Closed Thread
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast
Results 61 to 80 of 93

Thread: Cerere anti bisnita

  1. #61 SP
    Member party_man's Avatar
    Discutie aprinsa si fara rost parerea mea, bisnita e un termen comunist, folosit de "oamenii de bine" pentru a caracteriza acei oameni care cumpara un lucru CAUTAT in cantitati mari si-l revand la suprapret cand acesta nu se mai gaseste sau nu e accesibil tuturor. Capitalismul era astfel infierat romanizarea lui bussinesman in bisnitar conducand la un aspect peiorativ al cuvantului, lucru care, din pacate, se perpetueaza si azi. Multi dintre actualii oameni de afaceri de acolo au pornit. Desigur majoritatea dintre voi nu ati prins vremurile respective asa ca din punctul meu de vedere exista o circumstanta atenuanta. Cum se sublinia mai sus raportul cerere/oferta e cel care determina pretul de vanzare pana la urma. De asemenea mai exista un aspect atata timp cat 2 oameni se-nteleg deja alte discutii nu-si au rostul. Ce ma intriga pe mine pe aici, si nu numai, e ca unii oameni sunt intangibili, iar altii sunt acuzati la fiecare aparitie ca "bisnitari". Se cauta cate un exemplu sau 2 dintr-o lista de 100 si apoi apar invectivele si acuzatiile. Pot fi acuzat de subiectivism si n-o sa ma supar, dar m-am saturat de unii sfinti care se baga peste tot din lipsa de ocupatie aruncand cu laturi doar ca sa impresioneze...

  2. #62 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Ideea mea (aia initala) de la care a pornit thread-ul era alta : ca regula aici (si pe forumul "vecin" de unde e copiata) e cam simplista si nu loveste deloc in bisnitari, ci afecteaza mai mult userii onesti. De ce zic asta ? Simplu : foarte multi cumpara de afara, mai ales cand sunt promotii, discounturi, etc. Si apoi vand aici la pret mult mai mare, dar la un pret inca sub cel practicat de magazinele din Romania. E absolut hilar sa vezi useri cu vreo 10 jocuri SIGILATE si IDENTICE si sa crezi ca alea-s jocuri din colectia lor.

    Si mai e o chestie extrem de stupida (parerea mea) : n-ai voie sa "comentezi" pe un thread de vanzare. Pai de ce mama naibii (scuzati-mi mania si expresia) mai e FORUM atunci ?

    Internet forum - Wikipedia, the free encyclopedia - forum = discutii

    Deci ? Unde e logica ?

    Eu am propus asa : oricine sa poata vinde orice (mai putin chestii pirat sau ilegale) si sa poata cere orice pret doreste. DAR orice user sa poata veni si spune : am vazut in magazinul X produsul tau cu atata. Si apoi sa decida userii daca il cumpara de acolo sau daca merg in magazinul cutare si-l cumpara de acolo. Un user poate nu are acces la magazinul X, dar vrea jocul - il va lua de la userul care vinde. Sau poate merge in magazin si va vedea acolo ca nu mai e jocul si se poate intoarce si zice : nu l-am mai gasit. Sau il poate gasi, se va intoarce si va confirma pe thread.

    Asa mi se pare cel mai corect pentru toata lumea. Insa ma declar profund dezamagit de faptul ca regula cu bisnita a ramas la fel de stricta si inutila (desi rodarkone spunea ca incearca sa o schimbe) si posturile din thread-urile de vanzare sunt in continuare sanctionate. In fine, moderatorii si adminii fac regulile, eu doar mi-am exprimat o parere.

  3. #63 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    E foarte complicat sa luam o decizie in sensul asta - pentru ca am scapa din mana foarte multe lucuri de ex:

    - discutiile care implica bani pot escala foarte usor la atacuri (sau pe cealalta parte la trollisme) - pentru ca un vazator nu poate sti care e pretul minim, el poate vrea sa vanda cu un anumit pret (sa zicem X) presupunem ca cere X+10 % (pentru o eventuala negociere) si i se ofera Y (care este X-80%) deoarece produsul lui se poate cumpara de pe un site la "oferta" pe o perioada "limitata" - automat userii interesati vor evita sellerul (considerandu'l bandit/bisnitar etc) - si ajungem la o utopie, practic fiecare user ar trebui sa fie un fel de mini "baza de date" cu preturi si "oferte"

