult esti dispus ca sa renunti la viata personala pentru a realiza acele obiective. O sa vezi cum vei taia la greu din ceea ce credeai initial ca poti face. Pe hartie o sa-ti ramana vreo 2-3 obiective maxim. Alege-ti unul dintre obiective si trage tare cu invatatul.
    - la Harvard sau M.I.T. (nu mai stiu exact la care dintre ele) li se spune absolventilor ca este mai bine sa creeze un loc de munca pentru ei, decat sa candideze pentru vreunul, deja existent. Se incurajeaza activitatile de tip freelancer, ori de infiintare a unei firme personale. O sa razi, dar daca as avea ceva bani, as infiinta o afacere in domeniul carmangeriei.

    Eu zic ca un an in care vei munci si te vei gandi referitor la ceea ce vei face in viata iti va prinde bine. Si daca reusesti sa te gandesti la o mini-afacere, nu este nicio rusine sa renunti la studiile superioare. Si eu am terminat o facultate, de Energetica, dar n-am lucrat niciodata in domeniul respectiv si uite-ma, daca as putea, "mi-as trage o macelarie"

    Nu stiu cati dintre voi ati auzit despre cati bani a castigat Pewdiepie in cursul anului 2014 ? Circa 7,5 milioane dolari. Iar daca urmariti ultimul clip al sau legat de aceasta dezvaluire, tipul spune cum a renuntat la facultate, s-a angajat vanzator de hot-dog si s-a dedicat pasiunii sale in domeniul entertainmentului pe YouTube.

    Milionar din YouTube: Povestea suedezului Felix PewDiePie Kjelllberg


  12. #52 SP
    Senior Member Marinake's Avatar
    Am niște părinți foarte ciudați și vor neapărat sa dau la o facultate. Dacă nu fac asta, nu am bani și dacă nu am bani, nu pot sa ma învârt, nu pot sa fac nimic.

    Dacă tot ma vad nevoit sa dau la o facultate ma gândesc sa dau la ceva care sa ma ajute și care îmi place. În mare mă încântă ideea de a lucra la softuri și în domeniul IT și pot renunță la unele dorințe ale mele. Mi-ar place sa învăț programare pentru ca deja știu sa lucrez în Photoshop și pot învăța destul de ușor lucruri noi. Ma gândesc ca as putea învață programare în timpul facultății la cursuri și design acasă în timpul liber.

    Nu ma deranjează sa învăț 4-5 ore pe zi cum mi-a sugerat un alt utilizator de aici prin mesaj privat și sunt pregătit sa renunț la mofturi acum, pentru a avea un trai mai bun mai târziu.

    Nu ma deranjează dacă ma tratați mai dur, sunt obișnuit și știu ca prin exigenta se obține performanta.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3

Similar Threads

  1. Replies: 6 Last Post: 03-05-2015, 18:44
  2. Ce sa aleg? By Asghaar in forum Hardware
    Replies: 2 Last Post: 14-10-2009, 23:36

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts