Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 12 of 13 FirstFirst ... 2 10 11 12 13 LastLast
Results 221 to 240 of 256

Thread: iPad 5 - iPad Air

1. #221 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Watch OS Experience, noul multitasking/window manager (gen Quasar). Inca e beta, dar vine in curand... cum vi se pare?

2. #222 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Ar fi si timpul. Hai ca daca se intampla oficial nu mai comentez nici eu atat vizavi de iOS.

3. #223 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudy, din pacate n-o sa-ti placa, pt. ca e tweak de Cydia, precum Quasar (vezi aici: http://www.consolegames.ro/forum/f11...ra-de-windows/). Imi cer scuze daca am dat speranta ca ar fi ceva oficial...

4. #224 SP
    X3M
    Member X3M's Avatar
    Exista ceva jocuri pe ipad care se pot juca cu tastura fizica ? Eu nu am gasit nimic, doar apps, insa jocuri zero !!!

5. #225 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cu tastatura ma indoiesc... Poate MMORPG-urile (cum e clona de WoW de la Gameloft). Chiar nu vad rolul unei tastaturi. Al unui mouse sau gamepad il mai inteleg, dar tastatura?

6. #226 SP
    X3M
    Member X3M's Avatar
    Asa am zis si eu la inceput insa am cumparat asta Cover - iPad Air Keyboard Cover & Stand | ZAGG si acum vad cat de practica este. Intr-adevar poate nu e everybodys cup of tea insa eu nu m-am mai intors la husa originala Apple de atunci - are toate scurtaturile comune apple

Si daca tot o am ma gandeam ca nu ar strica sa incerc si niste jocuri, in special de racing sau arcade-uri.

7. #227 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Adica preferi sa joci din taste (as in, sageti) un racing, decat din tilt/virtual stick ? Why ?!?!

8. #228 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Oh... X3M, se pare ca tu vrei un laptop, nu o tableta

Dar nah, daca tie iti place asa... gusturile nu se discuta. Acum, depinde si de joc... mie la racing-uri imi place cu tilt, sa simt eu ca, "conduc"

9. #229 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    am o intrebare? merita sa-mi iau acum ipad5 sau sa asept sa apara urmatorul? apare la acelasi pret? cand apare? stiu despre iphone, dar despre tablete nu prea .

10. #230 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Stii cum e cu intrebarea asta... e valabila cred la orice gadget, placa video, procesor, smartphone... Niciodata nu merita generatia actuala. Intotdeauna va fi mai buna urmatoarea. Mai ales in cazul Apple, cand stii ca va iesi la acelasi pret.

Zvonuri despre iPhone 6 & iWatch sunt peste tot... despre iPad insa nu mai misca nimic. Cred ca spre sfarsitul anului (Noiembrie/Decembrie) s-ar putea sa vedem un nou iPad, iar atunci va fi probabil iPad Pro si nu un nou Air. Dar, nu se stie niciodata.

Personal cred ca daca gasesti la un super pret, merita sa-ti iei acum... si-l vinzi in Decembrie/Ianuarie daca iese altul.

11. #231 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Sau iei Mini, l-am vazut "la baeti" sigilat la preturi foarte bune, ma bate si pe mine gandul. Eu zic ca indiferent ce vrei sa iei, ia acum. Altfel stai mereu si astepti. In plus, vara e perfecta tableta cand mergi la mare si stai pe sezlong, citesti o carte, presa, etc. Ia-o acum, mai sunt 4-5 luni pana apar modele noi.