    De aceea am creeat threaduri dedicate unde se poate discuta despre pret (si anume pretul cel mai mic) si am decis ca pe sectiunea vanzare sa se discute doar despre afacerea respectiva - si sa se poata da REPORT doar in caz ca pretul il excede pe cel de magazin (indiferend care a fost pretul de achizitie - asta conteaza enorm de putin)

    In felul acesta am multumit si capra si varza -

    Sincer sa fiu eu as fi de acord cu regula propusa de tine, dar la orice iesire in decor ar curge cu banuri care nu ajuta cu nimic comunitatea.

    Cea mai buna regula (pe care am propus'o chiar eu) - fara sectiune vanzari - sau cu o sectiune personala la fiecare user in parte (unde sa nu mai fie necesar promoarea prin UP, sau metode de marketing agresiv - gen fonturi uriase, culori stridente, slogane .. etc) Fiecare user are propirul "e-shop" unde isi vinde cele 2-3-100 jocuri si gata. Astfel am diferentia foarte usor userii care se ocupa 99 % din timp cu asa ceva (ei nu vor mai avea posturi pe forum ci doar sectiune bazar si feedback) si vom stii cine este un user care isi vinde din colectie si cine este reseller

  4. #64 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by rodarkone View Post
    Cea mai buna regula (pe care am propus'o chiar eu) - fara sectiune vanzari - sau cu o sectiune personala la fiecare user in parte (unde sa nu mai fie necesar promoarea prin UP, sau metode de marketing agresiv - gen fonturi uriase, culori stridente, slogane .. etc) Fiecare user are propirul "e-shop" unde isi vinde cele 2-3-100 jocuri si gata. Astfel am diferentia foarte usor userii care se ocupa 99 % din timp cu asa ceva (ei nu vor mai avea posturi pe forum ci doar sectiune bazar si feedback) si vom stii cine este un user care isi vinde din colectie si cine este reseller
    Imi place mult ideea.
    Unde votez pt ea ?

  5. #65 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Nu trebuie sa votezi - trebuie sa stii programare PHP / baze de date si se ne ajuti la development si se rezolva

  6. #66 SP
    Member party_man's Avatar
    n-ar fi mai simplu ca pe amazon sau aiurea unde cel mai mic pret/joc e primul? mai exact o pagina pentru fiecare joc accesibila userilor unde fiecare isi baga pretul, sectiune nou/second si cumparatorul decide de unde ia...astfel se rezolva problema cautarii celui mai mic pret se rezolva multe treburi care ocupa mult timp pentru toti indiferent ca-s vanzatori sau cumparatori.

  7. #67 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    http://www.consolegames.ro/forum/f90...tml#post667129

    I-am atras frumos atentia, dar nimic, el tine la pretul lui cu 50% mai mare ca-n magazin. (75 lei vs 50 lei). Intamplator am mai atentionat similar alti 2 useri care au fost super de treaba si au redus pretul la alte jocuri instant sub pretul magazinului.

    Am dat si report, stiu ca Bodo a sugerat reportul mai demult, au trecut vreo 2 zile si nimic, userul insista sa-si gaseasca un fraier la care sa-i paseze jocul mai scump ca-n magazin.

    Mai e valabila regula cu bisnita ? Ieri m-am uitat si era acolo... Astept cu interes sa vad ce se intampla pe thread-ul ala

    Si sper sa se intample ceva, sa nu fie ca pe celalalt "cg" unde reclam useri la fel de nesimtiti (care dau zilnic 2-3 up-uri) si nimeni nu ia masuri, sunt obisnuit ca aici sa se intample ceva cand cineva sesizeaza o situatie neregulamentara.

  8. #68 SP
    Member party_man's Avatar
    vezi tu, Wolfenstein-ul de pe gameshop nu e nou, nu ca i-as tine parte omului, dar ai ales gresit etalonul. poza 1 wolfenstein nou, poza 2 wolfenstein(gameshop)
    Attached Images Attached Images dscf8019.jpg wolfenstein-ps3.jpg

  9. #69 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by party_man View Post
    vezi tu, Wolfenstein-ul de pe gameshop nu e nou, nu ca i-as tine parte omului, dar ai ales gresit etalonul
    N-am inteles ce vrei sa zici... Cum adica nu e nou ?

