Eu deja m-am liniștit un pic, se descarcă acum![]()
L-am inceput si pe asta in weekendNu stiu ce sa zic,...nu l-am jucat prea mult, insa imi place ce am vazut pana acum. Muzica e fenomenala, e primul lucru ce te impresioneaza cand il joci, dupa care movementul si controlul, care sunt foarte smooth si bine implementate. Povestea e destul de ciudata si greu de explicat, robots fighting other robots for "the glory of mankind" si alte multe chestii ciudate pe langa
Foarte misto este si sistemul de upgrade al cipurilor ce ti le inserezi in memorie, care pot fi upgradate infusandule intre ele. Grafic e mai slabut as putea zice, si mai "agata" cate odata la trecerea dintre zone, sper sa-l mai patchuiasca putin ca e cam deranjant pe alocuri.
Povestea pare promitatoare, sper sa fie la fel de interesanta ca si in primul Nier, ghinionul acestui joc e ca a iesit dupa ce am jucat Horizon. Nu au nici o legatura unul cu celalalt, jocuri foarte diferite, insa na...e greu sa vi in urma celul mai bun joc al generatiei
Cei care il aveti, apasati R3+L3 in acelasi timp...holy sh*t!Crazy japanese people
![]()
L-a terminat cineva? Vorbeam cu un prieten care mi-a zis ca jocul are printre cele mai bune povesti din ultima vreme, voiam sa mai aud si alte pareri. Spoiler free bineinteles.
Da, eu l-am terminat. Din pacate nu m-a impresionat asa tare.
Jocul e unic si merita jucat doar pt motivul asta, nu ai sa mai intalnesti un joc asemanator. Povestea e decenta, insa e prezentata intr-un mod atat de ciudat, din perspectiva a mai multor personaje, nu pot sa zic mai mult ca ar fi spoiler, incat devine mai interesanta decat ar fi in mod normal.
Gameplay e misto, are varietate si sistemul de cipuri e o idee interesanta.
Insa jocul are cateva chestii care mie unul nu mi-au placut prea mult si din pacate au tinut prea mult sau au fost repetate de prea multe ori incat jocul a devenit plictisitor sau frustrant si neplacut. In primul rand jocul trebuie terminat de mai multe ori ca sa vezi toata povestea, iar playtrough 2 e plictisitor si enervant cu gameplay inferior primului playtrough. Haking-ul e un minigame in joc care se repeta prea mult, mai mult decat as fi vrut eu, mai ales ca nu imi placea deloc acel minigame. E fun de primele 10-20 de ori cand il faci, dar cand tot jocul apare in gameplay si se repeta de vre-o 100 de ori, a inceput sa ma enerveze.
Misiunile secundare sunt majoritatea plictisitoare, unele sunt interesante si fun, dar prea putine, in rest sunt boring fetch quest's. Nu ajuta prea mult la ele nici faptul ca jocul are doar 5-6 zone jucabile destul de mici in care te tot trimite sa aduni *****uri pt fiecare secondary quest. Sa zicem asa, lumea jocului e mult prea mica pt cate de multe questuri secundare are. Trebuiau sa fie pe jumatate din cate au fost.
Toate astea s-au adunat...boring fetch quests, boring second playtrough, boring/frustrating hacking minigame si a rezultat in final o experienta mai putin placuta decat ma asteptam.
Da, povestea e misto, gameplay e misto(combatul), muzica e fenomenala, cea mai buna din ultimii ani din vreun joc, boss fights sunt cool foarte tari, insa jocul are si neajunsuri, depinde daca poti trece poeste ele sau nu ca sa vezi povestea pana la capat. Nu regret ca l-am luat fiindca e ceva unic si mult mai interesant decat jocurile de duzina ce le scot astia din vest, insa a avut cateva elemente care mie unul nu prea mi-au placut.
Square Enix Press Center - NIER: AUTOMATA SHIPMENTS AND DIGITAL SALES EXCEED ONE MILLIONSQUARE ENIX® announced that the worldwide shipment and digital sales of the critically acclaimed action-RPG, NieR: Automata™ have exceeded one million.
salut. Ma tenteaza si pe mine sa iau jocul dar nu inteleg niste chesti:
- trebuie neaparat sa il termin de 5 ori?
- trebuie indeplinite ceva conditii sa iti dea alt ending, sa le ai pe cele 5 care am inteles ca sunt cele mai importante?
- daca il rejoci, apar zone noi, poti da ceva gen new game + ?
- cat dureaza pana obtii un ending, gameplay time?
