Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 35 of 56 FirstFirst ... 25 33 34 35 36 37 45 ... LastLast
Results 681 to 700 of 1118

Thread: Gramatica Limbii Romane VS Colegii forumisti

1. #681 SP
    Member Drag05azs's Avatar
    Quote Originally Posted by TheSpider View Post
    literele mari sunt puse random sau cum?
    Sa nu fie vreun cod :-)

2. #682 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Are 2 saptamani de pauza. Timp in care sper sa mi se vindece ochii...

3. #683 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Nu cred ca va reuşi in două săptămâni ce n-a reuşit in clasele primare

4. #684 SP
    Quote Originally Posted by DanTe23 View Post
    Nu cred ca va reuşi in două săptămâni ce n-a reuşit in clasele primare
    E incurabil , s-a mutat pe "celalalt" forum cu aceeasi exprimare "codata".

5. #685 SP
    Junior Member vld_D3mon's Avatar
    Vă voi arăta și vouă ceva ce-am întâlnit pe un server de cstrike GO... nu e de pe forum și imi cer scuze pentru asta.
    Tipul are 19 ani. Marchez textul cu spoiler deoarece există o șansă ca după ce citiți să vă pierdeți speranța în umanitate.

6. #686 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by Pancu View Post
    Deci nu se merita sa ți activat 3G in casa dacă am wi-fi? Eu lam scos pe la ora 12 de la încărcat si acu e ora 9:45 si degeaba 3%sa dus din baterie da bine ca doar am vb la el si am 3G activat telefonul e nou de 3zile ... Lam luat pt vorbit nu pt jocuri ca pt jocuri am new ipad...deci dacă scot 3G tine mai mult baterie si nu mă afectează cu nimic? La un iphone5
    Aici

7. #687 SP
    One Man Army Cristy's Avatar
    Quote Originally Posted by iPaul View Post
    O vrei si pe mama ,o vrei si pe tata.
    ..

8. #688 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    stie el cine e...

" Poate, poate il iau eu .
    Nu ma c-am tenteaza seria shogun.. nush ce sa zic.. ma mai gandesc.

Totusi Rome Total War s-au Medieval nu ai pe acoluo ? "

9. #689 SP
    QUOTE=lowedinio;961415]Wtf sunt console cu preturi mai mari decat a mea , sau pur si simplu slimuri folosite la 800-900 NEMODATE , consola mea fiind modata (modarea costand minim 200 fara transport ) e normal sa fie un pret mai mare. Eu nu inteleg de ce sau bagat toti in seama .Daca nu le convine nu cumpara eu am pus un pret deoarece e a mea nu iam bagato la nimeni in fata sai zic ia si cumpara. Si in legatura cu regula , nu cred ca este un pret oficial pentru o consola modata , insa normal ca nu ati luat si asta in seama.Poate daca aveam si eu sub nume scris senior member , sau vreo porecla personalizata eram luat in seama si eu.. Dar asa lumea crede ca sunt un bisnitar cum a zis cineva mai sus .[/QUOTE]
    Dante , ai scapat unul.:-)

10. #690 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Nu l-am scăpat man, am dat de vreo 3 ori report pt bişniţă si călcarea in picioare a limbii materne...

11. #691 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Quote Originally Posted by enachesil View Post
    Am cuparat fifa 13 de pe sonyplaystore pana la urma(vanzatorul nu sa mai prezentat)
    Merge perfect am platit 37 de lire.
    dar am doua nelamuriri
    1.in legatura cu echipa Romaniei din joc
    Mi se pare ca romania este configurata foarte ciudat(toti sunt la nivel 85), ca sa nu mai vorbim ca joci direct cu MANU sau Milan
    diferenta care se vede.
    2.Exosta o noua obtiune de joc(pe bani sau puncte daca am inteles eu) am primit invitatia pe mail ma-m inscris si cam atat mai departe.......
    Datimi si mie o idee.
    In rest fifa ruls

PSN ID : slv-ro
    "hai satzi dau uo ideie, pune mana pe un manual de grama"

12. #692 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Terminati cu Gigi Contra, nu exista decat un Gigi, ala de vb voi e Gica Contra.

ON nu mai e asa mult pana pe 21, eu sper ca o sa ne prezinte "cutia"

13. #693 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by D@nT3 View Post
    Terminati cu Gigi Contra, nu exista decat un Gigi, ala de vb voi e Gica Contra.
    Off-topic: unora dintre noi nu le place "cacofonia"

14. #694 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Gica Contra( nume-prenume )face parte din cacofoniile acceptate de limba română, alt ex. ion luca caragiale

15. #695 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Gica Contra( nume-prenume )face parte din cacofoniile acceptate de limba română, alt ex. ion luca caragiale
    Off-topic: E clar ca am invatat limba romana cu profesori diferiti. Al meu nu mi-a spus niciodata de "Gica Contra" ca fiind acceptat sau ne-acceptat. Nici chiar de Ion Luca Caragiale, Biserica Catolica, epoca capitalista, Banca Comerciala... la fel cum nu mi-a spus nici despre Monica Columbeanu. Al meu profesor mi-a spus cam asa: cacofoniile nu sunt acceptate sau ne-acceptate, ci sunt de evitat. Cui ii place sa le foloseasca (mie imi e deja scarba de atatea cacofonii postate chiar de mine insumi), e liber sa le foloseasca... Not me... Dar, nu inteleg de ce atat off-topic? Ia sa mutam pe o arie on-topic...

16. #696 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Cea mai mare cacofonie o gasesti la Universitate Nu intru in polemica, am avut într-adevăr profesori diferiţi

PS Daca te intreaba cineva ce inseamna BCR sau cine a scris Domnul Goe, cum ii răspunzi? De aceea spun "acceptata" e vorba de numele omului
    Attached Images Attached Images uploadfromtaptalk1366986647351.jpg

17. #697 SP
    Senior Member Danny's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Ia sa mutam pe o arie on-topic...
    Pe care arie? Nu mai bine facem un thread cu "Sa Scriem Corect", "Gramatica Limbii Romane - Corecta" ?

Sa fie sticky si pe prima pagina

18. #698 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca te intreaba cineva ce inseamna BCR sau cine a scris Domnul Goe, cum ii răspunzi?
    Eu cred ca nu ai inteles ce am scris pentru ca astfel iti raspundeai singur la intrebare. Dar incerc si eu: in cazul in care "nu ai de ales", asta e, faci o cacofonie. Insa, cand ai de ales (cum a fost cazul meu)... ei bine, e corect si indicat sa nu faci cacofonii. Mai departe, fiecare face cum crede de cuviinta

19. #699 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Uite ce spunea regretatul G. Pruteanu:

"Subterfugii aplicate "în disperare de cauză" în cursul vorbirii sunt cel de genul "că VIRGULĂ capacitatea" sau cel de genul "el, ca ŞI coleg". O soluţie MAI bună e aceea de a schimba unul din cuvinte, de a găsi altă construcţie sau o intercalare: nu vom spune: afirm*"că"*"cartea", ci afirm că volumul; nu*"ca şi coleg", ci în calitate de coleg etc. Dacă nu se poate, nu schimbăm: cineva mi-a semnalat o denumire medicală: "stenoză aortică calcificată"; întrucît în limbajul strict ştiinţific contează preponderent precizia şi nu eufonia, rămîne aşa cum e, merge-n acelaşi compartiment cu Ion Luca Caragiale şi biserica catolică.
    ************Şi, în încheiere, vreau să protestez de la acest microfon împotriva tendinţei pedante, chiţibuşereşti, de a căuta cu lumînarea cacofonii acolo unde nu sunt, în enunţuri fireşti. Sunt sîcîitori cei care sar în sus dacă spui "că cineva" sau "că ceva": !vai, cacofonie, ruşine! Atunci ar trebui să desfiinţăm cuvinte cum ar fi*"căciulă"sau*"căci", nu? Excesul de vigilenţă, jandarmeria lingvistică, e o fixaţie caraghioasă. Să vorbim natural, frumos, dar fără să fim, cum se spune-n popor, chisaţi."

In concluzie, cacofonia nu se cauta in enunţuri fireşti si cu asta am încheiat acest subiect, il las si pe RaverX sa comenteze

20. #700 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Sunt de acord cu Dante, si eu am invatat la fel. Caragiale nu si-a perscurtat niciodata numele si-l folosea de fiecare data in ciuda cacofoniei. Profa mea de romana zicea acelasi lucru, cand e vorba de nume, chit ca nu suna bine, cacofonia este acceptata.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 35 of 56 FirstFirst ... 25 33 34 35 36 37 45 ... LastLast