  10. #70 SP
    Senior Member FuriaAlba's Avatar
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    N-am inteles ce vrei sa zici... Cum adica nu e nou ?
    E desigilat.

  11. #71 SP
    Member party_man's Avatar
    vezi pozele de mai sus

  12. #72 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Eu n-am vazut nicaieri sa scrie ca e desigilat si n-am primit niciodata jocuri desigilate de la gameshop, deci ma indoiesc profund ca e desigilat, o sa intreb si pe thread-ul gameshop. Oricum nici jocul userului nu e sigilat...

  13. #73 SP
    Member party_man's Avatar
    pai pe site nu scrie ca nu e nou dar primesti ce e in poza 2(si ala e sigilat dar e o tipla pe care o poate pune oricine), nu vezi nicio diferenta? ti-am zis nu comentez pretul omului, dar ti-ai ales gresit etalonul atat...o spun din proprie experienta jocul l-am returnat si inca vreo 6 care erau "sigilate" la fel...

  14. #74 SP
    Member Aliosa's Avatar
    RaverX pui prea mult suflet pe forumuri ..... probabil dibuindu-i pe kinderii de 12-14 ani care se gandesc ca se imbogatesc vanzand un joc cu 20 de lei mai scump decat l-au cumparat.
    Ultimate waste of time.

  15. #75 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    http://www.consolegames.ro/forum/f60...tml#post668182

    In fine, Aliosa are dreptate, nu stiu de ce ma agit asa, daca moderatorilor nu le pasa si nu aplica regulile pe care ei singuri le-au impus...
    Poate sunt eu mai perfectionist si probabil ca-s si frustrat un pic pt ca tot timpul am incercat sa respect regulile si ma deranjeaza cand vad multi smecherasi plini de tupeu care nu respecta regulile si nici nu patesc nimic.

  16. #76 SP
    Member razu's Avatar
    nu inteleg de ce se chinuie lumea sa interzica bisnita in loc sa educe publicul cumparator sa nu participe. am vazut niste preturi fantasmagorice in forum si lumea da bani pe jocurile respective incurajand astfel de practici. cum vinde cineva bayonetta (doar un exemplu) folosit cu un milion cand e 9 lire pe amazon, 14 cu tot cu transport, sigilat? nu cumpara jocul, lasa user-ul respectiv sa scada pretul pana la 10 lire si ia-l atunci.

    si tot se repeta un lucru curios tare in thread ul asta: cum sa vanda cineva un joc la jumatate de pret fata de ce a platit pe el in cazul in care l-a luat din vreun magazin din romania. se pare ca lumea nu intelege conceptul de lucru second hand si mai important, cel care il vinde nu ia in calcul faptul ca a jucat jocul respectiv, deci si-a primit experienta pe care a dat banii. in tara asta prea se vrea totul pe degeaba.

    cumparati jocuri la preturi bune, sub pretul pietei pe amazon sau aici pe forum la preturi decente. asa o sa dispara toti bisnitarii intr-o luna fara interventii din partea moderatorilor.

  17. #77 SP
    Senior Member Spike's Avatar
    @razu - sunt mai multe motive pt care bijnitarii au casa buna aici pe forum dar si pe computergames sau pe okazii
    1. mai toate site-urile de afara cer plata inainte. chit ca in 90% din cazuri e vorba de firme sau vanzatori consacrati si esti acoperit de paypal, unii au vederea de cal si nu pot trece peste sistemul raburs sau predare personala
    2. in foarte multe cazuri vorbim de copii de bani gata care primesc bani de la mami si tati asa ca nu au grija cheltuielilor
    3. prostia si lenea se platesc. degeaba sunt deschise atatea threaduri in care ne racim gura despre cum sa ne amortizam cheltuielile pentru ca doar noi si bisnitarii le citim. daca nu au chef sa citeasca si sa invete lasa-i sa cumpere la superpreturi. nu e prost ala care cere e prost ala care da.

    pe mine unul nu ma deranjeaza absolut deloc "scorurile" duble sau chiar triple de la noi fata de cele de pe piata externa (incluzand transportul pana in romania) pe care le afiseaza unii indivizi pe forum. am oricand la dispozitie zavii, thehut, shopto si cel mai important ebay.

    cea mai buna solutie daca Consolegames este cu adevarat impotriva bijnitei si nu doar asa de fatada, ar fi un thread sticky pe orice subforum de publicitate vizavi de console, jocuri si accesorii legat de site-urile externe care ofera cele mai bune deal-uri.