12. #232 SP
    pai intreb pentru ca stiu ca de obicei telefonul apare prin septembrie si stiam ca in anii trecuti apare inaintea iphone-ului si as putea sa mai astept o luna, doua pentru ultima generatie ! mai ales ca e a acelasi pret cum ai spus tu. ma gandeam si la noul samsung note, ca am vazut ca ei au scos deja flagshipul mi-ar fi placut sincer sa gasesc o tableta cu windows 8, dar nu am gasit nimic bun. aveti idei sau propuneri . imi trebuie pentru cursuri, sa citeasca multe formate si pentru jocuri, de aceea ma gandeam si la un tegra 4 de pe un note

---------- Post added 12-05-2014 at 12:55 ----------

la mini ma mai gandeam si eu sincer ca e pretul bun, mi-ar placea sa-l testez putin inainte. are prietena mea un ipad 4 si stiu deja "cu ce se mananca", dar eu mereu am zis ca o tableta mai mica nu ma deranjeaza si am crezut ca un mini ar fi perfect, dar stii pana nu ai nu-ti poti face o idee. in afara de ipad, note asta p600 e ok?

---------- Post added 12-05-2014 at 12:57 ----------

parca as prefera un Android ca OS pentru tableta pentru mana libera pe care o ai, dar tot timpul as alege materialele si perfomanta unui ipad, dar ma dezamageste foarte multe ios7, mult prea mult, de abia l-am acceptat pe iphone, dar cu multe schimbari prin jb. stiu ca si pe ipad exista jb, dar nu mai vreau din nou sa astept dupa hackeri pentru un nou jb la ios8.

13. #233 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Prin iunie-iulie apare urmatorul Nexus 7. Singurul lucru deranjant pana acum la seria Nexus dupa parerea mea a fost bateria si ecranul prea mic. Pentru preferintele mele, iPad Mini are marimea, constructia, design-ul si autonomia perfecta. Singurul lucru deranjant si pentru mine e tot iOS7. Daca nu esti convins de OS, asteapta urmatorul Nexus, altfel du-te intr-un magazin si joaca-te cu Mini sa vezi daca iti place. Dupa ce vezi nebunia aia de ecran nu o sa mai vrei altceva. Air nu mi se pare atat de portabil, dar depinde ce vrei de la tableta. Daca o iei peste tot cu tine, vei simti greutatea in plus de la Air. Daca ii mai pui si o husa, o sa fie si mai putin portabil. Eu nu as lua nimic altceva in afara de Nexus pe Android, poate fac un refresh si la Nexus 10, ca au trecut 2 ani.

Alt mare avantaj la iPad-uri e formatul 4:3 si marginile foarte subtiri. Uita-te la un Microsoft Surface sau Nokia 2520 si o sa vezi ce spun.

14. #234 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pentru discutii despre Android, check in here: Android. Pentru discutii despre Windows, depinde daca vrei Windows Mobile sau Windows 8...

La noi in casa se lucreaza pe Windows 8 pe un Asus Transformer T100TA, Android pe un Nexus 7 2013 si iOS pe un iPad Air. Ca sa-ti faci o idee, Transformerul a devenit atat de useless incat nici nu mai stiu de ce l-am cumparat. Usually sta la incarcat sau se descarca singur. Nexus-ul 7 il foloseste femeia cand pleaca pe undeva (de obicei pt. Facebook si citit carti) si in rest la fel, se descarca singur. Iar in restul de 90% din timp, iPad Air-ul - folosit peste tot. Concluzia o tragi singur

iPad Mini e dragut pt. mobilitate, dar atunci cand vine vorba de productivitate... si chiar si de gaming (pt. multe jocuri e insuficient ecranul de 7.9"), nu se compara cu Air-ul. Personal sper sa scoata un Pro cu diagonala mai mare (11"?).

Cu iOS7 deja nu mai am nimic si m-am obisnuit cu el... plus ca jailbreak-ul m-a scapat de toate cele nedorite sau mi-a adus functiile pe care le vroiam. Singura duda, ca-si mai trage reboot-uri aiurea. Sper sa rezolve si treaba asta prin update.

15. #235 SP
    ai exact tabletele intre care vreau sa ma decid mi-a facut cu ochiul acesl asus, dar cand am vazut ecranul si rezolutia, l-am taiat instantaneu de pe lista, singurul lucru pozitiv era acel hybrid cu tastatura. la samsung nu ma atrage asa mult tableta, am foarte multi prieteni cu aceasta tableta dar mi se pare dull, dar in schimb la ora aceasta cred ca un android e mai usefull decat ios7, tare mi-as dori ca ios 8 sa ma scape de nevoia de jb, dar nu prea cred. tableta o s-o folosesc mai mult in afara casei, la facultate in mod special sau cand merg in deplasare, acasa am laptop. multumesc mult pentru sfaturi si input-urile voastre @tudyniuz si @MonkY. urmeaza multe zile de studiat piata si de mers prin magazine daca mai am intrebari revin, asa macar mi-am facut o idee

16. #236 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca vrei, ne vedem sa le testezi pe toate 3, side by side. Cu ocazia asta mi-am adus aminte de ce am luat tableta cu Windows 8. A fost o ocazie sa scape femeia de laptopul mare (si greu)... si ii trebuia neaparat ceva pe care sa poata face programare (php/mysql). Cu banii de pe laptop si-a luat jucaria asta si au ramas si pt. Nexus 7

Ideea asta legata de iOS si customizari... eu mi-am dat seama ca stau in aplicatii/jocuri, si nu in "desktop". Iar la partea asta, iOS-ul castiga clar (ma refer la cum sunt facute aplicatiile). Bineinteles, daca ai vreo aplicatie de Windows care e must have (cum a fost la noi), nu prea ai de ales... you need Windows!

Ca pret si mobilitate, probabil castiga Nexus 7 2013. Ca versabilitate, tableta cu Windows (desi nu o sa inteleg niciodata tampenia pe care au facut-o cu portul USB, care este pe tastatura). Ca un total (autonomie, ergonomie, calitate, aplicatii, jocuri), iPad Air-ul castiga de la distanta. Orice pui pe el merge! Si merge bine. In cazul meu nici nu exista concurenta intre cele 3. Daca as fi nevoit sa aleg intre cele 3, iPad Air all the way! Best tablet i ever had!

17. #237 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Mie nu mi-au trecut prin mana atatea tablete, doar cu iPad-uri imi fac de lucru de vreo trei ani incoace. Ca atare, nu sunt in masura sa iti spun chestii legate de tablete cu Windows si cu Android.
    Dar in ceea ce priveste iPad-ul, iti pot spune din start ca va avea acelasi pret. De 5 generatii, incepe tot de la 499$. Eu sunt foarte multumit de Air. Stiu ca te ingrozeste interfata la iOS 7, si mie mi-a fost frica de asta. Dar in momentul in care iti iei o tableta, crede-ma pe cuvant ca nu o sa stai sa te joci cu iconitele pe ecran. In 90% din timp o sa fii in aplicatii ( de cele mai multe ori, nu cele stock ), indiferent ca e vorba de jocuri, carti, site-uri, filme sau documente. Raportat la perioada de utilizare propriu-zisa a tabletei, timpul in care tu iti faci de lucru cu iconitele si aplicatiile stock e nesemnificativ. Intotdeauna vei fi cu ochii in continut dupa ce iti organizezi aplicatiile. Pentru mine, lipsa de "viata" a sistemului nu mai e de mult o problema. Ca performanta, e ireprosabil. La 7.0.x au existat mici dileme, 7.1 si 7.1.1 au rezolvat asta. Nevoie de JB va exista atata timp cat exista iOS - nu e open-source, nu poti face orice nebunie pe el, dar sunt convins ca stii lucrurile astea deja. Bateria tine 10 ore ca ceasu', eu scot 12 la fiecare utilizare.

E o tableta foarte usoara, portabilitatea nu va fi o problema. Daca esti dispus sa mai investesti 200-300 de lei intr-un Smart Cover, esti aranjat - adauga greutate si grosime MINIMA. Sigur, Mini e si mai usor, dar pe mine nu ma incanta dimensiunile alea la o tableta. Niciodata nu m-au atras cele de 7"-8".

In ceea ce priveste design-ul, aplicatiile si integrarea cu celelalte jucarii de la Apple, nu am numai cuvinte de lauda.

Legat de upgrade, nu stiu daca e sau nu momentul potrivit. Perioada lor de upgrade e relativ predeterminata, in sensul ca isi scot produsele toamna. Mai devreme de octombrie ma indoiesc ca va fi un nou iPad. Aici cred ca cel mai important e cata nevoie ai de el in clipa asta. Daca nu mai poti fara o tableta, ia-ti acum, daca mai poti, asteapta. Pe mine lasa-ma acum fara iPad trei zile si ma dilesc. E gadget-ul meu de baza, in principiu din cauza portabilitatii si a rezolutiei.

Succes cu achizitia !

18. #238 SP
    X3M
    Member X3M's Avatar
    @Monky and Razvan : Dupa mai multe sapaturi am ajuns la concluzia trista ca nu exista jocuri compatibile cu keyboard. Me sand panda bear.
    De ce sa joc jocuri din tastatura si nu din tilt ? Pt ca le joc din tilt de cand a aparut ipad 1st gen, i can haz a change ? seems not ... rolf

AndRewqp: Vorbesc doar despre Apple pt ca nu cunosc in rest. Cel mai bine este sa faci pasul catre o generatie care schimba design-ul hw (ipad 2, air, i4, i5 etc) asa ca recomand din start air, nu o sa ai niciun regret :] . Desi ipad mini are un pret foarte bun,merita oricand diferenta catre un air.

Si nu uita de Heartstone - best portable game on the planet.

Spor !

19. #239 SP
    cred ca tind mai mult spre ipad mini, pentru ca diferenta de pret e uriasa si e practic acelasi ipad dar cu 4 cm mai mare. nu merita diferenta de aproape 6 milioane. http://www.altex.ro/apple-ipad-mini-...7-9-space-gray http://www.altex.ro/apple-ipad-air-1...-a7-space-gray si acest video m-a ajutat

20. #240 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din punctul meu de vedere e o mare greseala sa consideri "practic acelasi ipad dar cu 4 cm mai mare". Daca ar fi sa impart in 2 categorii, as zice "Air pt. gaming si productivitate", "Mini pentru portabilitate". Repet, daca cel mai important lucru este sa lucrezi "on the go", mergi pe Mini. Dar sa nu ma injuri cand vei spune ca nu poti juca XCOM (de exp.) pentru ca sunt prea mici butoanele... sau ca trebuie sa faci zoom in aproape orice (totusi Mini-ul are un ppi mult mai mare).

Mai ia in calcul si alte aspecte: 1. Mini-ul nu doar ca are frecventa mai mica la CPU, dar difera mai mult la performante decat ce e la prima vedere in acei 100Mhz (are mai putin spatiu de manevra in full load - explicau cei de la Anandtech exact ce si cum). 2. Mini-ul are o calitate mai slaba a ecranului (vezi testul de la DisplayMate sau chiar de la Anandtech). 3. WiFi-ul si semnalul 3G e mai puternic la Air. 4. Bateria tine mai mult (dar nu foarte mare diferenta).

Vezi aici ceva diferente: AnandTech | Apple iPad mini with Retina Display: Reviewed. Mie unul nu mi se pare "acelasi ipad", sincer.

P.S. 1.8" diferenta nu inseamna 4cm, ci 4.572cm. Gandeste-te la diferenta dintre un iPhone 5/5S si un Galaxy Note 3... care atunci cand il tii in mana ti se pare de aproape 2 ori mai mare

Eu zic sa mergi intr-un Apple Store si sa faci cateva operatiuni identice pe ambele. Intra pe aceleasi pagini de internet, deschide aceleasi fisiere (poze in special)... poti sa faci treaba asta side-by-side, te vor ajuta cei de acolo sa te decizi. Bafta!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 12 of 13 FirstFirst ... 2 10 11 12 13 LastLast