Da si nu, e mai complicat. Dupa ce il termini o data si incepi New Game+ vei avea alta poveste, alte questuri, alti inamici, singurele lucruri care raman la fel sunt lumea si atmosfera.
Ending A, B, C, D, E (aka true ending) sunt cele principale si se obtin doar jucand jocul natural, nu au conditii speciale. Endings (F : Z) \ Y sunt "joke endings", le obtii murind in diferite moduri. Ending Y e special, dar daca ajungi pana acolo posibil sa nu ai nevoie de explicatii. Ending Y este singurul care face referire la primul Nier, oricum.
Experienta personala:
In jur de 40-65 de ore pentru a ajunge la ending E, adica main completion.
In jur de 80-90 de ore pentru ending Y, daca te intereseaza asta.
repetitivitatea asta nu il face monoton?
un singur playtrough cat dureaza, doar pt ending A?
^ Tocmai ca nu e nici o repetivitate, nu joci acelasi lucru de mai multe ori. Nici macar din punct de vedere al combat-ului nu e la fel, dar deja iti dau spoilere.
Cred ca vreo 25 de ore pana la A, 20 de ore B, 10 ore C, D, E impreuna; asta daca nu te grabesti si faci toate sidequests. Daca te grabesti si nu faci sidequests nu stiu, dar l-ai juca degeaba.
Analiza asupra filosofiei din spatele jocului. Recomand sa vedeti clipul si daca ati prins subtilitatile despre nihilism si existentialism, pentru ca mai sunt si altele mai putin evidente.
Major spoilers, nu va uitati daca nu ati terminat jocul.
https://www.xboxachievements.com/new...-Xbox-One.html
Se poate muta threadul in sectiunea de multiplatforms sau mai bine creez un thread nou acolo?
Intreb pentru ca nu stiu cum procedati de obicei cu timed exclusives.
Am inceput si eu jocul de curand pe Xbox One. Nu intentionam sa postez nimic pentru ca sunt constient ca nu mai dezvolta mare interes pentru multi colegi de forum.
Insa, nu pot sa nu remarc un lucru. Este senzational cum pot diferi unitatile de masura cu care judecam jocurile in ziua de azi.
Ma frapeaza notele extrem de mari datorita unui singur lucru, din punct de vedere grafic jocul este odios, este absolut hidos.
Nu, nu grafica este totul si nu, nu spun nicidecum ca Nier Automata este un joc rau. Departe de mine.
Ca si joc este super ok, poveste ok (-ish, nici aici nu m-a omorat dar este ok), gameplay de exceptie si asa mai departe, dar totusi, arata odios.
Acum ma intorc la alte titluri care, din pacate, sunt condamnate din start doar pentru ca poarta sigla EA, Ubisoft, Microsoft sau asa mai departe.
Cu ce unitati de masura judecam jocurile astea? Desi destul de diferit fata de Nier, nu pot sa nu ma intorc la ReCore, un joc cazut in mediocritate in mare parte pe buna dreptate, dar privit stramb de la inceput doar pentru ca Microsoft. Din multe puncte de vedere ReCore dezi platformer a fost mai bun decat Nier, inclusiv la partea cu inovation ca ne place sa batem apa in piua in ziua de azi cu "nu aduce nimic nou".
Ce aduce Nier Automata nou?
Sunt multe, foarte multe titluri ok, nu bune, dar ok, care pleaca de la nota scazuta la purtare cu cel putin 2 puncte din oficiu doar pentru ca poarta anumita sigla de publisher.
In partea cealalta, daca vine ceva de la un japonez din start inchidem ochii si trebuie neaparat sa fie misto.
Fara nici o referire la colegi de forum, eu vorbest despre un fenomen global acum.
Nier Automata are nota 91 pe Metacritic.
Da, este un joc bun, insa nu inoveaza in absolut nici o directie iar din punct de vedere grafic ma repet, este odios.
Gata, m-am racorit.
Il voi termina cu drag, vreau sa fac 1000/1000G la el, dar nu puteam sa nu spun ce aveam in gusa.
ReCore mai bun decat Nier? Nu am jucat Nier pana acum (desi e pe lista de ceva vreme), insa am jucat ReCore, care din punctul meu de vedere este un joc submediocru.
Si nu, nu a plecat de la o nota mica in cazul meu pentru ca Microsoft. Chiar a fost un titlu pe care l-am vazut diferit, asa cum subliniezi si tu, insa degeaba aduce lucruri noi daca sunt implementate foarte prost.
Bookmarks