  18. #78 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by Spike View Post
    cea mai buna solutie daca Consolegames este cu adevarat impotriva bijnitei si nu doar asa de fatada
    Amin. Din pacate am dat report la cineva care vindea un joc la pret mai mare fata de cel din magazin, am si scris aici pe thread si moderatorii au inchis ochii. Ce sa mai zic atunci de preturile de afara care nici macar nu-s acoperite de regulament.

    Revin la parerea mea initiala : ar trebui scoasa regula cu bisnita (daca tot e greu sa se aplice), insa ar trebui lasat orice user sa puna link pe thread-urile de publicitate cu jocul scos la vanzare (indiferent ca e din tara sau din afara). Iar apoi sa decida cumparatorul daca vrea sa ias jocul din link sau de la user. Insa nici asta nu se poate, ca unii vor thread curat.

    Cu alte cuvinte nenea vrea sa nu-i fie stricata bisnita, el are voie sa vanda mai scump ca-n magazin si fara sa plateasca taxe, chirie, salarii, etc. Dar NIMENI sa nu vina si sa dea un link ca ii "murdareste" threadul.

    Sincer prefer forumul vecin in privinta asta, au scos regula cu bisnita si gata. Nu-mi place deloc ca nu se poate "comenta" pretul, dar e mai bine ca aici, unde exista regula antibisnita, dar nu o aplica NIMENI. Stiu ca se vor supara moderatorii pe mine, dar asta e, eu ce gandesc spun, cateodata folosesc si cuvinte mai dure, nu e frumos, dar asta e, nu-s perfect.

    Ar fi frumos daca as primi si un raspuns final de la moderatori/admini : e valabila regula cu antibisnita sau nu ? Sa ma chinui sa mai dau report pt bisnita sau uzez degeaba tastele ? Doar atat vreau sa stiu. In rest fiecare sa se descurce cum poate, cine nu stie sa-si gasesca jocuri unde-s ieftine sa le ia de la binsitari. Insa ar fi frumos sa nu facem reguli pe care sa nu le aplice nimeni, ce rost are ?

  19. #79 SP
    You're PARROTS Dudel's Avatar
    Nu s-ar putea ca fiecare user care pune la vanzare un joc sa fie obligat sa puna doua linkuri cu jocul la magazine din tara sau ar fi prea multa reclama prin linkuri la magazine?
    Ce zic eu seamana cu fumatul dauneaza grav sanatatii. Adica nu-l obligi sa nu puna un pret ridicol dar macar sa-si atentioneze posibilii cumparatori ca ar putea lua mai ieftin.
    Oricum, parerea mea (de om zgarcit) este ca piata se autoregleaza asa ca bisnitarii stau cu jocurile mult si bine . In afara de oamenii grabiti sau care nu-s in domeniu (de ex. cumpara pt. altii) nu cred ca altii se arunca la primul vanzator pe care il gasesc pt. un joc anume.

  20. #80 SP
    Member razu's Avatar
    Oricum, parerea mea (de om zgarcit) este ca piata se autoregleaza asa ca bisnitarii stau cu jocurile mult si bine
    piata se autoregleaza cand este folosita. daca caut pe tot forumul gasesc poate unul doi useri care vor sa vanda (de exemplu) enslaved pentru xbox sau the darkness sau fallout new vegas - majoritatea invart aceleasi call of duty, batman si forza-uri si intr-o zi buna pe intreg forumul se duc doua tranzactii la bun sfarsit. cand o sa existe cerere piata (asta) o sa se repare de una singura.

Closed Thread
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 17 Last Post: 07-01-2016, 22:37
  2. Cerere - Emoticons / Smilies By RonanN1 in forum Help Desk
    Replies: 82 Last Post: 17-02-2015, 18:42
  3. Cerere - Mutare Topic By RonanN1 in forum Help Desk
    Replies: 14 Last Post: 24-06-2012, 12:02
  4. Cerere stergere Thread-uri By ClauBauBau in forum Help Desk
    Replies: 1 Last Post: 29-02-2012, 09:37

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts